پاسخ به سوالات متداول دانش آموزان درباره انتخاب رشته کنکور

در این قسمت می‌توانید پاسخ به سوالات متداول دانش آموزان را از چند نگاه مشاهده کنید.

پاسخ به سوالات متداول دانش آموزان درباره انتخاب رشته کنکور


در این قسمت می توانید پاسخ به سوالات متداول دانش آموزان را از چند نگاه  مشاهده کنید.



سوالاتی با موضوع اولویت انتخاب رشته ها


برای انتخاب رشته شبانه ، روزانه و غیرانتفاعی ترتیب اش مهم است یا خیر ؟

فرنازطالبی : تفاوت رشته های روزانه ،شبانه و غیرانتفاعی در هزینه هاست. اما شما ممکن است یک رشته ای در دانشگاه شبانه را به رشته ی دیگری در روزانه ترجیح بدهید یا غیرانتفاعی شهر خود را به شبانه ی شهرستان.شما باید بر اساس ترجیح خود و مشورت با پدر و مادر خود انتخاب های خود را تعیین کنید.

نسترن توکلی :روش منطقی چیدمان انتخاب رشته این است که بر اساس اعتبار علمی دانشگاه،به ترتیب روزانه،شبانه و غیر انتفاعی باشد.مگر این که ترجیح دانش آموز به دلایلی(مثل رشته ی مورد نظر) باعث تغییر این چیدمان شود.

سید رسول اسلامی : در انتخاب رشته دو مرحله وجود دارد. یکی انتخاب رشته‌ها و دومی که مهم‌تر هم هست، ترتیب چیدمان رشته‌ها است. وقتی رشته‌ها را انتخاب کردید که ترکیبی از روزانه، شبانه و غیرانتفاعی و پیام نور است، آن گاه به سراغ چیدمان و مرتب کردن رشته‌ها می‌رود. موضوع اصلی در این‌جا صرفاً ترجیح شماست. باید بر اساس ترجیح انتخاب‌ها را بچینید. مثلاً ممکن است شما شبانه یا غیرانتفاعی یک رشته‌ی خوب در تهران را به شهرستان رفتن و خواندن یک رشته که اولویت اصلی شما نیست، ترجیح بدهید. این‌جا تنها ترتیبی که اهمیت دارد ترجیح و علاقه ی شماست.


اول کدام رشته ها را وارد کنیم ؟ خوشبینانه یا واقع بینانه ؟

سید رسول اسلامی : تقسیم‌بندی رشته‌ها در وضعیت‌های خوش‌بینانه، واقع‌بینانه و کف قابل قبول در مرحله‌ی انتخاب رشته‌/شهرهای‌تان مورد نظر شماست. طبیعی است که در رشته‌های خوش‌بینانه احتمال قبولی شما کم است. در رشته‌های واقع‌بینانه احتمال قبولی‌تان زیاد است و در رشته‌های کف قابل قبول به احتمال بسیار زیاد قبول می‌شوید. شما باید طوری رشته‌/شهرهای‌تان را انتخاب کنید که از هر سه گروه در آن باشند. اما وقتی انتخاب‌های‌تان که حداکثر 150 رشته/شهر است تمام شد، اینک مرحله‌ی اصلی فرا می‌رسد که مرتب کردن و به عبارتی چیدمان رشته‌هاست. حالا دیگر مهم‌ترین مسئله ترجیح شماست. شما ممکن است یک رشته/شهر واقع‌بینانه و یا حتی کف قابل قبول را به یک رشته‌ی خوش‌بینانه ترجیح بدهید. مثلاً ممکن است بخواهید در شهر خودتان بمانید و ترجیح می‌دهید رشته‌ای را در شهر خودتان بخوانید (با این‌که واقع‌بینانه است) تا این‌که آن رشته را در یکی از کلانشهرها بخوانید (با این‌که خوش‌بینانه است).

اشکان محمدی : ابتدا خوشبینانه، چرا که 150 انتخاب دارید ، ترجیح فردی شما بر این است که آن چه بهتر است را اولویت قرار دهید حتی اگر خوشبینانه باشد. پس ابتدا 30 تا 40 انتخاب خوش بینانه ، 70 تا 80 انتخاب واقع بینانه ، 30 تا 40 انتخاب برای کف قابل قبول.


در انتخاب رشته ها ، به سطح علمی کل دانشگاه ها توجه کنیم یا سطح رشته . مثلا گفته می شود  رشته علوم کامپیوتر امیر کبیر از علوم کامپیوتر شریف بهتر است اما دانشگاه شریف از امیر کبیر . کدام را انتخاب کنیم؟

نسترن توکلی : پیشنهاد می شود  در انتخاب رشته ابتدا  به "رشته" توجه کنیم سپس به دانشگاه چون موضوع مهم این است که شما به چه رشته ای علاقه دارید یا به عبارت دقیق تر چه رشته ای را ترجیح می دهید که در آن تحصیل کنید ،سپس باید به دانشگاه فکر کنید مگر در مواردی که ممکن است یک دانش آموز به دلایلی ،تحصیل در یک دانشگاه خاص را به یک رشته ترجیح دهد.

سید رسول اسلامی : این‌جا ترجیح شما مهم‌تر است. بالاخره باید انتخابی را انجام بدهید که بعداً از آن پشیمان نشوید و به سراغ «ای کاش» نروید. اگر در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده‌اید، حتماً همان را ملاک تصمیم خود قرار دهید. این موضوع هم مهم است که بهتر است همیشه رشته را در اولویت اول قرار بدهید و بعد به سراغ دانشگاه بروید.

فرناز طالبی : پیشنهاد ما این است که شما رشته را نسبت به دانشگاه در اولویت قرار دهید اما بعضی دانش آموزان ترجیح می دهند دانشگاه معتبرتر را در اولویت انتخاب خود قرار دهند در این صورت برای اطلاع از اولویت دانشگاه ها می توانید به متوسط نمره ی قبولی  یا نمره ی آخرین افراد قبول شده در این رشته ها و دانشگاه هایی که می خواهید انتخاب کنید، توجه نمایید.



در یک رشته مشخص ( مثل داروسازی) دانشگاه سراسری شهرستان را در اولویت قرار دهیم یا آزاد شهر خودمان را ؟

سید رسول اسلامی : این سؤال خیلی خوبی است. بستگی به تصمیم خودتان و خانواده‌تان دارد. اگر ترجیح می‌دهید در شهر خودتان باشید، می‌توانید در این شرایط دانشگاه آزاد را انتخاب کنید. اما اگر بحث هزینه برای خانواده‌تان اهمیت دارد، ممکن است تصمیم بگیرید این رشته را در دانشگاه دولتی شهرستان بخوانید. این گرایش در رشته‌های پرطرفدار در کلانشهرها معمولاً اتفاق می‌افتد.

مصطفی صارمی : پیشنهاد من این است  برای رشته های پزشکی (پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی)، می توان شهرهای دورتر را هم مدنظر داشت (البته باز هم با صلاح دید اولیاء). اما در سایر رشته های غیرپزشکی دانشگاه آزاد را می توان به سراسری شهرهای دورتر ارجه دانست.

نسترن توکلی : پیشنهاد من این است که تحصیل در شهر خودتان به سایر شهرها اولویت دارد به دلیل مشکلات دوری از خانواده،مشکل رفت و آمد،هزینه ی اسکان و....بهتر است در شهر خودتان بمانید اما ممکن است یک دانش آموزی از ابتدا برای یک رشته ی خاصی مثل همین رشته ی داروسازی هدف گذاری کرده باشد و داروسازی شهرستان را پس از تهران در فهرست انتخاب رشته ی خود اضافه کند. این موضوع کاملا به خود دانش آموز بستگی دارد که تا کجا و چه میزان ،تحصیل در یک رشته برایش تعیین کننده  و مهم باشد،در این مورد حتما باید با پدر و مادر مشورت کنید.


پردیس دانشگاه های تهران بهتر است یا سراسری شهرستان های نزدیک؟ ( رشته تجربی)

سید رسول اسلامی : در پردیس‌ها شما در خود دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنید و این موضوع باعث می‌شود تا از کیفیت دانشگاه برخوردار شوید و در شهر خودتان هم بمانید، اما برای تحصیل در پردیس‌های دانشگاهی باید هزینه‌ی زیادی را پرداخت کنید. انتخاب دانشگاه‌های سراسری در شهرستان‌های نزدیک هم مزیت‌های خاص خودش را دارد که مهم‌ترین آن تحصیلات رایگان است. بهترین کار این است که با خانواده‌تان در این باره مشورت کنید و به یک تصمیم نهایی برسید.

فرناز طالبی : برای درس خواندن در دانشگاه های پردیس، شما باید هزینه ای را پرداخت کنید .برای انتخاب پردیس دانشگاه های تهران یا سراسری شهرستان های نزدیک باید با پدر و مادر خود مشورت کنید. امکانات مالی خانواده را در نظر بگیرید.به مزایای ماندن در شهر خود وکنار خانواده، توجه کنید و در نهایت تصمیم بگیرید که ترجیح شما برای انتخاب چیست؟


در انتخاب خوش بینانه ها اگر اختلاف تراز و رتبه زیاد بود بازهم آن رشته ها را بزنم؟

فرناز طالبی  : حتی اگر تراز شما برای یک رشته و دانشگاه برتر مناسب نبود باز هم باید رشته های خوش بینانه را انتخاب کنید چون شما از نفر چارک پایین تا نفر آخر شانس قبولی دارید . هم چنین شانس شما با نوشتن رشته های خوش بینانه، کم نمی شود پس رشته های خوش بینانه را هم بنویسید. بهتر است به جای خالی گذاشتن انتخاب هایتان،رشته های خوش بینانه و ایده ال را انتخاب کنید.

سید رسول اسلامی : شما می‌توانید تعدادی از انتخاب‌های مدنظر خودتان (40 تا 60 رشته) را از میان رشته‌/شهرهای خوش‌بینانه انتخاب کنید. سعی کنید در این انتخاب‌ها نهایتاً یکی دو بازه‌ بالاتر و بهتر از وضعیت واقع‌بینانه‌ی خودتان را انتخاب کنید تا در آن رشته‌ها هم احتمال قبولی داشته باشید.

نسترن توکلی : بله می توانید انتخاب کنید،اصولا انتخاب رشته های بیش تر در خوش بینانه ها،مشکلی به وجود نمی آورد و حسنی که برای شما دارد این است که بدون دغدغه و با خیال راحت،انتخاب های واقع بینانه تان را انجام خواهید داد.


اگر رتبه من 2000 باشد با توجه به اینکه می دانم پزشکی تهران قبول نمی شوم ، آیا منطقی است که تهران را بزنم؟

سید رسول اسلامی : شما 150 انتخاب دارید و اگر این کار را هم بکنید اتفاق عجیبی نمی‌افتد. اما اگر برای انتخاب هر 150 رشته برنامه دارید، بهتر است به سراغ رشته‌های خوش‌بینانه‌ی نزدیک‌تر به وضعیت و رتبه‌ی خودتان بروید.

فرناز طالبی : تعداد انتخاب های شما زیاد است به جای خالی گذاشتن جای انتخاب هایتان، بهتر است رشته های ایده ال و خیلی خوشبینانه را در انتخاب های خود بگنجانید.



اولویت بین آزاد و پردیس یا آزاد و سراسری شهرستان کدام است؟

سید رسول اسلامی : فعلاً مبنای‌تان را بر اساس دانشگاه آزاد و سراسری نگذارید؛ چون انتخاب رشته‌های‌شان مجزا از هم است و روی هم تأثیر نمی‌گذارد. اما برای تشخیص اولویت بین پردیس‌های تهران و سراسری شهرستان باید فکر کنید و ترجیح خودتان را مشخص کنید. اولویت را می‌توانید از طریق مشورت با خانواده تعیین کنید. یک طرف بحث هزینه است و یک طرف هم بحث بودن در شهر خودتان و از طرفی هم بحث کیفیت دانشگاه را هم باید در نظر بگیرید.

نسترن توکلی : از نظر نوع و ساختار دانشگاه ها،دوره های پردیس در همان دانشگاه های دولتی(سراسری)برگزار می شود با این تفاوت که شهریه های نسبتا بالایی دارند با این امتیاز که زیر مجموعه و وابسته به همان دانشگاه های سراسری هستند.اما در انتخاب بین آزاد و پردیس، باید به خودِ رشته هم توجه کنید و به این سوال پاسخ دهید که آیا پس از گذشت یک سال از انتخاب رشته تان،باز هم همین رشته را انتخاب می کردید؟

اما در مورد انتخاب بین سراسری و آزاد،پیشنهاد ما این است که دانشگاه آزاد را به سراسری شهرستان ترجیح دهید،به همان دلیلی که گفتیم بهتر است در شهر خودتان بمانید و ادامه ی تحصیل دهید.مگر این که اختلاف بین دو رشته ی قبولی تان برای شما قابل قبول نباشد و ترجیح بدهید یک رشته ی قابل قبول تر را در دانشگاه سراسری شهرستان بخوانید.

اشکان محمدی : آزاد و پردیس ،  آزاد و سراسری دو انتخابی است که مربوط به این زمان  نیستند ، چرا که در حال حاضر باید بیشترین انتخاب ها را داشته باشید ، انتخاب های دانشگاه آزاد شما مجزا از 150  انتخاب سراسری است ، پس از اعلام نتایج پیرامون این موضوع تمرکز نمایید.

فرناز طالبی : شما بهتر است امکانات مالی خانواده و هم چنین نظرخود و خانواده تان را برای ماندن در شهر خود به دقت بررسی کنید و مزایای ماندن در شهر خود را حتما در نظر داشته باشید.سپس رشته های خود را بر اساس ترجیح خود مرتب کنید.



آیا یک رشته پایین تر را در یک دانشگاه برتر به رشته‌ی دیگر در دانشگاه پایین‌تر ترجیح بدهیم؟

اشکان محمدی : گرایش غالب ، معمولا توجه به رشته است ، برای این موضوع حتما با پدر و مادر و پشتیبان و مشاوران مشورت نمایید.

فرنازطالبی : درست این است که به رشته بیشتر اهمیت بدهید .اما انتخاب های شما بر اساس ترجیح شما باید نوشته شود. پس با پدر و مادر خود مشورت کنید و از  دانشجویانی که این تجربه را داشته اند نیز کمک بگیرید و در نهایت تصمیم بگیرید.

نسترن توکلی :در بحث "ترجیح" ملاک انتخاب، خود و خانواده تان هستید.همانطور که از اسمش هم پیداست،"ترجیح" متعلق به شماست و خودتان باید آن را  تعیین کنید و بهترین کسی که می تواند به شما در تشخیص این موضوع کمک کند ،خانواده بخصوص پدر و مادرتان هستند چون با شناختی که از روحیات،علاقه ها و امکانات خانواده و همچنین دلسوزی که نسبت به شما و سرنوشت تان دارند،بهترین راهنمایی ها را به شما خواهند داد.

سید رسول اسلامی : پیشنهاد ما این است که رشته را نسبت به دانشگاه در اولویت قرار دهید. مثلاً اگر به رشته‌ی مهندسی مکانیک علاقه دارید، آن را در اولویت قرار دهید. اما اگر دانشگاه برای‌تان مهم است، می‌توانید دانشگاه را در اولویت قرار دهید. دانش‌آموزی در سال 92، رتبه‌ی 200 به دست آورده بود. علاقه‌اش مهندسی مکانیک دانشگاه شریف بود. اما قبول نمی‌شد. او باید بین مهندسی مکانیک یا دانشگاه شریف یکی را انتخاب می‌کرد. بین مهندسی مکانیک دانشگاه تهران یا مهندسی عمران (ترجیح بعدی‌اش) دانشگاه شریف؟ پیشنهاد من این بود که مهندسی مکانیک دانشگاه تهران را بالاتر بزند و اول انتخااب کند. اما او ترجیح داد که مهندسی عمران دانشگاه شریف را بالاتر بزند. این‌جا ترجیح خود شما مهم‌تر است.



ترازم پایین است ،  اگر ابتدا شهرستان‌ها را انتخاب کنیم شانس قبولی بیشتر می شود؟

نسترن توکلی : خیر شانس قبولی بیش تر نمی شود چون در سیستم گزینش دانشگاه سراسری یک به یک رشته های انتخابی از بالا به پایین کنترل می شود و اولین رشته ای که نمره ی علمی لازم را برای آن کسب کرده باشید را به عنوان رشته ی قبولی شما اعلام می کند و شما مجاز هستید تنها در همان رشته در دانشگاه ثبت نام کنید علیرغم این که ممکن است در رشته های بعدی هم نمره ی قبولی را آورده باشید. به همین خاطر باید در چیدمان رشته ها(در دانشگاه سراسری)، اولویت های تان را به درستی و با دقت تعیین کنید بطوری که هر رشته نسبت به انتخاب بعدی تان از مقبولیت بیشتری برای شما برخوردار باشد.  

سید رسول اسلامی : این یک اشتباه متداول است که هنوز هم بسیاری را به اشتباه می‌اندازد. فراموش نکنید که در انتخاب رشته سراسری ترتیب انتخاب‌های شما به هیچ وجه تأثیری در شانس قبولی‌تان نخواهد داشت. اگر رشته‌ای را شما در انتخاب اولتان بخواهید قبول شوید، آن رشته را در انتخاب 150 خود هم قبول خواهید شد (البته اگر رشته‌های قبلی را قبول نشوید). به همین دلیل باید تنها ملاکتان در چیدمان این 150 رشته، ترجیح و علاقه باشد.

فرناز طالبی : برای انتخاب رشته،شما باید براساس ترجیح و علاقه ی خود رشته هارا مرتب کنید.گذاشتن رشته های پایین تر در اولویت های بالا، تاثیری درافزایش شانس قبولی شما در آن رشته ندارد. 

مصطفی صارمی : خیر. در تراز پایین احتمال پذیرش در شهرستان ها بیشتر است. اما این دلیلی بر این نیست که آن ها را در انتخاب های بالاتر قرار دهیم. بهتر است  به عنوان رشته های خوش بینانه، تعدادی از رشته های تهران و برتر را هم انتخاب نمود.



سوالاتی با موضوع نحوه گزینش

 

سهمیه مناطق به چه صورت تعیین می شود ؟

امید صفات : قسمت زیر را که از صفحه 3 فصل اول "راهنمای انتخاب رشته کنکور 94" انتخاب شده است، مشاهده کنید :




بومی گزینی چه گونه است ؟ بومی گزینی براساس محل تولد است یا محل تحصیل؟

فرناز طالبی : ملاک تعیین استان بومی در دفترچه ی انتخاب رشته ی 94 درج می شود. براساس دفترچه ی انتخاب رشته  سال 93 :

الف)در صورتی که محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره ی متوسطه برای داوطلبان نظام قدیم و محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام جدید در یک استان باشد،داوطلب،بومی آن استان تلقی می شود.

ب)در صورتی که محل اخذ مدرک سه سال تحصیلی آخر داوطلبی در یک استان نباشد،استان محل تولد داوطلب به عنوان استان بومی وی در نظر گرفته می شود.

پ)داوطلبانی که سه سال آخر متوسطه ی خود را در خارج از کشور گذرانده باشند،استان محل تولد آن ها،استان بومی آن ها خواهد بود.

ت)داوطلبانی که سه سال آخر متوسطه ی خود را در خارج از کشور گذرانده باشند و استان تولد آن ها نیز خارج از کشور باشد،استان بومی آن ها تهران در نظر گرفته می شود.

امید صفات :  قسمت زیر را که از صفحه 5 و 6  فصل اول "راهنمای انتخاب رشته کنکور 94" انتخاب شده است مشاهده کنید :


راجع به رشته های شبانه توضیح دهید.


فرناز طالبی : دردفترچه ی انتخاب رشته ی سراسری 93 موارد زیر درباره ی رشته های شبانه توضیح داده شده است:

1- پذیرفته شدگان این رشته ها، تابع مقررات آموزشی دوره ی روزانه هستند(مگر در مواردی که در آیین نامه ی طرح ایجاد دوره های شبانه،مستثنی شده باشد) و برنامه های آموزشی دوره ی شبانه همانند دوره ی روزانه است.

2- ساعت تشکیل کلاس ها ی دوره های شبانه با نظر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پذیرنده ی دانشجو تعیین می شود.

3- تعیین سقف واحدهای درسی برای هر نیم سال با توجه به ساير ضوابط و مقررات، در اختيار شوراي آموزشي دانشگاه خواهد بود

4- دانشجویان موظف به پرداخت شهریه (ثابت و متغیر) خواهند بود.شهریه ی ثابت برای ورودی های هر سال مبلغ مشخصی است و شهریه ی متغیر هر سال به میزان ده درصد نسبت به سال قبل افزایش می یابد

5- دانشگاه از پذیرفته شدگان تعهد مالی  می گیرد

6-برای کارمندانی که در این رشته ها پذیرفته می شوند در صورت نداشتن مرخصی استحقاقی باید مرخصی بدون حقوق دریافت نمایند.

7-انتقال دانشجو از دوره ی شبانه به روزانه ممنوع است.

8-دانشگاه از دادن وام ،تسهیلات رفاهی ،خوابگاه و سرویس ایاب و ذهاب به پذیرفته شدگان این رشته ها معذور است.

حتما دفترچه ی انتخاب رشته ی سال 94 را  پس از انتشار به دقت مطالعه کنید

امید صفات :   تفاوت اصلی رشته های شبانه با رشته های روزانه ، این است که دانشجویان باید هزینه ی تحصیل خود را به دانشگاه پرداخت کنند . هزینه این رشته ها معمولا از دانشگاه آزاد و پردیس های خودگردان کمتر است . در ارتباط با سایر شرایط  رشته های شبانه ،  قسمت زیر را که از صفحه 8 فصل اول "راهنمای انتخاب رشته کنکور 94" انتخاب شده است مشاهده کنید :



راجع به دانشگاه های پیام نور ، غیر انتفاعی ، پردیس های خودگردان و غیر حضوری توضیح دهید .

امید صفات : قسمت زیر را که از صفحه 8 و 9  فصل اول "راهنمای انتخاب رشته کنکور 94" انتخاب شده است مشاهده کنید :




در مورد رشته های با شرایط خاص توضیح دهید ؟

امید صفات :  رشته‌هاي‌ داراي شرايط خاص رشته‌هايي هستند كه نياز به‌ اقداماتي‌ نظير مصاحبه‌، معاينه‌، آزمون علمي و يا عملي دارند. وپذیرش آنها بصورت متمرکز خواهد بود.بعد از اعلام علاقمندي داوطلبان به اين رشته‌ها طبق توضيحات فوق، در صورتي‌ كه‌ نام آنان‌ (حدوداً در محدوده زماني دهه اول مرداد 94) در رديف‌ معرفي‌شدگان‌ چند برابر ظرفيت‌ رشته‌هاي‌ مذكور براي‌ مصاحبه‌ و معاينه‌ اعلام‌ گردد، مي‌بايست ضمن اينكه‌ در مراحل‌ مصاحبه‌، معاينه‌ و آزمون علمي و يا عملي شركت‌ مي‌‌نمايند در زمان‌ انتخاب‌ رشته‌ نيز، كدرشته‌ يا كدرشته‌هاي‌ مذكور را از دفترچه‌ شماره 2 به‌ عنوان‌ يك‌ يا چند رشته از انتخاب‌هاي‌ خود از اولويت1 تا 150 در هر اولويتي كه علاقه دارند انتخاب نمايند.

برای مشاهده ی دانشگاه ها و رشته های دارای شرایط خاص در کنکور 94 به اطلاعیه سازمان سنجش مراجعه کنید :

اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور در رابطه با پذيرش دانشجو براي رشته‌هاي تحصيلي داراي شرايط خاص دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي و نحوه اعلام علاقمندي و انتخاب مورد و يا موارد رشته‌هاي تحصيلي خاص در آزمون سراسري سال 1394 ( کلیک کنید) 



پذیرش نیم سال اول و دوم چه مفهومی دارد؟

امید صفات : زمان آغاز تحصیل دانشجویانی که در نیم سال دوم پذیرش می شوند ، از بهمن ماه می باشد . براساس آمار و نتایج دانش آموزان در سال های گذشتته ، رتبه و نمره لازم برای قبولی در رشته های دارای پذیرش در نیم سال دوم از نیم سال اول بیشتر است . 

فرناز طالبی :  پذیرش دانشجو معمولا برای  شرکت در کلاس های نیمه ی اول سال(مهرماه )می باشد ،  اما دانشگاه هایی هستند که دربرخی از رشته های خود، برای نیم سال دوم (بهمن ماه)نیز پذیرش دانشجو دارند.  


آیا انتخاب همه داوطلبان تا 150 بررسی می شود و سپس به نفر بعدی پرداخته می شود ؟ 

فرناز طالبی : ابتدا همه ی 150رشته ی دانش آموزی که نمره ی بالاتری دارد بررسی می شود و سپس بررسی رشته های داوطلب بعدی انجام خواهد شد.بنابراین باید رشته های خود را به ترتیب ترجیح خود مرتب نمایید.

امید صفات :  بلی ، در هنگام گزینش در کنکور سراسری تمام انتخاب ها بررسی می شوند . در صورت قبولی مثلا در انتخاب چهل و هشتم ، بررسی متوقف و انتخاب های نفر بعدی بررسی می شود .



تغییرات انتخاب رشته کنکور 94 چیست ؟


امید صفات :  تمام تغییرات در انتخاب رشته کنکور 94 را  با جزییات کامل در این مطلب مشاهده کنید : 

قوانین جدید انتخاب رشته داوطلبان کنکور 94



زهره عالمی :

در بین رشته های گروه آزمایشی ریاضی و فنی ،رشته های دانشگاه پردیس بین الملل حذف شده است

رشته های پردیس بین الملل در گروه آزمایشی تجربی در انتهای جداول هر دانشگاه آمده است(چیدمان دانشگاه محور به جای دوره محور)

دوره ی نوبت دوم (شبانه) در بسیاری از رشته ها حذف شده است

دانشگاه علوم اقتصادی امسال دانشجو نمی پذیرد و تنها در برخی رشته ها با دانشگاه خوارزمی ادغام شده است

در برخی رشته های علوم پزشکی دانشگاه موظف به ارائه خوابگاه نیست(مراجعه به پیوست دفترچه انتخاب رشته کنکور 94)

در انتخاب رشته های نیمه متمرکز از انتخاب 1 تا 150 می توانید قرار هید اما باید قبل از رشته های متمرکزی که امکان قبولی دارندانتخاب شود تا شانس متمرکز از بین نرود.


حمیدرضا اکبریان :

در خصوص مجموعه رشته های4( مجسمه سازی) 5( عکاسی) 6( ادبیات نمایشی-بازیگری-کارگردانی/نمایش عروسکی/طراحی صحنه ) و7( موسیقی ایرانی-موسیقی جهانی- موسیقی نظامی-آهنگ سازی) گروه آزمایشی هنرپس از مرحله انتخاب رشته های تحصیلی اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت با توجه به نمره کل اکتسابی استخراج و در هفته اول مرداد منتشر می گردد. این افراد می بایست در آزمون عملی رشته مربوطه که در نیمه دوم مرداد ماه برگزارمی شود شرکت نمایند.


سامان پاک نظر :

در خصوص تغییرات گروه ریاضی رشته مکاترونیک در مقطع کارشناسی از دفترچه حذف شده و همچنین رشته کامپیوتر گرایش سخت افزار نیزحذف شده و گرایش معماری سیستمهای کامپیوتری اضافه شده است. 


هادی صحیحی:

1- سهمیه ایثارگران از 20 به 25 درصد افزایش یافته است 
2- حد نصاب قبولی ایثارگران 70% اخرین فرد قبول و رزمندگان 25% اخرین فرد قبولی است 
3- رشته های پردیس خود گردان ریاضی حذف شده است 
4- سوره شرایط خاص اش را برداشته و صرفا با سوابق تحصیلی گزینش را انجام می دهد
5- دانشگاه شهید رجایی رشته بدون تعهد خدمت هم دارد(نوبت دوم)
6 -رشته های شرایط خاص از اولویت 1 تا 150 امکان انتخاب دارد
7 - رشته های هنر متمرکز شده است 
8- برای شرکت در رشته ی غیر مرتبط با رشته خودمان در قسمت صرفا و با سوابق تحصیلی ،پرداخت 15000 تومان الزامی است

9- درجدول رشته های روزانه شبانه و پردیس خودگردان یک جا آمده است

10- پذيرش در كليه كدرشته هاي تحصيلي كه صرفاً با اعمال سوابق تحصيلي صورت مي گيرد، به روش متمركز خواهد بود و در مدارك تحصيلي فارغ التحصيلي دانشجوياني كه در اين كدرشته¬ها پذيرفته ميشوند صرفاً براساس سوابق درج نخواهد شد.
11- ظرفيت اختصاصي براي داوطلبان سهميه ايثارگران 25 درصد و و کسب 70 درصد نمره آخرین فرد کافییست. ولی رزمندگان 75 درصد.
12- محدوديتی براي انتخاب رشته هاي نيمه متمركز (از لحاظ تعداد) ( و از لحاظ جایگاه قرار گیری) وجود ندارد.
13- دانشگاه فرهنگیان دانشجوی غیر فرهنگی هم میگیره ( 40000 ریال با کارت شتاب پرداخت شود)
14- داوطلباني كه قبلاً علاقمندي خود را به گزينش در رشته هاي دانشگاه پيام نور و مؤسسات غيرانتفاعي اعلام نكرده اند با پرداخت 80000 ریال امکان انتخاب دارند.
15- داوطلباني كه با استفاده از سهميه رزمندگان و ايثارگران در دانشگاه های پولی پذیرفته شوند اگر نروند فقط یکبار دیگر میتوانند از سهمیه شان استفاده کنند
16- همچنان بومی گزینی در رشته های پرطرفدار 60 به 40 و در سایر رشته ها 20 به 80 است.
17- شبانه و نیمه حضوری : بومی استانی (توی استان خومون شانس بیشتری داریم) 
ولی غیر انتفاعی ناحیه ای است( در تهران و البرز و قزوین و قم و سمنان) شانس بیشتری داریم. مجازی ها کشوریست (بومی گزینی ندارد)


آرش فتحعلی :


1— قانون سهمیه ایثارگران بر اساس قانون مصوب مجلس تغییراتی داشته است و میزان ظرفیت از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش و حد نصاب در گروه پزشکی از ۸۰ به ۷۰ درصد آخرین نمره کاهش داشته است.

 2- اعمال سهمیه ۳۰ درصدی مناطق محروم برای رشته های علوم پزشکی

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ۳۰ درصد ظرفیت رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به استانهای محروم و استانهایی که از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود، اختصاص یافته است. اما نکته مهم این است که افرادی که این رشته ها را در این مناطق انتخاب می کنند باید سه برابر مدت تحصیل تعهد خدمت بدهند.


محمدسجاد درزینی:


1-تعهد سه برابری خدمت برای پذیرفته شدگان در سهمیه مناطق محروم علوم پزشکی

وداوطلبان توجه کنند که اگر می خواهند در مناطق خود بمانند و ۳ رشته دکتری حرفه ای را بر اساس ظرفیت مناطق محروم انتخاب کنند، باید تعهد خدمت بدهند و علاوه بر آن تنها پس از گذراندن نیمی از تعهد، می توانند ادامه تحصیل دهند. پذیرفته شدگان در این ظرفیت، امکان تغییر رشته و محل ندارند. ضمن آنکه تنها در محدوده اعلام شده امکان کار دارند. این امر به منظور ماندگاری نیروهای پزشکی در مناطق محروم طراحی شده است.


2- پیش از این برای انتخاب رشته های دارای شرایط خاص و نیمه متمرکز محدودیت وجود داشت و داوطلبان باید از اولویت ۳۰ به بعد رشته های خود را درج می کردند اما دیگر این محدودیت وجود ندارد. رشته های خاص هنر نیز در روزهای ۸ و ۹ و ۱۶ مردادماه آزمون عملی خود را برگزار می کنند.



Menu