نیاز به نشانهها و علامتهای بصری، آرمها، طراحی حروف، بنرها و پوسترها، همگام با تکامل فرایندههای چاپ و نشر، همه و همه در حوزهی فعالیتهای گروه شغلی وسیع و پردامنهی گرافیک قرار میگیرد. در این بین، نقش هنر عکاسی در کنار هنر گرافیک، انکارنشدنی است. رشتهی فتوگرافیک را میتوان تلفیق دو گروه شغلی گرافیک و عکاسی دانست.
همانند سایر رشتههای فنیوحرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی فتوگرافیک، لازم است برخی ویژگیها مانند خلاقیت و ذوق هنری و ایدهپردازی، علاقه به کارهای هنری و ذوقی، سختکوشی و خستگیناپذیری، صبر و حوصلهی زیاد، مسئولیتپذیری و تعهد کاری، توانایی ارتباط برقرارکردن را داشته باشید.
دانشآموزان این رشته در طول دوران تحصیل با مواردی همچون طراحی، تصویرسازی، صفحهآرایی، طراحی پوستر، طراحی جلد، انواع چاپ دستی، تکنیکهای مختلف طراحی مثل قلم و مرکب، تکنیکهای نقاشی مثل رنگ و روغن و گواش آشنا میشوند.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی مانند تصویرساز و طراح روی جلد، صفحهآرای مجلات و روزنامهها، تهیهی آرم و نشانه برای شرکتها و ارگانهای مختلف، فعالیت در انتشارات، صداوسیما، مطبوعات و مراکز هنری، آتلیههای خصوصی، طراحی فضاهای شهری، طراحی دکوراسیون داخلی منازل و مراکز صنعتی، کارگاه گرافیک، مبانی هنرهای تجسمی و خلق فضاهای تخیلی و رنگهای مختلف در کلیهی زمینههای شغلی فعالیت کنند.