گفتگو با حسین قربانی؛ رتبه 260 منطقه 3 کنکور ریاضی 1402

من زمانی که تازه می‌خواستم مطالبی رو یاد بگیرم یه مدت کوتاهی تشریحی می‌خواندم ولی اکثر مواقع تست کار می‌کردم.

گفتگو با حسین قربانی؛ رتبه 260 منطقه 3 کنکور ریاضی 1402

نام و نام خانوادگی: حسین قربانی

مقطع و رشته: دوازدهم ریاضی

شهر: تربت حیدریه (دولت آباد)

رتبه در منطقه سه: 260

سابقه عضویت در کانون: 6سال از هفتم

رشته قبولی: مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف تهران

مدرسه دوره اول: نمونه دولتی صاحب الزمان دولت آباد زاوه

مدرسه دوره دوم: دولتی حاج آخوند ملا عباس راشد تربتی روستای کاریزک ناگهانی

تحصیلات پدر: زیر دیپلم (پنجم ابتدایی)

تحصیلات مادر: زیر دیپلم (پنجم ابتدایی)


مصاحبه گر: محمد حسن زارعی


در روش‌های مطالعه دانش‌آموزان شباهت‌ها و تفاوت‌هایی وجود دارد. روش مطالعه هیچ دانش‌آموزی با دانش‌آموز دیگر نه کاملا شبیه و نه کاملا متفاوت است. این شباهت‌ها و این تفاوت‌ها در روش مطالعه شما چگونه بود؟

بله، روش مطالعه ی هر فردی مختص خودش است و برای همه صرفا یکسان نیست بنده روشم اینطور بود که کیفیت برایم مهمتر از کمیت بود یعنی با اینکه میانگین حدود ۵تا۶ ساعت درس می‌خوندم ولی مفید بود و فقط زمان هایی را که مطالعه مفید داشتم را جزء ساعات مطالعه محسوب می کردم.


 در زمان مطالعه چه حجمی از زمان را به مطالعه و چه حجمی از زمان را صرف تست‌زدن می‌کردید؟

من بیشتر زمان مطالعه را صرف تست زدن می کردم مثلاً نسبت مطالعه من به تست زدن ۳۰ به ۷۰ بود.


در زمان تمرین‌ کردن چه میزان مسئله و چه میزان تست کار می‌کردید؟

خب حقیقتش من زمانی که تازه می خواستم مطالبی رو یاد بگیرم یه مدت کوتاهی تشریحی می خواندم ولی اکثر مواقع تست کار می کردم.


برخی از افراد می‌گویند کسانی که تست می‌زنند دانش سطحی کسب می‌کنند نه دانش عمقی. نظر شما چیست؟

من این را نه رد و نه تایید می کنم در واقع زمانی که شما از یک مبحث تست های کمی کار کنید خب طبیعتاً نکته و روش حل آن نوع تست وارد حافظه بلند مدت شما نمی شود ولی وقتی با استمرارتست های بیشتر و بیشتری و با سطح های بالاتری بزنید یادگیری آن مبحث بسیار عمیق و مفهومی می شود.


آیا شما قبول دارید که تست ‌زدن شما را وادار به تفکر می‌کند و این نیست که فقط فوت و فن یاد بگیرید. چه‌ قدر فکر می‌کنید که با حفظ ‌کردن بتوان در کنکور موفق شد؟

به نظر من کنکور چالش و آزمونی نیست که بشود با حفظ مباحث آن را پشت سر گذاشت چون در این صورت با کمی تغییر در سوال و پیچاندن آن فرد دچار سردرگمی و اشتباه می شود بلکه باید مفهوم سوال و راه حل آن را درک کرد تا راحت تر بتوان به سوالات پاسخ داد.


امسال سوالات ریاضی در هر 3 رشته سخت بود. شما چگونه توانستید در کنکور تیرماه خودتان را در این درس مدیریت کنید؟

زمانی که سطح سوالات سخت یا آسان است شخص نباید فورا ناامید و یا هیجان زده شود چون سوالات همه یکسان است و برای همه همینجوری است بلکه باید با آرامش خود واقعی اش را به نمایش بگذارد و حداکثر توانایی های خودش را مدیریت و از آنها استفاده کند.


مراحل آمادگی شما برای کنکور دی و بعد برای کنکور تیر چگونه بود؟ 

من درس خواندن را به طور فشرده از تابستان یازدهم آغاز کردم و همان تابستان دهم و یازدهم را خواندم و تست هایشان را زدم بنابراین برای کنکور دی حداقل روی مطالب دهم و یازدهم تسلط کافی داشتم بعد هم با شروع سال دوازدهم روز های هفته را صرف مطالعه دوازدهم و روز های تعطیل را هم صرف مرور دروس پایه می کردم و اینگونه خود را برای کنکور تیر هم آماده کردم.


آيا در آزمون های مشابه در صفحه‌ی شخصی سايت كانون شركت می كرديد؟ 

بله من در آزمون های مشابه سال های قبل که در پنجشنبه برگزار می شد شرکت می کردم و اکثرا آن ها را تحلیل هم می کردم.


چگونه بین کنکور و مطالعه برای امتحانات نهایی تعادل برقرار کردید؟

خب من چون در درس های تخصصی برای کنکور خود را به آمادگی رسانده بودم برای امتحان نهایی آن ها مشکلی نداشتم و صرفا روز قبل آن یک مرور اجمالی بر کتاب داشتم و تمرین های مفهومی که احتمال می دادم که از آن ها سوال طرح بشود را با حوصله حل می کردم ولی برای دروس عمومی تا حدی با مشکل مواجه بودم که آن ها را هم یک تا چند روز بسته به درسش برایش زمان گذاشتم و به صورت بسیار دقیق و ریز بینانه مطالعه کردم.


برای تحلیل آزمون‌ها چه‌قدر وقت می‌گذاشتید و کدام سوالات را بررسی می‌کردید؟

برای تحلیل آزمون ها حدود ۳ تا ۴ ساعت (البته در سال دوازدهم وگرنه سال های قبل کمتر مثلاً حدود ۲تا۳ ساعت) زمان می گذاشتم و همه ی سوالات آزمون را چه درست، غلط یا نزده تحلیل می کردم.

تست هایی که درست بودند را برای اینکه مطمئن شوم با بهترین و سریعترین راه حل به جواب رسیده ام و تست های نزده و غلط را هم برای اینکه روش حل آن ها را یاد بگیرم و بفهمم دلیل اشتباه من چه بوده است بعد هم تست هایی را که غلط زده بودم دلیل اشتباه را مشخص می کردم مثلاً این به خاطر بی دقتی بوده یا ... .


شما خودتان را باهوش می‌‌دانید یا سخت‌کوش؟

به نظرم این دو عامل در کنار هم هستند که انسان را در همه زمینه ها و نه صرفا کنکور به موفقیت می رسانند و به نظرم در هر دو جنبه به حد کافی خوب بودم.


در روز چند ساعت مطالعه ی درسی داشتید؟

۵یا ۶ ساعت ولی باز هم تاکید می کنم مفید مفید!


اگر در آزمونی نتیجه نمی‌گرفتید و افت می‌کردید، چه واکنشی داشتید؟

خب حقیقتش در ابتدا که می دیدم مثلاً نتایج تلاشم چنان اثر گذار نبوده اندکی ناراحت و مایوس می شدم ولی بعداً سعی می کردم دلیل این نتیجه نا مطلوب را پیدا کنم و آن را تا حد توان بر طرف کنم تا دوباره دچار آن نشوم.


واکنش پدر و مادر در زمان افت شما چگونه بود؟

زمانی که من کمی از لحاظ روحی روانی و درسی افت می کردم و با پدر و مادرم درد و دل می کردم؛ آن ها به من روحیه می دادند و باعث می شدند دوباره قوت بگیرم یادم هست پدرم در این جور مواقعی می‌گفت ادیسون هزار بار سعی کرد با شکست مواجه شد ناامید نشد حالا تو یک بار شکست خوردی ناراحتی پاشو خودت را جمع کن. پدر و مادر محرم راز بچه ها هستند من به بچه ها توصیه می کنم هر مشکلی داشتید به پدر یا مادرتون بگید چرا که آنها بهترین حلال مشکلات هستند.


از کدام منابع کانون بیشتر استفاده نمودید؟

منبع محبوب من که زیاد از آن استفاده می کردم کتاب آبی کانون بود چون این کتاب درسنامه های بسیار کاربردی و مختصر و کوتاه و مفیدی دارد که فرد احساس خستگی نمی کند بعد هم تست ها و ترتیب چینش آنها بسیار عالی و مفید است.


کلام پایانی.

سپس برادرانه به تمامی دانش آموزان عزیز عرض می کنم که کنکور و موفقیت در آن تمام زندگی نیست و چه بسا انسان های بسیاری که در کنکور موفق بودند ولی نام نیکی از آنها نماند و چه بسا انسان های کمتر تحصیل کرده ای که موفق بودند و همگی از آنها به نیکی یاد می کنند پس آنقدر برای خودتان فشار روانی ایجاد نکنید شما تلاشتان را بکنید و به خدا توکل کنید خداوند بهترین ها را برای شما رقم خواهد زد.

Menu