گفتگو با رتبه 1 کشوری رشته کامپیوتر کنکور هنرستان 1400

گفتگو بابرترهای هنرستانی.گفتگو بارتبه‌های برتر کنکور1400 هنرستان

گفتگو با رتبه 1 کشوری رشته کامپیوتر کنکور هنرستان 1400


دانش آموزان همه ی رشته ها و همه ی پایه ها بخوانند

رتبه‌های برتر کنکور 1400 هنرستان حرف‌هایی دارند که نه فقط برای هنرستانی‌ها بلکه برای دانش آموزان سایر رشته‌ها و پایه‌ها،مربیان و اولیای گرامی آن‌ها نیز شنیدنی است.بخصوص این‌که بچه‌های هنرستانی اغلب علاوه بر تحصیل به کار نیز می‌پردازند.

اولین مصاحبه با رتبه 1 کشوری رشته کامپیوتر که توسط نیلوفر وهنانی انجام شده‌ است.

برای خواندن حرف‌ها و نظرهای آن‌ها فایل زیر و گفتگوهای دیگر رتبه‌های برترهنرستان را نیز که به تدریج بارگذاری می‌کنیم،دانلود نمایید.

محمدجعفرمفتاح

مدیرعلمی دوازدهم هنرستان کانون



گفتگو با رتبه 1 کشوری رشته کامپیوتر کنکور هنرستان 1400:


نام و نام خانوادگي: سجاد فرحانی زاده
رتبه: 1 کنکور هنرستان 1400
 شهر: مشهد
رشته:شبکه و نرم‌افزار رایانه 
تحصیلات مادر:فوق دیپلم مدیریت خانواده  
شغل مادر:خانه‌دار 
تحصیلات پدر:فوق لیسانس حسابداری  
شغل پدر:مشاور کسب و کار 
تعداد سال حضور در کانون:  1 سال
تعداد کل آزمون ها: 39 آزمون


                 

1-معدل شما در سال نهم چند بود؟

19/57

 

2-چرا  هنرستان را انتخاب كرديد؟ 

ازآنجایی که در اطرافیانم افراد فارغ التحصیل دبیرستان را دیدم بودم، فهمیدم که دبیرستان مطالب کاربردی و مفیدی به افراد آموزش نمی‌دهد و از آنجایی که من همیشه دوست داشتم مطالب تخصصی و مربوط به علاقه‌ام را در دوران تحصیل یاد بگیرم، هنرستان را انتخاب کردم.

   

3-خانواده اتان با انتخاب هنرستان موافق بودند؟

 بله، خانواده من اختیار انتخاب رشته را به من داده بودند و به انتخاب من احترام گذاشتند.

 من در آزمون ورودی دبیرستان‌های نمونه‌دولتی مشهد رتبه 7 را در رشته ریاضی فیزیک کسب کردم؛ پس موقعیت خوبی برای ادامه تحصیل در رشته ریاضی فیزیک داشتم، اما به علت علاقه‌ام به رشته کامپیوتر و اعتقادم به مهارت علمی و عملی، خانواده با کمال رضایت و خوشحالی با انتخاب من موافق بودند.

 

4-آيا در هنرستان هم دانش آموز درس خواني بوديد؟

 بله، قبل از ورود به هنرستان از اطرافیان می شنیدم که در هنرستان آدم تنبل می‌شود و از درس دور، اما در واقع اینطور نیست. مباحثی که در هنرستان تدریس می‌شود نیاز به مرور جدی دارند. من هم از آنجایی که روحیه تلاشگری دارم، در طول دوران هنرستان همیشه تلاش می‌کردم تا شاگرد اول کلاس و مدرسه باشم.

 

5-آيا در زمان تحصيل كار هم مي كرديد؟ 

 بله، من حدود 2 سال در هیات کونگ‌فو استان خراسان رضوی مسئول کمیته انفورماتیک بودم و به کار پشتیبانی سایت و امور کامپیوتری مشغول بودم.

 البته هنوز هم با این مجموعه در ارتباط هستم، اما  فعلا پشتیبان فنی شرکتی مخابراتی که خدمات USSD ارائه می‌دهد، هستم.

 

6-چرا در آزمون‌های کانون شرکت کردید؟

 برای بررسی وضعیتم از لحاظ درسی در آزمون‌های کانون شرکت کردم.

 متاسفانه برای رشته‌های هنرستان آزمون‌های خوب و استاندارد به سختی پیدا می‌شود و کانون از آن موسساتی هست که آزمون‌های با کیفیت و استاندارد برای هنرستانی‌ها دارد.

 

7-شما هنرجوی بسیار قویی بودید، لطفاً توضیح بیشتری در مورد اثر آزمون‌ها در پیشرفت خود بدهید.

 کلا آزمون دادن یک گزارش جامع از وضعیت کنونی فرد می‌دهد. از آنجایی که کانون آزمون‌های برنامه‌ای منظمی دارد، باعث می‌شود که فرد مطالعات خود را مرحله به مرحله با آزمون پیش ببرد و به صورت دقیقی از نقاط ضعف و قدرت خود آگاه شود.

 

8-واكنش شما نسبت به غيرحضوري شدن آموزش و دوران كرونايي چگونه بود؟در عملكرد تان چه تأثيري داشت؟ 

 غیر حضوری شدن آموزش از نظر من یکی از بهترین اتفاقاتی هست که در دوران تحصیل من افتاده. از آنجایی که ابزار رشته کامپیوتر خود کامپیوتر هست، غیر حضوری شدن آموزش نه تنها هیچ تاثیر منفی‌ای در کیفیت یادگیری آن ندارد،  بلکه از اتلاف وقت برای رفت و آمد  به مدرسه و زمان‌های پرت کلاس  نیز جلوگیری می‌کند.

   

9-هر روز چند ساعت درس مي خوانديد؟ 

تا قبل از اسفندماه روزی تا 3 ساعت درس می‌خواندم، اما از آغاز اسفندماه تا پایان فروردین‌ماه روزی 4 ساعت مطالعه داشتم.

 این میزان پس از فروردین‌ماه تا پایان خردادماه دوباره به روزی 3 ساعت کاهش یافت و از اول تیرماه تا 2 روز مانده به کنکور روزی 5 تا 6 ساعت درس می‌خواندم.

 

10-چگونه برنامه ریزی می‌کردید؟

تا قبل از هر آزمون یک دور مطالب آزمون قبلی را مرور می‌کردم  و یک دور مطالب آزمون بعدی را می‌خواندم. در صورتی که در درسی ضعف داشتم، در زمان مرور وقت بیشتری برای آن درس می‌گذاشتم. هیچ وقت اجازه ندادم که میزان تسلطم در درسی از بقیه درس‌ها فاصله بگیرد.

 

11-كدام درس ها نقطه ي قوت شما بودند؟ روش  مطالعه‌ات در اين درس ها چگونه بود؟

 دروس شایستگی پایه شامل فیزیک، شیمی و ریاضی از نقاط قوت من بودند و هستند. 

من در دوران متوسطه اول به خوبی با مبانی این دروس آشنایی پیدا کردم و به همین علت در هنرستان مشکلی با این دروس نداشتم. خواندن این دروس در هنرستان حکم مرورکردن را برای من داشته است. البته به علت اینکه کلاس زبان رفته‌ام درس زبان انگلیسی برایم بسیار راحت بود. بگذارید راحت‌تر بگویم، تقریبا همه دروس برای من نقطه‌ی قوت بودند. فقط دروس تخصصی که مطالب جدیدی برای من داشتند، نیازمند دقت و مرور بیشتر نسبت به بقیه درس‌ها بودند.

 

12-از چه منابع مطالعاتي استفاده مي كرديد؟

 من بیشتر دانش‌ام را از حرف‌های معلم‌هایم در کلاس کسب کردم. اول برای مرور مطالب از چند کتاب از موسسه دیگری استفاده می‌کردم و اما با گذشت زمان فهمیدم که از کیفیت کافی برخوردار نیستند؛ بعد با کتاب‌های کانون آشنا شدم و کتاب جامع یازدهم و کتاب آبی سال دوازدهم و کتاب‌های زرد را تهیه کردم. این کتاب‌های به من کمک بسیاری در مرور مطالب کردند.

 

13-در مورد ویژگی‌های کتاب‌های آبی و زرد توضیح بیش‌تری بدهید، چگونه به شما کمک کرد؟

 ساختار پیمانه‌ای کتاب آبی خیلی جالب و مفید است. مطالب به صورت لقمه‌ای تدوین شده و از هر قسمت به صورت جداگانه آزمون گرفته می‌شود. این ویژگی کتاب آبی به من در رفع ضعف‌هایم در بخش‌های خاصی از دروس تخصصی کمک می‌کرد. کتاب‌های زرد هم که بسیار عالی هستند. 10 نمونه کنکور آزمایشی که در یک کتاب جمع شده‌اند. این کتاب‌ها در دوران جمع‌بندی بسیار مفید هستند. در دو هفته پایانی مانده به کنکور من برای مرور  هر روز یک کنکور آزمایشی می‌دادم. این استمرار در 2 هفته پایانی کمک بسیار زیادی برای نگه‌داشتن سطح تسلطم کرد.

 

14-پدر و مادرت چه نقشي در موفقيت شما داشتند؟ 

پدر و مادرم همیشه تلاش کردند که بهترین شرایط را برای من فراهم کنند. آنها برای من محیطی آرام را فراهم کردند تا بتوانم به راحتی و با تمرکز بالا درس بخوانم. همچنین من را همواره به تلاش کردن تشویق می‌کردند. من بخش موثری از موفقیتم را مدیون دعاها و تلاش‌های پدر و مادرم هستم.

 

15-تاثیر آزمون های کانون برای شما چقدر بود؟

 همانطور که قبل‌تر گفتم، آزمون‌های کانون به علت برنامه‌ای بودن باعث می‌شد که من با برنامه‌ای از قبل طراحی شده درس بخوانم و مسیر حرکت را بشناسم.

 

16-انگیزه شما از انتخاب رشته کامپیوتر چی بود؟ 

من از کودکی عاشق کامپیوتر بودم و همیشه به تحصیل در این رشته فکر می‌کردم. در طول تحصیلم تا سال نهم همیشه مسئول ‌IT مدرسه بودم. به همین علت خیلی علاقه‌مند ادامه تحصیل در این رشته بودم و هستم.

 

17-برنامه شما براي آينده چيست؟ آيا تصميم به ادامه ي تحصيل در مقاطع بالاتر را هم داريد؟

 من به مباحث مهندسی نرم‌افزار و   برنامه‌نویسی علاقه بسیار زیادی دارم. دوست دارم در آینده‌ای نزدیک  به یک برنامه‌نویس ماهر تبدیل شوم. همچنین به تحصیل در رشته خودم بسیار مشتاقم. اگر بتوانم می خواهم تا مقطع دکتری و بالاتر به تحصیل  در کنار کارم ادامه دهم.

 

18-چه صحبتي با دانش آموزان هنرستاني داريد؟ 

دوستان هنرستانی من، ممکن است در طول تحصیل و حتی پس از فارغ التحصیلی حرف‌های بدی از اطرافیانتان بشنوید؛ اما دقت کنید که این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه کاری را انجام دهید. تنها عامل موفقیت و شکست خودتان هستید. ممکن است از دیدگاه برخی افراد و سازمان‌ها هنرستا‌ن‌ها و هنرجویان هنرستانی کم اهمیت باشند؛ اما بدانید که با پشتکار و کسب مهارت‌های کاربردی می‌توانیم این دیدگاه غلط را از ذهن‌ها خارج کنیم و نشان دهیم که هنرستانی‌ها هم حرفی برای گفتن دارند و می‌توانند در جمع دانشمندان و نخبگان کشورمان حضور داشته باشند.

 

 

3/30/2023 5:01:26 AM