گفتگو با حنانه افراز میانگین تراز 6303 -ششم دبستان

از چهارم دبستان وارد کانون شدم و تاکنون 3 سال است که در آزمون‌های کانون شرکت می‌کنم. احساس می‌کردم

گفتگو با حنانه  افراز  میانگین تراز 6303 -ششم دبستان
نام و نام خانوادگی دانش‌آموز: حنانه افراز  
نام شهر:  مهاباد
 رشته‌ تحصیلی: ششم  
میانگین تراز:   6303  
   تحصیلات پدر: کارشناسی الکترونیک    
   شغل پدر: نظامی
   تحصیلات مادر:  کارشناسی نرم افزار    
 شغل مادر: خانه دار

تعداد سال حضور در کانون: 3سال

تعداد کل آزمون ها در 3 سال: 52 آزمون

                                                                      

                                                                                                     شرکت در آزمون های کانون

  از چه زمانی وارد کانون شدید و در چه پایه‌هایی در آزمون‌های کانون شرکت کردید و چند سال؟ آیا خودتان به این نتیجه رسیده بودید از این سال در آزمون ها شرکت کنید؟ 

از چهارم دبستان وارد کانون شدم و تاکنون 3 سال است که در آزمون های کانون شرکت می کنم. احساس می کردم برای اینکه بتوانم پیشرفت کنم در کانون ثبت نام کردم و به پیشنهاد خودم وارد کانون شدم و خانواده ام نیز در این مسیر با من موافق بودند و جالب اینکه خانواده من اکنون از خود من پیگیر تر هستند.

 

 

 دلیل حضور مداوم و پیوستگی شما در آزمون های کانون چه بود؟ مهم ترین ویژگی آزمون‌ها از نظر شما چیست؟ 

باعث پیشرفت تحصیلی من شد و در مدرسه هم توانستم حتی بهتر پیشرفت داشته باشم. مهمترین ویژگی آزمون های کانون به نظر من سوالات بسیار مفهومی و عمیق آزمون است و اینکه من هنوز هم گاهی اوقات برخی سوالات را احساس می کنم که بلد نیستم و برای همین همیشه دوست دارم بیشتر و بیشتر تلاش کنم و تست بزنم.

 

 آیا در سال‌های حضور خود در کانون در آزمون‌ها غیبت کردید؟ چند غیبت؟ دلیل غیبت شما چه بود؟

اصلا غیبت نداشتم و من همیشه حاضر بوده ام. 

 

 

آشنایی شما با کانون و آزمون‌های کانون چگونه بود؟آيا از خانواده و اشنايان و دوستان شما قبلا كسي كانوني بود؟ چه نتيجه اي گرفتند؟

من خودم به کانون علاقه دارم و از خانواده ما، خاله هایم در آزمون های کانون شرکت می کردند و علاوه بر اینکه در درس خواندن پیشرفت داشتند، در آزمون های کانون هم پیشرفت می کردند و توانستد در کنکور نیز موفق شوند و در رشته های مورد علاقه خودشان قبول شدند.

 

 

شرایط کرونا و آنلاین بودن آزمون ها، تاثیری در نحوه شرکت و آزمون دادن شما گذاشته بود؟  شما چگونه در آزمون شرکت می کردید و خود را مدیریت می کردید؟ آیا در پردازش اول قرار می گرفتید؟ 

شاید درست نباشد که این حرف را بزنم ولی شرایط ایجاد شده و آنلاین شدن آزمون ها، واقعا برای من تاثیر مثبت را داشت و توانستم در آزمون ها بهتر پیشرفت نمایم و بهتر و بیشتر هم درس بخوانم و در کانون نیز از حضور بیشتر توام با پیشرفت را احساس کردم. 

برای شرکت در آزمون من صبح دفترچه را از نمایندگی تحویل می گیرم و در منزل پاسخ می دهم. 

چون واقعا پاسخگویی به سوالات روی گوشی یا از روی صفحه نمایش رایانه سخت بود. 

در مورد مدیریت خودم، به طور دقیق مدیریت به کمک مادرم انجام می دهم. حتی هر وقت احساس می کنم که گوشی ممکن است وقت من را بگیرد، سریع گوشی را به مادرم می دادم و تست زنی یا مرور کتاب درسی را انجام می دادم و از تست حل کردن خیلی لذت می بردم.

 


                                                                                              برنامه راهبردی

 آیا از کتاب آبی ، سه سطحی ،تابستان ،نوروز و ... استفاده کردید؟ مهم ترين ويژگي هاي اين كتاب هايي كه استفاده كرديد را توضيح دهيد؟

از کتاب پرتکرار، سه سطحی، نوروز و تابستان و اشتباهات متداول استفاده می کردم و به نظر خودم مهمترین کتاب برای من کتاب های سه سطحی هستند. مهمترین ویزگی کتاب سه سطحی جامع بودن و پوشش تمام مطالب و سطح بندی سوالات از ساده به دشوار است.

 

 

در دوران مدرسه هم برنامه‌ریزی می‌کردید؟ در دوران امتحانات چگونه درس می‌خواندید؟

بلی صد در صد و من همیشه با برنامه درس می خوانم.  در دوران امتحانات همیشه سعی می‌کردم به نحوی درس بخوانم که در این دوران کاملا آماده باشم و قبل از مرور از خودم یک ازمون می گرفتم و جاهایی را که بلد نبودم یا مشکل داشتم را سریع مرور و دوباره حل می کردم.

 

 

 وقتي مدارس غير حضوري شد چگونه برنامه ريزي براي درس خواندن كرديد؟

وقتی مدارس غیرحضوری شد من چون زمانی را صرف رفتن به مدرسه و برگشت از مدرسه نمی کردم احساس می کردم وقت آزاد بیشتری دارم و بهتر می توانم از وقت خودم استفاده کنم. من همیشه درس امروز را همان روز می خوانم و مهمترین عامل پیشرفت خودم را در همین کار می دانم و همیشه احساس می کنم بایستی مطالب جدید را زود بخوانم و اگر مطلبی را فراموش می کردم خیلی ناراحت می شدم و با این کار همیشه مطالب را از حفظ بودم.

 

 

براي آمادگي درآزمون هاي تيزهوشان از كدام كتاب ها استفاده كردي و چه برنامه اي داشتيد؟از چه کتاب‌هایی سوال حل می‌کنید؟

از کتاب استعداد تحلیلی هوش کلامی و غیرکلامی و کتاب 12 آزمون جامع تیزهوشان ششم به هفتم استفاده می کردم. من این کتاب را به پیشنهاد کانون هر سه روز یکبار، یک آزمون را حل می کردم و اشتباهات و ندانسته ها را سریع بازبینی و تمرین می کردم. در ضمن برنامه پلکان را می توانم بگویم که بسیار مفید بود و واقعا در بالابردن سرعت و دقت به من بسیار کمک نمود.

 

                                                                                                  کارنامه و سایت

از سایت کانون در این مدت چه استفاده هايي کردید ؟

برای مشاهده کارنامه، فیلم های آموزشی، استفاده از تمام کارنامه های صفحه شخصی، سوالات شبیه ساز و در خیلی موارد دیگر از سایت کانون و صفحه شخصی خودم استفاده می کنم و با توجه به شرایط فعلی کلا از صفحه شخصی و سایت کانون در هر مورد که بتوانم استفاده می کنم.

 

 

 روز جمعه كارنامه را چه ساعتي مي گيريد ؟ و چگونه و به كدام قسمت ها بيشتر توجه مي كنيد؟

همیشه از ساعت 14 الی 16 از صفحه شخصی کارنامه را می گیرم. در چند آزمون با اختلاف چند دقیقه در پردازش دوم قرار گرفتم. خیلی ناراحت می شدم و مادرم همیشه به من می گفت نگران نباش آزمون بعدی سریع تر پاسخ بده ولی به دلیل سرعت اینترنت من نمی توانستم پاسخنامه را تکمیل کنم و همیشه تا گزینه وارد شده سبز می شد استرس داشتم. کارنامه را که می گرفتم بلافاصله سوالات اشتباه و سوالات دام دار را زودتر نگاه می کردم و با آنها دوست می شدم.

 

 

 از كداميك از كارنامه هاي ديگر استفاده مي كنيد؟ كارنامه ي سوال محور ، اشتباهات و....

از کارنامه اشتباهات خیلی استفاده می کنم چون در این کارنامه تمام اشتباهات را یکجا و با هم می توانم به خوبی بررسی کنم. 

 

 

بعد از برگزاري آزمون، آزمون‌ها راچگونه تحلیل می‌کردید؟

بلافاصله سوالات رو بررسی و سوالاتی که اشتباه می زدم را روی منبع اصلی هر درس می خواندم و حتی بعضی اوقات برای یک سوال بیش از یک ساعت مطالب را مرور و بررسی کرده ام تا بتوانم به تسلط برسم.

 

هفته ی اول و دوم برنامه تان چگونه بود؟روزهای جمعه آزمون را در چه زمانی شروع می کردید؟ آیا در پردازش اول کارنامه می گرفتید؟

در هفته اول سعی می کردم که کلا اگر درس جدیدی داشتم زود می خواندم و اشتباهات آزمون قبل را بررسی و سوالات نادرست را از ابتدا دوباره جواب می دادم و هفته دوم هم کلا تست زنی می کردم. روزهای جمعه ساعت 8 آزمون را پاسخ می دادم و همیشه سعی میکنم در پردازش اول گزینه ها را ثبت نمایم. اما در برخی آزمون ها به دلیل کند بودن اینترنت تایید نهایی را با چند دقیقه تاخیر می زدم و خیلی از این موضوع ناراحت می شدم. اما همیشه دفترچه را خیلی زود پاسخ می دهم و پردازش اول را شرط اصلی شرکت در آزمون می دانم.


                                                                                             برنامه ریزی شخصی و روش مطالعه

 ساعت مطالعه خودرا طول دوره بنويسيد؟ ساعت مطالعه شما ابتدای شرکت در آزمون های برنامه ای کانون چقدر بود؟ 

4 تا 5 ساعت در ابتدای برنامه ریزی برای خودم برنامه ریزی می کردم ولی در آخر شب که ساعت مطالعه خودم را با احتساب ساعت های مطالعاتی برنامه کوتاه مدت که در لحظه تصمیم بر افزایش مطالعه یا خواندن مطالب بیشتر را داشتم، همیشه یکی دو ساعت بیشتر از میزان ساعت مطالعاتی ثابت به دست می آمد. در آخر سال و دوران جمع بندی هم می توانم بگویم از لحاظ میزان ساعت مطالعاتی در بازه ی 45 تا 60 ساعت در هفته می رسیدم و معمولا 50 ساعت را ثابت مطالعه می کردم.

 

 

میانگین ساعت مطالعه روزانه و هفتگی شما در تابستان و در طول دوران مدرسه و دوران جمع بندی چقدر بود؟ ساعت مطالعه شما در قبل از کانون با بعد از ثبت نام در کانون تفاوت داشت؟ چقدر دفتر برنامه ریزی به افزایش ساعت مطالعه و تعادل مطالعاتی شما کمک کرد؟ 

میزان زمان مطالعه من همیشه خوب بوده و من قبلا مرتبط با دروس مدرسه همیشه درس می خواندم و از وقتی که در کانون ثبت نام کرده ام به کمک آزمون های قلم چی زمان مطالعه ام را بیشتر کرده ام و از این افزایش ساعت مطالعه حس خوشایند و رضایتمندی دارم. ثبت ساعت های مطالعه با عث این شناخت و فهمیدن میزان افزایش کیفیت کار من در برنامه ریزی و درس خواندن می باشد.

 

  

 چه برنامه ای برای مطالعه دروس عمومی و اختصاصی خود داشتید؟

برای مقطع من دروس ریاضی و علوم را می توان گفت که اختصاصی هستند، زمان بیشتری را صرف تست زنی می کنم و در ریاضی می توانم بگویم فقط تست می زنم.

 

برنامه ریزی شما در طول دو هفته چگونه بود؟ در روز چند درس را می خواندید؟ مباحث درسی را چگونه در برنامه تان قرار می دادید؟ 

البته در مورد برنامه ریزی برای دو هفته در سوال قبل پاسخ دادم ولی در خصوص اینکه در روز چند درس را می خوانم معمولا سه تا چهار تا درس را همیشه در برنامه کاری دارم وگاهی کمی بیشتر یا کمی کمتر را در برنامه کاری دارم ولی آنچه مسلم است معمولا 3 تا 4 درس را همیشه می خوانم واینکه هر روز درس می خوانم و واقعا نمی توانم یک روز بدون درس خواندن باشم چون احساس می کنم اگر روزی درس نخوانم همه مطالب را فراموش میکنم و حس خوبی ندارم و همیشه دوست دارم درس بخوانم.

 

                                                                              مهارت‌های خودتنظیمی: فراشناخت و هوش هیجانی

در کدام درس ها روش مطالعه ی خود را تغییر دادید و پیشرفت زیادی داشتید ؟

در درس علوم هم روش مطالعه خود را تغییر دادم و هم پیشرفت زیادی کردم. من ابتدا فکر می کردم اگر علوم را تشریحی بخوانم و بیشتر بخوانم پیشرفت خواهم کرد ولی دیدم که اینطوری نیست و من بعد از چند آزمون روش خود را تغییر دادم و تست زنی را بیشتر کردم و پیشرفت بیشتر را شاهد بودم. 

 

 

 آيا هدف گذاري چند از 10را انجام مي داديد؟ براي كدام درس ها ؟ چگونه انجام مي داديد؟ ايا براي هدف گذاري از اين كارنامه ها استفاده مي كرديد؟

بلی خیلی هم به هدف گذاری توجه می کنم. من در هر آزمون ابتدا اعداد چند تا از 10 تای روی جلد دفترچه را کنترل می کنم و بعد آزمون را شروع می کنم. برای 3 درس ریاضی، فارسی و علوم که در دفترچه چند تا از ده تا را می گذاشتند همیشه کنترل و این اعداد را از بر هستم. در منزل نیز همیشه خودم بعد از هر سری تست زنی درصدگیری و به کمک مادرم این اعداد را بررسی می کردم و یادم هست در هر درسی که شروع می کردم به مامانم می گفتم اگر این دو تا تست را نمی زدم یا این تست ها را می زدم به چند تا از ده تا می رسیدیم و دوباره روی آن درس کار می کردم.

 

 

 آیا خلاصه نویسی داشتید؟ روش خلاصه نویسی شما چگونه بود؟ اشتباهات، سوالا های علامتدار را چگونه برای خود مشخص می کردید و چگونه از ان ها استفاده می کردید؟ 

بلی خلاصه نویسی داشتم. من هر وقت، وقت اضافی داشتم یا به دلیل تغییر زمان آزمون و یا فاصله دو  آزمون  از یک هفته بیشتر می شد همیشه خلاصه نویسی می کردم چون گاهی که هر هفته آزمون اصلی و آزمون هدیه داشتیم کمی خلاصه نویسی را کمتر می رسیدم. 

در مورد سوالات اشتباه همیشه علامت گذاری می کردم و حتی بر روی سوالات اشتباه از دو علامت ستاره و یا استیکر عصبانی استفاده می کردم که دوباره مرور و حل می کردم.

 

 

بهترین تراز شما در کدام درس ها بود ؟ روش مطالعه شما در این درس ها چه بود ؟ کدام درس‌ها در آزمون‌های کانون نقطه‌ قوت شما بودند؟ دلیل این‌که این درس‌ها نقطه‌قوت شما بودند چه بود؟ 

بهترین تراز من در درس علوم بود البته در ابتدای ورود به کانون من در همه درس ها عادی بودم و کم کم با تغییر روش و افزایش تست زنی توانستم در درس علوم پیشرفت خوبی داشته باشم و الان احساس می کنم در روش مطالعه علوم با بهترین روش کار می کنم و بیشتر تست می زنم. اشتباهات را بلافاصله بررسی و یا د می گیرم و دوباره تست می زنم. 

 

 

 پدر و ماردتان درسال آخر چه كمك هاي آموزشی به شما كردند؟

پدر و مادرم از ابتدا تاکنون همیشه همراه و مشاور من بودند تا جایی که الان اگر از مادرم در مورد برنامه درسی من بپرسید از من بهتر در مورد برنامه خودم اطلاع دارند و بلد هستند. من همیشه از پدر و مادرم تشکر و قدردانی می کنم و از شون ممنونم.

  

پدر و مادرت چگونه اوضاع درسی‌ات را پیگیری می‌کردند؟

مامان من قبل از من کارنامه من را نگاه می کند و بعد به من می گفت که حدس بزن تراز و کارنامه ت چطور شده است. حتی در دوران آزمون های حضوری هم که برای دریافت کارنامه که به نمایندگی می رفتیم، مادرم قبل از پیداکردن کارنامه سریع از پنل نمایندگی که اسامی ترازهای برتر در آزمون را می زدند اسم من را پیدا می کرد و تراز و رتبه را نگاه می کرد و سپس کارنامه را بررسی می کردیم و همیشه می گفت تا کارنامه را پیدا کنیم می توانیم سریع نتیجه کارنامه را در پنل نگاه کنیم. در هر صورت همیشه دوست من مامانم و قبل از من از کارنامه ها و اوضاع درسی من مطلع می شدند.

 

 با تعطیل شدن مدارس به دلیل بیماری کرونا درس شما افت نکرد؟ ايا جدي تر درس خوانديد مثل گذشته يا كمتر از گذشته ؟ 

درس های من خوشبختانه افت نکرد بلکه خوبتر و قویتر هم شد و کلی هم پیشرفت کردم. من احساس می کنم چون بایستی خودم هم تلاش بیشتری می کردم جدی تر و بیشتر از گذشته درس می خواندم و شاید هم به این دلیل که با مامانم درس می خواندم توانستم بیشتر و خوبتر درس بخوانم.

 

 

بهترين پشتيبان هاي شما دركانون چه اشخاصي بودند، لطفا نام ايشان را بگوييد؟ و بگوييد چه كمك هايي به شما كردند؟

بهترین پشتیبان های من خانم عزیزی و خانم حیدری بودند و همین که زنگ می زدند و همیشه از من پیگیر درس خواندن بودند و از من سوال می کردند احساس می کردم بایستی همیشه خوب درس بخوانم تا بتوانم خوب پاسخ دهم. در مورد نحوه خواندن درس ها و میزان پیشروی و برنامه ریزی همیشه از من می پرسیدند.

 

                                                                                     روش های مدیریت زمان

برا ی مدیریت زمان سر جلسه آزمون تیزهوشان چکار کردید؟ از کدام یک از روش هاي مدیریت زمان استفاده کردید؟ 

من فقط تجربه شرکت در آزمون تیزهوشان را به صورت یک آزمون که در آینده تحصیلی و مسیر کاری من مهم است را دارم. در جلسه آزمون از تکنیک استراتژی بازگشت یعنی ابتدا سوالات ساده و سپس سوالات دشوار را پاسخ می دادم و من در آزمون های کانون هم همیشه این رویه را رعایت می کردم. 

 

 

چگونه آرامش خود را در روز آزمون حفظ کردید؟ آیا در روز آزمون با سوالات سخت چالشی و طراحی جدید مواجه شدید؟  

آرامش من همیشه با تمرین و تکرار زیاد و آمادگی بیشتر و احساس این آمادگی بوجود می آمد. من خودم هم همیشه احساس می کنم اگر آرامش داشته باشم از رقیبان می توانم جلو بزنم پس همیشه آرامش خودم را حفظ می کردم. لذا وقتی در جلسه بودم حس آمادگی و تجربه موفقیت در آزمون های کانون و اینکه در آزامش می توانم جلو بیفتم، آرامش من را بیشترمی کرد.

 

 

 

6/1/2023 3:31:40 AM
Menu