کامنت های(خستگی کنکور و دوران جمع بندی)-آیدا علی بخشی

در این مطلب سعی بر آن داریم تا در رابطه با خستگی کنکور و بخصوص دوران جمع بندی مطالبی را بیان کنیم. امیدواریم که نکات بیان شده برای شما مفید و موثر واقع شود.

کامنت های(خستگی کنکور و دوران جمع بندی)-آیدا علی بخشی

سلام به همه ی دوستان!

دغدغه هایی که گاها هرکدام از ما با آنها در طی مسیر رو به رو میشویم، ممکن است که فقط دغدغه و سوال ما نباشد و بسیاری از افراد هم مسیر با ما هم با آن چالش مواجه شوند.

مشورت کردن درباره چالش ها و دغدغه هایی که طی مسیر با آنها مواجه میشویم،  کمک بسیار زیادی در جهت حل آن مسئله برای ما و افرادی است که با آن مواجه هستند و همین اهمیت مشاوره را به ما نشان میدهد.

در این مطلب سعی بر آن داریم تا در رابطه با خستگی کنکور و بخصوص دوران جمع بندی مطالبی را بیان کنیم. امیدواریم که نکات بیان شده برای شما مفید و موثر واقع شود.





آیدا علی بخشی

دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران

رتبه 29 منطقه دو کنکور انسانی 1400





سلام به همه دوستان عزیزم. در این مقاله سعی داریم که درباره یکی از موضوعات مهم که در زمان های مختلف به خصوص دوران جمع بندی به  دانش آموزان ضربه خیلی بزرگی میزند صحبت کنیم. این موضوع مهم "خستگی" هست. 

شما در برهه های مختلفی طی مسیر با خستگی مواجه شدید. گاها پیش آمده که انقدر از مسیر احساس خستگی کردید که فکر کردید ادامه دادن برای شما واقعا دشوار هست. بسیاری از شما ممکن هست فقط بخواهید که یک هفته فقط و فقط برای خودتان باشید، به دور از درس. اما یک موضوع خطرناک اینجا وجود دارد. شما ممکن هست دانش آموزهایی رو از سال های قبل میشناختید که تراز های خیلی خوبی در آزمون ها داشتند، اکثر اوقات رتبه های خیلی خوبی رو کسب میکردن و خلاصه از نظر درسی زبانزد بودند. اما وقتی نتایج کنکور اعلام شده، بع نتیجه نرسیده اند. وقتی علت را از این دانش آموزها بپرسیم، اکثر اوقات علتی که به ما در جواب میگویند، پاسخ هایی مثل این است که: هفته آخر، دو هفته آخر، یک ماه آخر را خوب نخواندم. خوب به این پاسخ دقت کنید. فکر می‌کنید علت چیست؟ خستگی! اما اصلا نگران نباشید. خسته بودن و داشتن حالت های خستگی ان هم در طی دوران جمع بندی بسیار طبیعی هست. اما پاسخی که شما به خستگی میدهید مهم هست. در واقع تفاوت بین دو دانش آموزی در کنکور که از نظر درسی همسان هستند با همسان در نظر گرفتن دیگر شرایط، پاسخی هست که هرکدام به موضوع خستگی داده اند. 

اول از همه وقتی حالت های روحی و روانی مثل استرس، خستگی، گاهی اوقات افسردگی و... برای شما پیش امد، لطفا انها را طبیعی بدانید و فکر نکنید فقط مشکل شما هست. وقتی فکر می‌کنید که در مسیری هستید که هیچ کس شمارا درک نمیکند و حتی یک درصد احتمال نمی‌دهید که افرادی هم وجود داشته باشند که مثل شما،خسته، ناامید و مضطرب باشند، استرس و فشار بیشتری را به خودتان تحمیل می‌کنید و تصمیم هایی میگیرید که گاها بسیار غیر منطقی هستند. مثلا دانش آموزی با تراز بالای ۷۰۰۰ در دوران جمع بندی کنکور احساس خستگی و فشار زیادی میکند؛ ابتدا خیلی از این حال می‌ترسد و فکر میکند فقط برای او این اتفاق پیش امده. برای اینکه سریع تر از این حالت نجات پیدا کند، تصمیم ناگهانی میگیرد که یک هفته با خانواده به سفر برود تا روحیه خودش را به دست بیاورد. آیا این پاسخ منطقی به خستگی اون هم طی دوران جمع بندی هست؟ به هیچ وجه. استراحت و فرصت دادن به مغز برای مرتب کردن اطلاعات خودش قطعا پاسخ درستی هست. اما یک هفته به طور مطلق استراحت کردن فقط شروع بعد از اون را سخت تر میکند.

پس قدم اول را با پذیرش نسبت به حالت خودت بردار. اگر خسته ای، ناامید و بی انگیزه ای، بپذیر.

اما اگر در مرحله پذیرش بمانی، کم کم در ناامیدی غرق میشوی.  چون صرف پذیرش لزوما فرایند را تغییر نمیدهد گرچه اولین و مهمترین قدم هست. مرحله دوم از خودت بپرس که چرا خسته ای؟ دلیل خستگی هر فرد با فرد دیگه متفاوت هست. یک نفر طی یک سال فشار زیادی روی خودش آورده و حالا نیاز به انرژی برای ادامه مسیر دارد و دیگری از اضطراب مداوم خسته شده. حالا میدانی که با توجه به علت و دلیل خستگی تو به چه راه حلی احتیاج داری که مشکلت را در " کوتاه مدت" حل کند.

اما دقت کن که چه راه حلی که برای درمان خستگی در نظر میگیری. راه حل تو نباید پاسخ یک هفته استراحت کامل به دور از درس داشته باشد. به هر حال تو در دوره جمع بندی هستی و خستگی جزء غیرقابل انکار از مسیر. سعی کن از درس دور نباشی. طی این دوران برای خودت هدفگذاری کن. در دوره ای قرار گرفتی که معمولا دوران کنکورهای ۳ روز یک بار و تحلیل اون هاست. سعی کن با هر آزمون و کنکور برای درصد های خودت هدفگذاری کنی و تلاش کنی باحذف اشتباه در کنکورهای قبل، درصد بالاتری را در کنکور بعد به دست بیاری. داشتن هدف باعث ایجاد انگیزه و امید میشود. طی این مدت در کنار هدف بزرگی که داری، هدفگذاری های کوچک مثل ارتقای درصد هم مد نظر داشته باش.

با فردی صحبت کن که تو را راهنمایی کند، این فرد میتواند پدر یا مادر یا خواهر و برادر، دوست و مشاور تو باشد. فردی که زمانی که با او صحبت میکنی، آرام تر بشوی و منطقی تر با مسائل کنار بیایی. پس درباره حالت هایت صحبت کن.

ادامه بده. در نهایت کسی برنده آرزوها و اهدافش میشود که تحت هر شرایطی ادامه داده. اگرچه ناراحت بوده، مشکل خانوادگی داشته، به شدت خسته بوده و ... ادامه داده و با پشتکار و تلاش مسیر را طی کرده. پس لطفا با هیچ چیز متوقف نشو. 

ناامیدی گاهی علت خستگی هست. یکی از شایع ترین علت های ناامیدی استرس هست. علت استرس ممکن است درصدهایی باشد که طی این مدت که نزدیکه کنکور هست کسب میکنی. ممکنه از نظرت این درصد ها خیلی کم باشند. در واقع اگر این اتفاق برای تو افتاد، بدان با نزدیکتر شدن به کنکور خیلی طبیعی هست، ولی دچار ناامیدی نشو چون قطعا باید بعدا با حجم خستگی بیشتری مسیر را طی کنی. تو در موقعیتی قرار داری که همه چیز اثر بزرگی روی باقی موارد دارد. پس حواست را جمع کن. 

برای خودت زمان های کوتاهی را در روز در نظر بگیر که از درس آزاد باشی.کاری را در ان زمان انجام بده که دوستش داری و سعی کن حین انجام ان کار در زمان حال باشی و فکرت با کنکور نباشد. این زمان مال تو هست. جایی که میتوانی خستگی هایت را درمان کنی. پس به جای یک هفته استراحت مطلق که چیزی جز استرس و یک نتیجه به شدت منفی روی نتیجه کنکور ندارد، استراحت های کوتاه مدت اما دائمی را انتخاب کن.

و بدان که این حالت ها کاملا طبیعی هست. نحوه کنارآمدن و حل کردن ان هاست که تورا با بقیه متفاوت میکند.

امیدوارم که راه حل منطقی برای کنار امدن با خستگی هایتان پیدا کنید.


ارتباط با ما

برای رزرو پشتیبان ویژه و آشنایی با خدمات مشاوره و برنامه ریزی، لینک صفحه پشتیبان ویژه را دنبال کنید . 

همچنین میتوانید با شماره ۰۲۱۸۴۵۱ داخلی ۳۱۲۳ تماس بگیرید .



سپاس از توجه شما💐🍃

آیدا علی بخشی

دانشجوی رشته روان شناسی دانشگاه تهران


6/2/2023 7:50:15 PM
Menu