چیستی انسان (2)-فلسفه یازدهم-نکته و دام تستی-امین ترابی

دوستان در این مطلب به موشکافی متن کتاب و استخراج نکات و دام‌های تستی پرداخته ایم.

چیستی انسان (2)-فلسفه یازدهم-نکته و دام تستی-امین ترابی

💠    نکته و دام تستی درس 10 فلسفه 1    💠 


مقدمه: دوستان در این مطلب به موشکافی متن کتاب و استخراج نکات و دام های تستی پرداخته ایم.

ملزومات: متونی که خطوط قرمز زیرشان کشیده شده را حتما حفظ کنید و اما نکات مهم آنها استخراج شده و درکنار صفحات قرار گرفته. 

تمارین کتاب درسی را جداگانه حل کرده و مطالعه کنید. 

نویسنده: امین ترابی رتبه182 کنکور انسانی 1402

چیستی انسان (2)-فلسفه یازدهم-نکته و دام تستی-امین ترابی

🔹به نام خدا🔹

این بخش نکات مهمی ندارد لطفا خطوط قرمز را حفظ کنید.



نکات: بنا به دلایلی از جمله اطلاعاتی که از فیلسوفان یونان باستان به فیلسوفان مسلمان رسیده بود همچنین کتاب الهی و شهود های عارفان و ... باعث شده بود فیلسوفان مسلمان به این اعتقاد برسند که حقیقت انسان را بدن وی که چیزی مادی است تشکیل نمی دهد و شعر مقابل به همین موضوع اشاره دارد.

دام تستی: فیلسوفان مسلمان تلاش می کردند که حقیقت متعالی انسان را بشناسند و جایگاه برتر وی را در هستی نشان دهند نه روح انسان یا هر مورد دیگری را.


نکات: ابن سینا معتقد بود وقتی که تمام اندام های انسان در دوره جنینی شکل گرفت خداوند روح را به انسان عطا می کند یعنی روح از بدن جداست و دو بعد متفاوت هستند که حتی بعد از مرگ هم روح از بدن انسان جدا می شود و به حیاتش ادامه می دهد زیرا مادی نیست.

علت این موضوع که روح به حیاتش ادامه می دهد بی قراری و کوشش روح برای رسیدن به جایگاه اصلی اش است همچنین این روح توانایی کسب علم از طریق تفکر را دارد.

نکات: سهروردی فیلسوف مسلمانی بود که عارف هم بود وی از طریق شهود بسیاری از حقایق را درک می کرد و تلاش می کرد آن حقایق را به زبان فلسفی استدلال کند که بتواند به دیگران نیز منتقلشان کند وی اعتقاد داشت خداوند از نور محض ایجاد شده و نورالانوار است که در مشرق عالم قرار دارد هر چقدر که از مشرق عالم به سمت مغرب می رویم نور کمتر می شود تا اینکه به کمترین حد خود برسد به اعتقاد وی جسم ما مانند سایر مادیات ظلمت است اما روح ما متعلق به شرق عالم و نورانی است و تلاش می کند که به جایگاه اصلی اش یعنی شرق عالم بازگردد.

نفس انسان هرچقدر نور بیشتری کسب کند حقایق هستی را بهتر رویت می کند و مسیر کمال را طی می کند.

دام تستی: در مغرب عالم نورانیت به پایین ترین حد خود می رسد اما از بین نمی رود و ظلمت مطلق نیست.

 

نکات: ملاصدرا دارای یک مکتب فلسفی است به نام حکمت متعالیه که این مکتب مانند سایر فیلسوفان مسلمان انسان را دارای حقیقتی دو بعدی می داند.

 در دیدگاه این مکتب روح باطن بدن محسوب می شود و این دو روابطی متقابل دارند هر اتفاقی که برای یک بعد رخ دهد بر بعد دیگر تاثیر می گذارد فرق دیدگاه حکمت متعالیه با ابن سینا در این مورد بود که ابن سینا اعتقاد داشت بعد از اینکه تمام اندامها در دوره جنینی شکل گرفت خدا روح را به انسان عطا می کند اما در دیدگاه حکمت متعالیه روح به بدن عطا نمی شود بلکه با رشد بدن شکل می گیرد.

پس روح درون بدن است و وحدتی حقیقی دارند.

وقتی مراحل تکاملی طبیعت از گیاه و حیوان می گذرد و به انسان می رسد به یک ظرفیت بی نهایت می رسد که به همین علت بی نهایت بودن ظرفیت اخرین درجه تکاملی موجودات زنده محسوب می شود.

نکات: شعر مقابل به اخرین درجه تکاملی بودن روح انسان برای موجودات زنده اشاره دارد.

در دیدگاه این مکتب اگرچه انسان ظرفیت بی نهایت دارد اما این توانایی را باید در مسیر درست قرار دهد تا به کمالات برسد و با قرار گرفتن این توانایی در مسیر های متفاوت انسان ها با هویت های متفاوتی شکل می گیرند.

 

---------------------------------------------------------------------------------------- 


🔰دانش آموزان عزیز شما میتوانید برای رزرو پشتیبان ویژه و مشاور کنکوربا رتبه های برتر

به لینک موجود مراجعه کرده و یا باشماره 8451-021 داخلی 3123 تماس بگیرید.


Menu