دغدغه هایی که گاها هرکدام از ما با آنها در طی مسیر رو به رو میشویم، ممکن است که فقط دغدغه و سوال ما نباشد و بسیاری از افراد هم مسیر با ما هم با آن چالش مواجه شوند.
مشورت کردن درباره چالش ها و دغدغه هایی که طی مسیر با آنها مواجه میشویم، کمک بسیار زیادی در جهت حل آن مسئله برای ما و افرادی است که با آن مواجه هستند و همین اهمیت مشاوره را به ما نشان میدهد.
در این قسمت از مقالات مشاوره ای سعی می کنیم که به سوالات شما درباره چگونگی مرور مطالب صحبت کنیم.
دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران
رتبه 29 منطقه دو کنکور انسانی 1400
صفحه اینستاگرام ما
برای ارتباط بیشتر با برترها و رزرو پشتیبان ویژه ، پیج کانون برترها را دنبال کنید .
همچنین میتوانید با شماره ۰۲۱۸۴۵۱ داخلی ۳۱۲۳ تماس بگیرید .
کامنت کاربر: در حین مطالعه مطلب جدید چقدر وقت به مرور مطالب و مرور تست های گذشته اختصاص بدیم که فراموش نشن و آماده بمونیم؟
کامنت کاربر: سلام...برای تایم هایی که مرور دارم باید چطور مباحث رو خوند؟ باید فقط نکاتی ک قبلا از تستها درآوردم رو خوند؟...واینکه الان ک تایم جمع بندی هست هم بگید لطفا
دوستان عزیزم سلام، امیدوارم که حالتان خوب باشد. با شروع شدن دوره جمع بندی، سوال از اینکه چطور و چه وقت مطالب را مرور کنم، دغدغه بسیاری از دانش آموزان شده. درباره مرور مطالب چند مورد مهم هست که باید بدانیم تا بتوانیم جواب سوالاتمان درباره مرور را به دست بیاوریم.
اول از همه: اگر روش مطالعه استاندارد و درستی نداشته باشید، مرور استاندارد و صحیحی هم ندارید. پس سعی کنید اول از همه بدانید که هر درسی را چطور باید مطالعه کنید.
دومین نکته: حالا که روش مطالعه را فهمیدید باید فرایندی را طی کنید که علم روان شناسی به آن روش مطالعه SQ3R میگوید.
یعنی چی؟ حرف اول این کلمات را پیدا کنید میبینید که یه پروسه دارد که اگر طی بشود، مرور آسان تر میشود.
مرحله اول: Survay یا پیش مطالعه: قبل از خواندن هر درس، یک مطالعه کلی از درس داشته باشید تا ایده کلی آن را به دست بیاورید.
مرحله دوم: Question یا سوال کردن : از خودتان درباره مطلبی که خوانده اید چندتا سوال طرح کنید و بپرسید.
مرحله سوم: Read یا خواندن: شروع کنید به با دقت مطالعه کردن درس. سعی کنید جواب سوالاتی که طرح کردید را در این قسمت به خودتان بدهید. وقتی مطالعه تموم شد، چندتا تست آموزشی هم بزنید.
مرحله چهارم: Recall یا recite یا بازگو کردن : کتاب را ببندید و شروع کنید به بیان مطالب به زبان خودتان. با این کار متوجه میشوید که چقدر از مطالعه تان یاد گرفتید و متوجه شدید.
مرحله پنجم: Review یا مرور کردن : در این مرحله هم باید مرور کنید. میشود گفت اگر از این تکنیک همین مرحله آخر حذف بشود، یادگیری حتی اگر اتفاق بیفتد هم ماندگار نخواهد بود. پس مرور مطالب اهمیت زیادی دارد. سعی کنید در این قسمت اگر روی درس تسلط زیادی دارید تست مروری بزنید و اگر تسلطتان کمتر است، خلاصه ها و یادداشت های خودتان را که طی مرحله اول و سوم داشتید مرور کنید.
به طور کلی برای مرور دو روش وجود دارد: بازیابی یا بازخوانی.
پاسخ به چهار سوال مهم درباره روش های مرور:
❓روش بازخوانی چگونه است؟
در بازخوانی ابتدا مطلب درسی را یک دور مرور میکنیم و سپس به حل تست می پردازیم.
❓چه مواقعی از بازخوانی استفاده کنیم؟
به طور کلی زمانی که تسلط کمتری روی مطلب دارید از بازخوانی استفاده کنید.
❓روش بازیابی چگونه است؟
بازیابی برعکس بازخوانی است. در بازیابی ابتدا تست میزنید و بعد بر اساس نتیجه تستتان، فقط قسمت هایی از مطلب را مرور میکنید که ایراد داشته اید.
❓چه مواقعی از بازیابی استفاده کنیم؟
زمانی که تسلط بهتری روی مطلب دارید،از بازیابی استفاده کنید.
‼️نکات مهم در باب مرور:
🟣 سعی کنید یک خلاصه نویسی از دروس خواندنی داشته باشید. خلاصه به شما کمک میکند با مهمترین نکات درس آشنا شوید تا سرعتتان را افزایش دهید. البته همانطور که پیش از این در مطالب دیگر اشاره کردیم، تا زمانی که در یک درس تسلط نسبی ایجاد نشده،دست به خلاصه نویسی نزنید.
🟡 در صورت وجود خلاصه، ابتدا آن را مطالعه کنید تا با مهمترین نکات آشنا شوید و سپس برای تکمیل مرور به سراغ کتاب درسی بروید.
🟣 از حاشیه نویسی های خود غافل نشوید. حاشیه های شما مطالبی بوده اند که شما در آنها ایراد یا یک نکته مهم حس کرده اید. پس هرگز به آنها بی اعتنایی نکنید.
🟡 از تست های نشاندار غافل نشوید. تست های نشاندار شما منبع سنجش خوبی برای دوره مرور هستند. سعی کنید آن ها را در اولویت قرار دهید.
🟣 اگر زمان داشتید، تست جدید هم حل کنید. تست های جدید باعث میشوند نگرش تازه به مطالب پیدا کنید. همچنین در مرور مطالب دچار خوگیری نشوید.
🟡 به زمان توجه کنید. زمان مرور قطعا کمتر از زمانی است که برای بار اول درس را مطالعه کرده اید. حواستان به زمان باشد و آن را کنترل نمایید.
🟣 هر تستی که میزنید، زماندار باشد. دوره جمع بندی،دوره کسب مهارت های آزمونی است و مهارت کنترل زمان، از مهمترین آنهاست. از این مورد هرگز غافل نشوید.
🟡 نکات هایلایت شده یا برگزیده از درسنامه ها را مرور کنید. این نکات، نکات تکمیلی مرور شما هستند. به آنها اهمیت دهید.
در این مطلب سعی کردیم تا نکات مهم درباره مرور را ذکر کنیم. امیدواریم که در این دوره روش های مناسبی برای مرور مطالب به کار بگیرید. همچنین با ما در ارتباط باشید و سوالات خود درباره مرور را در قسمت کامنت ها تایپ کنید.
ممنونم از توجهتون🙏🏻🌼
آیدا علی بخشی
دانشجوی رشته روان شناسی دانشگاه تهران