دغدغه هایی که گاها هرکدام از ما با آنها در طی مسیر رو به رو میشویم، ممکن است که فقط دغدغه و سوال ما نباشد و بسیاری از افراد هم مسیر با ما هم با آن چالش مواجه شوند.
مشورت کردن درباره چالش ها و دغدغه هایی که طی مسیر با آنها مواجه میشویم، کمک بسیار زیادی در جهت حل آن مسئله برای ما و افرادی است که با آن مواجه هستند و همین اهمیت مشاوره را به ما نشان میدهد.
در این مطلب قصد داریم درباره ی افزایش سرعت در حل تست و همچنین حل تست های زماندار صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد.
![]() | آیدا علی بخشی دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران رتبه 29 منطقه دو کنکور انسانی 1400 |
کامنت کاربر: سلام میشه بگین برای افزایش سرعت تست زنی و کاهش بی دقتی چه راهکاری دارین؟
کامنت کاربر: اقای شیر افکن من اصلا نمیدونم کی تست زماندار بزنم؟ برای همین برای هیچ ازمونی تست زماندار نزدم و نتیجه بد میشه..ممنون میشم راهنمایی کنین.
پاسخ کاربر: تست زماندار رو حتما دیگه باید از هفته دوم آزمون شروع کنید و الان که آزمونهای جمع بندی رو دارید داخل بازیابیها حتما تست زماندار بزنید و تست زماندارتونو با بازیابیها افزایش بدید.
سلام به همه ی دوستان عزیزم. امیدوارم که خوب باشید. با شروع دوره جمع بندی در آزمون ها، اهمیت افزایش سرعت در حل تست و نیز تست های زماندار افزایش پیدا میکند. اهمیت داشتن سرعت در حل تست از جایی شروع می شود که در جلسه ی آزمون، به شکل ناگهانی به خودمان میآییم، ساعت را نگاه میکنیم و شوکه میشویم. مثلا اگر درسی ۱۵ سوال داشته باشد، متوجه میشویم دقیقا ۲۵ دقیقه است که صرف حل سوالات این درس کرده ایم و هنوز همه ی سوالات حل نشده اند. این موقعیت برای شما آشنا نیست؟
اهمیت داشتن سرعت در جلسه ی آزمون، انکار نشدنی است. خوشبختانه تمام نتیجه ی کنکور شما ناشی از تلاش شما نیست. هوشمندی یکی از چندین عواملی است که در کنار تلاش شما بر نتیجه کنکور موثر است. سرعت یکی از مولفه های هوشمندی است و منظور ما از سرعت در این مقاله، سرعت در حل تست است.
قطعا افزایش سرعت در حل تست، مهارتی است که با تمرین به دست می آید. پس تصور نکنید اگر آزمون به آزمون به سرعت خود توجه کنید، مهارت شما افزایش پیدا میکند. موضوع سرعت، موضوعی هرروزه است. روشن است. یعنی باید هرروز روی این موضوع کار کنید تا نهایتا مهارت داشتن سرعت در حل تست را به دست آورید. اما بحث از جایی شروع میشود که چگونه تمرین کنیم؟ پاسخ به این سوال بستگی به نوع و زمان برنامه ی شما دارد. به طور کلی و در دوره ی آزمون هایی غیر از جمع بندی، توصیه میشود، زمانی که درسی برای شما جدید است، ابتدا چند تست به تعداد کم و بدون زمان، صرفا با هدف یادگیری حل کنید. اما در روزهای آینده و برای مرور درس، سعی کنید تست های مروری را زماندار حل کنید. این زمان بر اساس زمان بندی کنکور معین میشود. مثلا اگر زمان بندی کنکور برای ۲۰ سوال ریاضی، ۲۵ دقیقه است و شما باید ۳۰ تست مروری حل کنید، تقریبا ۳۵ دقیقه برای حل این تست ها در نظر بگیرید.
نکته ی بسیار بسیار مهم در افزایش سرعت در حل تست، خودداری شدید از درنگ روی سوالات است. حتما برای شما پیش آمده که هنگام مواجهه با تستی دشوار، چندبار صورت تست و گزینه ها را میخوانید اما هربار کمتر متوجه میشوید. با این حال، اصرار دارید در همان لحظه تست را حل کنید. این تصمیم، اشتباه ترین تصمیم حین حل سوالات است. کمی به خود فرصت دهید، از سوال عبور کنید و بعد در زمان اضافه به آن سوال برگردید.
مورد مهم دیگر یادگیری مهارت های مدیریت زمان مثل تکنیک ضربدر-منها و زمان های نُقصانی است. حتما این تکنیک ها را یاد بگیرید و از آن ها در زمان های مناسب استفاده کنید. دوره های جمع بندی نیز، دوره های طلایی برای تمرین افزایش سرعت در حل تست به شمار میروند. در این دوره ها، حل تست های فراوان زماندار، به شدت توصیه میشود. یادتان باشد، نه سرعت باید فدای دقت شود و نه دقت فدای سرعت. کنکور آزمون سرعت و دقت، همراه یکدیگر است. پس به هدف داشتن سرعت، بی دقتی نکنید و سوالات و گزینه ها را با سهل انگاری مطالعه نکنید. زمان مطالعه صورت تست و هر ۴ گزینه،در زمان کلی حل یک تست محاسبه شده است و با مطالعه سریع آن ها فقط احتمال حل اشتباه سوال را بالا میبرید. مطمئن شوید درک دقیقی از سوال دارید، درباره ی فهم دقیق هر ۴ گزینه اطمینان حاصل کنید، اگر بلد بودید، پاسخ را در جای درست پاسخنامه وارد کنید و در غیر این صورت، پس از قرار دادن علامت ضربدر یا منها کنار سوال، از آن عبور کنید. قطعا زمان کم نمیآورید.
تهیه کننده:
آیدا علی بخشی- دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه تهران
سپاس از توجه شما
برای رزرو پشتیبان ویژه و آشنایی با خدمات مشاوره و برنامه ریزی،لینک صفحه پشتیبان ویژه را دنبال کنید .
همچنین میتوانید با شماره ۰۲۱۸۴۵۱ داخلی ۳۱۲۳ تماس بگیرید .