پاسخ به سؤالات شما دبستانی‌ها (3)

دانش‌آموزان هر جمعه با توجه به تلاشی که کرده‌اند به امید نمره‌ی بیش‌تر و تراز بهتر در جلسه‌ی آزمون حاضر می‌شوند.

پاسخ به سؤالات شما دبستانی‌ها (3)

1- چگونه می‌توانم ترازم را در آزمون‌های برنامه‌ای کانون افزایش دهم؟

لیلا خداوردیان:

دانش‌آموزان هر جمعه با توجه به تلاشی که کرده‌اند به امید نمره‌ی بیش‌تر و تراز بهتر در جلسه‌ی آزمون حاضر می‌شوند. برای افزایش تراز، روش‌ها و راه‌حل‌های ساده و آسانی وجود دارد که گاهی ممکن است به دلیل سادگی به چشم نیاید. برای افزایش تراز توجه و تمرکز در موارد زیر شما را در رسیدن به هدفتان یاری خواهد کرد. بررسی کارنامه‌ی هر آزمون و نمره‌های هر درس، تجزیه و تحلیل روش‌های مطالعه و اصلاح یا تغییر آن‌ها در صورت لزوم، مطالعه‌ی عمیق و دقیق تمام درس‌ها طبق برنامه‌ی راهبردی، استفاده از منابع مناسب برای افزایش قدرت تست‌زنی، آشنایی با انواع تکنیک‌ها مثل ضربدر و منها، دو خودکار و... و به‌کارگیری آن‌ها در آزمون‌ها، استفاده‌ی منظم از کتاب خودآموزی برای کاهش تعداد غلط‌ها و...

3- کلاس ششم هستم. برای درس‌هایی مثل اجتماعی و هدیه‌ها که کم‌تر تلاش می‌کنم تراز 7000 می‌گیرم اما برای درس‌هایی مثل ریاضی و علوم که بیش‌تر تلاش می‌کنم تراز کم‌تری کسب می‌کنم!

گلناز محمدی:

الگوی ذهنی شما باید تلاش مداوم برای همه‌ی درس‌ها باشد؛ چون همه‌ی درس‌ها در جایگاه خودشان مهم هستند. درس‌های ریاضی و علوم نیاز به تلاش بیش‌تری دارند؛ چون سطح دشواری بالاتری دارند و برای یادگیری آن‌ها به تکرار و تمرین بیش‌تری نیاز است. از طرفی در این دو درس امکان خلاقیت و طراحی سؤالاتِ دشوار برای طراحان وجود دارد اما در درس‌های اجتماعی و هدیه‌ها چون زمینه‌ی درس به مطالب متنی و تصویری ختم می‌شود جزء درس‌هایی هستند که خواندن آن‌ها به زمان کم‌تری نیاز دارد و امکان کسب نتیجه‌ی خوب در این درس‌ها بیش‌تر است. حتماً در درس‌های دشوارتر با کمک پشتیبان و اولیا در روش مطالعه‌ی خود بازنگری کنید.

4- کلاس ششم هستم و چند وقتی است که در آزمون تشریحی نمره‌ی خوبی نمی‌گیرم.

خدیجه شهبازی:

رعایت تعادل در شیوه‌ی انجام هر کاری به ما کمک می‌کند که همیشه نتایج متعادلی داشته باشیم. کلاس ششم دبستان به دلیل اهمیت آزمون تیزهوشان موجب می‌شود دانش‌آموزان به سمت تمرین سؤالات تستی بروند؛ اما نباید از تشریحی خواندن و اهمیت آن در کسب نتیجه‌ی خوب در آزمون‌های تستی غافل شوید. سعی کنید در ساعت مطالعه‌تان و در تعداد تمرینات روزانه، سؤالات تشریحی را هم بگنجانید. شیوه‌ی پاسخ دادن به آزمون‌های تستی و تشریحی کاملاً متفاوت است. در آزمون تستی، جواب آخر اهمیت زیادی دارد؛ اما در آزمون تشریحی روش حل و هر مرحله‌ی از آن در نتیجه‌ی شما مؤثر است.

5- قبل از آزمون‌ها نگرانی دارم. نمی‌دانم چه‌کار کنم!

مینا عیسی‌زاده:

ابتدا باید علت آن را مشخص کنید. با کشف علت می‌توان آن را کنترل کرد. بعضی از دانش‌آموزان نگرانی از افت تراز و عقب افتادن از دوستان یا دلسردی اولیا از آن‌ها را دلیل این موضوع می‌دانند. ابتدا باید دیدگاه شما نسبت به آزمون اصلاح شود. هدف شما از حضور در آزمون یادگیری و بهبود کیفیت روش‌های مطالعه است. در صورت افت تراز هم به موفقیت رسیده‌اید؛ زیرا متوجه نقاط ضعف و کیفیت پایین سبک مطالعه‌ی خود شده‌اید و تلاش خواهید کرد در آزمون‌های بعدی جبران کنید. با توجه به برنامه‌ی راهبردی، همواره فرصت جبران اشتباهات خود را دارید؛ پس دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. قبل از آزمون، افکار مثبت داشته باشید و به خود و توانایی‌های‌تان اعتماد کرده و برای خود هدف‌گذاری کنید.

6- کتاب خواندن چه فایده‌ای دارد؟

خدیجه شهبازی:

کتاب خواندن برای کودکان باعث می‌شود همیشه در حال یاد گرفتن چیزهای جدید باشند. افرادی که کتاب می‌خوانند اجتماعی‌ترند و نگرانی کم‌تری دارند؛ چون با داشتن اطلاعات در ذهنشان دارای اعتمادبه‌نفس بیش‌تری هستند، قدرت تحلیل بالاتری دارند، مسائل را بهتر تشخیص می‌دهند، دایره‌ی لغات وسیع‌تری دارند. پس با کتاب خواندن باسوادتر می‌شوید، می‌توانید نویسنده‌ی بهتری باشید، دیگران را بهتر درک می‌کنید و فرد جذاب‌تری خواهید بود. درنهایت می‌توانید با کتاب خواندن آینده‌ی بهتری را برای خود رقم بزنید.

3/23/2023 5:14:20 AM