گفتگو با مرتضی مال اندوز؛ رتبه 2125 منطقه 3 تجربی 1402

دستاورد شما از شرکت در آزمون‌های کانون چه بود؟ مهارت‌های مورد نیاز برای کنکور مثل مدیریت آزمون و ... و اشنایی با سوالات بیشتر و تازه‌تر و حس رقابتی که در آزمون‌ها پیش می‌امد من را به درس خوندن بیشتر

گفتگو با مرتضی مال اندوز؛ رتبه 2125 منطقه 3 تجربی 1402

نام و نام خانوادگی: مرتضی مال اندوز

رشته قبولی: پزشکی دانشگاه بیرجند 

رتبه کنکور: 2125 منطقه 3 تجربی 1402

شهر و استان: نهبندان، خراسان جنوبی

میانگین تراز: 5504

عضویت در کانون : از سال یازدهم

درصدهای کنکور 1402: زیست: 34.08 ، فیزیک: 37.78 ، شیمی: 48.58 ، ریاضی: 18.89

تراز کنکور: 9178 ، تراز سوابق تحصیلی: 9073


مصاحبه‌گر : مرضیه هاشمی

 

شما چگونه با کانون آشنا شدید؟

مادرم دبیر هستند و توسط یکی از همکاران مادرم با کانون آشنا شدم.

 

چه سال‌هایی دانش‌آموز کانون بودید؟

از سال یازدهم عضو کانون شدم.

 

در چند آزمون اصلی و چند آزمون هدیه شرکت کردید؟

از وقتی که عضو کانون شدم سعی کردم در تمام ازمون ها شرکت کنم تا با سوالات بیشتری آشنا شوم (البته در بعضی ازمون ها غیبت داشتم که سوالاتش را خارج از وقت ازمون حل کردم).

 

دستاورد شما از شرکت در آزمون‌های کانون چه بود؟

مهارت های مورد نیاز برای کنکور مثل مدیریت آزمون و ... و اشنایی با سوالات بیشتر و تازه تر و حس رقابتی که در آزمون ها پیش می امد من را به درس خوندن بیشتر ترغیب می کرد.

 

شما تا چه حد خود را یک دانش‌آموز کانونی می‌دانید؟ 

من یک دانش‌آموز کم‌غیبت در آزمون‌های اصلی بودم و با برنامه راهبردی آزمون‌های کانون هماهنگ بودم.

 

چرا این تعداد آزمون شرکت کردید؟ خسته نشدید؟

خیر، زیرا هر چه آزمون بیشتری شرکت می کردم مهارت ها و سوالات بیشتری یاد گرفته و تجربه می کردم. هر دانش آموزی مثل من امکان دارد که در این راه خسته شود. ولی حمایت خانوادم و نزدیکان به من کمک کرد که این خستگی ها را پشت سر بگذارم.

 

آیا در آزمون‌های کانون غیبت داشتید؟ دلیل شما برای عدم غیبت در آزمون‌ها چه بود؟

بله هم به علت بیماری بوده و هم بعضی وقت ها از برنامه قلم چی فاصله می گرفتم ولی جبران می کردم.

 

پیوستگی در آزمون‌ها چگونه توانست باعث پیشرفت شما شود؟

شرکت مداوم در آزمون ها باعث می شد که نقاط ضعف خود را پیدا کنم و علاوه بر آن مرا برای برنامه ریزی درست یاری می کرد.

 

از کدام یک از کارنامه‌های جعبه ابزار کارنامه استفاده می‌کردید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید.

 از کارنامه پروژه ای استفاده می کردم زیرا روند کلی پیشرفت و یا افت من را نشان می داد.

 

مطابق برنامه‌ی راهبردی درس می‌خواندید؟ چگونه شخصی سازی می‌کردید؟

بله سعی من بر این بود که با برنامه ریزی شخصی خود تا دو یا سه روز قبل از ازمون مطالب را تمام کنم و در روز های باقی مانده مرور و جمع بندی کنم.

 

روش مطالعه‌ی شما چگونه بود؟ آیا با روش بازیابی درس می‌خواندید یا دوباره‌خوانی می‌کردید؟

من عموما از روش بازیابی استفاده می کردم و سعی می کردم در دروسی مثل شیمی و زیست، میان مطالب و اشکال ارتباط جالب و بامزه برقرار کنم.

 

در کدام درس‌ها بیشتر از روش بازیابی استفاده کردید؟ و تأثیر این روش برای شما چه بود؟

در دروس شیمی و زیست به خاطر سپاری بهتر مطالب و استفاده و بازیابی راحت تر از آن ها هنگام آزمون استفاده کردم.

 

روش‌تان برای تحلیل آزمون‌ها چگونه بود؟

این موضوع وابسته به زمانم داشت اگر زمان کافی داشتم سوالات غلط و نزده را به صورت جدی و برای سوالات درست فقط پاسخنامه را سریع نگاه می کردم ولی اگر وقت کافی نداشتم سوالت غلط و نزده را به صورت جدی و ویدئویی بررسی می کردم.

 

آیا در طول سال تحصیلی دچار افت تراز شدید؟ چگونه با این مسئله مواجه شدید؟

من با این موضوع بسیار مواجه شدم و این موضوع معمولا باعث ناامیدی و ناراحتی من می شد ولی در این مواقع با کمک تمام اعضای خانواده و حتی بعضی وقت صحبت بابعضی از نزدیکان حالم را بهبود می دادم و سپس بیشتر تلاش می کردم.

 

پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ چه کمکی به شما می‌کنند؟

پدر و مادر و خواهر، این عزیزان همیشه حامی من بودن و من معمولا با صحبت با آنها نگرانی های خود را کم و زمانی که افت تراز داشتم خونی دوباره به رگ های من تزریق می کردند.

 

کدام درس‌ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس‌ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون‌ها چه نمره‌ای برای این درس‌ها کسب می‌کنید؟

دروس شیمی و زیست در مدرسه نمرات خوبی می گرفتم و در ازمون ها معمولا این دو درس را بهتر می زدم. برای مطالعه این دروس ابتدا درسنامه و خط کتاب را بررسی سپس بین مطالب این دو و اشکال کتاب ارتباط ایجاد می کردم تا به خاطرسپاری مطالب برایم راحت تر شود و در اخر هم حل تست زیاد و ازمون زیاد برای تثبیت مطالب .

 

به طور میانگین و در بازه‌های مختلف چند ساعت تست می‌زدید یا مسأله حل می‌کردید و چند ساعت صرف مطالعه و روخوانی می‌کردید، در طول سال و در ماه‌های مختلف این نسبت چه تغییری کرد؟

این موضوع بسیار متغیر و وابسته به درسی بود که می خواندم به عنوان مثال برای درس زیست در دوران جمعبندی 10 تا 20 درصد وقت خود را مطالعه و بقیه را تست و تست ها را بررسی می کردم بنابراین کاملا وابسته به این دو موضوع بود و نمی توانم به طور میانگین هم این ساعات و تعداد را تعیین کنم.

 

کدام بازه‌ی زمانی در موفقیت تحصیلی شما نقش پررنگ‌تری داشته است؟ دلیل این موضوع چیست؟

در دو دوران جمع بندی و نهایی، نهایی به علت اینکه تشریحی خوب پاسخ می دادم و در دوران جمعبندی به علت اینکه مطلب را کامل خوانده بودم و ان ها را بهتر در ازمون استفاده می کردم

 

کدام نقش آزمون‌های کانون برای شما پررنگ‌تر بود: نقش برنامه‌ای، آموزشی یا سنجشی؟ دلیل‌تان برای این انتخاب را بگویید.

هم سنجشی و هم آموزشی زیرا ازمون ها هم نقاط ضعفم را برایم روشن می کردند و هم مهارت های ازمون دادن مرا تقویت می کردند.

 

سال گذشته کانون روی کشف دو سؤال ساده در هر آزمون تمرکز داشت، آیا شما می‌توانستید سؤال‌های ساده آزمون را تشخیص دهید؟

70 تا 80 درصد موفق بودم در این موضوع


در جلسه کنکور آیا توانستید سؤال‌های ساده‌تر را تشخیص دهید؟

بله، در آزمونهای کانون بر تشخیص سوالات ساده تمرکز داشتم و در امتحان کنکور به قدرت تشخیص رسیدم.

 

به طور میانگین در هر آزمون تعداد اشتباه‌های شما چند تا بود ؟

کمتر از 20  اشتباه 

 

آیا در کلاس‌های درس مدرسه شرکت کردید؟ نقش مدرسه در موفقیت شما چگونه بود؟

من تمام کلاس های دورس عمومی و درس شیمی شرکت کردم و مطالب این کلاس ها به شدت در امتحانات نهایی مفید بود اما دیگر کلاس ها را خیلی کم یا اصلا شرکت نمی کردم.

 

در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس‌ها می‌روید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف می‌کنید؟

زیست، ابتدا تست های غلطم را کامل و دقیق بررسی و بعد باری دیگر مطلب کتاب و درسنامه را بررسی می کردم و سپس از ان موضوع تست و سوال فراوان حل می کردم .

 

آیا اعضای خانواده کارنامه‌ی شما را می‌بینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن‌ها با این افت چگونه است؟

بله، هر خانواده ای دوست دارد تا بهترین نتیجه فرزند خود را ببینند، ابتدا با دیدن نتیجه کمی ناراحت می شدند اما همیشه مرا به شروع مجدد تشویق می کردند و من ناامیدی ناشی از افت تراز را با صحبت با ان ها برطرف یا کم رنگ می کردم.

 

بهترین درس شما در کنکور کدام است؟ روش‌های مطالعه خود را در این درس به صورت آیتم‌وار بنویسید.

شیمی، ابتدا درسنامه را می خواندم و بعد به سراغ شکل ها و مطالب کتاب درسی می رفتم و پس از ایجاد ارتباط بین این موارد به سراغ حل تست و سوال زیاد برای مطلب مورد نظر می رفتم و نکات حاصل از تست ها را حاشیه نویسی و نکته برداری می کردم و قبل هر ازمون بررسی می کردم سوالات نادرست خود را نیز چند دفعه بررسی می کردم (البته باید بگم که معلم مدرسه نیز در این درصد نقش پررنگی داشت)

 

اگر در آزمون تیرماه نسبت به آزمون دی ماه پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشتید، توضیح دهید که در طی ماه‌های بین این دو آزمون چه برنامه‌ای اجرا کردید؟

 پیشرفت قابل ملاحظه بود اما روش مطالعه خود را عوض نکردم (زیرا در ازمون دی مطالبی که خوانده بودم ناقص بود) و فقط تلاش خود را بعد ازمون دی چند برابر کردم.

 

 امسال سؤال های درس ریاضی در کنکور دشوار بود. آیا شما توانستید در مورد این سؤال‌ها و سؤال‌های دشوار درس‌های دیگر خودتان را مدیریت کنید؟

بله من شب قبل ازمون سوالات رشته ریاضی را بررسی کرده بودم و حدس می زدم که سوالات تجربی نیز باید سخت باشد پس پیش زمینه داشتم و توکل به خدا و تلاش های خود ارامش خود را حفظ و به بررسی تمام سوالات با سرعتی معقول پرداختم .(در دفترچه سوم با حل سوالات زمین در ابتدا و سپس حل سوالات ریاضی کمکم کرد بتوانم تمرکز بیشتری برای این درس سخت بگذارم)و هیچ وقت اتفاق یک درس را به درس دیگر منتقل نمی کردم.

 

کدام‌یک از روش‌های مدیریت زمان را استفاده کردید؟ این روش‌ها در جلسه‌ی کنکور چه کمکی به شما کرد؟

سعی داشتم در تمام ازمون ها از این روش ها استفاده کنم تا هم ان ها را تمرین کنم و هم تسلط بیشتری بر ان ها پیدا کنم و این روش ها مرا هم در حفظ ارامش و هم تمرکز و هم مدیریت زمان بهتر کمک کردند.

 

کدام درس در جلسه‌ی کنکور شما را غافلگیر کرد؟ چقدر توانستید خودتان را مدیریت کنید؟

ریاضی ارامش خود را حفظ کردم و توکل به خدا کردم سپس اول سوالات زمین را حل کردم و بعد سوالات ریاضی را بررسی کردم و راحت ترین سوالات را پاسخ دادم بااین کار حد زیادی خود را مدیریت کردم.

 

در طول سال چقدر به رتبه فکر می‌کردید؟ خانواده شما چه انتظاری از شما داشتند؟ استرس و نگرانی ناشی از فکر کردن به رتبه را چگونه مدیریت می‌کردید؟

در ابتدای پایه دوازدهم به این موضوع خیلی فکر می کردم و این طبیعی است که هر خانواده ای بهترین فرزند خود را بخواهد و استرس این موضع را با صحبت با تمام اعضای خانواده و یا صحبت با برخی نزدیکان کاهش یا برطرف می کردم.

 

استفاده شما از گوشی و فضای مجازی در چه حدی بود؟ آیا مدیریتی بر این مسئله داشتید؟

استفاده من از این موارد بسیار محدود و در حد بررسی مطالب جالب درسی و یا بررسی سوالات بیشتر بود و برای مدیریت استفاده خود از بعضی نرم افزار ها استفاده کردم.

 

آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص می‌دهید؟ چه کارهایی می‌کنید؟

بله ما همه انسان هستیم و هر انسانی بالاخره جایی نیاز به استراحت هرچند اندک دارد ولی این اسراحت برای یک فرد کنکوری باید و باید به شدت مدیریت شده و حساب شده باشد و گرنه باعث افت دانش اموز می شود.

من در این زمان ها یا پرندگان زینتی که داشتم را تماشا می کردم یا ساعتی را با خانواده داخل شهر با ماشین می گشتیم و بعضی وقت ها با خوردنی این گردش را به پایان می بردیم و این دو مورد واقعا باعث تجدید قوای من می شد.

گفتگو با مرتضی مال اندوز؛ رتبه 2125 منطقه 3 تجربی 1402