معرفی دانشگاه رازی کرمانشاه

با دانشگاه رازی را در اینجا آشنا شوید...

معرفی دانشگاه رازی کرمانشاه

 دانشگاه رازي

دانشگاه رازي در بهمن ماه سال 1351 در شهر كرمانشاه كه يكي از مناطق خوش آب و هواي غرب كشور مي باشد با عنوان دانشكده علوم توسط شادروان دكتر عبدالعلي گويا شروع به فعاليت نمود اين مركز در سال 1353 به دانشگاه رازي تغيير نام يافت، در شروع سال تحصيلي در سال 1352-1351 دانشكده علوم با پذيرش 200 دانشجو در چهار رشته فيزيك، شيمي، زيست شناسي و رياضي موجوديت خود را آغاز نمود. پس از انقلاب شكوهمند اسلامي و با توجه به اهداف متعالي انقلاب مبني بر توسعه فرهنگي- اجتماعي مناطق محروم با راه اندازي دانشكده تربيت دبير سنندج و دانشكده دامپروري ايلام ارتقا يافت در سال 1370 دانشكده تربيت دبير سنندج به دانشگاه كردستان و دانشكده دامپروري ايلام به دانشگاه ايلام تبديل و از دانشگاه رازي منفك گرديدند.

دانشگاه رازي در حال حاضر داراي 10 دانشكده و پرديس كشاورزي و منابع طبيعي بوده و با بهره گيري از دانش و تخصص 10 استاد، 49 دانشيار، 250استاديار، 46مربي، و جمعا 355 عضو هيات علمي در 39 گروه آموزشي و تعداد 12347نفر دانشجو در چهار مقطع كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري به فعاليت خود ادامه مي دهد.

افتخارات و رتبه‌بندی

دانشگاه رازی از نظر تعداد ارجاعات به هر مقاله ISI برترین دانشگاه کشور طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ بوده است. این دانشگاه مقام برتر ارزیابی عملکرد دانشگاه‌های کشور را در سال ۱۳۸۷ کسب کرد. در آذرماه ۱۳۸۹، دانشگاه رازی کرمانشاه به همراه دانشگاه بوعلی سینا، برترین دانشگاه‌های جهان اسلام از لحاظ شاخص میانه استنادی هنجارشده شناخته شدند. این دانشگاه در رتبه‌بندی وبومتریکس (۲۰۱۳) دارای رتبه ۳۳۰۹ در جهان و ۸۷۱ در آسیا و ۲۳ ایران است.

فضای آموزشی و کمک آموزشی

کل فضای آموزشی و کمک آموزشی مورد بهره‌برداری تا اردیبهشت سال ۸۳ حدوداً ۶۱۰ هکتار بود که در پنج منطقه شهر، شامل پردیس طاق بستان، باغ میوه (پردیس کشاورزی)، دانشکده علوم اجتماعی، و دانشکده دامپزشکی مستقر می‌باشند. در حال حاضر دانشکده‌های علوم، فنی و مهندسی، تربیت بدنی، دانشکده فنی ومهندسی واقع در اسلام‌آباد غرب و دبیرستان وابسته به دانشگاه در پردیس طاق بستان مشغول فعالیتند. پردیس کشاورزی و منایع طبیعی، موزه تاریخ طبیعی، دانشکده و درمانگاه تخصصی دامپزشکی در زمینی به مساحت ۵۰۰ هکتار موسوم به باغ میوه واقع شده‌اند؛ و مجتمع آموزش عالی قصرشیرین، در شهر قصر شیرین فعالیت دارد. حوزه ریاست دانشگاه به انضمام حوزه‌های معاونین دانشجویی و فرهنگی، اداری مالی، پژوهشی و آموزشی در ساختمان مرکزی دانشگاه واقع در طاق بستان دانشگاه بر انجام امور اجرایی و اداری دانشگاه نظارت دارند. دانشکده ادبیات و علوم انسانی، علاوه بر گروه‌های آموزشی مربوطه سالنهای ورزشی را در خود جای داده‌است.

امکانات رفاهی

امکانات رفاهی دانشگاه عبارت‌اند از تعاونی مصرف کارکنان، امور نقلیه، مرکز فروش کتاب، درمانگاه، انتشارات مرکزی، تعاونی مصرف کارکنان، ستاد امور رفاهی اعضای هیئت علمی، مهمانسرا، اداره تربیت بدنی و صندوق قرض الحسنه.

خوابگاه‌ها

دانشگاه رازی در حال حاضر دارای هفت دستگاه خوابگاه بوده که گنجایش حدود ۳۷۰۰ نفر دانشجو را دارد. البته در سالهای اخیر این دانشگاه برای دانشجویان پسر تنها دو سال و برای دانشجویان دختر به مدت سه سال خوابگاه دولتی ارائه می‌دهد. ساختمان فجر در مرکز شهر و مجتمع مسکونی اساتید دانشگاه واقع در پردیس طاق بستان جهت اسکان اعضای هیئت علمی دانشگاه اختصاص یافته‌است.

غذاخوری‌ها

دانشگاه رازی با داشتن ۳ باب سالن غذاخوری روزانه به دانشجویان، اعضای هیئت علمی و دانش آموزان دبیرستان وابسته به دانشگاه سرویس می‌دهد.

کتابخانه مرکزی دانشگاه رازی

ساختمان جدید کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه رازی در سال ۱۳۸۲ با زیربنای ۱۶۷۰ متر مربع و در سه طبقه همراه با زیر زمین افتتاح گردید. در داخل این ساختمان علاوه بر بخش‌های مختلف کتابخانه، بخش اینترنت، واحد تحصیلات تکمیل دانشگاه و کتابفروشی دانشگاه نیز قرار دارد.

کتابخانه مرکزی دارای مجموعه‌ای در حدود ۶۰۰۰۰ عنوان کتاب، ۴۲۰ عنوان نشریه فارسی، ۸ پایگاه اطلاعاتی و حدود ۳۰۰۰ پایان‌نامه و طرح پژوهشی است. این کتابخانه ۴۴۰۰ نفر عضو و روزانه حدود ۳۵۰ نفر مراجعه کننده دارد. اعضای کتابخانه مرکزی را دانشجویان، اساتید محترم دانشگاه و کارمندان تشکیل می‌دهند. کتابخانه دارای دو سالن مطالعه جهت خواهران و برادران به صورت مجزا است که حدود ۸۰۰ متر مربع مساحت و گنجایش ۳۰۰ نفر مراجعه کننده را دارد.

دانشکده تربیت بدنی

تاریخ تأسیس: ۱۳۷۴

تعداد اعضای هیئت علمی ۱۱

تعداد بورسیه‌ها: ۶ نفر

تعداد دانشجو: ۴۰۹

رئیس دانشکده: دکتر وحید تأدیبی

مقطع تحصیلی گروه آموزشی: تربیت بدنی و علوم ورزشی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

گرایش‌های کارشناسی ارشد: فیزیولوژی ورزشی، یادگیری و رفتار حرکتی، مدیریت ورزشی، آسیب شناسی و حرکات اصلاحی

کتابخانه اختصاصی دانشکده {تعداد عنوان کتاب فارسی:۱۸۶۷ عنوان در ۳۷۲۸ نسخه؛ تعداد عنوان کتاب لاتین: ۱۰۳۱ عنوان}

آزمایشگاه: تردمیل، چرخهای کارسنج پایی و دستی، گاز آنالایزر، لاکتات سنج، چادر هیپوکسی، هیپوکسی کاتور، تجزیه و تحلیل ترکیب بدن، تعادل سنج، اندازه‌گیری‌های مختلف زمان‌های واکنش، ECG.....

امکانات ورزشی موجود: سالن مدرن بدنسازی، زمین چمن، سالنهای سرپوشیده ورزشی، سالن کشتی

امکانات ورزشی در دست ساخت: پیست دو و میدانی، استخر سرپوشیده، سالن ورزشی ۲۰۰۰ متری با جایگاه تماشاچی، سالن ورزش باستانی

نشانی: کرمانشاه، باغ ابریشم (سرخه لیژه)، دانشکده تربیت بدنی

دانشکده ادبیات و علوم انسانی

تاریخ تأسیس: ۱۳۶۶

تعداد اعضای هیئت علمی: ۷۰

تعداد دانشجو: ۱۵۵۹

رئیس دانشکده: دکتر وحید سبزیان پور

مقطع تحصیلی گروه آموزشی

الهیات و معارف اسلامی: کارشناسی و کارشناسی ارشد

زبان و ادبیات فارسی: کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری

زبان و ادبیات انگلیسی: کارشناسی و کارشناسی ارشد

جغرافیا طبیعی: کارشناسی و کارشناسی ارشد

زبان و ادبیات عرب: کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری

فقه و مبانی حقوق: کارشناسی و کارشناسی ارشد

حقوق: (از سال ۱۳۹۲) کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی

تاریخ: کارشناسی

ساختمان جدید این دانشکده در سال ۱۳۸۶ افتتاح شد و در حال حاضر دارای شش گروه آموزشی:زبان و ادبیات عرب، الهیات، معارف اسلامی، زبان انگلیسی، زبان و ادبیات فارسی، جغرافیا، تاریخ و حقوق با تعداد ۷۰ عضو هیئت علمی و تعداد ۱۵۵۹ دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشدو دکتری به فعالیت آموزشی خود ادامه می‌دهد.

دانشکده علوم اجتماعی

تاریخ تأسیس: ۱۳۶۶

رئیس دانشکده: دکتر خدامراد مؤمنی

مقطع تحصیلی گروه آموزشی

تعداد اعضای هیئت علمی:۴۴ نفر

حسابداری: کارشناسی و کارشناسی ارشد

علوم اقتصادی: شامل گرایش بازرگانی کارشناسی و کارشناسی ارشد- اقتصاد نظری کارشناسی

مشاوره: کارشناسی و کارشناسی ارشد

کتابداری و علوم اطلاعات: کتابداری شامل کاردانی و کارشناسی - علم و اطلاعات و دانش شناسی کارشناسی

علوم سیاسی: کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری

روانشناسی: کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری

جامعه‌شناسی: کارشناسی

کارآفرینی

کتابخانه اختصاصی دانشکده{تعداد کل کتاب:۳۵۶۱۱ جلد کتاب فارسی و لاتین }

رشته‌های دو دانشکده علوم اجتماعی و دانشکده ادبیات و علوم انسانی تا زمستان سال ۱۳۸۶ جزء دانشکده ادبیات و علوم انسانی بودند که مکان ان در بلوار شهید بهشتی رو به روی بیمارستان طالقانی بود در این سال دانشکده ادبیات به دو دانشکده تفکیک شد و رشته‌هایی که جزء دانشکده ادبیات بودن تحت این عنوان به ساختمان جدیدی در پردیس طاق بستان دانشگاه رازی منتقل شدند و بقیه رشته‌ها تحت عنوان دانشکده علوم اجتماعی در مکان سابق دانشکده ادبیات باقی‌ماندند.

دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود

تاریخ تأسیس: ۱۳۹۱

رئیس دانشکده:دکتر نورالدین یوسفی

تعداد اعضای هئیت علمی:۱۱ نفر

مقاطع تحصیلی:

حسابداری کارشناسی

مدیریت:کارشناسی

مراجع:

سایت دانشگاه   http://www.razi.ac.ir

مرجع فارسی ویکیپدیا   www.fa.wikipedia.org

Menu