محمدحسین محمدبیگی، رتبه 40منطقه3 تجربی: سال یازدهم را جهشی خواندم

محمدحسین محمدبیگی، رتبه 40منطقه3 تجربی: سال یازدهم را جهشی خواندم از ایلام

محمدحسین محمدبیگی، رتبه 40منطقه3 تجربی: سال یازدهم را جهشی خواندم


نام و نام خانوادگی: محمدحسین محمدبیگی

پایه: دوازدهم تجربی

نام شهر ، استان: ایلام

رتبه کنکور ۱۴۰۵: رتبه ۴۰ منطقه 3 و 327 کشور کنکور تجربی ۱۴۰۵

سال‌های حضور در کانون: ۱ سال

تعداد آزمون: 21آزمون اصلی

تعداد پیشرفت: 7بار

میانگین تراز: 6941

تعداد پاسخ صحیح: 2621پاسخ

درصدهای کنکور ۱۴۰۵:

زیست  73.34%    فیزیک 85.56%    شیمی 75.24%    ریاضی 73.34%

تراز کنکور: 11856

تراز سوابق تحصیلی: 10051


مصاحبه‌گر: صفا شیدایی

محمدحسین محمدبیگی، رتبه 40منطقه3 تجربی: سال یازدهم را جهشی خواندم



نمرات امتحـان نهـایی و معـدل‌تان چند شد؟

من در درس‌های دینی و زبان و فیزیک و ریاضی ۲۰ گرفتم و در فارسی ۱۹.۷۵ گرفتم.

بقیه درس‌ها مثل هویت اجتماعی، سلامت و بهداشت، زیست و شیمی، با عربی ۱۹.۵ گرفتم. 

معدلم ۱۹/۷۶ شد.



روش مطالعه و برنامه شما برای موفقیت در امتحان‌های نهایی دروس عمومی چه بود؟

خوب من برای همه درس‌های عمومی یک زمان مشخصی داشتم. مثلا صبح‌ها بیشتر می‌خواندم. یعنی صـبح‌هـا همیشه مختص درس‌های عمومی بود و خیلی کم پیش می‌آمد که سراغ درس‌های اختصاصی بروم و سـعی می‌کردم کـه این برنامه را حفظ بکنـم، مخصوصـا برای درس‌هـای مهم مثـل فارسـی.

 البته در شـرایط نامساعـد نزدیک عید و بعد از آن کمی این برنامه به هم خورد و پیش آمد که کمی عقب بیافتم ولی چون همیشه زمان مطالعه مشخصی برایشان داشتم، این پیوستگی در نهایت باعث موفقیت من شد.



درس‌های "هویت اجتماعی" و "بهداشت و سلامت" را در طول سال مطالعه می‌کردید یا شب امتحانی بودید؟

من این درس‌ها را در طول سال مطالعه می‌کردم و برنامه‌ام به شکلی بود که اکثراً روزهای پنجشنبه و جمعه‌ می‌خواندم. البته باید بگویم برنامه‌ای که در فرجه این امتحان‌ها انجام دادم در کسب نمره خوبم خیلی تاثیرگذار بود و خوب بخش بزرگی از این هم به میزان مطالعه و روش مطالعه در شب امتحان برمی‌گردد، چون بالاخره این دروس حفظی هستند ولی من در طول سال حداقل یک‌دور هریک از این کتاب‌ها را خوانده بودم. 



با توجه به اینکه گفتید درس‌های عمومی را در طول سال خوانده بودید، چگونه در برنامه‌تان بین دروس عمومی و اختصاصی تعـادل ایجاد کرده بودید؟

من از همان موقع که شروع به مطالعه برای دوازدهم کردم، که به نظرم شهریورماه بود و قبل از آن هم درگیر درس‌های یازدهم بودم، دروس عمومی را در برنامه خودم قرار دادم. 

برنامه‌ام معمولا به این شکل بود که این دروس را در ساعات اول صبح قرار می‌دادم. البته باید بگویم گاهی برنامه‌های کوتاه مدت هم می‌ریختم که اشتباه می‌شد و مدام اصلاح کردم تا به این برنامه درست رسیدم. 

پس همانطور که گفتم بازه زمانی صبح هر روز مختص دروس عمومی بود و بقیه روز را بین درس‌های اختصاصی تقسیم می‌کردم و این خیلی به ایجاد و حفظ تعادل بین دروس عمومی و اختصاصی من کمک کننده بود‌.

برای دروس عمومی من بر خواندن کتاب‌های کمک درسی و حل تمرین‌های آنها تأکید داشتم نه کتاب درسی؛ مطالعه‌ام برای درس‌های عمومی بیشتر به خواندن درسنامه ی کتاب‌های کمک درسی متکی بود، البته بجز درس زبان که بیشتر وقت من به حل سوال اختصاص داشت. آخر سر هم در آزمون های تشریحی کانون شرکت کردم که به نظرم کمک کننده بود.
یکی از ویژگی‌های خوب آزمون‌های تشریحی این بود که من فکر می‌کنم مصحح‌های آن کمی سختگیرانه‌تر عمل می‌کنند و این خوب بود، چون باعث می‌شود ایرادات را زودتر متوجه شویم و احتمال تکرار آن اشتباهات در امتحانات نهایی کاهش پیدا کند.



شما از چه زمانی درس خواندن برای کنکور را به صورت جدی شروع کردید؟

از تابسـتان نهم به دهم بود که مطالعه جـدی را شـروع کردم. البته من سـال یازدهم را به صورت جهشـی خوانـدم و این مسئله باعث می‌شود که برنامه‌ام نسبت به بقیه کمی متفاوت‌تر باشد. مثلا من سالی که دوازدهم را می‌خوانـدم، باید هم درس‌های یازدهم و هم دروس دوازدهم را همزمان در برنـامه‌ام می‌گذاشـتم و مطالعه می‌کردم و همین هم یک کـار خـاص محسوب می‌شد. 

در واقع من تمام درس‌های یازدهم (عمومی و اختصاصی) را در سه مـاه خوانده بودم و بعد از امتحانات بود که مـتوجه شـدم که اینها حقیقتا به صورت ناقص در ذهنم مانـده‌اند، چون بیشتر تمرکزم روی امتحان بوده و به تسلط کافی نرسیده‌ام. به همین خاطر هم بود در طول سال تحصیلی روی درس‌های یازدهم هم متمرکز شدم و سعی کردم با خواندن کتاب درسی و آزمون دادن بیشتر، اشکالاتم‌ را پیدا و برطرف کنم.




شـرکت در آزمون‌های کانون چه دستاوردی برای شما داشت؟

من آزمون های کانون را به صورت منظم شرکت می کردم و هیچ غیبتی در آزمون‌های حضوری نداشتم، و تمام آزمون‌هایی که به صورت حضوری برگزار شد را من حتما به صورت حضوری شرکت کردم. البته کانون چند آزمون جامع پایه ی آنلاین هم داشت که کلا غیر حضوری بودند که آنها را هم آنلاین شرکت کردم.

مهم‌تر این بود که من تمـام آزمون‌هـایی که شرکت می‌کردم را حتما تحلیل می‌کردم. فقط چند آزمون را نتوانستم‌ که به نظرم آن هم اشتباه بود و باید تحلیل‌شان می‌کردم.

اوایل روشم برای تحلیل اینگونه بود که کل پاسـخنامه را می‌خواندم ولی خوب بعدا تصـمیم گرفتم که این کار را نکنم و همان سؤال‌هایی که نزده و غلط هستند را بخوانم و بررسی کنم.

بهـترین دسـتاورد آزمون‌های کانون این بـود که تجربه آزمون حضوری را به من می‌داد.



آیا در آزمون‌ها پیشـرفت داشتید؟

بله، 7بار پیشرفت کردم. 

ببینید یکی از کارهای مهمی که من انجام دادم این بود که برنامه آزمون‌های قبلی را بررسی می‌کردم تا بفهمم در آن آزمونی که پیشرفت کرده بودم، چه کارهایی را انجام دادم و سعی می‌کردم به ذهنم بیاورم که این کار چه ویژگی داشـته که به من کمـک کرده تا در  آزمون پیشـرفت کنم و اینگونه اشکالاتم را برطرف می‌کردم تا بتوانم در آزمون‌های بعدی هم پیشرفت کنم.




چقـدر با برنـامه راهبردی هماهنگ بودید؟ 

راسـتش من ساعت مطالعه‌ام را اندازه گیری نمی‌کردم ولی قطعاً روزانه در حد 10 تا 12 ساعت درس می‌خواندم و در طول سال هم این عدد ثابت بود، حالا به جز شب‌های امتحان نهایی؛ ولی قبلش این ساعت مطالعه ثابت بود. من روزهای خیلی معدودی را داشته‌ام که ساعت مطالعه بسیار پایین تر از این اعداد بوده باشد و تعداد تست‌هایی که می‌زدم خیلی وابسته به این بود که آن روز آزمون می‌زدم یـا نه؛ وقت‌هایی که آزمون می‌زدم تعـداد تست‌های روزانه‌ام بیشتر می‌شد، مثلا به حدود 300 تست می‌رسید ولی موقعی که تست از کتاب می‌زدم این عدد روزانه حدوداً 150 تست می‌شد.

من هنگام تست زنی اکثرا سوالات غلط، نزده و سوالات درست ولی ابهام دار را بررسی می‌کردم ولی تمرکزم بیشتر روی غلط ها و نزده ها بود.



یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه‌های دانش آموزان تجربی، کشف روش‌های موفقیت در درس زیست شناسی است. روش مطالعه شما در این درس چگونه بود؟

خوب روش مطالعه‌ام با توجه به شرایط متفاوت خودم شاید خیلی شخصی سازی شده باشد.

من سال دهم یک آزمون المپیاد زیست داشتم. همان موقع یک بسته ویدیویی آموزش زیست از سال دهم، یازدهم و دوازدهم دیدم. البته باور دارم صرفاً با آموزش دیدن مفاهیم در ذهن باقی نمی‌ماند ولی خوب یک پیش زمینه هرچند کم و کوچک از همه فصل‌ها در ذهنم داشتم. به خاطر همین در تابسـتان توانسـتم با یـک روخوانی از کتاب درسـی آزمون‌های یـازدهم را بگـذرانم و بعـد در همان سال کنکورم با خوانـدن درسنامه و البته بیشتر تست زدن جاهای خالی را بپوشانم. 



امسال شرایط متفاوت بود. برنامه شما از شروع عید تا دوران جمع‌بندی چگونه بود؟ آیا تحت تاثیر شرایط قرار گرفتید؟

قطعاً شرایـط متفـاوت شـد و روی برنامه من هم تاثیر گذاشت ولی این تاثیر بیشتر روی تمرکز من اثرگذار بود و تمرکزم را پایین می‌آورد ولی می‌توانم بگویم روی ساعت مطالعه‌ام تاثیری نـداشت ولی روی کیفیـت مطـالعه‌ام تاثیر منفی داشـت. 

من تقریبا از اواخر فروردین و اوایل اردی‌بهشت دوران جمع‌بندی را با یک سری آزمون دادن، شروع کردم. روشم اینگونه بود که از هر کتابی آزمون‌های ریز مبحثی می‌دادم و قسمت‌هایی که اشـکال داشـتم را سعی می‌کردم با خواندن پاسخنامه برطرف کنم. بعـد از اینکه این کار را تا جای ممکن انجام دادم، رفتم سراغ آزمون‌های جامع کار کردن؛ و این کار را هم برای درس‌های عمومی به خاطر آماده شدن برای امتحانات نهایی و هم درس‌های اختصاصی برای آمادگی کنکور انجام می‌دادم. در این روش هم آزمون جامع می‌زدم، سوالات امتحان نهایی حل می‌کردم، کنکورهای سال‌های قبل را حل می‌کردم یا مثلاً یک سـری جزوه‌های جامع می‌خواندم.

برای زیست یازدهم هم یک کار ویژه داشتم که تورق سریع انجام دادم چون برایم مهم بود حتماً شـکل‌ها و متنش را بار دیگر ببینم و این کار را تا روز کنکور 2بار انجام دادم.



از جلسه کنکور بگویید. آیا طبق برنامه و انتظارتان پیش رفت؟

خوب اول جلسه کمی دچار استرس شدم، من از قبل نمی‌دانستم باید نام و مشخصات و آدرس را روی دفترچه بنویسیم و همین موضوع به ظاهر کوچک باعث بهم ریختن تمرکز من در زمان پاسخگویی به دفترچه سوالات زیست شد. ولی تمام تلاش خودم را کردم تا پایان جلسه استرسم را کاهش بدهم و کنترل کنم که فکر میکنم موفق هم شدم.



بهترین درس شما در کنکور کدام بود؟

به نظرم ریاضـی بهترین درس من بود. چون درصدم در این درس حدود 73.3% شد و وقتی کارنامه رتبه های برتر را هم می‌بینم درصد درس ریاضی معمولاً همین حدود است.

من در درس ریاضی اول یک دور آموزش جامع دیدم. مثلا برای مبحث حد و پیوسـتگی که هم در کتاب یازدهم و هم در کتاب دوازدهم هست، یک دوره کامل حد و پیوستگی دیـدم. البته برای بیشتر مباحث که در چند پایه مشترک هستند این کار را انجام دادم و بعـد از کتـاب‌هـای تک پایه تست می‌زدم و سپس با همان آزمون‌های ریزمبحثی که قبلاً گفتم، رفع اشکال می‌کردم.

روی شناسایی تیپ سؤال‌هـایی که تـا حالا ندیـده بودم تمرکز می‌کردم و در کتاب‌ها اگر تیتر جدیدی به چشمم می‌خورد حتما از آن تست کار می‌کردم تا کاملاً آشنا و مسلط شوم.




از کدام کتاب‌های کانون اسـتفاده می‌کردید؟ 

از کتاب‌های سه سطحی برای فیزیک و شیمی دهم استفاده کردم، و برای چند مبحث مشخص در فیزیک یازدهم، فیزیک دوازدهم و شیمی یازدهم استفاده می‌کردم.

خوب من دوست داشتم کتابی کار کنم که سطح بالایی داشته باشد و شنیده بودم که این کتاب سوالاتی با سطح بالا دارد و به همین دلیل از آن استفاده کردم. 

آشنایی من با این کتاب از طریق مادرم بود. چون ایشان مشاور تحصیلی هستند و از طریق سایر دانش آموزان و رتبه‌های برتر با ویژگی‌های آن آشنا شده بودند و به من هم پیشنهاد کردند.

حالا شاید سوالات سطح اول (نسبتاً دشوار) کمی ساده به نظر بیاید ولی سوالات سـطح آخرش (دشوارتر) به نظرم مهم هستند و سوالات خیلی خوبی بودند که حل آن سوالات روی قدرت تحلیل من اثر خیلی مثبتی داشت.



خدمات آموزشی ارائه شده در سایت کانون متنوع و کاربردی برای تمام دانش آموزان است. مثل کلاس‌های آنلاین و آفلاین، انواع کارنامه‌ها، آزمون‌های مشابه پارسال و هدفگذاری، نمونه سوالات امتحانی از سراسر کشور، مصاحبه با دانش آموزان و... . شما به عنوان یک دانش آموز برتر از چند خدمت استفاده می‌کردید؟

من به سایت کانون مراجعه می‌کردم. آخرهـای سـال از نمونه سوالات امتحانی خیلی اسـتفاده می‌کردم. همچنین از کارنامه‌هایی که در جعبه ابزار در صفحه شخصی‌ام قرار داشت، خیلی کمک می‌گرفتم. از طریق همین کارنامه‌ها روند پیشروی و افزایش ترازهایم را رصد می‌کردم. همچنین یک قسمت به نام پلکان بود که از آن هم خیلی استفاده کردم، مخصوصاً از بخش دوئل و بخشی که می‌شد از مباحث موردنظر خودت آزمون تستی بسازی و پاسخ بدهی.