گفتگو با دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش ویژه کنکور 93

گفتگو با دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش در برنامه فرصت برابر 2 تیر 93 را اینجا ببینید....

گفتگو با دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش ویژه کنکور 93

 

برنامه تلویزیونی فرصت برابر

2 تیر 93

گفتگو با دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش ویژه کنکور 93

ثبت نام کنکور در دو مرحله انجام شد و بر اساس ضوابط داوطلبان توانستند بدون توجه به مدرک پیش دانشگاهی و بر اساس رشته های تحصیلی دفترچه شماره 1 یکی از رشته های ریاضی، تجربی، هنر یا زبان را انتخاب کنند. به داوطلبان رشته های تجربی، ریاضی، انسانی و زبان اجازه شرکت در آزمون هنر در صورت علاقه داده شد و همینطور شرکت دیگر گروه ها در رشته زبان. در نتیجه برخی از داوطلبان دو کارت و برخی سه کارت دارند. از ساعت 2 بعداز ظهر یکشنبه دیروز اول تیر کارت شرکت در آزمون به همراه برگه راهنمای آزمون

 در سایت سازمان سنجش قرار گرفت.

سوال: آیا سازمان سنجش نمی تواند پیش بینی کند که یک سایت در کنار این سایت داشته باشد که از ترافیک این سایت کاسته شود؟

این سایت کنونی پاسخگو هست اما این پیشنهاد را مطرح می کنیم.

به کلیه داوطلبان بیان می کنم که وقتی پرینت کارت خود را گرفتید مندرجات آن را مطالعه کنید و در عین حال آدرس حوزه داوطلب در کارت نوشته شده است. چنانچه مغایرتی در اطلاعات کارت وجود داشت مانند نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، سریال شناسنامه و ...طبق دستورالعمل 26 خرداد که هنوز هم در سایت سنجش وجود دارد و امروز هم در پیک سنجش چاپ شد تا 7 تیر داوطلبان مراجعه و مورد مربوطه را اصلاح کنند.

در مورد برخی از موارد مانند جنسیت داوطلب، معلول بودن به آزمون برمی گردد، داوطلبان از فردا تا چهارشنبه 4 تیر تطبق دستورالعمل به نماینده سازمان سنجش بخش رفع نقص یا مغایرت مراجعه کنند تا مشکل آن ها قبل از آزمون رفع شود.

سوال: برخی از داوطلبان هنگام ثبت نام شناسنامه شان عکس دار نبوده و بعدا برای عکس دار کردن اقدام کرده اند و به دست آن ها نرسیده است. چه توصیه ای برای این افراد دارید؟

اگر نماینده تام اختیار با ما تماس بگیرد با رعایت ضوابط خاص اجازه شرکت در آزمون را می دهیم. دیگر مدارک خودشان مانند کارت ملی همراه داوطلبان باشد. دقت کنید همه داوطلبان روز کنکور کارت ملی یا شناسنامه عکس دار همراه داشته باشند. کسانی که این مشکل را دارند به ثبت مراجعه کنند و با کارشناس ما در باجه مربوطه موضوع را بررسی کنند. تعداد این افراد در کل کشور به 100 نفر هم نمی رسد.

ما کارت را به همراه برگ راهنما در سایت قرار داده ایم عزیزان ما ضمن مطالعه و پرینت آن برگه آن راهنما را با دقت و موشکافانه بخوانند. در این برگه، چگونگی برگزاری آزمون، تعداد داوطلب، نحوه پاسخگویی، تعداد دفترچه آزمون، زمان هر درس و...مشخص شده است. به این ترتیب داوطلبان با آگاهی و با آرامش در آزمون حاضر می شوند.

سوال: از دکتر خدایی شنیدیم که بیان کردند کنکور امسال 2 تفاوت اساسی با سال گذشته دارد. در این باره توضیح می دهید؟

از لحاظ اجرایی کاملا مشابه سال گذشته است. در مورد پذیرش نکته ای که وجود دارد سال گذشته هم اجرا شده و آن هم سوابق تحصیلی است. در سال گذشته معدل با تاثیر مثبت بود یعنی اگر این سوابق سبب افزایش نمره کل داوطلب می شد اعمال می شد و اگر سبب کاهش می شد اعمال نمی کردیم اما امسال 25% تاثیر مثبت و منفی داریم. یعنی هم تاثیر مثبت هم منفی و ممکن است برای برخی مثبت و برای برخی منفی باشد.

دومین نکته راجع به سهمیه رزمندگان است.

و اما درباره رشته های دارای شرایط خاص. دو نوع پذیرش داریم یکی پذیرش متمرکز و دیگری نیمه متمرکز. متمرکز شرایط خاص مانند پزشکی مربوط به بقیه الله یا نیروی زمینی. رشته هایی که متمرکز هستند وقتی دانشجو می گیرند باید اعضا در مراحل علمی، مصاحبه و گزینش شرکت کنند و سپس در گزینش نهایی نیز شرکت کنند و قبول شوند. البته شروطی هم دارد. دانش آموزان از شنبه بسته به این که در چه گروهی هستند تا 10 تیر سایت سنجش براساس اولویت رشته را درج کنند تا اعلام اولیه فهرست رشته ها را درج کنند تا اعلام اولیه فهرست این گونه رشته ها هم جود دارد. البته شروطی هم دارد اکثر رشته ها تا اولویت نهم است که دانش آموز می تواند رشته ها را انتخاب کند. داوطلبانی که علاقمند هستند در فرصت اعلام شده علاقمندی خودشان را اعلام کنند تا جائی که می توانند از این فرصت استفاده کنند. اگر بعد از 10 تیر کسی اقدام کند منظور نخواهد شد.

سوال: تفکیک یا تجمیع دانشگاه آزاد و سراسری؟ ایا با هم هستند یا استقلال دارند؟ از ابتدا از متقاضیان آزاد خواسته ایم که در سراسری 93 ثبت نام کنند و بایستی در آزمون شرکت کنند و نتیجه آزمون که در اوایل مرداد برای همه اعلام شد دقیقا همانند سال گذشته داوطلبان انتخاب رشته می کنند. انتخاب رشته دانشگاه آزاد هم مانند سال گذشته برای کسانی که علاقمند باشند در سایت دانشگاه آزاد بر اساس کارنامه ای که سازمان برای آن ها صادر می کند امکان پذیر است. و حتی ممکن است کسی هم در سراسری و هم در آزاد مجاز به انتخاب رشته باشد.

سوال: آیا دانش آموزان در رشته های ریاضی و تجربی می توانند از مدیریت هم انتخاب کنند؟

سوال خوبی پرسیدید. برخی از رشته ها می توانند از چندین گروه دانشجو بگیرند. این موضوع برای دانشگاه آزاد هم صادق است. از طرفی دانش آموزان می توانند در کنار رشته های تجربی، ریاضی و انسانی رشته های زبان و هنر را هم انتخاب کنند.

سوال: رشته تجربی از کنگاور خواسته اند که درباره دانشگاه فرهنگیان و این که امسال پذیرش دارند یا نه و این که نحوه ثبت نام آن ها چگونه است توضیح دهید.

درباره فرهنگیان و شهید رجائی. شرایط و ضوابط هنگامی که دفترچه شماره دو چاپ و تکثیر شد اعلام خواهد شد و از داوطلبان خواهیم خواست که عاقمندی خودشان را بیان کنند. این افراد می توانند تا 7 تیر به سایت سازمان سنجش مراجعه و 58000 ریال از طریق سازمان پرداخت کنند. در مورد آزاد هم می توانند داوطلبان علاقمندی خودشان را در زمان نتایج اعلام و به سایت آزاد مراجعه کنند. ما حتی در سایت سازمان سنجش زمان برنامه های دانشگاه آزاد را هم قرار می دهیم را که سنجش یک سایت جامع است.

درباره اين كه آيا فرصت هاي ديگر مااز بين نمي رود بايد گفت كه اگر شما در شرايط خاص پذيرفته شويد انتخاب هاي بعدي شما مورد ارزيابي قرار نمي گيرد. كاملا شبيه بقيه رشته ها اگر كسي در اولويت اول قبول شود اولويت دوم قبول نمي شود.

نتايج نيمه متمركزها بعد از متمركزها اعلام مي شود.

سوال: من د ركنكور 91 شركت كردم و مهندسي منابع طبيعي روزانه دانشگاه تهران قبول شدم ولي نرفتم. امسال كنكور ثبت نام كرده ام الان مشكلي هست؟ شما قبول شده ايد و ثبت نام نكرده ايد پس متعاقبا انصراف هم نداده ايد در نتيجه مشكلي وجود ندارد.

مي گوييد كه سوال هاي كنكور استاندارد است اين استاندارد بودن به چه معناست؟ از پيش دانشگاهي بيشتر سوال مي آيد يا پايه؟

سوالاتي كه براي كنكور طراحي مي شود از كتاب هاي درسي است كه دانش آموزان در دوران دبيرستان و پيش آن ها را مطالعه كرده اند. اين كتاب ها تدريس شده است و بارها و بارها اين مطالب را امتحان داده اند. سوالات خارج از كتاب نيست. در مورد سوالات چند نكته را بيان مي كنم:

سوالات در سطح دانش آموزان متوسط است.

زمان پاسخگويي به سوالات نيز براي دانش آموزان متوسط در نظر گرفته شده است.

بارم بندي سوالات در طراحي سوالات به فرض مثال در درس فيزيك كه بخش هاي مختلفي دارد بسته به اين كه حجم مطالب در دبيرستان و پيش چگونه بوده بوده است بارم بندي براي هر مبحث در نظر گرفته شده است.

از حذفيات سوالي در كنكور مطرح نشده است.

تاريخ آزمون ها كاملا مشخص است. در تاريخ هاي كنكور در 15 كشور خارجي نيز آزمون برگزار مي شود. دانش آموزان بايد هم عمومي و هم اختصاصي ها را پاسخ دهند. عمومي براي همه گروه ها از لحاظ عناوين و زمان پاسخگويي يكسان است ولي از لحاظ محتوا متفاوت. از هر 4 درس عمومي 25 سوال مطرح مي شود. تعداد سوالات نسبت به سال گذشته هيچ تفاوتي نكرده است. سوالات همه شخصي سازي شده اند هر دفترچه با حروف لاتين مشخص شده است كه چهار حرف لاتين براي اين منظور در نظر گرفته شده است و اين موضوع به اين دليل است كه امكان تقلب وجود نداشته باشد.

از داوطلبان خواسته مي شود كه متن تك تك سوالات را با دقت بخوانند و همين طور گزينه ها را و بهترين و مناسب ترين گزينه را انتخاب كنند.

درباره زمان حضور در جلسه آزمون كمي صحبت مي كنيد؟ براي داوطلباني كه صبح كنكور دارند فرآيند شروع آ‍زمون از 7.5 صبح و بعدازظهرها از 15 مي باشد. درب هاي حوزه صبح ها 7 و بعداز ظهرها 14.30 بسته خواهد شد. فرآيند حوزه هم عبارت است از ورود داوطلبان به حوزه و پيدا كردن صندلي خود بسته به شماره داوطلبي پاسخ به نظرسنجي و موارد ديگر است. از داوطلبان خواسته مي شود سوالات نظرسنجي را با دقت قبل از آ‍زمون پاسخ دهند چرا كه سازمان سنجش بر اساس اين نظرسنجي ها براي آ‍زمون هاي بعدي و سال هاي آينده برنامه ريزي ها را انجام مي دهد.

بعد از هر آ‍زمون تا 2 ساعت بعد سوالات در سايت قرار داده مي شود يعني داوطلبان تا به منزل برسند سوال ها در سايت خواهد بود كليد را بعدازظهر يكشنبه 8 تير در سايت قرار مي دهيم. نتيجه اوليه كارنامه در نيمه اول مرداد اعلام مي شود.

سوال: چرا سراسري خارج از كشور را در سايت قرار نمي دهيد؟

در طراحي سوال ها هم براي عمومي و اختصاصي، چندين دسته سوالات طراحي مي شود كه در طول سال از آن ها استفاده مي شود ولي از آن جائي كه جمعيت آماري خارج كشور بسيار محدود است آن ها بر روي سايت قرار نمي گيرد. داوطلبان با نمونه سوال ها كه همان سراسري ها هستند آشنا مي باشند.

تهيه و تنظيم

ناهيد منجمي

فایل های ضمیمه

حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش اول

حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش دوم

حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش سوم

حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش چهارم

حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش پنچم

حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش ششم

فایل صوتی حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش اول

فایل صوتی حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش دوم

فایل صوتی حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش سوم

فایل صوتی حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش چهارم

فایل صوتی حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش پنجم

فایل صوتی حسین توکلی در فرصت برابر 2 تیر 93 بخش ششم

Menu