درس دوازدهم: خورشید پشت ابر
امام حسن عسکری(ع) همسر گرامی او نرجس و حکیمه خاتون (عمهی امام) بانویی دانا و بزرگوار و دختر امام جواد(ع) بود. حکیمه خاتون نرجس را بسیار دوست داشت و او را زیرنظر خود تربیت کرده بود. امام حسن عسکری(ع) به ایشان گفته بودند عمهجان! به خانه ی ما بیا و در کنار نرجس بمان؛ زیرا امشب جانشین من به دنیا خواهد آمد و خدا تو را با دیدن او شاد خواهد کرد.
فرزند امام دور از نگاه نگهبانان و جاسوسان خلیفه عباسی به دنیا آمد. خلیفه عباسی به خیال خویش فکر میکرد میتواند از تولد نوزاد جلوگیری کند. او نیز راه باطل فرعون مصر را پیمود و نمیدانست همان خدایی که حضرت موسیَْ را از دست فرعون نجات داد، فرزند امام حسن عسکری(ع) را نیز از آسیب خلیفهی عباسی در امان نگه دارد.
حضرت مهدی(ع) در سال 255 هجری به دنیا آمد.
او دوازدهمین امام، چهاردهمین معصوم و آخرین جانشین پیامبر خداست. پیامبر دربارهی او فرموده است: «مهدی از خاندان من و از اهل بیت من است. نام او مثل نام من است او شبیهترین مردم به من است از جهت گفتار و رفتار و رخسار»
مهدی، منصور و ولیعصر از لقبهای مشهور امام زمان(عج) است. مشهورترین لقب او «قائم» است به معنی قیامکننده چرا که ایشان بزرگترین قیام دنیا را انجام خواهد داد.
رسول خدا مژده داده است: او روزی ظهور میکند و دنیا را پر از عدالت خواهد کرد، درحالی که ظلم و ستم آن را فراگرفته است.
درس سیزدهم: کوچکهای بزرگ
«َلا تُسرِفوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ المُسرِفينَ»
معنای آیه: اسراف نکنید، زیرا خدا اسرافکاران را دوست ندارد.
اسراف نکردن یعنی درست مصرف کردن و درست مصرف کردن یعنی به جا و به اندازه مصرف کردن.
پیامبر(ص) میفرمایند: هرگز آب را اسراف نکنید؛ هرچند که در کنار رودخانه باشید.