«برادرم به من می گویند که باید بیشتر تلاش کنم و تستهای بیشتری بزنم و سوال های شک دار را در آزمون ها پاسخ ندهم.»
نام و نام خانوادگی : حسنا داودی
نام شهر ، استان : اهواز ، خوزستان
مقطع و پایه : متوسطه اول ، نهم
سال های حضور در کانون : 4 سال (از ششم دبستان تا نهم)
تعداد کل آزمون ها : 153 آزمون
میانگین تراز : 6171
نام مدرسه : استعدادهای درخشان فرزانگان
شغل و تحصیلات مادر : مدرس دانشگاه ، فوق لیسانس شیمی
شغل و تحصیلات پدر : هیئت علمی دانشگاه ، دکتری مهندسی مکانیک
- شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟ آیا فردی در خانواده شما عضو کانون بوده یا هست؟ چه نتیجه ای کسب کردند؟
از طریق برادرم حسین داودی، که از مقطع هشتم در آزمونهای کانون ثبت نام کردند (دانش آموز مدرسه تیزهوشان شهید بهشتی اهواز) هستند و الان در مقطع یازدهم مشغول به تحصیل می باشند و ایشان هم قهرمان پیوستگی در مقطع خود هستند، در مقطع ششم با کانون آشنا شدم و همان سال در آزمون وروردی تیزهوشان ششم به هفتم توانستم در مدرسه فرزانگان قبول شوم.
- دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بود؟
در مقطع دبستان واقعا زیاد درس نمیخواندم، ساعت مطالعه ام خیلی پایین بود و بلد نبودم تست بزنم و قطعا ورود به مقطع متوسطه اول برایم خیلی سخت میشد اما با شرکت در آزمون های کانون یاد گرفتم با تست و تمرینهای سطح بالاتر آشنا شوم تا بتوانم با تغییر مدرسه عادی به تیزهوشان ضعف نداشته باشم، ساعت مطالعه ام بالا برود و با تست های زمان دار آشنا شوم که خیلی به من کمک کرد.
- چرا این تعداد آزمون شرکت کردید؟ خسته نشدید؟
دلیل اصلی کسب افتخار برای خانواده بود، خسته نشدم چون آزمون ها هر دو هفته یک بار هستند و زمانی که معلم در مدرسه درس میدهد آزمون های کانون کمک میکند که در مدرسه موفق باشم و به چشم یک آزمون اضافه به آنها نگاه نکنم و بیشتر برای من جنبه کمک کننده داشته باشد.
- پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ پدر و مادر یا خواهر و برادر؟ چه کمکی به شما میکنند؟
بیشتر برادرم هستند (در کنار پدر و مادر) که روش درس خواندن را به من یاد میدهند و زمان هایی که ترازم کم میشود به من میگویند که چه کار کنم و به چه شکل درس بخوانم و تست بزنم و در مباحث درسی هم به من کمک میکنند که یاد بگیرم و با من رفع اشکال میکنند.
- از کدام یک از کارنامههای جعبه ابزار کارنامه استفاده میکنید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید.
در کنار کارنامه اصلی آزمون و کارنامه اشتباهات که بسیار در روز آزمون برای پیدا کردن نقشه راه موثر است، از کارنامه 5 نوع درس استفاده میکنم که این کارنامه در طبقه بندی انواع درس ها طی هر پروژه به عنوان نقطه قوت پایدار، نقطه قوت، نوسانی، تلنگری و چالشی بسیار به من کمک میکند.
- مطابق برنامهی راهبردی درس میخوانید؟ چگونه برنامهریزی میکنید؟
بله، به این شکل که اول روی مباحث مدرسه زمان میگذارم، اگر مدرسه جلوتر باشد که مشکلی نیست و انجام میدهم و اگر مدرسه عقب باشد از طریق پیشخوانی و تست برنامه را جلو میبرم. یک جدول میکشم شامل دو ستون، مدرسه و قلمچی و اسم هر درس و مباحث آن درس را در ستون ها وارد میکنم و تناسب بین مدرسه و کانون را برای هر درس چک میکنم و در صورتی که مدرسه عقبتر باشد کار سختتر را اول در برنامهریزی هفتگی ام در نظر میگیرم و پیشخوانی را شروع میکنم.
- کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس ها کسب میکنید؟
زبان انگلیسی و شیمی
زبان انگلیسی به دلیل این که کلاس زبان میرفتم، مسلط هستم و با مرور و تست زنی یادگیری ام را تکمیل میکنم.
در مورد شیمی هم تست زنی زیاد انجام میدهم و هم از مادرم برای رفع اشکال مباحثی که ایراد دارم کمک میگیرم.
زبان و شیمی در مدرسه 20 و درصدم در آزمون های کانون 100% است.
- در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟
درس فارسی؛ البته از نظر خودم هنوز کامل به نقطه قوت تبدیل نشده اما بهتر شده است که سعی کردم از طریق تست زنی بیشتر، انجام آزمون مشابه پارسال در مورد این درس، اختصاص زمان مناسب و بالا و مطالعه درسنامه آزمون های مختلف کانون در مورد این درس تلاش بیشتری انجام دهم تا موفق تر باشم.
- روزی چند ساعت درس میخوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص میدهید؟
در طی روزهای هفته حداقل 5 ساعت و آخر هفته این زمان به 7 ساعت میرسد، که از این مدت زمان حداقل 60% به تست زنی اختصاص داده میشود.
- در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها میروید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف میکنید؟
اول درس فارسی و بعد ریاضی و علوم و ...
ابتدا از درس فارسی که به تازگی به نقطه قوتم تبدیل شده شروع میکنم. به این شکل که اول اشتباهات را پیدا میکنم و در دفترچه آزمون علامت گذاری میکنم و دوباره آنها را حل میکنم، اگر توانستم پاسخ دهم که بسیار عالی و نکته اش را در کتاب خودآموز مینویسم و اگر هم نتوانستم جواب را از روی پاسخنامه میخوانم ، نکته سوال را مینویسم و دوباره آن را حل میکنم.
- آیا اعضای خانواده کارنامهی شما را میبینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن ها با این افت چگونه است؟
بله برادرم به عنوان مشاور من در منزل است و کارنامه ام را میبینند. برادرم به من می گویند که باید بیشتر تلاش کنم و تستهای بیشتری بزنم و سوال های شک دار را در آزمون ها پاسخ ندهم. بیشتر به این شکل راهنماییام میکنند.
دفتر برنامهریزی دارید؟ تکمیل این دفتر چه کمکی به شما از لحاظ درسی و غیردرسی کرده است؟
بله، در مورد بخش درسی در دفتر برنامهریزی بخش اهداف هفته آینده را دوست دارم و این که همیشه دوست دارم تست زنی بیشتر، جزء اهداف هفته های آینده ام باشد و از نظر غیردرسی هم پر کردن دفتر برنامه ریزی کمک میکند تا نوعی تعادل بین کارهای مختلف در زندگی ام رعایت شود. مثلا زمان خوابم وقتی که در دفتر نوشته میشود و متغیر باشد من را متعهد میکند که زمان های غیرمنظم تنظیم شود و کنترل خواب در نهایت انجام شود که موضوع بسیار مهمی است.
- کدام یک از کتاب های کانون را استفاده میکنید؟ این کتاب ها چه ویژگیهایی دارند؟
کتاب های آبی و سه سطحی. کتاب های آبی ریاضی و علوم و زبان و عربی و فارسی نهم را دارم و از بخش درسنامه های کتاب آبی علاوه بر تست هایش برای یادآوری و مرور مطالب مهم هر مبحث استفاده میکنم و در مورد کتاب سه سطحی هم کتاب های سه سطحی علوم و ریاضی و عمومی را دارم که برای جمع بندی در هفته دوم بسیار مناسب است.
- از کلاس چندم در آزمونهای برنامهای کانون شرکت کردید؟
از کلاس ششم در آزمون های برنامه ای کانون شرکت کردم و تا به امسال که مقطع نهم هستم بصورت پیوسته در آزمون ها شرکت میکنم.
- تا امروز در چند آزمون برنامهای کانون شرکت کردید؟
تا الان در 153 آزمون برنامه ای کانون شرکت داشته ام که البته در آزمون های هدفگذاری و مشابه پارسال دی ماه و آزمون اصلی 7بهمن هم شرکت داشتهام .
- آیا در این سالها در آزمونهای کانون غیبت کردهاید؟ چند آزمون دلیل غیبت شما چه بوده است؟
فقط یک بار مقطع ششم غیبت داشتم، به دلیل این که شهرستان بودیم نتوانستم آزمونم را حضوری بدهم و اینترنت مناسب هم برای انجام آزمون آنلاین در مسیر نداشتم.
- آیا علاوه بر آزمون اصلی، در آزمونهای هدیه، هدفگذاری و مشابه پارسال هم شرکت کردهاید؟
بله همواره در تمامی آزمون های هدیه و هدفگذاری و مشابه پارسال هم در کنار آزمونهای اصلی شرکت داشته ام به دلیل یادآوری و پیگیری های پشتیبانم سرکار خانم کریمیان و بیان اهمیت شرکت در هر کدام از این آزمون ها و تحلیل کارنامه بعد از انجام آنها توسط ایشان.
- آیا برنامهی مدرسه با برنامهی آزمون هماهنگ بود؟ چگونه بین این دو برنامه هماهنگی ایجاد میکردید؟
در مورد بعضی درس ها خیر و مدرسه عقب تر است به دلیل نحوه تدریس در مدارس تیزهوشان که ممکن است ترتیب سرفصل های کتاب درسی طبق صفحات کتاب درسی جلو نرود که البته این موضوع بیشتر در مورد درس علوم اتفاق می افتد و من خودم سعی میکنم با پیش خوانی هماهنگی لازم را ایجاد کنم.
- تحلیل آزمون را در چه روزی انجام میدادید؟ جمعه یا در روزهای بعد از آزمون؟روش شما برای تحلیل آزمون چگونه بود؟
تحلیل آزمون بیشتر مواقع همان روز جمعه انجام میشود. از طریق روشی که پشتیبانم به من یاد دادند و حل مجدد سوال های اشتباه و نزده آزمون و پیدا کردن ایرادات مهارتی و علمی و بعد از آن تحلیل سوال به سوال از روی پاسخنامه تشریحی.
- آیا کتاب خودآموزی داشتید؟ چگونه آن را تکمیل میکردید؟
بله این کتاب را دارم که معمولا برای نکات تحلیل آزمون ها به تفکیک درست و غلط ها و نزده ها از آن استفاده میکنم. در کنار کتاب خودآموز دفتر نکات به صورت جداگانه برای تمام درس ها دارم و سایر نکات تکمیلی را در این ابزارهای ساخته خودم هم وارد میکنم.
دلیل این که در آزمونهای تابستان شرکت کرده اید چه بود؟
از سال هفتم در آزمونهای تابستان هم شرکت کردم، دلیلش این بود که نگران بودم در دوران مدرسه درسها سخت باشند و برای شروع سال تحصیلی حداقل آمادگی را داشته باشم.
- چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟
تست بیشتر (حتی در مورد درس زبان انگلیسی که نقطه قوت پایدارم است)، کنار گذاشتن گوشی، خواندن بیشتر درسنامه ی آزمون ها.
- فکر میکنید مهم ترین ویژگی که شما دارید و باعث میشود خوب درس بخوانید، چیست؟
وقتی یک مطلبی را یک بار میخوانم خوب یادم میماند (در درس های حفظی) یعنی در اصل حافظه ای خوب و قوی دارم که خوب نیاز به مرور هم دارد.
- آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص میدهید؟ چه کارهایی میکنید؟
بله، معمولا بخشی از استراحت را از گوشی ام استفاده میکنم که به عنوان یک چالش دارم سعی میکنم حداقل استفاده از گوشی را داشته باشم و بخشی هم با معاشرت با خانواده سپری میشود.
آیا خواندن و نوشتن را قبل از دوران مدرسه یاد گرفتید؟ چه کسی به شما یاد داد؟
بله، قبل از دوران مدرسه و باز هم از طریق برادر عزیزم حسین، خواندن و نوشتن را تا حدودی یاد گرفتم.
- قبل از دوران دبستان پدر و مادر برای شما کتاب میخواندند؟ چه کتابهایی؟ الان مطالعه غیردرسی دارید؟
برادرم داستان های کتاب درسی فارسی اش را برای من میخواندند. مطالعه غیردرسی در حال حاضر ندارم اما در کنار درس های مقطع نهم، زیست شناسی دهم تحربی را هم پیش خوانی میکنم.
- آیا برای درس خواندن با دوستان صمیمی خود در ارتباط هستید؟ در مورد چه چیزی با هم گفت و گو میکنید؟ وضعیت درسی دوستان شما چگونه است؟
بله، بیشتر در مورد اینکه چه درسهایی خواندیم و چقدر خواندیم صحبت میکنیم. وضعیت درسی دوستانم خوب و گاها از خودم هم ممکن است بهتر باشند.
آیا افتخارات كسب شده علمي ، ورزشي و هنری دارید؟
بله ، رتبه 2 ناحیه را در انشای نماز مقطع هشتم کسب کردهام.
جمله پایانی...
برای علاقههای خودمان تلاش کنیم، شاید علایق ما در ادامه مسیر زندگی عوض شود، اما همان تلاش ها به دردمان خواهند خورد.