در باب اهمیت روش‌های خلاصه‌نویسی (2)

خلاصه کردن مطالب نیز به این صورت است. هم دارای ارزش درسی بسیار و نکات قابل توجه است و هم دارای حجم کمی است.

در باب اهمیت روش‌های خلاصه‌نویسی (2)

آیا می‌دانید طرز تهیه‌ی ماست چکیده چگونه است؟

ماست را داخل کیسه‌ی پارچه‌ای می‌ریزند و از جایی آویزان می‌کنند تا آب آن خارج شود. درنهایت یک قالب سفیدرنگ شبیه پنیر به دست می‌آید که:

1- ارزش غذایی زیادی دارد.

2- حجم کم‌تری می‌گیرد و حمل آن نسبت به ماست در سفر راحت‌‌تر است.

3- اگر به آن آب بیفزاییم دوباره ماست می‌شود.

خلاصه کردن مطالب نیز به این صورت است. هم دارای ارزش درسی بسیار و نکات قابل توجه است و هم دارای حجم کمی است. خلاصه‌نویسی همان خلاصه نوشتن نیست، بلکه درشت‌نمایی مطالب بااهمیت، دشوار یا مطالبی است که امکان فراموشی آن‌ها وجود دارد. برای این کار می‌توانید در کتاب یا جزوه‌ی خود مطالب را پررنگ کرده یا زیر آن‌ها خط بکشید و علامت‌گذاری ‌کنید.

با توجه به آن‌که زمان در دوران کنکور برای شما ارزش زیادی دارد و ازطرفی این نوع مطالب را باید در سه ماهه‌ی آخر دوره کنید، حجم کتاب‌ها، جزوات و مجموعه‌های تست بسیار بالاست. این مطالب را در دفتری که برای هر درس در نظر گرفته‌ایم وارد می‌کنیم. این دفتر حاوی مطالب زیر است:

الف- نکات مهم و خلاصه‌ی مباحث (نمودار درختی) کتاب یا جزوه که به طور متداول در یادگیری آن‌ها مشکل داشتیم.

ب- تست‌های غلط یا نزده در آزمون‌های آزمایشی، مجموعه‌های تست و... همراه با تست، نشانی تست و جواب آن.

ج- نکات و مطالبی را که از منابع مختلف جمع‌آوری کردیم و در منابعی که به طور متداول مطالعه می‌کنیم، نباشد؛ مثلا نکاتی از DVDهای آموزشی یادداشت کرده‌ایم.

مطالعه‌ی این دفتر، زمان کم‌تری می‌گیرد تا این‌که بخواهیم چندین بار مباحثی را که دارای ارزش درسی پایین است بخوانیم.

مطالب مرتبط

Menu