گفت‌وگو با سیدپرهام اسلامی: از پلی‌استیشن تا قهرمانی در تابستان

همه ما دانش‌آموزان فارغ از هر نتیجه‌ای که به دست می‌آوریم قهرمان پدر و مادرمان هستیم.

گفت‌وگو با سیدپرهام اسلامی: از پلی‌استیشن تا قهرمانی در تابستان


 

نام و نام خانوادگی: سیدپرهام اسلامی

پایه: دوازدهم ریاضی

نام شهر و استان: تهران - تهران

شغل و تحصیلات مادر: خانه‌دار – کارشناسی ریاضی

شغل و تحصیلات پدر: عضو شورای سردبیری مجله آزمون و سرای دانش – کارشناسی فیزیک

میانگین تراز: 6292

سال‌های حضور در کانون: 8 سال – از پنجم دبستان تا دوازدهم

تعداد آزمون کل: 200 آزمون

تعداد پاسخ صحیح: 589

 

مصاحبه‌گر: محمدامین باغبان والی

 

شما 8 سال در آزمون‌های برنامه‌ای کانون شرکت کردید و 200 آزمون دادید. مهم‌ترین دستاورد کانون برای شما و چیزی که در این سال‌ها از کانون و آزمون‌‌ها یاد گرفته‌اید چه بوده است؟

یکی از ویژگی‌های آزمون سنجش اطلاعات دانش‌آموز است. من از وقتی آزمون‌های کانون را شروع کردم به مرور زمان تسلطم بر تست‌ها افزایش یافت و توانستم تعداد غلط‌هایم را در گذر زمان کم کنم. ولی مهم‌ترین چیزی که از کانون یاد گرفتم این است کمرنگ‌ترین جوهرها از پررنگ‌ترین حافظه‌ها ماندگارتر است.


گفت‌وگو با سیدپرهام اسلامی: از پلی‌استیشن تا قهرمانی در تابستان

سیدپرهام اسلامی - از پنجم دبستان تا دوازدهم ریاضی با بیش از 200 آزمون


دو نکته مهم را گفتید. نکته اول اینکه توانستید تعداد غلط‌ها را در گذر زمان کم کنید. الان بر اساس کارنامه اشتباهات تعداد غلط‌های شما در آزمون‌های سال دوازهم معمولاً بین 5 تا 10 غلط هست. چطور می‌توانید این موضوع را کنترل کنید که تعداد غلط‌ها زیاد نشود؟

سؤالات آزمون به چهار دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. اول سؤالاتی که آسان است و شما بلد هستید و در همان لحظه جواب می‌دهید. دوم سؤالاتی است که جوابش را بلدید ولی چون طولانی است در بار اول آنها را پاسخ نمی‌دهید. دسته سوم سؤالات شک‌دار است و چهارم سؤالات سخت است که نمی‌فهمید ایده سؤال چیست. اگر بتوانید با خواندن سؤال سطح دشواری سؤال را متوجه شوید آن وقت هم در زمان صرفه‌جویی خواهد شد و هم احتمال اینکه سؤال را غلط بزنید کمتر خواهد شد. ولی در کل این مسئله با آزمون بیشتر به مرور زمان حل می‌شود.


در آزمون 2 آبان شما اکثر سؤالات ساده را درست تشخیص دادید و جواب درست دادید و فقط یک سؤال را اشتباه جواب دادید. آیا خودتان هم هنگام بررسی کارنامه به این موضوع توجه می‌کنید که نحوه پاسخ‌گویی شما به سؤالات ساده یا حتی سخت چگونه است؟

بله در سؤالات ساده برای من مهم است که کدام سؤال‌ها را غلط می‌زنم یا پاسخ نمی‌دهم و برعکس در سؤالات دشوار برای من مهم است که سخت بودن سؤال را تشخیص بدهم و آن را کنار بگذارم و پاسخ ندهم. مثلاً در همین آزمون 2 آبان بیشتر سؤالات با درجه دشواری 9 و 10 را تشخیص دادم و کنار گذاشتم. این موضوع به همان دسته‌بندی سؤالات برمی‌گردد.

 

نکته دوم هم که گفتید جمله‌ای است که پشت دفتر برنامه‌ریزی نوشته شده است یعنی کمرنگ‌ترین جوهرها از پررنگ‌ترین حافظه‌ها ماندگارتر است. شما چه برداشتی از این جمله برای خودتان دارید؟

مغز اطلاعات زیادی درون خود دارد و  یک سری اطلاعات شبیه به هم هستند. اگر ما بخواهیم به حافظه‌مان اعتماد کنیم ممکن است یک جای کار اشتباه کنیم و ذهن ما را گول بزند، ولی وقتی همان مطلب را روی کاغذ می‌نویسیم، جمله واضح و آشکار است و تا سال‌ها برای ما باقی می‌ماند.



نقطه قوت پایدار شما در سال دوازدهم کدام درس است؟ برای این درس روش مطالعه شما چیست؟

در کارنامه 5 نوع درس، قوی‌ترین درس من درس هندسه دوازدهم هست. معمولاً مطالبی که در معلم تدریس می‌کند را در همان کلاس یک دور می‌خوانم و بعد در همان روز و روزهای بعد و هفته‌های بعد از مبحث تدریس شده از کتاب سه‌سطحی و یک منبع دیگر تست می‌زنم. از تابستان تا الان در هندسه دوازدهم من 4 بار 100 درصد و 2 بار 90 درصد پاسخ دادم و کمترین پاسخم 67 درصد بوده است.

 

پس در آزمون‌های تابستان هم شرکت می‌کردید. چند آزمون در تابستان دادید؟ چند درس نگاه به آینده را پیش‌خوانی ‌کردید؟

در همه آزمون‌های تابستان شرکت کردم و غیبت نداشتم. تا آزمون 31 مرداد دو درس نگاه به آینده را جواب می‌دادم ولی بعد از آن کل درس‌های نگاه به آینده را جواب دادم.

 

به موضوع عدم غیبت اشاره کردید؟ در این 8 سال آیا در آزمون‌ها غیبت داشتید؟ به دلیل بیماری، مسافرت، امتحان مدرسه یا موضوعات دیگر؟

در این ۸ سال در آزمون‌ها غیبتی نداشتم. از پنجم دبستان که به کانون آمدم پدرم تأکید داشتند که حضور و پیوستگی در آزمون مهم‌تر از نتیجه آزمون است. قبل از کرونا اگر به مسافرت می‌رفتیم، برگه مهمان می‌گرفتم و در آن شهر آزمون می‌دادم، ولی از زمانی که امکان آزمون آنلاین فراهم شد در صورت مسافرت یا بیماری، آزمون را به صورت آنلاین شرکت می‌کنم. در تابستان امسال نیز به علت اینکه دبیرستان البرز هر هفته آزمون یا همایش برگزار می‌کرد، بعد از اتمام همایش یا آزمون به خانه می‌رفتم و بلافاصله آزمون کانون را به صورت آنلاین در همان روز جمعه شرکت می‌کردم.


جلسه اولیا و دانش‌آموزان دبیرستان ماندگار البرز

جلسه اولیا و دانش‌آموزان دبیرستان ماندگار البرز


به نظرتان آزمون حضوری تأثیر بیشتری دارد یا آزمون آنلاین؟

قطعاً آزمون حضوری! آزمون حضوری کمک می‌کند که با جو کنکوری که داریم آشنا شویم. همچنین آزمون حضوری به افزایش تمرکز کمک می‌کند؛ زیرا وقتی در جو آزمون قرار می‌گیریم حواس ما کمتر پرت خواهد شد. در آزمون‌های آنلاین معمولاً سروصدا هست و ممکن است به خوبی نتوانم سؤال‌ها را جواب بدهیم. ضمن اینکه آزمون حضوری تجربه‌ای است که بتوانیم در جلسه کنکور راحت‌تر به شرایط عادت کنیم.


سیدپرهام اسلامی در کنار قبولی‌های کانون در دبیرستان ماندگار البرز در سال 1402 - جشن تجلیل از قبولی‌های نهم کانون

در کنار قبولی‌های کانون در دبیرستان ماندگار البرز در سال 1402 - جشن تجلیل از قبولی‌های نهم کانون


گفتید به دبیرستان البرز می‌روید؟ نقش مدرسه را در موفقیت خودتان چگونه می‌بینید؟ چقدر مدرسه رفتن برای شما جدی است؟ آیا در مدرسه هم مانند آزمون‌ها بدون غیبت هستید؟

مدرسه نقش اساسی در موفقیت من دارد و خواهد داشت؛ زیرا برنامه مدرسه به صورت بلندمدت و منسجم است و کادر دبیرستان البرز تلاش کرده تا مشکلات درسی دانش‌آموزان را به خوبی و در کمترین زمان برطرف کند. من به جز روزهایی که بیمار بودم و نمی‌خواستم دوستانم را بیمار کنم در هیچ روزی در مدرسه غیبت نداشتم. قطعاً تا روز آخر سال تحصیلی هم به مدرسه می‌روم و می‌دانم که مدرسه روی پیشرفت من اثرگذار خواهد بود.

 

با توجه به اهمیت امتحانات و معدل نهایی، چه برنامه‌ای برای موفقیت در امتحانات مدرسه و امتحانات نهایی دارید؟

برای آمادگی امتحان‌های نهایی خواندن درس‌ها از الان جز برنامه من است زیرا با این کار می‌توانم موقع امتحانات آمادگی بیشتری برای خودم ایجاد کنم و اشراف بیشتری به درس‌ها داشته باشم. همچنین پیوستگی در خواندن درس‌ها لازم است برای اینکه مطالب در یادم بماند. نمونه سؤالات امتحانی را هم از الان تمرین می‌کنم و برای زمان امتحانات نمی‌گذارم. سیدپرهام اسلامی و هم‌کلاسی‎‌هایش در سال دوازدهم در دبیرستان ماندگار البرز

در کنار هم‌کلاسی‎‌های سال دوازدهم در دبیرستان ماندگار البرز


روزی چند ساعت درس می‌خوانید و معمولاً چقدر تست می‌زنید؟ آیا درس‌های عمومی را هم طبق برنامه مدرسه می‌خوانید؟

معمولاً روزی بین ۳ تا ۴ ساعت درس می‌خوانم و هفته‌ای بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ تست می‌زنم. درس‌های عمومی را هم در هفته مرور می‌کنم و طبق برنامه مدرسه می‌خوانم. البته به عربی و زبان توجه بیشتری دارم.

 

چالشی‌ترین درس شما کدام درس است؟ آیا توانستید تغییری در آن ایجاد کنید؟ چه کار کنید؟ روش مطالعه‌تان را تغییر دادید یا منبع مطالعه‌تان را؟

شیمی چالشی‌ترین درس من هست و در کارنامه 5 نوع درس جزو درس‌های نوسانی من حساب می‌شود. در کنکور آزمایشی امسال که شرکت کردم و همین‌طور سال دهم و یازدهم شیمی پایین‌ترین درصد من می‌شد. برای رفع این چالش کتاب درسی را دقیق‌تر خواندم و منبع مطالعاتی‌ام را تغییر دادم و از کتاب اول کانون استفاده کردم که بتوانم تعداد تست بیشتری را بزنم و حس بهتری نسبت به این درس پیدا کنم. در آزمون‌های مدرسه و کانون هم بعد از آزمون درس شیمی را تحلیل می‌کنم تا برای مسئله‌های شیمی راه حل پیدا کنم. از تابستان نمره‌های شیمی دوازدهم من پیشرفت خوبی داشته است.

 

چرا در کنکور 1404 به صورت آزمایشی شرکت کردید؟ نمره‌هایتان چند شد؟ تراز کنکورتان چند شد؟ آیا در کنکور هم تعداد غلط‌هایتان کم بود؟

برای اینکه خودم را محک بزنم و با جو و محیط کنکور آشنا شوم در کنکور امسال به صورت آزمایشی شرکت کردم. ریاضی را 27 درصد، فیزیک را ۳۵ درصد و شیمی را 22 درصد زدم. تراز کنکورم ۸۱52 شد. در کنکور تعداد غلط‌هایم کم بود و کلاً 4 غلط داشتم و سعی کردم سؤالات شک‌دار را جواب ندهم و وقتم را برای سؤالاتی که بلد نیستم نگذارم.

 

 شما به 2 کتاب سه‌سطحی هندسه و کتاب اول شیمی اشاره کردید که از آنها استفاده می‌کنید و برای استفاده از آنها دلیل داشتید. از کدام منابع کمک آموزشی دیگر کانون استفاده می‌کنید؟ آیا برای استفاده از این کتاب‌ها هم دلیل دارید؟

غیر از سه سطحی هندسه و کتاب اول شیمی از کتاب اول گسسته، آبی گسسته، سه سطحی فیزیک و کتاب‌های شیمی، فیزیک و هندسه پایه تاک هم استفاده می‌کنم. همچنین می‌خواهم به زودی کتاب بنفش حسابان را هم تهیه کنم. من برای همه کتاب‌هایی که استفاده می‌کنم دلیل دارم. برای مثال دلیل اینکه می‌خواهم کتاب بنفش حسابان را تهیه کنم این است که تست‌های دشوارتر تالیفی دارد و این منبع را دبیر مدرسه‌مان به عنوان یک منبع با سؤالات خوب و چالشی معرفی کرده است.


حافظیه شیراز

حافظیه شیراز 


از تابستان سال دوازدهم روند ترازهای شما در آزمون‌های کانون چگونه است؟ آیا پیشرفت داشتید یا افت کردید؟ آیا برای تراز هدف‌گذاری می‌کنید؟

در آزمون تعیین سطح تابستان تراز من ۶۰۸۲ شد و در آزمون تعیین سطح مهر تراز من ۶۱۴۳ شد و من نسبت به تابستان پیشرفت کردم. در 2 آزمون شروع سال تحصیلی میانگین تراز من ۶۲۹۲ بود و پیشرفتم شتاب بیشتری پیدا کرده است که دلیل این شتاب، خواندن درس‌های نگاه به آینده در تابستان است. کارنامه پروژه‌ای این نگاه را در یک نگاه برای من ایجاد می‌کند. به نظرم بهتر است تراز را به جای هر آزمون در هر پروژه نگاه کنیم که ارزیابی دقیق‌تری به ما بدهد.

 

تراز دو آزمون تعیین سطح تابستان و مهر شما نزدیک به هم هست؛ یعنی شما حفظ تراز داشتید، اما خودتان می‌گویید پیشرفت کرده‌اید. چرا این نگاه را دارید که در تابستان پیشرفت داشتید؟

به نظرم حفظ تراز از پیشرفت تراز سخت‌تر است. ضمن اینکه در تابستان درس‌های دوازدهم برای من جدید بود و آنها را پیشخوانی می‌کردم. به نظرم حفظ تراز من در تابستان اتفاق خوبی است و برای من پیشرفت محسوب می‌شود.

 

شما جزو قهرمانان تابستان هستید و الان جزو باشگاه 500 تایی‌ها هم قرار گرفته‌اید. الان چند پاسخ صحیح دارید و چه حسی نسبت به این تعداد پاسخ‌های صحیح در آزمون‌ها دارید؟ آیا خودتان را قهرمان می‌دانید؟

من سال گذشته 1329 پاسخ صحیح داشتم. امسال هم تا الان ۵۸۹ پاسخ صحیح دارم. احساس خوبی به این تعداد پاسخ صحیح دارم؛ زیرا این عدد به من نشان می‌دهد که در مسیر درستی قرار دارم. از طرفی تعداد آن نوسان ندارد و همیشه بیشتر می‌شود. هدفم این است که امسال بتوانم بیش از 1500  پاسخ صحیح داشته باشم. همه ما دانش‌آموزان فارغ از هر نتیجه‌ای که به دست می‌آوریم قهرمان پدر و مادرمان هستیم. 


گفت‌وگو با سیدپرهام اسلامی: از پلی‌استیشن تا قهرمانی در تابستان

عکس یادگاری با آریا ابراهیمی، رتبه یک ریاضی کشور در سال 1404 - 

جشن نخبگان کنکور سال 1404


 اوقات فراغت خودتان را معمولاً چه کار می‌کنید؟

گاهی اوقات با اصرار برادر کوچکترم پندار، با او پلی استیشن بازی می‌کنم. بازی‌های فوتبال تیم پرسپولیس و رئال مادرید را می‌بینم ولی نتایج مسابقات فوتبال را همیشه دنبال می‌کنم. گاهی با پدربزرگم که بیمار است بیرون می‌روم تا پیاده‌روی کنند. بعضی وقت‌ها هم اگر حوصله داشته باشم آشپزی می‌کنم.


بازسازی یک تصویر: جشن اولین حقوق سیدپرهام اسلامی (6 مرداد 1397) در سال 1403 - 

به همراه آقای آرش فتحعلی، مدیر وقت کتابفروشی سیدخندان


سیدپرهام اسلامی در استادیوم آزادی

 در استادیوم آزادی - بازی پرسپولیس در لیگ برتر

 

Menu