درخت نخل از آن آفریدههای عجیب خداست که همه چیزش برای انسان مفید و
قابل استفاده است؛ از تنه آن در ساختمانسازی استفاده میشود و تنه نخلی که
در ساخت سقف ساختمان یا ستونها استفاده میشود، در حدود 300 تا 500 سال
عمر میکند. در میانه تنه نخل مغز ترد و شیریرنگی وجود دارد که شیرین و
گس است و « پنیر نخل یا مغز درخت خرما Heart of Palm » نامیده میشود و بسیار مقوی و گرانقیمت است. در ابتدای بهار که نخل شکوفه میزند، شکوفهها را -که طارونه / تارونه نام دارد- میچینند و از آن عرق تارونه میگیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمانگر دردهای معده است. عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.
شربت تارونه / طارونه با تخم ریحان
درخت خرما هم جنس نر و ماده دارد و گره افشانی توسط همین تارونه ها انجام میشود .
عرق طارونه یا آب طلع
عرق
تارونه از غلاف های گل ها و شکوفه های نخل بدست می آید.غلاف های گل نخل را
که بویی مطبوع دارد را در دیگ می جوشانند و بخار آن را به مایع تبدیل
کرده و به عنوان نوشیدنی مصرف می کنند.ساخت عرق تارونه در دهه های اخیر
رواج یافته و قدمت زیادی ندارد.
خواص طارونه
طبیعت معتدل دارد . خواب آور قوی – مقوی اعصاب آرامش بخش – مفید جهت رماتیسم و درد مفاصل – مخلوط آن با عرق بهار نارنج خواب آور قوی
عرق طارونه را قبل از هر غذا یک لیوان میل نمائید. از آن شربت خوشمزه و مقوی تهیه کنید .
