گفت و گو با ابوالفضل صمدزاده ؛ از تراز 5772 تا تراز 6226

نام و نام خانوادگی : ابوالفضل صمدزاده نام شهر و استان : اندیشه - تهران رتبه کنکور : 165 منطقه 3 رشته و دانشگاه قبولی : مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر میانگین تراز : 6013

گفت و گو با ابوالفضل صمدزاده ؛ از تراز 5772 تا تراز 6226

نام و نام خانوادگی : ابوالفضل صمدزاده

نام شهر و استان : اندیشه - تهران

رتبه کنکور : 165 منطقه 3

رشته و دانشگاه قبولی : مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر 

میانگین تراز : 6013

سال های حضور در کانون : یک سال

تحصیلات و شغل مادر: دیپلم - خانه دار

تحصیلات و شغل پدر : دیپلم - کارگر کارخانه

مصاحبه کننده: فاطمه چاوشیان


 نقش خانواده در روند تحصیل شما به چه صورت بود ؟ 

از هر جهت حامی و پشتیبانم بودند و نقش بسیار موثری داشتند. حتی در صبح کنکور استرس زیادی داشتم که با حرف های مادرم توانستم استرسم را کنترل کنم.

 

 در سال کنکور برنامه ریزی و تکمیل دفتر برنامه ریزی برای شما چقدر اهمیت داشت ؟

شالوده و چارچوب تمام دروس و کارهایم در سال کنکور، همین دفتر برنامه ریزی بود.  

 

 در کدام دروس تغییر روش مطالعه داشتید و توانستید تغییر رادیکال ایجاد کنید  ؟   

در دروس تخصصی تغییر روش مطالعاتی چندانی نداشتم ولی برای دروس عمومی تغییرات زیادی داشتم.  

 

در دوران نزدیک به کنکور از درس خواندن خسته می شدید ؟ چه کاری برای رفع خستگی انجام می دادید؟ 

  در کل سال کنکور در آخر هر هفته یک شب، بازه زمانی مخصوص ریکاوری داشتم که معمولا در آن زمان فیلم های مورد علاقه ام را می دیدم اما از بعد دوران عید این کار هر دو هفته یکبار انجام می شد. گاهی هم آخر هفته ها با خانواده یا دوستان به طبیعت می رفتیم  که خیلی برای رفع خستگی خوب بود.   

 

 چرا کانون را درسال کنکور انتخاب کردید؟ به نظر شما مهم ترین ویژگی آزمون‌های کانون چیست؟ 

از سال های قبل کنکور، آزمون های موسسه های مختلف را دیده بودم و به خاطر چالشی تر بودن سوالات کانون، آزمون های کانون را انتخاب کردم. البته این یک انتخاب شخصی است و هر کسی باید متناسب با ویژگی های فردی خودش این انتخاب مهم را انجام دهد.  

 

 درباره ی اهمیت تحلیل آزمون و روش خود برای انجام تحلیل آزمون برایمان توضیح دهید ؟

خیلی خیلی تحلیل های آزمون باید جدی گرفته بشود چون باعث آبند شدن اشکالات افراد شده و به آن ها در شناخت نقاط ضعف و قوت آن ها کمک می کند. بنده هم برای هر آزمون (به خصوص در دوران جمع بندی خرداد و تیر) لیستی متشکل از ستون های زیر تهیه می کردم و آن لیست را پس از هر آزمون پر می کردم: 

شماره تست - درس - مبحث - دلایل غلط زدن یا نزدن تست و نکته آموزشی - سطح اهمیت تست(از لحاظ نکته دار بودن و سطح آموزشی آن تست) 

 

ساعت مطالعه شما در طول ماه های اخیر چگونه بوده است؟

در سال کنکور به طور میانگین و به ترتیب: 

تابستان و پاییز: 6 ساعت – زمستان: 7 ساعت – بهار: 10 ساعت، تایم مطالعاتی بنده بود.

 

 به نظرتان مهم ترین ویژگی مثبت شما چه بوده که باعث شد به اینجا برسید ؟ 

تلاش و سخت کوشی به همراه انگیزه ای که برای اهدافم داشتم؛ سعی می کردم با استفاده از قابلیت ها و آگاهی از محدودیت های خودم، متمرکز بر مسیر خودم باشم و خود را با کس دیگری مقایسه نکنم.

 

در مورد ارتباط خودتون با پشتیبان و پشتیبان ویژه خودتون بفرمایید و اینکه وجود پشتیبان و مشاور چقدر می تواند موثر باشد؟

اساسا هر کاری در زندگی را خود شخص (با توکل به خدا) باید بخواهد و می تواند که انجام بدهد. در مسیر باید از افراد با تجربه مشورت گرفت و از تجربیات این بزرگان استفاده کرد اما در نهایت این خود فرد هستش که باید تجربیات دیگران را با ویژگی های خود تطبیق بدهد و پیروی کورکورانه از هر کسی کار نادرستی هست. به نظر من تاثیر خود فرد و کمک دیگران در رسیدن به یک هدف، هفتاد به سی هست.   

 

اقداماتی که در دوران جمع بندی انجام شد و موجب افزایش و تثبیت میانگین تراز شما شد چه بود ؟

از آنجا که در دوران جمع بندی، یادگیری مطالب جدید و زمان صرف یادگیری آن ها خیلی کمتر شده بود، مطالب مهم و اصلی در هر آزمون جمع بندی برایم مرور می شد و زمان بیشتری هم برای مرور و مطالعه و رفع نقاط ضعفم داشتم. همچنین آزمون های جمع بندی سه روز یکبار از عوامل اصلی بودند که باعث تثبیت و افزایش میانگین ترازم در این دوره شد.    

    

 در نیمسال دوم چطور برنامه ریزی می کردید که هم برای کنکور آماده شوید و هم امتحانات نهایی ؟ 

در درس دین و زندگی مصراعی بود با این عنوان که (چون که صد آمد، نود هم پیش ماست) کسی که برای کنکور سراسری صد خودش را بگذارد، امتحانات نهایی برایش آسان خواهد بود.

من مرور مطالعاتی ام برای کنکور را (با سبک همیشگی مفهومی) در همین بازه زمانی امتحانات نهایی قرار دادم و با یک تیر دو نشان زدم. فقط برای آنکه در حل تشریحی سوالات قوی شوم، سوالات امتحانات نهایی سال های اخیر را حل یا گاهی مرور اجمالی می کردم.     

   

 با توجه به تاثیر قطعی 40% امتحانات نهایی در کنکور امسال ، پیشنهاد شما برای روش مطالعه ی دانش آموزان در این ایام برای کسب نمرات عالی چه می باشد ؟

همانطور که در سوال قبل گفتم چه تا کنون خوب عمل کردید و چه ضعیف، اگر مرور مطالعاتی تان به سبک مفهومی باشد، هم می توانید از پس امتحانات نهایی بر بیایید و هم آمادگی خود را برای کنکور افزایش دهید. فقط برای امتحانات نهایی حل سوالات امتحانات نهایی سال های قبل فراموش نشود.   

 

و در نهایت توصیه ی شما برای دانش آموزان در این ایام  پایانی چیست ؟

آزمون های جمع بندی و تحلیل آنها بسیار مهم است. حتی اگر مباحث را به طور کامل فرا نگرفته اید، در این آزمون ها روی مطالبی که یاد گرفته اید متمرکز باشید. چون دروس عمومی برایتان حذف شده، غیرتمند و با علاقه ادامه دهید . سعی کنید محاسبات ذهنی خود را تقویت کنید؛ منظور دو دو تا چهارتای ذهنی نیست، منظور این است که مثلا اگر یک مساله سه خط راه حل دارد، شما دو خطش را ذهنی حل کنید. البته این تکنیک برای افرادی که تاکنون خوب عمل کرده اند و در مفاهیم دروس مشکل ندارند، توصیه می شود و در نهایت نتیجه و تغییرات درصد های خود را مشاهده کنید.     

توکل بر خدا را هیچ وقت فراموش نکنید و برای مسائلی که مربوط به آینده هستند(مثل مکان و شرایط برگزاری کنکور سراسری) استرس نگیرید چرا که از اختیار شما خارج است؛ مثبت اندیش و در عین حال واقع بین باشید. حتما برای خود در دفتر برنامه ریزی زمانی را برای استراحت قرار دهید، چون همانقدر که درس خواندن اهمیت دارد، استراحت و تجدید قوا هم ضروری است.   

در این دوران روی مسیر و اهداف خودتان تمرکز کنید و خود را با کسی مقایسه نکنید؛ چرا که استعدادها، هدف ها، قابلیت ها و محدودیت های افراد، متفاوت است و مقایسه های تک بعدی که باعث سرخوردگی یا مغرور شدن افراد می شود، کاری بسیار غلط و آسیب زننده است.   

کمتر حرف بزنید(حتی در دلتان یا در قالب بلند پروازی) و بیشتر عمل کنید. به قول سعدی:(( به عمل کار برآید به سخندانی نیست.))

Menu