گفتگو باساکار عظیمی رتبه 515 منطقه 3 تجربی کنکور 1402

دانش آموز از سال دهم درکانون بوده است وبرای سال فارغ تحصیلی رتبه ارتقا پیدا کرده است.

گفتگو باساکار عظیمی رتبه 515 منطقه 3 تجربی کنکور 1402

نام و نام خانوادگی:  ساکار عظیمی 

مقطع و رشته: علوم تجربی 

نام شهر و استان:  شهرستان جوانرود ، استان کرمانشاه 

میانگین تراز: 6230

رتبه سال اول در کنکور سراسری 1401 : 7200 تجربی    

 رتبه سال دوم در کنکور سراسری 1402: 515  تجربی   

از چه سالی عضو کانون بوده و چند آزمون شرکت کرده است: از سال دهم (چهار سال کانونی )

شغل و تحصیلات مادر:  فرهنگی ،کارشناس روانشناسی تربیتی 

شغل و تحصیلات پدر: فرهنگی ،کارشناس ارشد جغرافیا سیاسی 

مصاحبه کننده: ژیلا مرادی 

 

شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟

از طریق دوستان و آشنایان با کانون آشنا شدم ، دایی من کانونی بود و رتبه 1100ریاضی وفیزیک ،ایشان یکی از مشوق های من در طول سال بودند. 

 

دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بوده است؟

نظم و برنامه ریزی ، که باعث می شد تعهدم نسبت به اجرا برنامه بیشتر شود .

 

دردوران جمع بندی وایام امتحانات به چه روشی کار می کنید ؟ 

بیشتر به روش بازیابی جمع بندی می کردم .من صرفاً به خاطر ترمیم معدل دو درس سلامت وبهداشت و هویت اجتماعی در دی ماه و تداخل آن با آزمون جمع بندی کانون در این ایام جمع بندی دی ماه به خصوص پایه ی دوازدهم را به خوبی انجام ندادم و به دلیل نزدیکی به کنکور دی ماه و استرس شدید ناشی از جاماندگی و کم کاری روحیه ی خوبی در آن بازه زمانی نداشتم و هرچند کنکور دی ماه اولویت من نبود، ولی باز هم نتیجه قابل قبولی نصیبم شد و باعث انگیزه برای ادامه ی راه بود و اردیبهشت ماه من به صورت مبحثی رفع اشکال کردم و آزمون های مختلف را به صورت مبحثی و درس به درس کار می کردم و در خرداد ماه من در اواسط خرداد ماه رفع اشکال کردم و کلاس می رفتم و جزوه ودرسنامه را مرور می کردم سپس زدن آزمونهای جامع را شروع کردم و هفته ی آخرتورق سریع داشتم وحتی حفظیات شیمی را سه دور مرور کردم .

 

پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ پدر و مادر یا خواهر و برادر؟ چه کمکی به شما می کنند؟  

پدرومادر ودایی عزیزم و دبیرانم به خصوص دبیرشیمی آقای محمدی که ارلحاظ روحی خیلی به من کمک می کردند وانگیزه می دادند .

 

در کنکور دی ماه شرکت کرده اید ؟ چه تحلیلی می کنید ؟ 

سبک سوالات چه تغییری نسبت به گذشته داشته است . شرکت کردم و همانطور که قبلاً اشاره کردم اولویت من نبود چون زمان کم سه چهار ماهه و حجم بالا دروس واقعاکار جمعبندی و خوندن رو برای من سخت میکرد و توان تحمل آن شدت استرس واضطراب را نداشتم وترجیح می‌دادم که آهسته و پیوسته برای کنکور تیر خودم را آماده کنم اما بعد کنکور دی ماه روحیه ی خوبی داشتم سطح سوالات بالا نبود و روند متوسطی داشت ولی سوالات ریاضی غافلگیرم کردو تلنگری بود برای ادامه مسیر که جدی تر خواندن را سر بگیرم سبک سوالات از نظر من تغییر چندانی نسبت به کنکورهای نظام جدید ندارد و هرسال یکی از دروس چالشی طرح می شود ولی شالوده و اصل کنکور تغییر زیادی نداشته دانش آموزان نباید از این مسئله هراس داشته باشند و خودشان را درگیر اینکه کنکور امسال چه درسی سخت تر طرح می شود نکنند ود رهر صورت شرایط برای همه یکسان است و باید بیشتر روی مسئله مقاومت سر جلسه و روحیه ی  جنگندگی برای حل سوال مانور بزنند .

 

از کدام یک از کارنامه‌های جعبه ابزار کارنامه استفاده می‌کنید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید. 

از کارنامه آزمون استفاده می کردم ، عملکرد خودم را در آزمون های داده بررسی می کردم وبرای آزمون بعدی برنامه ریزی می‌کردم با توجه به درصد تراز واشتباهات که من غالباحدودده اشتباه داشتم و به ندرت به پانزده یا بیست می رسد و برای دوهفته بعد آزمون هدف گذاری می کردم  .

 

مطابق برنامه‌ی راهبردی درس می خوانید؟ چگونه برنامه‌ریزی می کنید؟

 بله ، برنامه ریزی کامل برعهده خودم بود و مطابق با بودجه بندی مباحث آزمون بعد را اولویت بندی می‌کردم روز شنبه تحلیل آزمون را انجام می‌دادم و یکشنبه شروع به خواندن می‌کردم ابتدا دروس دوازدهم و تست  آموزشی مربوطه را تکمیل می‌کردم وسپس دروس پایه را شروع می‌کردم این کار نهایتاً تا روز یکشنبه هفته بعد طول می کشید و دوشنبه وسه شنبه ی هفته ی دوم را به تست سنجشی و آزمون، و روز چهارشنبه وپنج شنبه را هم مرور می‌کردم و تست های مارک دار را می زدم . 


کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس ها کسب می کنید؟ 

فیزیک نقطه قوت من بود ، من روی یادگیری اولیه و اصولی و مفهومی خواندن حساس بودم، خیلی وقت ها پیش می آمد، کل فصل فیزیک را فراموش کرده بودم یا یادگیری ناقص داشتم دوباره مثل بار اول درسنامه می خواندم حتی بوده که سه تا چهار ساعت خواندن جزوه معلم یا درسنامه از من زمان گرفته است ولی نگران گذر زمان نبودم وسعی می‌کردم زمانی را که دارم با بهترین کیفیت درس بخوانم وپیش آمده است که بعد از خواندن درسنامه مشکل من حل نشده و دوباره همه ی تست های منبع اولم را می زدم ، این رویکرد را برای بقیه ی درس ها هم داشتم همیشه مراقب بودم که عمیق درس هایم را یاد گرفته باشم این مسله از من زمان میگرفت و بعضی وقتها حتی نمی رسیدم که تست سنجشی و آزمون کار کنم ولی بازهم سرجلسه مشکل خاصی پیش نمی آمد وهمیشه تثبیت تراز داشتم ، این درس را در کنکور 60 درصد و نهایی نمره ی20 کسب کردم . 

 

در طول  این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟ 

بله زیست وفیزیک، فیزیک را قبل تر توضیح دادم ولی زیست روی متن کتاب دقت و تمرکز می کردم وپیش آمده که سه ساعت روی یک گفتار وقت می گذاشتم شکل ها رو دقت می‌کردم به حافظه می سپردم و نکته های که به ذهنم می رسید را کنار شکل می نوشتم و تا روزآزمون چند بار مرورش می کردم ، به جای اینکه از روی درسنامه کپی کنم و اکثر مواقع تست سنجشی برای زیست کار نمی کردم ولی باز هم درصد خوبی در آزمون کسب می کردم قبلاً سطحی می خواندم، فوراً سراغ تست زدن می رفتم و این کار جز سر خوردگی و یادگیری ناقص سودی برای من نداشت . 


درطول دوره آموزشی به چه چالش هایی برخورد کرده ای که توانستی آنها را برطرف کنی و به چه صورت؟ 

من پشت کنکوری بودم وتقریباً ماه های بهمن و اسفند ناامید شده بودم وساعات مطالعه  ی من افت کرده بود توان خواندن نداشتم ولی هیچ وقت اجازه ندادم ترازهایم افت کند و من در این ماه کلاً تثبیت تراز 6100 داشتم و کمتر از 50 تا تغییر می کرد چون مصصم بود که از برنامه ی راهبردی عقب نمانم و در زمینه ی تست سنجشی و آزمون تقریباً به صفر رسید ولی بازه عید که رسید چون از اکثر رتبه برترها شنیده بودم که دوران نورورز و بعد عید خیلی مهم وحیاتی است آن مدت زمان دوباره با جدیت درس خواندن را ادامه دادم این مسئله خستگی طبیعی است فقط سعی کنید به خودتان فرصت بدهید و سرزنش نکنید و آهسته تر درس بخوانید . 

 

روزی چند ساعت درس می خوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص می دهید؟

من مینیمم صفر و ماکسیمم پانزده را داشتم ولی کل میانگین ساعت مطالعه ام 10 الی 12 ساعت بود ، من یک ماه قبل کنکور آزمون جمع بندی دوازدهم کرونا گرفتم و دوسه روز ساعت مطالعه ام صفرشد ولی نگذاشتم این مسئله باعث افت تراز من شود و حتی پیشرفت تراز چشمگیری داشتم اوایل نسبت درسنامه به تست 40 به 60و در ماههای آخر 30 به 70 رساندم .

 

در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها می روید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف می کنید؟ 

باهمان ترتیب که کارنامه داشت بررسی می کردم ،اشتباهاتم و تراز هردرس برای من اولویت داشت اگر یادگیری ناقصی داشتم آزمون بعد برای آن درس درسنامه را بیشتر می خواندم و اگر در مهارت تست زنی و سرعت مشکلی داشتم با زدن تست سنجشی بیشتر آن مشکل را رفع می کردم .  

 

آیا اعضای خانواده کارنامه‌ی شما را می بینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن ها با این افت چگونه است؟ 

بله خانواده ام کارنامه را می بینند و اکثراً روحیه می دادند و همیشه می گفتند از این افت وخیز ها درس بگیرم و مانع پسرفت بیشتر شوم و نقاط ضعغم را به نقطه ی قوت در آزمون های بعد تبدیل کنم .

 

دفتر برنامه ریزی دارید؟ تکمیل این دفتر چه کمکی به شما از لحاظ درسی و غیر درسی کرده است؟ 

بله به نظم من خیلی کمک می کرد و باعث افزایش ساعت مطالعه و پیو ستگی می شد .

 

کدام یک از کتاب های کانون را استفاده می کنید؟ این کتاب ها چه ویژگی‌هایی دارند؟ 

 از کتابهای آبی و سه سطحی استفاده می کردم ،کتاب سه سطحی فیزیک کتاب خیلی خوبی هست و پیشنهاد می کنم به خصوص سوالات آقای برادران که مهارت خلاقیت حل سوال را تقویت می کند . 

 

فکر می کنید مهم ترین ویژگی که شما دارید و باعث می شود خوب درس بخوانید، چیست؟

 داشتن پشتکار و مقاومت در اجرای برنامه و هدف از پیش تعیین شده ، مهم ترین ویژگی من هست.

 

آیا برای درس خواندن با دوستان صمیمی خود در ارتباط هستید؟ در مورد چه چیزی با هم گفت و گو می کنید؟ وضعیت درسی دوستان شما چگونه است؟

 بله در ارتباط بودم و بیشتر با یکی از دوستان صمیمی ام که دانشجو پزشکی دانشگاه کر مانشاه می باشند ارتباط داشتم و صحبت با ایشان باعث تقویت روحیه ی من می شد،جا دارد از همین جا ازایشان سپاسگزاری کنم .

 

اگریک پیشنهاد یا یک نکته بخواهید به من یاد بدهید تا به دانش آموزانم آموزش بدهم چیست؟ 

از حاشیه دور شوید و از منفی بافی بپرهیزید و به توانایی ها و خودشان ایمان داشته باشند ، مسئله ی مهم در این مسیر ذهنیت دانش آموز نسبت به خودش است که همین ذهنیت ، در سال اول کنکور به من حس پوچی و بیهودگی می داد و امسال با برداشتن آن موانع ذهنی و تلاش مستمر ، سد کنکور را شکست دادم و برای همه کسانی که در این مسیر زحمت می کشند آرزوی موفقیت و سربلندی دارم .                                                                                                                                                         

Menu