معرّفي کرمانشاه
شهرستان کرمانشاه وسعت تقريبي 8547 کيلومتر مرّبع دارد. اين شهر به لحاظ قرار گرفتن در جلگهي وسيع و حاصلخيز ماهيدشت و در کنار رود «قرهسو» در موقعيّت جغرافيايي خاصّي قرار گرفته که زمينهاي کشاورزي پر بازده آن، بر اهميّت آن ميافزايد.
در سطح شهر کرمانشاه تعداد 76 باب مسجد،11 باب کانون فرهنگي و 8 واحد کتابخانهي عمومي وجود دارد.
مهمترين صنايعي که هماکنون در کرمانشاه فعاليّت ميکنند، به شرح زير است:
پالايشگاه نفت
مجتمع پتروشيمي کرمانشاه
کارخانهي شير و فرآوردههاي لبني بيستون (خصوصي (
کارخانهي روغن نازگل (بزرگترين توليد کنندهي روغن خوراکي در جهان تا سال 2005(
کارخانهي ذوب آهن غرب (توليد کنندهي انواع پروفيل تنيده شده و سرد(
وجه تسميه (نامگذاري) کرمانشاه
کوه بيستون همواره نمادين بوده است، بيستون در کنار بومي با نام «کرمينشان بالا» برافراخته و يکي از پادگانهاي ساساني هم در همين بوم جاي داشته است. کوه بيستون يکي از مهمترين کوهها در فرهنگ باستاني ايران است و نام آن و منطقهي اطراف آن به تفصيل در اوستا آمده است. نام کرمانشاه هر چند تغييراتي دارد، ولي ريشه در کرمينشان دارد.
آثار تاريخي
سرآمد آنها «طاق بستان»است که به گونهاي نماد شهر کرمانشاه هم بهحساب ميآيد. طاق بستان مجموعهاي از سنگنگارهها و سنگنوشتههاي دورهي ساساني است که در شمال غربي کرمانشاه واقع شدهاست. اين مجموعه در قرن سوم ميلادي ساخته شدهاست و ارزش هنري و تاريخي زيادي دارد. چند صحنهي تاريخي و همچنين چند سنگ نوشته (کتيبه) به خطّ پهلوي کتيبهاي در آن، کندهکاري شدهاست.

در پايينتر از محوطهي تاريخي طاق بستان و شهر تاريخي «کامبادنه»، منطقهاي به نام شکارگاه خسروپرويز وجود دارد که در زمان خسروپرويز، براي شکار تفريحي کاربرد داشتهاست که در نقش برجستههاي طاق بستان، اين شکارها به تصوير کشيده شدهاند «سنگنوشتهي بيستون» نيز از آثار ثبت شدهي ايران در ميراث جهاني يونسکو، در دامنهي کوه بيستون قرار دارد.
سوغات کرمانشاه
نان برنجي، کاک، روغن کرمانشاهي و نان خرمايي.

صنايع دستي
گليم، گيوه، جاجيم، موج، انواع آلات موسيقي (دف، تنبور، تار، ديوان و سهتار) و چرم.
غذاها
خورش خلال بادام ، دنده کباب کرمانشاهي، سيب پلو، آش عباسعلي و آبگوشت کرمانشاه.
چگونه نان برنجي کرمانشاهي درست کنيم؟
1- ابتدا آرد برنج را الک ميکنيم.
2-آرد را با روغن مخلوط کرده و کمي آن را ورز ميدهيم تا روغن در آرد حل شود.
3-شکر را در نصف ليوان آب حل کرده و روي حرارت قرار ميدهيم تا بهصورت شربت درآيد.
4- بعد از سرد شدن شربت، آن را به آرد اضافه ميکنيم.
5-تخممرغ را به همراه زعفران و گلاب به مخلوط آرد اضافه ميکنيم و خمير را ورز ميدهيم.
6-خمير را مدّت 5 ساعت در جاي مناسبي با دماي معتدل قرار ميدهيم و روي آن با پارچهي تميزي ميپوشانيم. خمير را نبايد در يخچال بگذاريم، ولي در گرما هم نباشد.
7- بعد از 5 ساعت آن را مجدداً کمي ورز ميدهيم و از خمير، تکّههايي بهصورت گردو درست ميکنيم و در کف دستمان، کمي پهن ميکنيم.
8-چند دانه خرفه (سياهدانه) روي شيرينيها ميريزيم و در سيني فر ميچينيم.
9- سيني حاوي شيرينيها را در طبقهي وسط فري که از قبل روشن کردهايم و دماي آن 170 درجه است، براي 20 دقيقه تا نيم ساعت قرار ميدهيم.
اين شيريني را ميتوانيد خارج از يخچال و در محلّ خنکي نگهداري کنيد.
