دام احتمالی -عربی اختصاصی -آزمون 22 مهر - مهشید روزه دار

در این مطلب قصد داریم یک دام از هر کتاب عربی اختصاصی را پیش بینی کنیم. با بررسی این دام‌های احتمالی، هم مبحث را بهتر یاد می‌گیریم و هم در صورت مواجه شدن با آنها در آزمون‌ها اشتباه نمی‌کنیم.

دام احتمالی -عربی اختصاصی -آزمون 22 مهر - مهشید روزه دار

سلام به همه دوستان 

 در این مطلب قصد داریم یک دام از کتاب عربی را برای آزمون 22 مهر را پیش بینی کنیم ، با بررسی این دام های احتمالی ، هم مبحث را بهتر  یاد می گیریم و هم در صورت مواجه شدن با آن ها در آزمون اشتباه نمی کنیم.


نویسنده : مهشید روزه دار - رتبه 32 کنکور 1401


صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام ما

برای ارتباط بیشتر با رتبه برترها و رزرو پشتیبان ویژه، پیج کانون برترها را دنبال کنید و به کانال فوق العاده تلگرامی کانون برترها ملحق بشید تا از مطالب عالی این کانال جا نمونید.

دام احتمالی -عربی اختصاصی -آزمون 22 مهر - مهشید روزه دار

 

از بودجه بندی پایه دهم


این تست مربوط به المعجم پایه دهم است.

❓ عیِّن الخطا :

1. الحَطَب : الخشب الذی یُستَعمل للحرق.

2. الصُّداع : وَجعٌ فی یَد المَریض .

3. الجَوّال : وسیلةٌ للتکلّم معَ الآخرین .

4. إمطار: نُزول الثلج مِن السّماء .

✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴

گزینه دام : گزینه 4

✅ پاسخ تشریحی :

دو گزینه یک و سه کاملا برحسب مطالب کتاب تعریف شده اند. اما گزینه دو درست نیست به دلیل اینکه الصّداع به معنای سردرد می باشد اما در این گزینه در معنای دست درد آورده شده است.

⚠ نکته : حتما از میزان تسلط خود بر روی واژه های کتاب درسی اطمینان حاصل نمایید.

دام : دانش آموزان ممکن است به صرف شباهت ظاهری بین أمطار و إمطار گزینه 4 را انتخاب کنند در صورتی که اولی واژه ای جمع ولی دومی مصدر است.


از بودجه بندی پایه یازدهم


این تست مربوط به بخش اسم تفضیل، پایه یازدهم است.

❓ عیّن ما فیه اسمانِ للتّفضیل :

1. أقرباونا هم الذین یساعدونا فی خیر او شر.

2. یذهبُ الی ابعد متجر لیشتری أربعة سراویلٍ.

3. هم یعلمون أکبر مکتبة فی خوزستان.

4. خیر الامور اوسطها ، فاسع الی العمل الخیر و لا تعمل شرّ العمل.

✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴

گزینه دام : گزینه 1

✅ پاسخ تشریحی :

طبق گفته های کتاب ، کلمات علاوه بر این که باید بر وزن تفضیل بیایند باید معنای تفضیلی هم به خود بگیرند مثلا کلمه اربعة بر وزن رفته اما معنای عدد می دهد. اما کلماتی مثل اکبر ، ابعد ، خیر ، ... اسم تفضیل اند.

 دام : دانش آموز باید بداند که وجود « خیر » و « شر » هر جایی معنای تفضیل نمی دهد. بلکه باید حتما اسمی که بعد از آن می آید معنای خوب تر - ترین یا بد تر - ترین بگیرند.


از بودجه بندی پایه دوازدهم


این تست مربوط به المعجم پایه دوازدهم است.

❓ عیّن الصحیح :

1. القریة = مکانٌ اکبر من البلد و یُسَمّی ایضاً « الرّیف »

2. مطار = مفرده مطر ، یُقال الی المکان یوجَدُ فیه الطائرة .

3. الغراب = لهذه صوتٌ یُحَذِّر به الحیوانات.

4. مُزارع = جمع مزرعة ، اسم مکان.

✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴✴

 گزینه دام : گزینه 2

✅ پاسخ تشریحی :

دانش آموزان با تسلط بر روی المعجم کتاب و به کمک واژهای های سال های گذشته به راحتی قادر بر حذف گزینه های یک و چهار هستند.

دام : در این گزینه اگر دقت نکنیم و فقط به ظاهر کلمات بسنده کنیم دچار خطا می شویم. کلمه مطار به معنی فرودگاه می باشد هر چند به لحاظ ظاهری با مطر شباهت دارد.


اگر از این مباحث دامی به نظرتان آمد ، در کامنت ها به اشتراک بگذارید.

نویسنده : مهشید روزه دار / رتبه 32 کنکور 1401

سپاس از توجه شما 🌹

Menu