صبا صفایی
دوازدهم انسانی
شهر: تهران
تحصیلات و شغل پدر : فوق لیسانس علوم ارتباطات
تحصیلات و شغل مادر : لیسانس تربیت بدنی
سال های حضور در کانون و تعداد ازمون ها : از دی ماه سال دوازدهم - 12 ازمون
مصاحبه گر : لیلا محمدی
مهمترین چیزی که در این سال از کانون و آزمونها یاد گرفته اید چیست؟
مهم ترین بخش یادگیری مدیریت زمان و مدیریت دفترچه ی ازمون ها از جهت حل سوالات و همین طور تحلیل ازمون ها که باعث شد در ایام جمع بندی نکات بسیار مفید و شخصی سازی شده برای خودم داشته باشم .
شرکت در این تعداد ازمون چه دستاوردی برایتان داشت ؟
این که ازمون های کانون هر دو هفته یک بار هستند باعث می شود اگر در یک بازه ی دو هفته ای کم کاری داشته باشیم ، در دو هفته ی بعدی خیلی زود جبران کنیم . تنوع شرکت کنندگان از مناطق مختلف در ازمون های کانون بیشتر از سایر موسسات است و از تمامی مناطق بچه ها حضور بالایی دارند در حالی که در سایر موسسات بیشتر دانش اموزان از منطقه یک حضور دارند . ازمون های جمع بدی کانون واقعا عالی هستند و باعث جابه جایی رتبه می شوند .
نقاط قوت شما کدام درس ها بود ؟ روش مطالعه ی ان ها را توضیح می دهید ؟
من واقعا به دروس رشته ی انسانی علاقه داشتم ، اگاهانه این رشته را انتخاب کردم و تقریبا می توانم بگویم دردرس خاصی ضعف نداشتم ولی به نسبت بقیه درس ها در فنون ، ریاضی ، جامعه شناسی ، روانشناسی ، اقتصاد و عربی درصدهای بالاتری کسب می کردم و نقطه ی قوتم بودند .
ریاضی : توصیه ی من این است که از همان ابتدا این درس را جدی بگیرند . از پایه ی دهم کتاب تست معمولی داشته باشند و بعد کلاس درسنامه را بخوانند و تست های ان کتاب را حل کنند . تقریبا می توانم بگویم من تست های تمامی کتاب ها را زده بودم . به نظرم ریاضی بازی با اعداد است به شرطی که دانش اموزان سعی کنند با تست بیشتر مشکلاتشان را برطرف کنند . از همان ابتدا کلاس نروند و سعی کنند خودشان یاد بگیرند ، اگر هم چنان احساس نیاز کردند به کلاس بروند .
عربی : من کلاسی برای این درس نرفتم , کتابی که درسنامه ی کاملی داشته باشد تهیه کردم و از ان شروع به مطالعه کردم . تست های ترجمه را اگر شبی 5 الی 10 تست بزنند در یک بازه دو هفته ایی جمع می شود . درک مطلب نیاز به مهارت دارد و سعی کنند هر شب روتین تست بزنند و قواعد هم با مرورهای منظم قطعا جمع می شود . به نظرم درس عربی از خارج سخت به نظر می اید اما از داخل اگر مطالعه ی پیوسته و مداوم داشته باشند قطعا شیرین است .
در طول این همه سال خسته نشدید ؟ چه کاری برای رفع خستگی انجام می دادید ؟
من همیشه درس خوان بودم و هیچ وقت ناامید و خسته نمی شدم . مادرم هم در این مسیر بسیار حمایتم کرد . به نظرم وجود دوستانی که اینده برایشان اهمیت دارد در استمرار و تداوم ما در درس خواندن خیلی مهم و تاثیر گذار است . و همین طور اگر خیلی احساس خستگی کردند اشکالی ندارد که یک یا دو روز درس نخوانند تا مجدد بهتر از قبل شروع کنند .
چرا کانون را در این سال انتخاب کردید ؟ چگونه با کانون اشنا شدید ؟ کسی از خانواده و یا بستگان شما عضو کانون بود ؟ چه نتیجه ای گرفت ؟
به پیشنهاد مشاورم که خودشان تک رقمی کشوری بودند در ازمون ها ثبت نام کردم . وجود جامعه ی اماری بالا و همین طور تیپ سوالات جدید و متنوع که در سایر موسات کمتر است . ازمون های کانون باعث می شود وقتی درسی مثل ریاضی کنکور امسال که خارج از عرف می اید دانش اموز اعتماد به نفس و روحیه ی خود را ازدست ندهد چون که با شرکت در ازمون ها به این دستاورد می رسد که اگر من نتوانستم حل کنم پس قطعا بقیه هم مشکل دارند و نمی توانند . بنابراین روحیه و اعتماد به نفس خود را از دست نمی دهند .
مطابق برنامه ی راهبردی حرکت می کردین ؟ چگونه برای دو هفته برنامه ریزی می کردید ؟ برنامه ی مدرسه و ازمون ها هماهنگ بود ؟
من بهمن ماه کل بودجه بندی کنکور را تمام کرده بودم . و از ان جا به بعد سعی کردم با ازمون ها ی کانون دوره های مطالب را انجام دهم . روزانه حدود 300 الی 400 تست می زدم و مطابق برنامه ی راهبردی درس می خواندم.
نقش اموزشی خانواده بالاخص پدر و مادر در این سال ها چگونه بود ؟
پدر و مادرم بیشتر به لحاظ انگیزشی من را حمایت می کردند ، در جزییات درس هایم نبودند و بیشتر کار را به خودم سپرده بودند .
تحلیل ازمون را چگونه انجام می دادید ؟
من سوالات را به چهار دسته تقسیم می کردم.
دسته ی اول , سوالاتی که مطمئن هستی و درست زدی.
دسته ی دوم ، سوالاتی که مطمئن نیستی , شک دار بوده و درست زدی.
دسته ی سوم ، سوالاتی که پاسخ نداده ایم.
دسته ی چهارم ، سوالاتی که کلا پاسخ غلط داده ایم.
برای هر ازمون برحسب این چهار دسته تحلیل می کردم . اگر ایراد هایم علمی بود , مجدد مطالعه می کردم و سوالات را بررسی می کردم . اگر محاسباتی بود مجدد حل می کردم . نکته ی مهم در تحلیل ازمون این است که بلافاصله سراغ پاسخ نامه نرویم و تمام پاسخ را نگاه نکنیم و در گام اخر ابتدای پاسخ را نگاه کنیم برای این که کمک بگیریم و خودمان حل کنیم . در اخر از صورت سوالاتی که ایراد علمی داشتم عکس می گرفتم که در دوران جمع بندی مثل ایام عید دوباره ان تست ها را به صورت روتین حل کنم .
تکنیک ها و روش های مدیریت زمان را تمرین و استفاده می کردید ؟
هر درس هر زمانی که داشت 2 الی 3 دقیقه کم تر در نظر می گرفتم تا در اخر زمانی را ذخیره داشته باشم . الویتم برای صرف زمان ذخیره شده اول درسی بود که سخت تر بود و زمان بیشتری نیاز داشت و سپس تست هایی که متن محورهستند و راحت تر می توان درصد بالایی کسب کرد .
توصیه تان در ارتباط با خواب و تغذیه ایام کنکور چیست ؟
به نظرم لزومی ندارد که هر روز 5 یا 6 صبح بیدار باشند و شروع کنند به مطالعه بلکه باید ساعاتی را درس بخوانند که خروجی بیشتری دارند . برای امادگی در روز کنکور و مطابق ساعات کنکور به نظرم حل همان 12 کنکور در شرایط و ساعت کنکور کافی است و قطعا مغزشان عادت می کند.
نظرات منفی و کنایه های دیگران چقدر مانع کار شما می شد ؟ تشویق و تحسین دیگران چقدر در شما تاثیر داشت و چگونه خودتان را در برابر ناامید شدن و مغرور شدن مدیریت می کردید؟
در سال کنکورم صرفا با خانواده در ارتباط بودم و آن ها هم همیشه نقش حمایتی داشتند . باید افراد منفی را از خودمان دور کنیم من به کارم مطمئن بودم و به نظرم کسی که خودش موفق شده است هیچ وقت به تلاش های شما طعنه و کنایه نمی زند ان شخص قطعا خودش شکست خورده است بنابراین صحبت هایشان نباید اهمیتی داشته باشد و یا مانع تلاش هایمان بشود.
مهم ترین ویژگی مثبت شما چه بود که باعث شد انقدر پیشرفت کنید ؟
استمرار در تلاش، با شکست در اهداف کوتاه مدت مثل ازمون های ازمایشی نا امید نمی شدم، بیشتر می خواندم و تلاش می کردم برای هدف بلند مدتم که موفقیت در کنکور است .
توصیه ای برای دانش آموزان دارید؟
درس بخوانند و تلاش کنند . فارغ از نتیجه از عملکرد خودشان رضایت داشته باشند و به این فکرکنند بعد از کنکور، هر کاری که از دستشان بر می امده انجام داده اند تا بعدا بابت کم کاری های خودشان پشیمان نشوند . به نظرم در اینده ی ما خیلی تاثیر دارد که در کدام دانشگاه در کنار چه افرادی و با چه اساتیدی درس می خوانیم .
