گفت و گو با لیلا مصطفائیدانشمند، رتبه 73 کنکور انسانی، دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه تهران
یکی از نکاتی که برای موفقیت در کنکور اهمیت دارد ،شرکت در آزمونهای آزمایشی است .البته ،باید پیوستگی و تداوم آزمون دادن را رعایت کرد .یعنی به گونهاي نباشد که ،به عنوان مثال ،از ۱۰ آزمون ،صرفا ۵،۶ آزمون را شرکت کرد .
پیوستگی در آزمونها یعنی به طور دقیق و با جزئیات طبق برنامه راهبردی آزمونها جلو رفت و در تمامی آنها شرکت کرد.
دانش آموزانی که بیشترین پیوستگی را دارند بهترین نتیجه را میگیرند .به این دلیل که آنها با شرکت در آزمونهای منظم ،وضعیت خود را تشخیص می دهند و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی میکنند.
با شرکت منظم در آزمونها و پیوستگی ،در برنامهریزی و مطالعه خود منظم میشوید ،نقاط قوت درسی شما تثبیت میشود .پیوستگی و استمرار در هر کاری باعث ایجاد مهارت ،دقت و تمرکز میشود.
از نظر بنده ،غیبت در آزمون تنها ز مانی موجه است که واقعا دچار مشکل جدی باشید.
در صورتی که به برنامه آزمونها نرسیدید ،هیچ مشکلی ندارد .به خود استرس ندهید .در آزمون شرکت کنید و به هیچ وجه غیبت نکنید .چون بخشهایی از برنامه آزمون را که نتوانستهاید مطالعه کنید در آزمونهای بعدی قطعا تکرار میشود
و شما فرصت جبران دارید .حین آزمون ،تنها سؤالاتی را که بلد هستید ،پاسخ دهید .پس از اتمام آزمون تک تک سوالات را تحلیل کنید و نکات آنها را یاد بگیرید .به یاد داشته باشید ،هر بار که آزمونی را از دست میدهید باید وقت بیشتری برای سؤالات آزمون و تحلیل آن بگذارید و همچنین شرایط سر جلسه را ندارید.
غیبت در آزمونها ،موجب افزایش حجم مطالب باقیمانده و درنتیجه افزایش نگرانی میشود .در ابتدای امر برای پیشگیری از تصمیم مربوط به عدم شرکت در آزمونها باید به اصول آزمونهای برنامه ای توجه کنید .
طبق یکی از این اصول ،مباحث در ادامهي راه باز مرور خواهند شد .پس میتوان با خاطری آسوده مطالبی را که آموخته اید ،از طریق شرکت کردن در آزمون تقویت کنید و مباحث باقیمانده را در فرصتهای جبران با آرامش بیشتر مطالعه کنید.
بنده ،در طول سال تحصیلی جز یک مورد ،هیچ غیبتی در آز مونها نداشتم .همان یک مورد را هم در پردازش دوم شرکت کرده بودم !اگر دوباره به همان دوران بر میگشتم قطعا همین راه را میرفتم و در تمامی آزمونها به شکل منظم شرکت میکردم .تا بهتر متوجه نقاط ضعف خود شوم و آنها را برطرف کنم.
علاوه بر پیوستگی در آزمونها باید در مطالعه نیز پیوستگی داشت .یعنی به این شکل نباشد که مثال یک هفته مداوم مطالعه کنید ولی پس از آن ،تحت تاثیر عوامل و شرایط پیرامون قرار بگیرید و دوهفته مطالعه را کنار بگذارید و انگیزه مطالعه را ازدست دهید .دوباره پس از مدتی عذاب وجدان بگیرید و مجدد سراغ درس بروید .اگر واقعبین باشیم باید بگوییم که چنین مطالعهای هیچ فایده ای نخواهد داشت و عملا با چنین مطالعهاي منتظر گرفتن نتیجه خوب در آزمون
نباشید!
در مطالعه باید پیوستگی را رعایت کنید و مطابق یک برنامه استاندارد پیش روید .خستگی و مشکلات روحی برای همه ما ممکن است رخ دهد؛ اما در رقابت کنکور برنده کسی است که توانایی کنترل شرایط و برگشتن به روال اصلی را داشته باشد .اگر دچار فشار روحی شدهاید و یا انگیزه شما افت کرده است ،می توانید یک نصف روز را به خودتان استراحت دهید .اما ،حتما به خودتان قول دهید که روز بعد را با انگیزه و انرژی بیشتری شروع کنید.
امیدوارم با رعایت نکات فوق نتیجه مطلوب خود را بدست آورید.
هر آزمون بازخورد خوبی از مطالعه دروس داشت- شبنم شیرزادی
در 87 آزمون کانون بدون غیبت شرکت کردم- مائده حسنی
پیوستگی باعث افزایش مهارتهای تست زنی در من شد-حسین خوشخو
پیشرفتم در آزمونها با پیوستگی محقق میشد-سارا حمزه
با پیوستگی سرعت تست زدنم افزایش پیدا میکرد-یاسمن فتحی
هیچکس از تلاش کردن و پیوستگی پشیمان نشده- فرزین رستمی
تمامی آزمونها رو بدون غیبت شرکت کردم-میثاق رودسرابی
با پیوستگی در آزمونها عملکردم رو ارزیابی میکردم-نگین کیانی
آزمون دادن باعث شناخت بهتری نسبت به خود میشود-عبدالله احمدی
اگر به گذشته برگردم باز پیوستگیام را حفظ میکنم: محمد کربلایی
پیوستگی باعث افزایش خلاقیت در پاسخ دهی میشود- زهرا نوروزی
آزمون دادن باید مداوم باشد:فاطمه قدرتی رتبه 128 کنکور ریاضی
پیشرفت تراز با پیوستگی بدست میآید-علی جابری
دانش آموزان عزیز، برای رزرو لیلا مصطفائی دانشمند به عنوان پشتیبان ویژه و مشاور کنکور، میتوانید با شماره 0218451 داخلی 3123 تماس بگیرید. یا از طریق اینستاگرام کانون برترها، با ما در ارتباط باشید.