عسل چربي هاي اطراف قلب را آب مي کند، عسل يک واژه عربي است که در فارسي آن را انگبين ميگويند و عبارت است از شهد گلها که زنبور عسل توسط خرطوم کوچک خود آن را مکيده و از راه دهان به کيسه بسيار کوچک خود موسوم به کيسه عسلي وارد ميکند.
وقتي ميزان شهد جمعآوري شده به حدود "40" ميليگرم رسيد، گلها را رها کرده و به سمت کندو پرواز ميکند. جالب اينکه براي تهيه يک کيلو عسل، زنبور بايد شهد "20" ميليون گل را جمع و به کندو حمل کند. جالبتر اين است که زنبور عسل خاصيت ثابت گلي دارد، يعني تا وقتي که مشغول جمع آوري شهد يک گل است، روي ساير گلها نمينشيند.
خواص و مواد موجود در عسل:
عسل شامل قندهايي چون گلوکز، فروکتوز، مواد معدني همچون منيزيم، پتاسيم، کلسيم، کلريدسديم، گوگرد، آهن و فسفات است. در ضمن اينکه ويتامين هايي همچون B1 ، B2 ، B6 ، B3 ، B5 و C نيز براساس کيفيت و نوع عسل به نسبت هاي متفاوت در آن ديده مي شود.
علاوه بر آن کمي مس، يد و روي نيز در عسل وجود دارد. از ويژگي هاي مهم عسل خاصيت ميکروب کشي آن است. عسل يک ضدعفوني کننده طبيعي است. و گذاشتن آن بر روي زخم ها مانع عفونت مي شود. از آنجايي که عسل حاوي مواد آنتي باکتريايي است مي تواند بخوبي باعث بهبود زخم ها شود.
زنبور عسل نوعي از آنزيم دياستاز به نام انورتاز را نيز به شهد اضافه ميکند که اين آنزيم به همراه مواد قندي و نشاستهاي که چهار پنجم وزن عسل را تشکيل ميدهند، عامل اصلي متبلور شدن يا شکرک زدن عسل به شمار ميروند.. .. مدت زمان شکرک زدن يا متبلور شدن عسل بسته به نوع گل متفاوت است و حتي در مورد عسل اقاقيا به چهار سال هم ميرسد.
تشخيص عسل طبيعي و غيرطبيعي از طريق مزه کردن غيرممکن است. با چشمانش شکل ظاهري عسل را ارزيابي ميکند، با بينياش آن را بو ميکند و با زبانش آن را مزه ميکند.
رنگ و بوي عسل فقط مربوط به گل هر منطقه ميباشد و به نژاد زنبور عسل بستگي ندارد. نوع نژاد فقط در پرکاري و کمکاري تاثير دارد.»
زماني که عسل با رطوبت بدن تماس پيدا مي کند. آنزيم گلوکز اکسيداز که توسط زنبورها در عسل ايجاد شده است به آرامي آزاد مي شود و پراکسيد ئيدروژن ضد عفوني کننده به ميزان زيادي آزاد مي شود و مي تواند در حدي که به خود بافت آسيب نرساند، باکتريها را نابود کند. در ادامه با جذب مايعات و مواد مقوي به منطقه آسيب ديده باعث رشد سلولي و جلوگيري از خشک شدن زخم مي شود.
ويژگي هاي منحصر به فرد:
1_ به راحتي هضم مي شود
2_ منبع بسيار خوبي از آنتي اکسيدان است.
3_ سطح کالري آن پايين است.
4_ به سرعت در خون پخش مي شود.
5_ در سلامت و ساخت عوامل خوني مؤثر است.
مخلوط عسل و دارچين درمان کننده بسياري از بيماري ها در زمان قديم و حال مي باشد.
ورم مفاصل
- يک قسمت عسل را در 2 قسمت آب گرم حل کرده و به آن 1 قاشق چاي خوري پودر دارچين بيافزاييد. خمير حاصله را روي محل درد به آرامي بماليد. درد بعد از 15 دقيقه از بين خواهد رفت.
- همچنين بيماران دچار ورم مفاصل مي توانند، 1 فنجان آب داغ را با 2 قاشق عسل و 1 قاشق چاي خوري پودر دارچين مخلوط کرده و بنوشند. اين عمل را هر روز بايد انجام دهند تا بيماري شان معالجه شود.اگر اين بيماران قبل از صبحانه مخلوط 1 قاشق غذاخوري عسل با 4/1 قاشق چاي خوري پودر دارچين را ميل کنند، درد آنها بعد از 1 ماه از بين خواهد رفت. بيماران مورد مطالعه نمي توانستد راه بروند اما بعد از استفاده از اين روش، توانستند به راحتي شروع به راه رفتن بدون درد کنند.
جلوگيري از ريزش مو
- قبل از حمام کردن، 1 قاشق غذاخوري عسل به همراه با 1 قاشق چاي خوري پودر دارچين مخلوط کرده و روي سر خود بماليد و 5-15 دقيقه صبر کنيد و سپس موهاي خود را بشوئيد.
درد دندان
- 5 قاشق چايخوري عسل به همراه با 1 قاشق چاي خوري پودر دارچين مخلوط کرده و خمير حاصله را روي دندان خراب بماليد. اين عمل را 3 بار در روز انجام دهيد تا دندان خراب و دردناک درمان شود.
کلسترول
- 2 قاشق غذاخوري عسل به همراه با 3 قاشق چاي خوري پودر دارچين را در مقداري برابر 2 ليوان چاي حل کرده و آن را بنوشيد. بدين وسيله بعد از 2 ساعت کلسترول خون به اندازه 10درصد پايين مي آيد.
- تحقيقات اخير نشان داده است که مصرف عسل خالص در درمان بيماران مبتلا به کلسترول بسيار مفيد است.
سرماخوردگي
- به مدت 3 روز از مخلوط 1 قاشق غذاخوري عسل گرم با 4/1 قاشق چايخوري پودر دارچين استفاده کنيد. اين روش براي درمان سرفه مزمن، سرماخوردگي و سينوزيت به کار مي رود.
- عسل محتوي مواد مفيد طبيعي است و به اين ترتيب از آنفلوآنزا و سرماخوردگي جلوگيري مي کند.
معده درد
- مخلوط عسل و پودر دارچين ، درمان کننده درد معده، زخم معده و نفخ مي باشد.
بيماري قلبي
- خمير عسل و پودر دارچين را تهيه کنيد و آن را بر روي نان به جاي مربا قرار دهيد. اين روش را به طور مرتب به عنوان صبحانه ميل کنيد.
- اين روش باعث پايين آوردن کلسترول، کاهش ضربان قلب، به راحتي نفس کشيدن، بهتر شدن جريان خون و جلوگيري از بيماري قلبي مي شود.
بهبود سيستم ايمني
- استفاده روزانه از عسل و دارچين باعث حفاظت بدن از باکتري و ويروس مي شود.
- عسل، محتوي مقدار زيادي ويتامين و آهن مي باشد و بدن را مقاوم مي کند.
- استفاده روزانه از عسل، باعث عملکرد بهتر گلبول هاي سفيد خون مي شود و درنتيجه بهتر با ويروس ها و باکتري هاي وارد شده به بدن مي جنگد.
سوء هاضمه
- قبل از هر وعده غذا، پودر دارچين را روي 2 قاشق غذاخوري عسل بريزيد. اين کار باعث مي شود که اسيد معده ترشح شود و غذاي وارده به معده را هضم کند و از سوء هاضمه جلوگيري کند.
افزايش طول عمر
- نوشيدن چاي با عسل و پودر دارچين از بين برنده پيري زودرس مي شود.
- 4 قاشق غذاخوري عسل و 1 قاشق پودر دارچين را در 3 فنجان آب حل کرده و بجوشانيد و مانند چاي ميل کنيد. 4-3 بار در روز به مقدار 4/1 فنجان بنوشيد تا پوستي لطيف و نرم داشته باشيد.
تاول
- 3 قاشق غذاخوري عسل با 1 قاشق غذاخوري پودر دارچين مخلوط کرده و قبل از خواب، روي تاول بگذاريد و صبح مخلوط ماليده شده بر روي تاول را با آب گرم بشوييد. اگر اين کار را به مدت 2 هفته هر روز انجام دهيد، تاول را از ريشه از بين خواهيد برد.
عفونت پوستي
- تمام عفونت هاي پوستي و اگزما با استفاده از عسل و پودر دارچين درمان مي شوند.
کاهش وزن
- 1 فنجان آب،عسل و پودر دارچين را هر روز و قبل از صبحانه با معده خالي بنوشيد.
- اگر مخلوط گفته شده را هر روز بنوشيد، از تجمع چربي در بدن جلوگيري کرده و باعث کاهش وزن مي گردد.
سرطان
- عسل و دارچين، درمان کننده سرطان هاي معده و استخوان شناخته شده است.
- براي 1 ماه و 3 بار در روز، 1 قاشق غذاخوري عسل با 1 قاشق چاي خوري پودر دارچين را براي جلوگيري از سرطان مصرف کنيد.
گرسنگي
- مقدار مساوي از عسل و دارچين جلوي گرسنگي را مي گيرد.
- 2/1 قاشق غذاخوري عسل در 1 ليوان آب و مقدار کمي پودر دارچين، باعث مي شود که سرزنده تر و داراي انرژي بيشتر باشيد.
تنفس بد
- صبح ها 1 قاشق چاي خوري عسل و دارچين را با آب گرم مخلوط کرده و بنوشيد.
