گفتگو با پشتیبان‌های برتر:محمد مولایی از دیواندره

محمد مولایی پشتیبان و مسئول نمایندگی دیواندره هستم . از سال 83 سابقه ی همکاری با کانون را دارم . قبل از آن پشتیبان سنندج بودم. پشتیبان 34 دانش آموز از مقاطع متوسطه و پیش دانشگاهی هستم.

گفتگو با پشتیبان‌های برتر:محمد مولایی از دیواندره

 

لطفا خودتان را معرفی کنید؟

محمد مولایی پشتیبان و مسئول نمایندگی دیواندره هستم . از سال 83 سابقه ی همکاری با کانون را دارم . قبل از آن پشتیبان سنندج بودم. پشتیبان 34 دانش آموز از مقاطع متوسطه و پیش دانشگاهی هستم.

مدرک تحصیلی شما چیست؟

کارشناسی هنرهای تجسمی دارم.

آیا سابقه تدریس دارید ؟ چه درسی ؟

بله – 17سال – درس های عمومی خصوصا ادبیات و دین و زندگی

در هر کدام از پروژه ها میزان پیشرفت دانش آموزان شما چقدر بوده؟

پروژه تابستان : 100%

پروژه آغاز نیم سال اول : 100%

پروژه پایان نیم سال اول : 100%

پروژه نوروز : 68%

شما تنها پشتیبان برتر  در بین پشتیبان های برتر هستید که مسئول نمایندگی هستید. آیا دانش آموزان تحت پوشش شما برتر هستند ؟ هدف شما از این کار چه بود ؟

خیر دانش آموزان من فقط برترها نیستند . من دانش آموز تراز 4000 هم دارم . انتخاب این دانش آموزان کاملا تصادفی بوده است . هم می خواستم در جریان مستقیم آموزش باشم و هم امسال می خواستم تربیت نیروی انسانی ام برای تربیت پشتیبان ها به صورت یک کلاس آموزشی باشد. این مساله را در آموزش و پرورش هم دیده بودم. یک معلم در کلاس های آموزش ضمن خدمت درس می دهد و افرادی که می خواهند معلم شوند در این کلاس ها می نشینند و نکات مهم آموزشی پیرامون معلم و دانش آموز را یادداشت می کنند.

یعنی در مشاوره شما پشتیبان ها هم حضور دارند ؟

بله

آیا برای کار کردن با دانش آموزان ، تقسیم بندی خاصی برای خودتان دارید یا از روش دیگری استفاده می کنید؟

دانش آموزانم را به سه گروه  براساس بازه های ترازی تقسیم بندی کردم . البته این تقسیم بندی همیشگی نیست و در پروژه های خاص پر رنگ تر می شود.

ترازهای بالای 6000 : در جلسات مشخص در ساعات مشخص در کانون حضور پیدا می کنند.ارتباط خوبی با برترهای سال های قبل خود دارم. از دانش آموزان برتر سال قبل خود که در سنندج درس می خوانند ، دعوت می کنم و کلکسیون روش های مطالعه توسط این دانش آموزان ارائه می شود. البته اگر این برترهای سال قبل به علت دوری دانشگاه نتوانند حضوری در جلسه بیایند، نکات مهم خود را در وبلاگی منتشر می کنند تا مورد استفاده دانش آموزان قرار گیرد. برای این دانش آموزان با توجه به این موارد ، روی چند تا از ده تا و هدف گذاری روی یک درس تمرکز می شود.

ترازهای بین 5000 تا 6000: آنها هم با دانش آموزان هم سطح خود در کانون حاضر می شوند. برای این دانش آموزان تمرکز اصلی روی کلاسور ارزیابی است تا بتوانند روی یادگیری ناقص خود بیشتر تمرکز کنند.

تراز های زیر 5000 : برای این دانش آموزان کلاس آزمون پررنگ تر می شود.

علاوه بر تقسیم بندی چه روش های کلی را برای دانش آموزان خود اجرا کردید که باعث پیشرفت دانش آموزان شما شد ؟

1.  شنبه بعد از هر آزمون به طور کامل در کانون حضور دارم و با دانش آموزان مشاوره حضوری گروهی و فرد به فرد دارم. روی نقاط قوت دانش آموزان کار می شود . ضمن اینکه مدام تبادل روش  و انتقال تجربه بین پشتیبان های گروه های مختلف و خود دانش آموزان صورت می گیرد. در جلسات مشاوره فقط خود من صحبت نمی کنم بلکه دانش آموزان مشارکت خیلی خوبی در جلسه دارند.

2.  روی آزمون غیر حضوری تاکید می کنم. بیش از نیمی از دانش آموزانم آزمون غیرحضوری را کار می کنند و نتیجه را به صورت پیامک اعلام می کنند.

3.  علاوه بر اینکه پشتیبان ها کلاس های رفع اشکال را برگزار می کنند ، در هر آزمون یک دانش آموز و یک درسی که دانش آموز بر روی آن مسلط است ، انتخاب می شود. این دانش آموز برتر سوالات همان درس را بعد آزمون برای دانش آموزان حل می کند . در این کلاس ، هم من و هم پشتیبان هایم حضور داریم. وقتی شخصی یک موضوع را درس می دهد ، تسلطش بیشتر می شود.

در پروژه های تابستان و آغاز نیم سال اول و پایان نیم سال اول 100% دانش آموزان شما پیشرفت داشتند. کار ویژه ی شما برای دانش آموزانتان چه بود ؟

نمی توانم بگویم که در این سه پروژه کاری کردم که در پروژه نوروز انجام ندادم . آموزش یک جریان مستمر و پیوسته است و من همه ی کارهای ذکر شده را در همه ی آزمون ها انجام داده ام. در نوروز هم که 68 % دانش آموزان پیشرفت کردند ، انتظارم بیشتر بود . اما خوب عده ای از دانش آموزانم روستایی بودند و نتوانستند شرایط خاص نوروز را کنترل کنند.

خیلی جالبه که انتظار داشتید دانش آموزانتان در نوروز باز هم بیشتر پیشرفت کنند. 

5/29/2023 8:19:21 AM
Menu