آی‌تک بابازاده: در دوران طلایی از روش بازیابی استفاده می‌کنم.

«مرور و جمع‌بندی دروس با کتاب نوروز و مرور خلاصه‌نویسی‌ها برنامه دوران طلایی من است.»

آی‌تک بابازاده: در دوران طلایی از روش بازیابی استفاده می‌کنم.
  1. «مرور و جمع‌بندی دروس با کتاب نوروز و مرور خلاصه‌نویسی‌ها برنامه دوران طلایی من است.»


مصاحبه صفا شیدایی با قهرمان پیوستگی آی‌تک بابازاده

پایه : دوازدهم تجربی

نام شهر ، استان : سراب ، آذربایجان شرقی

سال‌های حضور در کانون : 8 سال

تعداد کل آزمون‌ها : 208 آزمون

شغل و تحصیلات مادر : خانه دار ، دیپلم

شغل و تحصیلات پدر : دامدار ، سیکل



  1. شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟ آیا فردی در خانواده شما عضو کانون بوده یا هست؟ چه نتیجه ای کسب کردند؟
  2. خواهرم در آزمون‌های قلم‌چی شرکت کرده بود و با توجه به پیشرفتی که داشت و در مدرسه نمونه دولتی قبول شد به من هم پیشنهاد داد که در آزمون‌ها شرکت کنم. ایشان خیلی در آزمون‌ها پیوستگی داشتند و نتیجه تلاش‌شان قبولی در رشته پزشکی بود.

  3. دستاورد شما از شرکت در آزمون‌های کانون چه بود؟ 
  4. پیوستگی من هم در آزمون‌ها سبب قبولی در مدرسه سمپاد شد. همچنین آزمون‌های قلم‌چی همیشه به من کمک کرده که بهتر بتوانم مباحثی که در آنها اشکال دارم را شناسایی کنم و یک معیار خودشناسی درباره عملکرد درسی برایم باشد.

  5. چرا این تعداد آزمون شرکت کردید؟ خسته نشدید؟ 
  6. من هیچ وقت از آزمون دادن خسته نشدم حتی زمانی که در زمینه المپیاد مطالعه می‌کردم و در کنار تمرکز روی هدفم باز آزمون‌های قلم‌چی را شرکت کردم چون تحلیل آزمون باعث می‌شد حتی اگر تست هم کار نکرده باشم باز یک دیدی از سوالات داشته باشم.

  7. پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ پدر و مادر یا خواهر و برادر؟ چه کمکی به شما می‌کنند؟
  8. خواهرم همیشه من را راهنمایی می‌کنند و پدر و مادرم وقتی نتایج آزمون‌هایم خوب نمی‌شود به من روحیه می‌دهند و این خیلی کمک کننده است که من را تشویق می‌کنند و تاثیر خوبی بر روی عملکردم می‌گذارد و با اعتماد به نفس بیشتری تلاش می‌کنم.

از کدام یک از کارنامه‌های جعبه ابزار کارنامه استفاده می‌کنید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید.

من بیشتر از کارنامه اصلی استفاده می‌کنم و تمرکزم روی چند از 10هایم هست. از کارنامه 5 نوع درس هم استفاده می‌کنم که سعی کنم نقاط قوت پایدارم را حفظ کنم.


مطابق برنامه‌ی راهبردی درس می‌خوانید؟ چگونه برنامه‌ریزی می‌کنید؟

برنامه راهبردی نظم خاصی به برنامه ریزی درسی من می‌دهد و از همان دبستان سعی کردم در برنامه ریزی از آن استفاده کنم و معمولا بعد تحلیل هر آزمون شروع به برنامه ریزی برای آزمون بعدی می‌کنم و سعی می‌کنم برنامه‌ام را هفتگی انجام بدهم و زمان های جبرانی برای عقب افتادگی های خودم در طول هفته می‌گذارم.


  1. کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس‌ها کسب می‌کنید؟
  2. نقطه قوت من از دوران دبستان تا الان در درس ریاضی بوده و استعدادم در این درس و تمرین هر روزه (حداقل 10 سوالم که شده) باعث شده که در این درس و جواب‌گویی به آن اعتماد به نفس داشته باشم. در مدرسه معمولا بالاترین نمره را می‌گیرم و در آزمون‌ها اگر بی دقتی نکنم راحت می‌توانم 50% بزنم.


  1. در طول این سال‌ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟
  2. درس ها و مباحث هر پایه ای چالش های خودش را دارد. من بیشترین چالشی که داشته‌ام با زیست بوده که به دلیل علاقه زیادم نمی‌توانستم قبول بکنم که درصد پایینی در آزمون‌ها بزنم ، بنابراین در متوسطه اول با تست زدن و تحلیل کامل سوالات حتی سوالاتی که درست می‌زدم و حاشیه نویسی آن و خواندن اطلاعات بیشتر و فراتر از کتاب توانستم که در برخی آزمون ها حتی 100% هم بزنم و در دوران کرونا که از آزمون های حضوری و مدرسه که فاصله گرفته بودم شروع به خواندن تخصصی‌تر زیست و تمرکز روی آن برای المپیاد کردم و این تجربه برایم لذت بخش بود اما باعث شد از تست و کنکور فاصله بگیرم و دوباره امسال برایم چالش شده که فکر می‌کنم باز باید بیشتر تلاش کنم و راهم را پیدا کنم.


  1. روزی چند ساعت درس می‌خوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص می‌دهید؟
  2. با توجه به اینکه مدرسه هم می‌روم سعی می‌کنم روزی حداقل 5 ساعت بخوانم و حدودا اغلب روزها درصد قابل توجهی از وقتم را برای تست زنی اختصاص می‌دهم. 


  1. در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها می‌روید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف می‌کنید؟
  2. معمولا سراغ ریاضی و زیست می‌روم. 
  3. من از همان دوران دبستان یاد گرفتم اشتباهاتم را با آدرس یادداشت کنم، برای ریاضی از کتاب خودآموزی استفاده می‌کنم ولی نکات زیست را در کتاب یادداشت می‌کنم. یادداشت کردن باعث می‌شود بهتر یادم بماند چرا که «کمترین جوهرها از قوی‌ترین حافظه‌ها ماندگارتر است.» 

  4. آیا اعضای خانواده کارنامه‌ی شما را می‌بینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن ها با این افت چگونه است؟ 
  5. معمولا خواهرم کارنامه‌ام را بررسی می‌کنند و بیشتر روی نقاط قوتم تاکید می‌کنند. مادر و پدرم هم خیلی سعی می‌کنند که اگر افت تحصیلی داشتم با حرف‌هایشان دلگرمم کنند چون شکستم در المپیاد خیلی روی روحیه‌ام تاثیر داشته است. البته وقتی معیاری مثل آزمون قلم‌چی داشته باشم می‌توانم بسنجم چقدر نسبت به قبلم پیشرفت کرده‌ام و با همراهی خانواده و حفظ روحیه به مسیرم ادامه بدهم.

  6. دفتر برنامه ریزی دارید؟ تکمیل این دفتر چه کمکی به شما از لحاظ درسی و غیردرسی کرده است؟
  7. من هر روز دفتر برنامه ریزی را پر می‌کنم و هر روز تلاش خودم را می‌سنجم که زیاد شده یا نه ، چرا که هر انسانی باید انتهای هر روز عملکرد روزانه‌اش را مورد بررسی قرار بدهد و اشکالات کارش را برای فردایی بهتر رفع کند.

  8. کدام یک از کتاب های کانون را استفاده می‌کنید؟ این کتاب ها چه ویژگی‌هایی دارند؟
  9. من همیشه از کتاب آبی و سه سطحی استفاده می‌کنم. کتاب آبی سوالات مفید دارد و برای تمرین و تسلط تا حد زیادی موثر است و اینکه سوالات شناسنامه دار آن یک ویژگی خوب از این کتاب است.
  10. از کتاب‌های سه سطحی بیشتر برای تست زمان‌دار یا جمع بندی بعد از تمام شدن فصل استفاده می‌کنم که دسته بندی سوالات در سه سطح یک معیار خوب می‌باشد برای اینکه بفهمم در چه حد به تست‌های آن مبحث مسلط هستم.

 

  1. دلیل این که در آزمون‌های تابستان شرکت کرده‌اید چه بود؟
  2. شرکت در آزمون های تابستان باعث می‌شود که در این دوران از درس فاصله نگیرم و هنگام شروع سال تحصیلی جدید با آمادگی بیشتر حضور داشته باشم.

  3. چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم‌سال دوم گرفته اید؟ 
  4. ایجاد هر تغییری در ابتدای راه دشوار ، در میانه راه همراه با آشفتگی ولی در انتها نتایج عالی دربردارد. من در درس شیمی در نیم‌سال اول یکم با چالش روبرو بودم که با تغییر روش مطالعه‌ام تا حدودی مشکلاتم رفع شده و می‌خواهم در نیم‌سال دوم بیشتر روی بررسی عملکردم با کارنامه کانون تمرکز کنم و تحلیل آزمون هایم را جدی تر بگیرم و نهایت تلاش خودم را برای بهتر شدن و رفع اشکالاتم انجام می‌دهم. با توجه به اینکه کارنامه کنکور دی ماه هم بهم ثابت کرد نتیجه در کنکور شبیه همان درصدهایی است که در قلم‌چی کسب کردم پس افزایش درصدم در آزمون ها یعنی افزایش درصدهایم در کنکور و واقعا آزمون دادن راه خوبی برای یادگیری و افزایش درصد است.


  5. آیا خواندن و نوشتن را قبل از دوران مدرسه یاد گرفتید؟
  6. من خواندن و نوشتن را از 4 سالگی یاد گرفتم چون همیشه کنجکاو بودم و می‌خواستم اسم کارتون‌هایی که می‌بینم را بخوانم و علاقه زیادی به نوشتن دفتر خاطرات داشتم و اولین خاطره‌ام را در 5 سالگی نوشتم. از آنجایی که خواهرم پیش دبستانی بودند من هم با او به کلاس‌ها می‌رفتم و همچنین مهدکودک می‌رفتم و خانواده بهم یاد دادند از همه سوال می‌پرسیدم و مشق‌هایم را به همه نشان می‌دادم.


 قبل از دوران دبستان پدر و مادر برای شما کتاب می‌خواندند؟ چه کتاب‌هایی؟ الان مطالعه غیردرسی دارید؟

من از کتاب داستان خیلی خوشم می‌آمد و بیشتر با خواهرم کتاب داستان می‌خواندم. من همیشه سعی کردم مطالعه غیردرسی داشته باشم و همیشه آرزویم این بوده که همه کتاب‌های جهان را بخوانم. کتاب خواندن خیلی خوبه ولی اینکه در انتخاب‌ها دقت کنیم خیلی مهم‌تر است. امسال تابستان در یک هفته استراحتم تمام توانم را برای خواندن کتاب غیردرسی گذاشتم چون می‌دانستم امسال به دلیل زمان کم نمی‌شود در طول سال کتاب خواند، البته تا پایان تابستان هر روز 20دقیقه کتاب می‌خواندم ولی از شروع سال تحصیلی نخوانده‌ام.


  1. آیا برای درس خواندن با دوستان صمیمی خود در ارتباط هستید؟ در مورد چه چیزی با هم گفت‌و‌گو می‌کنید؟وضعیت درسی دوستان شما چگونه است؟
  2. بله من یک دوست دارم که ده ساله با هم همکلاس و دوست هستیم و با هم سمپاد قبول شدیم ما برنامه‌های خودمان را به هم دیگر توضیح می‌دهیم تا اشکالات برنامه‌مان رفع شود و در آزمون‌هایی که افت داشتیم همدیگر را دلداری می‌دهیم. دوستانم معمولا درصدهای‌شان بالا است و همیشه به فکر پیشرفت هستند.

 

  1. به چه دلیل این رشته را انتخاب کردید؟
  2. به دلیل روحیه و استعداد و علاقه‌ای که دارم به نظرم آمد که این رشته بهترین رشته برای ادامه تحصیل است. در واقع همیشه دوست دارم به فعالیت‌هایی بپردازم که مورد علاقه‌ام است، بنابراین برایم خیلی اهمیت داشت که رشته مورد علاقه‌ام باشد و با توجه به تحقیقاتی که انجام دادم و شناختی که از خودم داشتم این رشته برایم بهترین رشته بود.


  1. آیا در کنکور دی شرکت کردید؟ نظر شما چیست؟
  2. بله کنکور دی معیار خوبی برای سنجش بود. در نیم‌سال اول خیلی حرف‌های حاشیه ای باعث می‌شد که عملکردم ناخودآگاه در جلسه پایین باشد ولی با کنکور دی فهمیدم هر اتفاقی هم بیافتد باز چند از 10 آزمون‌ها بهترین معیار برای من است و نباید زیاد نگران باشم و حتما روی چند از 10ها تمرکز کنم. خودم را با خودم مقایسه کنم و تمرکزم را بالا ببرم و خودم بهترین رقیب خودم هستم. انشاالله در نیم‌سال دوم به این حرف متعهدتر خواهم بود و سعی می‌کنم عملکردم را حین آزمون بهبود بدهم.


  3. آیا از کتاب نوروز استفاده می‌کنید؟
  4. بلی همیشه استفاده کردم و خواهم کرد. کتاب نوروز یکی از بهترین کتاب‌ها در نوروز برای من بوده انشالله امسال هم بهترین خواهد بود و البته موثرتر.

  5. سال‌های قبل برنامه شما در دوران طلایی چه بود؟
  6. مرور دروس با کتاب نوروز و جمع بندی دروس همچنین مرور خلاصه هایی که در طول سال نوشتم که همه این‌ها باعث بهتر شدن درصدها و نمراتم در اردیبهشت و خرداد می‌شود.


  1. امسال برای دوران طلایی عید چه تصمیم و برنامه ای دارید؟
  2. امسال هم مثل سال‌های قبل از روش بازیابی استفاده می‌کنم. با توجه به اینکه وقت کم است و کتاب‌های پایه هم باید جمع‌بندی شوند، به نظرم کتاب‌های جمع‌بندی دروس اختصاصی می‌تواند خیلی خوب باشد.

  3. چرا با اینکه در آزمون تیزهوشان قبول شدید و به مدرسه‌ی تیزهوشان رفتید، پیوستگی‌ خود را به آزمون‌ها حفظ کردید؟
  4. با توجه به اینکه رقابت بین همکلاسی هایم بیشتر است و جو درسی حاکم و اینکه همه به فکر پیشرفت هستند باعث شد که آزمون‌های قلم‌چی را هر سال شرکت کنم. به نظرم آزمون دادن و رفع اشکال هفتگی باعث می‌شود طی مسیر پیشرفت برایم سریع‌تر باشد و نه تنها من بلکه تقریبا همه همکلاسی‌هایم در آزمون‌های قلم‌چی هستیم و تلاش می‌کنیم.


  1. یک تجربه که در مسیر قبولی در آزمون تیزهوشان به شما کمک زیادی کرده، برای دوستان خود بگویید.
  2. مهم نیست کجایید چه امکاناتی دارید حتی شاید استعداد هم زیاد مهم نباشد، مهم این است که چقدر به خودتان اعتماد دارید ، چقدر تلاش می‌کنید و ادامه می‌دهید. هیچ وقت ناامید نشوید، شرایط هر چقدر سخت‌تر باشد خوشحال باشید چون قرار است موفقیتی بزرگ‌تر از آن چیزی که می‌خواستید را بدست آورید و تلاش‌تان را بیشتر کنید، هیچ وقت دیر نیست همین الان شروع کنید و بدانید امید هست چون خدا هست و «بهای تحمل درد رشد خیلی کمتر از بهای ویران‌گر پشیمانی و افسوس است و همه چیز آخرش درست می‌شود، پس اگر هنوز درست نشده یعنی به آخر نرسیده»



6/5/2023 10:39:35 AM
Menu