اهدای 15,000,000 جلد کتاب توسط بنیاد قلم‌چی در 20 سال وقف

در مدت 20 سال وقف عام، بنیاد قلم‌چی با هدف توسعه دانش، آموزش و فرهنگ کتابخوانی و بهره‌مندی میلیون‌ها دانش‌آموز در سراسر کشور، به اهدای بیش از 15 میلیون جلد کتاب آموزشی اقدام کرده است.

اهدای 15,000,000 جلد کتاب توسط بنیاد قلم‌چی در 20 سال وقف

در مدت ۲۰ سال وقف عام، بنیاد قلم‌چی با هدف توسعه دانش، آموزش و فرهنگ کتابخوانی و بهره‌مندی میلیون‌ها دانش‌آموز در سراسر کشور، به اهدای بیش از ۱۵ میلیون جلد کتاب‌ آموزشی اقدام کرده است.


به مناسبت بیستمین سالگرد وقف بنیاد قلم‌چی، نگاهی داریم به پروژه‌های اهدای کتاب در روستاها و شهرهای ایران طی این سال‌ها:


🔺اهدای بیش از ۱۵ میلیون جلد کتاب به:

▫️دانش‌آموزان بورسیه

▫️مدارس

▫️معلمان و دبیران

▫️فرزندان خانواده‌های کادر درمان

▫️کتابخانه‌های عمومی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

▫️مراکز علمی و فرهنگی

▫️کتابخانه‎های کوی‌های سازمانی ارتش

▫️کتابخانه‌های کمیته امداد

▫️مراکز شبه خانواده بهزیستی

▫️موسسات خیریه

▫️دانشجویان


در راستای اهدای کتاب از ابتدای وقف، در ادامه و در قالب جدید از سال ۹۶، پروژه اهدای کتاب به کتاب‌های عمومی کشور توسط بنیاد قلم‌چی حتی به‌صورت استانی کلید خورد و از آن سال تاکنون چیزی بیش از یک میلیون و ۱۰۰ جلد کتاب به ۳۰۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور از جمله مناطق روستایی اهدا شده است؛ به زعم مدیران کل کتابخانه‌های عمومی در استان‌ها، این موضوع بهره‌مندی تعداد بیشتری از دانش‌آموزان خصوصا آنهایی که امکان خرید کتاب‌ها برایشان فراهم نیست را از این منابع فراهم کرده است.

گفتنی است از سال ۹۹ در همراهی با دانش‌آموزان و خانواده‌ها و تسهیل دسترسی به منابع آموزشی با توجه به شرایط پیش‌آمده در حوزه سلامت، بنیاد قلم‌چی در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی، در قالب پروژه‌هایی متعدد، به دانش‌آموزانی در سراسر کشور نیز کتاب‌های آموزشی اهدا کرد.


🔺اهدای ۱۳۲,۰۰۰ جلد کتاب دانشگاهی به دانشجویان نخبه و رتبه‌برتر

اهدای کتاب دانشگاهی از دیگر پروژه‌های اجرایی بنیاد قلم‌چی از سال ۹۲ تاکنون بوده که بر اساس آن، در قالب جشن‌های سالانه اهدای کتاب دانشجویی، به بیش از ۲۸,۰۰۰ دانشجوی نخبه و رتبه‌ برتر کانون در کنکور سراسری (پذیرفته‌شده در دانشگاه‌های کشور)، در مجموع بیش از ۱۳۲,۰۰۰ جلد کتاب دانشگاهی تقدیم شده است. ناگفته نماند که غنی‌سازی کتابخانه‌های دانشگاهی با کتاب‌های تخصصی نیز از جمله اقدامات انجام شده در همین راستا بوده است؛ بطوریکه سال ۱۴۰۲ به ۱۲ دانشکده و کتابخانه از ۷ دانشگاه در ۶ استان کشور بیش از ۱۵۰۰ جلد کتاب اهدا شد.


این در حالی است که، سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بنیاد قلم‌چی هزینه برگزاری جشن نخبگان را نیز به جایزه کتاب برای تعداد بیشتری از رتبه‌های برتر کنکور سراسری برای تجلیل از آن‌ها اختصاص داد که جوایز درب خانه‌های دانشجویان در سراسر کشور، تقدیم شد. همچنین به دانشجویان نخبه تحت‌پوشش سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد، دانشجویان برگزیده انجمن‌های علمی، مسابقات کتابخوانی و همیاران بنیاد حامیان دانشگاه تهران و دانشجویان ممتاز شهر سیب‌و‌سوران در سیستان‌و‌بلوچستان نیز کتاب‌های دانشگاهی اهدا شده است.


بنیاد علمی آموزشی قلم چی در ۱۵ شهریور سال ۱۳۸۴ بر گسترش دانش و آموزش وقف‌عام شد.

«به امید آن که هیچ دانش آموز باانگیزه و سخت‌کوشی به دلیل مشکل مالی از درس‌خواندن و پیشرفت بازنماند»

منبع :

Menu