به نام خدا
گزیده نکات جانوری زیست (منطبق با برنامه راهبردی)
آمادگی برای آزمون 17 اردیبهشت
نویسنده : مهدی رحمانی – رتبه 45 تجربی 99 – پزشکی دانشگاه تهران
دقت کنید طبق متن کتاب نایژه های اصلی قبل از وارد شدن به شش هیچ انشعابی نمی دهد . ( ص 37 : هر نایژه اصلی به یک شش وارد شده ، در آنجا به نایژه های باریک تر تقسیم می شود )
دقت کنید نمی توان گفت که سورفاکتانت نیز توسط یاخته های سنگفرشی ترشح می شود ( همان طور که کتاب بیان کرده ظاهر این یاخته ها کاملا متفاوت از یاخته های سنگفرشی است. )
نمی توان گفت که قلب تقریباً در هر ثانیه، یک ضربان دارد و ممکن است در یک فرد با عمر متوسط در طول عمر، نزدیک به سه میلیارد بار منقبض شود، بدون اینکه بتواند استراحتی داشته باشد. ( دقت کنید که عضله قلبی نیز استراحت دارد اما برخلاف ماهیچه اسکلتی این استراحت پیوسته نیست)
وضعیت دریچه ها در هر مرحله از سیکل قلبی :
دریچه های بطنی | دریچه های سینی | |
انقباض دهلیزی | باز | بسته |
انقباض بطنی | بسته | باز |
استراحت عمومی | باز | بسته |
نمی توان گفت در ابتدای همه رگ هایی که سرخرگ های کوچک به آن ها منتهی می شوند ،
مواد موجود درخون روشن تحت تاثیر فشار تراوشی از رگ خارج می شوند ( دقت کنید که خون سرخرگ های ششی کوچک تیره است نه روشن )
نمی توان گفت آب در مویرگ هایی که بین یاخته های پوششی آن ها منافذی موجود است ، از دو راه می تواند اسمز کند ( دقت کنید که اسمز آب تنها به شرایطی اطلاق می شود که آب از غشای نیمه تراوا منتشر شود . عبور آب از طریق منافذ بدون دخالت غشا صورت گرفته و اسمز به شمار نمی رود )
نوعی رگ که فاقد لایه ماهیچه ای است می تواند در ممانعت از ایجاد ادم نقش داشته باشد. ( مویرگ های لنفی )
نویسنده : مهدی رحمانی – رتبه 45 تجربی 99 – پزشکی دانشگاه تهران
