گفت‌وگو با محمدسجاد سرودلیر از قم (تیزهوشانی)

قبولی در تیزهوشان گفت‌و‌گو با محمدسجاد سرودلیر از قم در تابستان خودم را برای سال تحصیلی بعد آماده می‌کنم

گفت‌وگو با محمدسجاد سرودلیر از قم (تیزهوشانی)

محمدسجاد سرودلیر در یک نگاه

شهر: قم

مدرسه: شهید قدوسی

سال‌های حضور در کانون: از ششم دبستان تا یازدهم تجربی به‌مدت ۶ سال

تحصیلات و شغل مادر: کارشناسی‌ارشد شیمی، استاد دانشگاه

تحصیلات و شغل پدر: پزشک متخصص قلب

برای متوسطه‌ی دوم در آزمون تیزهوشان قبول شدی. در آزمون تیزهوشان ششم دبستان هم قبول شدی؟

 بله. قبول شدم. کلاس هفتم احساس کردم بیش از حد باید تلاش کنم و خسته شدم. سال بعد مدرسه‌ام را تغییر دادم و تصمیم گرفتم باز هم در کلاس نهم در آزمون تیزهوشان شرکت کنم تا در متوسطه‌ی دوم به مدرسه‌ی تیزهوشان بروم.

در خانواده‌‌ات کس دیگری هم قبل از تو دانش‌آموز کانون بوده است؟

یک برادر بزرگ‌تر از خودم دارم که مهندس عمران است. او قبل از من، در آزمون‌های کانون شرکت می‌کرد.

پس از طریق برادرت با کانون آشنا شدی.

وقتی برادرم آزمون می‌داد، من خیلی کم‌سن و سال بودم. کلاس ششم که بودم، سطح درسی‌ام خوب بود. تبلیغات تلویزیونی کانون را که می‌دیدم، دلم می‌خواست در آزمون‌ها شرکت کنم تا بتوانم خودم را محک بزنم و ببینم درسی‌‌هایم نسبت به سایر دانش‌آموزان در کشور چه سطحی دارد. آزمون‌ها برایم حکم خودآزمایی داشت.

خانواده‌ات چگونه در درس‌خواندن از تو پشتیبانی می‌کنند؟

آن‌ها همیشه به تحصیل من و برادرم اهمیت زیادی می‌دهند. همیشه منابع و امکاناتی را که نیاز داشتم برایم فراهم کرده‌اند. اگر در آزمونی رتبه‌ یا تراز خوبی کسب کنم، با جایزه تشویقم می‌کنند. من شخصیت درون‌گرایی دارم و دوست دارم خودم کارهایم را انجام بدهم. پدر و مادرم پیگیر کارنامه‌ام هستند؛ اما امور تحصیلی‌ام را به خودم واگذار کرده‌اند. ترازم را هم برادرم پیگیری می‌کند.


از چه سالی خودت را برای آزمون تیزهوشان کلاس نهم آماده کردی؟

از کلاس هفتم هدفم قبولی در آزمون تیزهوشان کلاس نهم بود؛ بنابراین به‌خوبی درس می‌خواندم و سعی می‌کردم همه‌ی کتاب‌‌ها را دقیق مطالعه کنم. وقتی کلاس نهم بودم، قبل از عید و دوران عید، خیلی جدی‌تر وقت گذاشتم.

برای قبولی در این آزمون از کتاب‌های کانون استفاده کردی؟

برای یادگیری درس‌ها و تمرین بیشتر، از کتاب‌های آبی پیمانه‌ای استفاده کردم.

برای انتخاب رشته‌ی تجربی چه معیارهایی را در نظر گرفتی؟

انتخاب‌رشته صرفاً بر اساس علاقه‌‌ام بود. از کودکی به پزشکی علاقه داشتم. بزرگ‌تر که شدم، به ژنتیک هم علاقه‌مند شدم. شغل پدرم هم در این انتخاب بی‌تأثیر نبود. کتاب‌های علمی در زمینه‌ی زیست‌شناسی می‌خواندم و رشته‌ی تجربی را با علاقه انتخاب کردم. احترامی که جامعه برای پدرم قائل است و تلاشی که پدرم برای سلامت انسان‌ها می‌کند، برایم ارزش زیادی دارد.

چه دلیلی داشتی که از کلاس ششم به‌طور پیوسته آزمون دادی؟

وقتی کلاس ششم برای اولین بار آزمون دادم، از فضای آزمون‌ها خوشم آمد. بعد از آن، دیگر نمی‌خواستم از این فضا خارج شوم. دوست داشتم همیشه برای آزمون آماده باشم. حتی زمانی که برای آزمون آماده نبودم، شرکت می‌کردم تا تلاشم را در مقایسه با دیگران بسنجم.

در تابستان‌ها هم آزمون می‌دادی. به‌نظرت چرا لازم است دانش‌آموزان متوسطه‌ی اول در فصل تابستان هم درس بخوانند؟

با مطالعه در تابستان،‌ کارم را در طول سال تحصیلی راحت‌تر می‌کردم و خودم را برای سال تحصیلی بعد آماده می‌کردم. دانش‌آموزان در تابستان هم می‌توانند بعضی از درس‌های اصلی سال بعد را پیش‌خوانی کنند و همچنین درس‌های سال قبل را مرور کنند و سؤالات بیشتری تمرین کنند.

برای پیشرفت در فصل تابستان چه تصمیمی گرفته‌ای؟

امسال هم برای اینکه درس‌های سال بعد را راحت‌تر یاد بگیرم، می‌خواهم بعضی از درس‌ها را پیش‌خوانی کنم. مرور درس‌های سال دهم را هم در برنامه‌ام قرار داده‌ام.

از سایت کانون و مجله‌ی آزمون هم استفاده می‌کنی؟

از بخش هنر و مصاحبه با نفرات برتر و قهرمانان پیشرفت و دانش‌آموزان برتر در مجله استفاده می‌کنم. در سایت کانون هم از آزمون‌های مبحثی و کلاسور ارزیابی استفاده می‌کنم.

اهل فعالیت‌های غیردرسی هم هستی؟

در خانه ورزش می‌کنم و به آهنگ‌سازی مشغولم. گاهی مطالعه‌ی غیردرسی هم دارم.


به‌نظرت داشتن الگو در زندگی تا چه حد برای دانش‌آموزان لازم است؟

نمی‌توان شخصی خاص را الگو قرار داد. هرکس باید ویژگی‌های مثبت اشخاص را بسنجد و از ویژگی‌های خاص و مثبت آن‌ها الگوبرداری کند. در درس‌خواندن، سبک زندگی و... باید از انسان‌های موفق الگو گرفت و برای پیشرفت تلاش کرد.

چه ویژگی مثبتی در مدرسه‌ی تیزهوشان می‌بینی که ارزش تلاش‌کردن برای قبولی در آزمون آن را داشته باشد؟

مهم‌ترین ویژگی مدرسه‌ی تیزهوشان این است که در کنار دانش‌آموزان تلاشگر و باهوش قرار می‌گیریم. این باعث می‌شود دبیر بتواند مطالب را به‌راحتی و با سرعت بیشتری آموزش دهد و دانش‌آموز هم می‌تواند در فضای خوب و با ذهنی باز برای پیشرفت تلاش کند.

در برابر هر آزمونی که در کانون می‌دهی، چقدر احساس مسئولیت می‌کنی؟

سعی می‌کنم خودم را به‌خوبی برای آزمون آماده کنم و در آزمون غیبت نکنم. بعد از آزمون، نمره‌هایم را محاسبه می‌کنم و آزمون را تحلیل می‌کنم. کارنامه‌ی اشتباهاتم را از سایت کانون می‌گیرم تا بتوانم بر آن‌ها مسلط شوم. در همان روز آزمون، در جلسه‌ی مشاوره‌ی کارنامه هم شرکت می‌کنم و همه‌ی آزمون‌ها را جدی می‌گیرم.


6/1/2023 12:38:35 PM
Menu