چه ميوهاي را با چه هدفي
بخوريم
سلامت نيوز
مصرف ميوه تاثير بسيار زيادي بر سلامت کلي بدن و جذب و هضم مواد غذايي و سوختوساز آنها در بدن دارد. مصرف ميوه روند سوخت و ساز قند، چربي و پروتئين را در بدن بالا ميبرد و تاثير زيادي در حفظ سلامت و تندرستي بدن دارد. از اين رو مصرف روزانه آنها به همه افراد خانواده توصيه ميشود.
ميوهها مفيدترين و طبيعيترين منابع تغذيه براي
بشر هستند، از اين رو گنجاندن آنها در سبد غذاي روزانه خانواده از اهميت ويژهاي
برخوردار است. تنها نکته مهم اين است که هنگام مصرف ميوهها توجه کافي به چگونگي
مصرف، ميزان و زمان مصرف آنها داشته باشيم.
محققان و کارشناسان طب سنتي و مزاجشناسي
ميوهها را به چهار گروه ميوههاي شيرين، اسيدي، غيراسيدي و خنثي تقسيمبندي کردهاند
و معتقدند هنگام مصرف ميوهها يا تهيه سالادهاي ميوه بايد دقت کرد تا از ميوههاي
همگروه استفاده کرد. بهعنوان مثال، براي تهيه سالاد ميوه بايد از ميوههايي
استفاده کرد که در گروه ميوههاي شيرين قرار دارد.
1- انجير
انجير انواع و رنگهاي مختلفي دارد که همه
آنها در داشتن ويتامينهاي A، B، C و آهن با يکديگر برابرند. بر اساس تحقيقات بهدست آمده، مصرف اين ميوه به
صورت خام و خشک موجب از بين بردن بوي بد دهان و برخي از بيماريهاي دهان ميشود.
خوردن انجير تازه از طرفي موجب کاهش حرارت بدن و رفع تشنگي ميشود. همچنين اين
ميوه موجب تعريق زياد شده و تمامي سموم موجود در بدن را به واسطه آن از بدن خارج
ميکند. به گفته محققان، مصرف اين ميوه قبل از مصرف غذا موجب تحريک اشتها و همينطور
پاکسازي کامل دستگاه گوارش ميشود.
2- سيب
اگر از اضافه وزن رنج ميبريد، سيب را با
پوست ميل کنيد. مصرف سيب با پوست يکي از شيوههاي مبارزه با چاقي و درمان آن است
که متخصصان تغذيه به آن بارها اشاره کردهاند. مصرف سيب به همراه پوست آن موجب ميشود
تا قند خون براي مدتي بالا بماند. در نتيجه مصرفکننده احساس سيري بيشتري ميکند و
غذاي کمتري ميخورد.
3- موز
نتايج تحقيقات دانشمندان نشان ميدهد مصرف
روزانه يک عدد موز تاثير بسيار زيادي بر حفظ آرامش، کاهش افسردگي، اضطراب و استرس
دارد. اين ميوه به دليل داشتن منابع تريپتوفان موجب افزايش سروتونين در بدن ميشود.
افزايش سروتونين در بدن نيز با افزايش آرامش و از بين رفتن افسردگي همراه است. از
اين رو متخصصان تغذيه توصيه ميکنند موز را در سبد غذايي خود قرار دهيد. به عنوان
مثال ميتوانيد اين ميوه را به همراه عسل در وعده صبحانه ميل کنيد.
4- انگور
نوشيدن روزانه دو ليوان آب انگور موجب
افزايش وزن ميشود. افرادي که قصد دارند وزن خود را افزايش دهند ميتوانند با
نوشيدن دو ليوان آب انگور به همراه دو وعده غذايي ظهر و شب به اين هدف نزديک شوند.
توجه داشته باشيد آب انگور براي درمان لاغري و چاقي مورد استفاده دارد. اگر اين
ميوه همزمان با وعده غذايي مصرف شود موجب افزايش وزن شده و اگر در فواصل وعدههاي
غذايي به تنهايي مصرف شود، سبب کاهش وزن ميشود.
5- هلو
تهيه ماسک زيبايي از هلو از جمله فوايد
اين ميوه تابستاني است. قرار دادن رنده شده ميوه هلو روي پوست صورت به مدت 20 دقيقه،
به جوانسازي و نشاط پوست کمک ميکند.
6- زردآلو
اگر دچار بيخوابي هستيد يا از خستگي مفرط
رنج ميبريد، زردآلوي رسيده بخوريد. مصرف زردآلوي رسيده براي داشتن ويتامينهاي
گروه B به
درمان بيخوابي، خستگي، گيجي و ناراحتيهاي عصبي و روحي کمک ميکند. درضمن توجه
داشته باشيد مصرف بيرويه اين ميوه موجب بروز اختلال در هضم مواد غذايي و اسهال ميشود.
7-خرما
خرما به جهت داشتن منيزيم، فسفر، کلسيم و
آهن از جمله ارزشمندترين ميوهها محسوب ميشود. اين ميوه به دليل داشتن مقدار قابل
توجهي منيزيم مانع از بروز انواع سرطانها ميشود. اين ميوه به ويژه در پيشگيري از
سرطان معده به جهت خنثي کردن اسيد اضافي معده بسيار موثر و مفيد است. علاوه بر
اين، مصرف به اندازه خرما موجب تقويت شنوايي و بينايي شده و دردهاي کمر، مفاصل و
سياتيک را تسکين ميبخشد.
8-خربزه
افرادي که مبتلا به سنگ کليه يا سنگ مثانه
هستند با مصرف خربزه ميتوانند به درمان بيماري خود کمک کنند. اين ميوه به جهت
خاصيت ادرارآورش به درمان اين بيماري و دفع سنگهاي کوچک کمک ميکند. مصرف تخمهاي
بوداده اين ميوه نيز ادرارآور بوده و به دفع سنگهاي کليه و مثانه ميانجامد.
نکته 1: مصرف
ميوههايي مانند ليمو، پرتقال، آناناس، گريپ فروت و خيار يا آب آنها بهتر است يک
ساعت قبل يا يک ساعت بعد از صرف وعدهغذايي صورت گيرد. مصرف اين نوع از ميوهها
موجب کاهش کلسترول و اسيداوريک خون ميشود.
نکته2: متخصصان
معتقدند مصرف روزانه سه تا پنجميوه از بروز ناراحتيهاي گوارشي به ويژه شايعترين
آنها يبوست پيشگيري ميکند. به اعتقاد اين گروه تغذيه نامناسب، عدم استفاده از
سبزيجات و ميوهها در رژيمغذايي و همينطور کم تحرکي از مهمترين عوامل بروز
يبوست در انسان است. ميوهها و سبزيجات به دليل داشتن فيبر و آب فراوان موجب تحريک
روده شده و به دفع مواد زايد بدن کمک بسياري ميکنند.
نکته 3: متخصصان
طب سنتي ميگويند نوشيدن مخلوطي از آب هويچ و پرتقال يکي از مضرترين ترکيبهاي
غذايي است. مخلوط کردن اين دو ميوه با هم و مصرف آن موجب بالا رفتن ميزان اسيد خون
در بدن ميشود. علاوه بر اين، اختلال در عملکرد کبد و تحريکپذيري طحال نيز از
ديگر عوارض مصرف اين دو ميوه با هم است.
