ریدینگ-از سوالات ریدینگ (Reading) ساده نگذرید!-محمد شمس الدینی

ابتدا میخواهیم راجع به اهمیت این مهارت بپردازیم و جواب این سوال را بدهیم "چرا توانایی خواندن یک متن انگلیسی به صورت روان و قابل فهم مهم است؟" علاوه بر افزایش شانس ما در کسب یک رتبه عالی در کنکور، و در

ریدینگ-از سوالات ریدینگ (Reading) ساده نگذرید!-محمد شمس الدینی

سلام به دانش آموز های عزیز ✋

من محمد شمس الدینی فارغ التحصیل مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف هستم.

 

ابتدا میخواهیم راجع به اهمیت این مهارت بپردازیم و جواب این سوال را بدهیم "چرا توانایی خواندن یک متن انگلیسی به صورت روان و قابل فهم مهم است؟" علاوه بر افزایش شانس ما در کسب یک رتبه عالی در کنکور، و در نتیجه قبولی در رشته مورد علاقه خود در یک دانشگاه عالی و مشهور، یاد گیری خواندن یک متن انگلیسی به منظور درک بهتر مطالب ارائه شده در دوران دانشگاه یک ضرورت است. در حقیقت، استاد حکم یک محرک اولیه را در دانشگاه دارد و برای درک بهتر مطالب ما باید از منابع مختلف مثل اینترنت و کتابهای منبع که به زبان انگلیسی نوشته شده اند بهره ببریم. علاوه براین، اگر قصد ادامه تحصیل و یا مهاجرت در کشورهای توسعه یافته را دارید،  شما باید در آزمون های استاندارد مثل تافل و یا آیلتس شرکت کرده و نمره مورد نیاز دانشگاه مقصد را کسب کنید.

خب حالا چطوری مهارت خواندن متون انگلیسی را افزایش بدهیم؟ 🤨🤔

در اولین گام ما باید دایره لغات خود را افزایش دهیم. برای این منظور باید لغت هایی که در کتاب درسی می باشد را در گوگل همراه با def جستجو کنیم. برای مثال، consider + def. و یا با استفاده از سایت گوگل ترنسلیت (https://translate.google.com/) تعریف انگلیسی آن را پیدا کنیم. سپس تعریف انگلیسی لغت به همراه مترادف های آن را برای خود یادداشت کنیم و هر از گاهی آنها را مرور کنیم.

نکته: حفظ لغت همراه با معنی فارسی آن توصیه نمی شود. زیرا روش مافوق در مهارت خواندن کمک بیشتری میکند و به مدت بیشتری در ذهن ما می ماند. 



در حین افزایش دایره لغات خود دو کار موثر می توان انجام داد که این لغات در ذهن شما تثبیت شوند. 

1- ساختن جملاتی شامل این لغات

During the process of choosing this university for continuing my education, I consider its international reputation. 

2- پیدا کردن این لغات در موزیک، فیلم، نقل و قول  و یا کتاب به زبان انگلیسی.

“Read not to contradict and confute; nor to believe and take for granted; nor to find talk and discourse; but to weigh and consider. “

Francis Bacon, English Essayist 


گرامر نیز یک ضرورت برای فهم بهتر متون انگلیسی می باشد. در ابتدا گرامر کتاب درسی خود را حتما حتما مطالعه فرمایید. برای کسانی که به گرامر علاقه مند هستند و می خواهند سطح گرامرشان را به سطحی فراتر از کتاب درسی تان برسانند یک منبع عالی و جامع برای بهبود این مهارت، کتاب بتی آذر (Understanding and Using English Grammar) می باشد (خواندن این منبع برای کنکور لازم نیست!!!). همچنین حتما در هنگام خواندن متون به گرامر های موجود توجه فراوان کنید که باعث می شود آن گرامر در ذهن شما تثبیت شود. 

در گام بعدی شما باید تا جایی که امکان دارد متون انگلیسی در سطح دایره لغت خود مطالعه کنید. این متون اغلب شامل ریدینگ ها در کتاب درسی و کمک درسی، ریدینگ های کنکور های سال های قبل تمامی رشته ها، رمان های انگلیسی، خواندن خبر ها در سایت های انگلیسی زبان، و انجام دادن سرچ های خود در گوگل به انگلیسی مثلا اگر می خواهید اطلاعات خود را راجع به یک موضوع از طریق ویکی پدیا افزایش دهید حتما ویکی پدیا را با زبان انگلیسی مطالعه فرمایید. اگر به کلمه جدیدی نیز برخورد کردید معنی انگلیسی آن را همراه با مهمترین مترادف های انگلیسی یادداشت کنید.

برای شما چند سایت عالی آموزشی که شامل متن هایی درمورد موضوعات مختلف مثل زمین شناسی، تاریخ، زیست شناسی و جامعه شناسی، و نجوم دارا می باشند معرفی می کنم که علاوه بر افزایش اطلاعات شما در این زمینه ها، این سایت ها به بهبود مهارت خواندن شما کمک شایانی می کنند. 

 https://www.nationalgeographic.com/

https://www.livescience.com/

https://www.space.com/

اگر درمورد یک موضوع خاص نیاز به یک متن دارید می توانید آن موضوع را همراه با کلمه dummies در گوگل سرچ کنید و شروع به خواندن آن متن کنید.

مثلا نیاز به متن در مورد آتشفشان های دارید در گوگل سرچ کنید Volcanoes for dummies


📌  یک نکته بسیار، بسیار و بسیار مهم در طول خواندن متون انگلیسی:

با تمرکز فوق العاده زیاد و به آرامی این متون را بخوانید و تا وقتی که معنی یک جمله را متوجه نشده اید با عجله به سراغ جمله بعدی نروید. و همچنین، تا وقتی که خلاصه ای از یک پاراگراف در ذهن شما شکل نگرفته است به سراغ پاراگراف بعدی نروید. شاید این فرایند در ابتدا طولانی به نظر برسد ولی بعد از مدتی شما به قابلیت شگفت انگیزی در مهارت Reading  خواهید رسید. 

 *********************************************************************************************

✅ پیشنهاد میکنم به کانال یوتیوب زیر سر بزنید. کلی مطلب درجه یک رو میشه اونجا دید.

کانال یوتیوب(کلیک کنید)

💭 فیلترشکن نیازه


حال به سراغ نحوه ی پاسخ گویی به چند نمونه از تست های کنکورهای اخیر در بحث Reading  می پردازیم.

سوال شماره یک تمامی ریدینگ های در سال های اخیر درمورد هدف اصلی و موضوع اصلی (Main idea) متن می باشد و ما آن را   Main purpose  می نامیم. 

روش پاسخ گویی به سوال Main purpose این است که گزینه های بی ربط (Irrelevant) و گزینه هایی که در مورد جزئیات است  (Detail-mentioned) را نادیده بگیریم. 

چند مثال از نوع Main purpose:

1- تجربی 1400 Reading-1: 



در این سوال گزینه 1 و 2 نامربوط و گزینه 4 فقط به جزئیات اشاره دارد. پس گزینه 3 صحیح است.



2- تجربی 1400 Reading-2:

در این سوال گزینه2 و 3 نامربوط و گزینه 4 فقط به جزئیات اشاره دارد. پس گزینه 1 صحیح است.

 

خب به نظرتون چرا گفتم مترادف انگلیسی کلمات را یادداشت کنید؟ چون علاوره بر افزایش دایره لغات خود، به راحتی می توانید به یک نوع سوال از Reading جواب بدهید. ما آن را closest meaning  می نامیم.

3- تجربی 1400 Reading-1 و Reading-2:






4- انسانی 1400:


در یک نوع از سوالات Reading از ما پرسیده می شود که ضمیر مورد نظر به چه موضوعی اشاره دارد (Referring )

برای پاسخگویی به این نوع از سوال عموما  باید در جمله یا جملات قبل از محل اشاره به ضمیر مراجعه کنیم. 

5- ریاضی 99:


همانطور که می بینید این ضمیر دقیقا به جمله قبل از خود اشاره دارد و پس گزینه 2 صحیح است.

گزینه 1 که کلا نامرتبط است. گزینه 3 در جملات قبل از ضمیر است ولی یک حقیقت است (Fact) و نه یک ایده (Idea). گزینه 4 هم مربوط به جملات بعد از محل اشاره به ضمیر است پس به راحتی حذف می شود.


6- انسانی 1400:



همانطور که می بینید این ضمیر دقیقا به جمله قبل از خود اشاره دارد و پس گزینه 3 صحیح است.

گزینه 2 مربوط به دو جمله قبل از محل اشاره به ضمیر است و همچنین ارتباطی با ضمیر خواسته شده ندارد. گزینه 4 مربوط به جمله بعد از ضمیر است. و این ضمیر Footwork  نامیده می شود پس درباره قوانین مربوط به حرکت پا می باشد و درنتیجه به bouncing  توپ ربطی ندارد. 

*************************************************************************************************************************

🖍  چهار نکته مهم برای جواب دادن به بقیه سوال های Reading:

1- ابتدا کل Reading  را با دقت و تمرکز بخوانید (Deep-understanding) و سپس سوال ها را یکی یکی بخوانید و با مطالعه سطحی  (Skimming) می توان پاسخ صحیح را پیدا کرد. 

2- به جز سوال اول که از نوع Main purpose  است، بقیه سوال ها به ترتیب پاراگرف پرسیده می شود؛ مثلا سوال دوم از بحث پایانی متن نیست. پس اگر سوال دوم گزینه ای مربوط به بحث پایانی متن داشت به راحتی حذف می شود. 

3- لازم به ذکر است که در یک روش دیگر حل سوالات ریدینگ، ابتدا سوال ها را به صورت سطحی و با سرعت مطالعه کنیم و سپس متن را می خوانیم و قسمت هایی از متن که به سوالات مرتبط است را با دقت بسیار زیاد می خوانیم.

4- روش پاسخدهی به سوالات ردینگ مناسب خودتون رو کشف کنید😉.


محمد شمس الدینی لری - مهندسی مکانیک صنعتی شریف



✅ پیشنهاد میکنم به کانال یوتیوب زیر سر بزنید. کلی مطلب درجه یک رو میشه اونجا دید.
کانال یوتیوب(کلیک کنید)

💭 فیلترشکن نیازه


برای ارتباط با پشتیبان ویژه و اطلاع از شرایط مشاوره با رتبه هاي برتركانوني 

به لينك زير مراجعه كنيد.

ارتباط با پشتیبان ویژه

5/29/2023 9:02:06 AM
Menu