جدول سودوکو چیست؟
سودوکو جدولی است جذاب با ابعاد مختلف که امروزه یکی از سرگرمی های فکری مفید در کشورهای مختلف جهان به شمار میآید .سودوکو، مخفف یک عبارت ژاپنی به معنی «ارقام باید تنها باشند» است. نوع رایج جدول سودوکو یک جدول ۹ در ۹ می باشدکل جدول هم به ۹ جدول کوچکتر ۳x۳ تقسیم شدهاست. جداول سودو کو معمولا از آسان تا سخت قابل تغییرند. به جدول سودوکو جدول اعداد متقاطع نیز گفته می شود.
حل جدول سودوکو چه فوائدی برای مغز دارد؟
حل جدول سودوکو ، سبب افزایش فعالیت سلول های خاکستری و تقويت سلول های مغزی می شود و از آنجا که در این بازی فرد ترغيب می شود تا انتهاي حل کامل جدول پیشروی کند باعث درگير شدن سلول هاي مغزی جلوگيري از بروز زوال عقل و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر می شود.
حل جدول سودوکو علاوه بر افزایش هوش و توانمندی ذهنی سبب بهبود حافظه در بزرگسالان می شود. حل کردن این جدول سبب افزایش و تقویت قدرت تمرکز و آرامش ذهنی در فرد می شود. حل کردن جدول سودوکو هم چنین ورزشی مفرح و مفید برای مغز محسوب می شود.
سودوكو از جمله مهم ترين عوامل در تقويت مغز به حساب ميآيد
سودوكو ضريب هوشي كودكان را افزايش ميدهد. يك روانشناس كودك با بيان اين كه بازي، ضريب هوشي كودك را افزايش ميدهد، گفت: كودك در حين بازي در معرض انواع محركات قرار گرفته و ارتباطات فراواني در ذهنش شكل ميگيرد.
دكتر رامين خدابخشي در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره مزاياي بازي براي كودكان، عنوان كرد: رشد مهارتهاي ظريف و عمقي حركتي، رشد تعاملات اجتماعي و برقراري ارتباط با اطرافيان، خلق آثار تازه از طريق دستكاري محيط پيرامون، رشد زبان و عواطف و رشد هوش از جمله مزاياي بازي كردن براي كودكان است.
وي با اشاره به اين كه بازي، از جمله عوامل محيطي موثر در ارتقاي هوش و آي كيو در كودكان است، اظهار كرد: ۷۰ درصد هوش در انسان ارثي و ۳۰ درصد مابقي به صورت اكتسابي حاصل ميشود.
اين روانشناس كودك ادامه داد: رشد هوشي كودك از نخستين تجارب حسي آغاز ميشود. از اين رو والدين ميتوانند امكاناتي را فراهم كنند تا تمام حواس كودك را در سنين پايين به كمك انواع بازيها پرورش دهند.
خدابخشي در توضيح تفاوت «آي كيو» و «اي كيو» در افراد گفت: آي كيو، نمره هوشي فرد است و از تستهايي كه در آن توانايي كلامي فرد و گنجينه لغاتش را مورد ارزيابي قرار ميدهد، سنجيده ميشود. اما اي كيو يا هوش هيجاني، به توانايي فرد در برقراري ارتباطات اجتماعي اطلاق ميشود. وي اضافه كرد: ممكن است فردي با وجود داشتن آي كيو پايين، از اي كيو يا هوش هيجاني بالايي برخوردار باشد.