مُرورَک فلسفه - جهان علّی و معلولی - مهرشاد ایمانی نسب

سلام به همه دوستان ! ! ! در این مطلب قصد داریم درس جهان علّی و معلولی را برای آزمون 21 بهمن مرور کنیم .

مُرورَک فلسفه - جهان علّی و معلولی - مهرشاد ایمانی نسب

سلام به همه دوستان ! ! ! 👋

در این مطلب قصد داریم درس جهان علّی و معلولی را برای آزمون 21 بهمن مرور کنیم . 

امیدواریم مطالب بیان شده ، به شما در یادگیری بهتر ، کمک کند .


مُرورَک فلسفه - جهان علّی و معلولی - مهرشاد ایمانی نسب








مهرشاد ایمانی نسب

دانشجوی رشته علوم قضایی دانشگاه علوم قضایی تهران 

رتبه 16 منطقه دو - کنکور انسانی  1400


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴


علت : چیزی که به معلول وجود می دهد و  وجود معلول متوقف بر آن است و تا آن نباشد ، معلول هم پدید نمی آید .


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴


معلول : چیزی که وجودش را از چیزی دیگر یعنی علت می گیرد و وجودش متوقف بر وجود علت است .


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴


رابطه علیت : رابطه‌ای وجودی است که در آن یک طرف (علت) به طرف دیگر (معلول) وجود می دهد . مثل رابطه آتش و گرما .


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴


رابطه بعد از وجود دو طرف : این نوع رابطه زمانی شکل می گیرد که دو طرف موجود باشند ؛ یعنی رابطه فرع بر وجود دو طرف است . مثل رابطه معلم و شاگرد که بعد از وجود دو طرف رابطه تعلیم و تربیت شکل می گیرد .  


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴


سنخیت بین علت و معلول : هر معلولی ، علت خاص و معین دارد و هر علتی فقط معلول خاص خود را به وجود می آورد . یعنی در جهان هرج و مرج نیست و نظام معینی حاکم است . همه ی انسان ها به طور طبیعی ، این اصل را قبول دارند و طبق آن رفتار می کنند.

ضرب المثل (( گندم از گندم بروید ، جو ز جو )) به این اصل اشاره دارد . 

بیت (( چو بد کردی مشو غافل ز آفات  ***  که واجب شد طبیعت را مکافات )) به این اصل اشاره دارد . 


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴


وجوب علی و معلولی ( وجوب بخشی علت به معلول ) : به رابطه ضرورت بخشی علت به معلول ، (( وجوب علی و معلولی )) می گویند . آنچه به معلول ضرورت وجود می دهد ، علت است . معلول با قطع نظر از علت ، (( امکان ذاتی )) دارد ؛ یعنی هم می تواند باشد و هم می تواند نباشد و نسبت به عدم و وجود مساوی است . علت قبل از اینکه معلول را به وجود بیاورد ، ابتدا وجودش را واجب می کند ، سپس آن را به وجود می آورد . اگر علت چیزی موجود شود ، موجود شدن آن چیز هم واجب می شود و آن چیز نیز موجود می شود . 


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴


🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴




دوستان عزیز ، شما می توانید از طریق لینک زیر به درسنامه کامل و تست های درس ((جهان علّی و معلولی)) دسترسی داشته باشید . 

جهان علی و معلولی -فلسفه دوازدهم - درسنامه و تست - مهرشاد ایمانی


تهیه کننده :

مـهـرشـاد ایـمـانـی نـسـب  -  دانشجوی دانشگاه علوم قضایی تهران

سپاس از توجه شما  ❤️


صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام ما

برای ارتباط بیشتر با رتبه برترها و رزرو پشتیبان ویژه ، پیج کانون برترها را دنبال کنید و به کانال تلگرام کانون برترها ملحق شوید .

همچنین می توانید با شماره 0218451 داخلی 3123 تماس بگیرید .


Menu