گفتگو با امیررضا بهرامی ; از تراز 5242 تا تراز 5799

در این دوران سعی کردم مباحث مانده را بخوانم تا به بودجه بندی آزمون‌های جمع بندی برسم و همین طور تست‌های مختلفی از مباحثی که نقطه ضعفم بودند حل می‌کردم. روی تکنیک‌های مدیریت زما

گفتگو با امیررضا بهرامی ; از تراز 5242 تا تراز 5799

 امیررضا بهرامی‌ 

رشته‌ تحصیلی ، رشته قبولی‌: علوم ریاضی و فنی ، علوم مهندسی‌ دانشگاه تهران 

نام شهر : زنجان 

تعداد سال های حضور در کانون : 1 سال

تعداد آزمون : 21 آزمون 

تحصیلات و شغل‌ مادر: دیپلم‌ ، خانه‌ دار 

تحصیلات و شغل‌ پدر :لیسانس‌ ، فرهنگی

 مصاحبه‌ گر : رامین‌ غفرانی‌ 

 

 اقداماتی‌ که‌ در دوران طلایی‌ انجام شد و موجب‌ افزایش‌ میانگین‌ تراز شما شد چه‌ بود ؟

 در این‌ دوران سعی‌ کردم مباحث‌ مانده را بخوانم‌ تا به‌ بودجه‌ بندی‌ آزمون های‌ جمع‌ بندی‌ برسم‌ و همین طور تست‌ های‌ مختلفی‌ از مباحثی‌ که‌ نقطه‌ ضعفم‌ بودند حل‌ می کردم. روی‌ تکنیک‌ های‌ مدیریت‌ زمان هم‌ خیلی‌ کار کردم و تکنیک‌ های‌ مختلفی‌ را تمرین‌ کردم تا شیوه مناسب‌ خودم را پیدا کردم.  


برای‌ نیمسال دوم چه‌ برنامه‌ ای‌ داشتید که‌ باعث‌ افزایش‌ تراز شما شد؟

 در نیمسال دوم یک‌ سری‌ از مباحثی‌ که‌ مشکل‌ داشتم‌ را دوباره کار کردم و ساعت‌ مطالعه‌ ام را بیشتر کردم و سعی‌ کردم که‌ مطالعه‌ خودم را بیشتر به‌ تست‌ زدن نزدیک‌ کنم‌. 


در چه‌ درس هایی‌ تغییر روش مطالعه‌ داشتید و توانستید تغییر رادیکال ایجاد کنید ؟ 

در درس آمار و احتمال و درس عربی‌. به‌ خصوص درس عربی‌ که‌ توجه‌ بیشتر به‌ کتاب درسی‌ و نمونه‌ سوالات کنکور خیلی‌ کمک‌ می کرد. 


 چه‌ راهکارهایی‌ برای‌ بالا بردن تراز و ساعت‌ مطالعه‌ خود به‌ کار بردید که‌ نتیجه‌ بخش‌ بود ؟

 تلاش می‌کردم تا اتفاقات و مسائلی‌ که‌ باعث‌ حواس پرتی‌ می‌شدند را کمرنگ‌ کنم‌ و در مورد بودجه‌ بندی‌ ها یک‌ روز زودتر به‌ بودجه‌ بندی‌ برسم‌ که‌ فرصت‌ حل‌ آزمون سال گذشته‌ را هم‌ داشته‌ باشم.

 

از نتیجه‌ و درصد کدام درس هایتان در کنکور رضایت‌ بیشتری‌ داشتید و علت‌ این‌ رضایت‌ چه‌ بود؟

 سوالات بخش‌ هندسه‌ و گسسته‌ و دروس دینی‌ و عربی‌ و در کل‌ دروس عمومی‌. 

درصدهایی‌ که‌ در ابتدا در این‌ دروس کسب‌ می‌کردم متوسط‌ بودند اما در کنکور با آمادگی‌ بیشتری‌ توانستم‌ به‌ سوالات جواب بدهم. همچنین‌ در درس هندسه‌ ابتدا حل‌ تست‌ ها به‌ نسبت‌ حسابان برایم‌ مشکل‌ بود اما در نزدیکی‌ های‌ کنکور به‌ تسلط‌ بیشتری‌ رسیدم.  


روش مطالعه‌ این‌ درس هایتان را به‌ تفصیل‌ بیان کنید.

 در درس دینی‌ ابتدا یک‌ درس را به‌ طور کامل‌ از کتاب درسی‌ می‌خواندم و بعد دوباره درس نامه‌ را فقط‌ یکبار از کتاب کمک‌ درسی‌ مطالعه‌ می کردم. بعد آن حدودا ٢٠ تست‌ در زمانی‌ مثل‌ ١٥ دقیقه‌ حل‌ می‌کردم و اشتباهاتم‌ را با مراجعه‌ به‌ کتاب درسی‌ و مرور و مطالعه‌ ی‌ دوباره اصلاح می‌کردم. در روزهای‌ آتی‌ برای‌ حل‌ آزمون عمومی‌ و آزمون های‌ دیگر فقط‌ تست‌ می‌زدم و از کتاب درسی‌ استفاده می‌کردم (برای‌ یادآوری‌ و مرور) و دیگر به‌ درسنامه‌ کتاب کمک‌ درسی‌ مراجعه‌ نمی‌کردم. برای‌ درس گسسته‌ از دو منبع‌ متوسط‌ و سخت‌ استفاده می‌کردم. منبع‌ متوسط‌ مفصل‌ تر بود و تعداد تست‌ ساده زیادتری‌ داشت‌ و درسنامه‌ هاش هم‌ بیشتر بود. من‌ اول آن را می‌خواندم و تست‌ هایش را می‌زدم تا مطلب‌ خوب تثبیت شود‌. بعد درسنامه‌ کتاب سطح‌ بالاتر را برای‌ مرور می‌خواندم و هنگام آزمون ها از سوالاتش‌ حل‌ می کردم.و سوالاتی‌ که‌ ایده جدیدی‌ داشتند‌ یا نمی‌توانستم‌ حل‌ کنم‌ را علامت‌ می‌زدم که‌ بعدا دوباره حل‌ کنم‌. 

درس عربی‌: لغات را از کتاب می‌خواندم و تست‌ می‌زدم. برای‌ قواعد اول کتاب درسی‌ را می‌خواندم و بعد درسنامه‌ منبع‌ کمک‌ درسی‌.با تست‌ آموزشی‌ شروع می‌کردم و در روز های‌ بعدی‌ هم‌ از این‌ مباحث‌ تست‌ می‌زدم.در دوران نزدیک‌ به‌ کنکور هم‌ با بررسی‌ آزمون های‌ عمومی‌ کنکورهای‌ قبلی‌ یک‌ دیدی‌ راجع‌ به‌ شیوه پرداختن‌ به‌ قواعد در سوالات پیدا کردم و بیشتر تست‌ های‌ مشابه‌ حل‌ کردم. برای‌ متن‌ هم‌ از سوالات کنکور های‌ قبلی‌ متن‌ حل‌ می‌کردم و زمان می‌گرفتم‌ و کم‌ کم‌ با شیوه مواجهه‌ با سوالات متن‌ آشنا می‌شدم. ضمن‌ اینکه‌ دایره لغات گسترده خیلی‌ توی‌ حل‌ تست‌ های‌ متن‌ می‌تواند‌ کمک‌ کننده باشد‌.


 در چه‌ دروسی‌ قبل‌ از عید نتیجه‌ ی‌ دلخواه را کسب‌ نمی‌ کردید ، چه‌ تغییری‌ در روند و روش های‌ مطالعه‌ تان ایجاد کرده اید؟ و به‌ چه‌ نتیجه‌ ای‌ رسیدید ؟ لطفا توضیح‌ دهید.

در در درس هندسه‌ تست‌ زدن را پررنگ‌ تر کردم و بیشتر روی‌ تیپ‌ سوالات مختلف‌ کار کردم و توانستم‌ سوالاتش‌ را بهتر جواب دهم. زبان را هم‌ مشکل‌ داشتم‌ ولی‌ درصد بهتری‌ نسبت‌ به‌ آزمون های‌ اول کسب‌ کردم و راضی‌ بودم و روی‌ لغات بیشتر متمرکز شدم.


 به‌ نظر شما چه‌ عواملی‌ باعث‌ شدند که‌ بعد از عید و در نهایت‌ در کنکور بتوانید این‌ نتایج‌ درخشان را بگیرید؟

 یک‌ نکته‌ ی‌ خیلی‌ مهم‌ این‌ بود که‌ من‌ تقریبا می‌دانستم‌ هدفم‌ چیست و چه چیزی‌ می‌خواهم و باید برایش چه کاری انجام دهم‌. با توجه‌ به‌ این که‌ تا عید به‌ همه‌ مباحث‌ نرسیده بودم توانستم‌ مباحث‌ را بخوانم‌ و جمع‌ بندی‌ خوبی‌ داشته‌ باشم‌ و کارهایی‌ که‌ لازم بود به‌ رتبه‌ مورد نظرم برسم‌ را انجام دادم. 

 

 آیا تا به حال در آزمون های‌ کانون غیبت‌ داشتید؟دراین‌ ارتباط و تاثیر غیبت‌ بفرمایید 

فکر می‌کنم‌ یک‌ غیبت‌ داشتم‌. به‌ نظر من‌ در هر صورت حتی‌ اگر داوطلب‌ آمادگی‌ کامل‌ شرکت‌ در آزمون را نداشته‌ باشد بهتر است‌ در آزمون شرکت‌ کند و با نقاط ضعف‌ مطالعه‌ خود و سبک‌ سوالات مبحث‌ آشنا شود.   


به‌ چه‌ دلیلی‌ تصمیم‌ گرفتیددر رشته‌ ریاضی‌ در دبیرستان و رشته‌ علوم مهندسی‌ در دانشگاه تحصیل‌ کنید؟

من‌ از اول ریاضی‌ را دوست‌ داشتم‌ و با وجود جو موجود در جامعه‌ برای‌ تشویق‌ دانش‌ آموزان به‌ رشته‌ تجربی‌ تقریبا مطمئن‌ بودم که‌ می‌خواهم ریاضی‌ بخوانم‌. در مورد رشته‌ دانشگاهی‌ اما کمی‌ اوضاع فرق می‌کرد. موقع‌ انتخاب رشته‌ من‌ با وجود تحقیقات خیلی‌ زیادی‌ که‌ راجع‌ به‌ رشته‌ ها کرده بودم هنوز مطمئن‌ نبودم که‌ کدام رشته‌ را بیشتر دوست‌ دارم و برای‌ من‌ مناسب‌ تر است. رشته‌ ی‌ علوم مهندسی‌ رشته‌ ای است که‌ بین‌ دانشگاه های‌ سطح‌ اول کشور فقط‌ در دانشگاه تهران وجود دارد و من‌ موقع‌ انتخاب رشته‌ از طریق‌ یک‌ دوستی‌ که‌ خودش دانشجوی‌ تهران هست‌ با این‌ رشته‌ آشنا شدم و این‌ رشته‌ را به‌ چند دلیل‌ انتخاب کردم. اول اینکه‌ در این‌ رشته‌ بعد از یک‌ آشنایی‌ نسبی‌ با مهندسی‌ های‌ مختلف‌ آن چیزی‌ که‌ می‌خواهید را می‌توانید انتخاب کنید. دوم ماهیت‌ بین‌ رشته‌ ای‌ این‌ رشته‌ و توجهش‌ به‌ دروس علوم پایه است‌ و چند دلیل‌ دیگر که‌ باعث‌ شدند من‌ این‌ رشته‌ را انتخاب کنم‌.  


به‌ نظرتان مهمترین‌ خود ویژگی‌ مثبت‌ شما چه‌ بوده که‌ باعث‌ شد به‌ اینجا برسید؟ 

به‌ نظرم اینکه‌ با نتایج‌ آزمون های‌ اول نا امید نشدم و سعی‌ کردم با برنامه‌ ریزی‌ بهتر و مطالعه‌ مفیدتر درصدهایم را به‌ اندازه رتبه‌ ای‌ که‌ می‌خواستم‌ برسانم‌. 


چرا کانون را درسال کنکور انتخاب کردید؟ به‌ نظر شما مهم‌ ترین‌ ویژگی‌ آزمونهای‌ کانون چیست‌؟

 جامعه‌ ی‌ آماری‌ بالا و برنامه‌ راهبردی‌ کانون که‌ جزئیات خوبی‌ دارد. 


آیا مطابق‌ برنامه‌‌ راهبردی‌ حرکت‌ می‌ کردید؟ چگونه‌ برای‌ دو هفته‌ برنامه‌ ریزی‌ انجام می‌ دادید؟

 بله‌، هفته‌ اول دروس دهم‌(یا یازدهم‌) را می‌خواندم و موازی‌ دوازدهم‌ را پیش‌ می‌بردم. هفته‌ دوم عمومی‌ ها را مرور می‌کردم و دوازدهم‌ و پایه‌ را تمام می‌کردم. روز قبل‌ از آزمون حتی‌ اگر به‌ بودجه‌ بندی‌ نرسیده بودم یک‌ آزمون حل‌ می‌کردم و باتیپ‌ سوالات آشنا می‌شدم. 


دفتر برنامه‌ ریزی‌ دارید؟ تکمیل‌ دفتر چه‌ کمکی‌ به‌ شما می‌ کند؟ 

بله‌ در دوران کنکور از این‌ دفتر استفاده می‌ کردم و تکمیل کردنش‌ باعث‌ می شد دید بهتری‌ از درس خواندنم‌ داشته‌ باشم‌ و از کم‌ کاری‌ ها و علت‌ هایش مطلع‌ شوم‌.  


تکنیک‌ ها و روشهای‌ مدیریت‌ زمان را، چقدر استفاده می‌ کردید؟

در دروس عمومی‌ از تکنیک‌ زمان های‌ نقصانی‌ استفاده می‌ کردم.   


نقش‌ آموزشی‌ خانواده، بالاخص‌ پدر و مادر در سال کنکور را بفرمایید. اگر از دبستان یا سال های‌ قبل‌ نیز از نقش‌ های‌ ایشان بفرمایید ممنون می‌شوم‌. 

از همان ابتدا خیلی‌ از کمک‌ ها و راهنمایی‌ های‌ پدر و مادرم در برنامه‌ ریزی‌ و درس خواندن استفاده می‌ کردم و در مواقع‌ مهمی‌ مثل‌ کنکور و انتخاب رشته‌ و...صمیمانه‌ من‌ را راهنمایی‌ می‌ کردند.   


خانواده شما در چالش‌ ها و خستگی‌ های‌ شما چگونه‌ حامی‌ شما بودند؟

خانواده در سال کنکور واقعا خیلی‌ به‌ من‌ کمک‌ کردند و با توجه‌ به‌ اینکه‌ بخش‌ زیادی‌ از دبیرستان را ما آنلاین‌ گذراندیم‌ و حتی‌ آزمون های‌ کانون را  هم‌ من‌ در خانه‌ حل‌ می‌ کردم،تو این‌ مدت شرایط‌ را برای‌ راحت‌ تر درس خواندن من‌ فراهم‌ می‌ کردند.   


درارتباط با دوکنکوری‌ شدن و تاثیری‌ که‌ می‌تواند‌ داشته‌ باشه‌ نظرتان را بفرمایید.

 آمادگی‌ برای‌ دو کنکور می تواند‌ سخت‌ و سنگین‌ باشه‌ و خیلی‌ مواقع‌ اگر بخواهید برای‌ هر دو جدی‌ باشید و وقت‌ بزارید ممکن هست‌ تمرکز لازم برای‌ هیچ‌ کدام را نداشته‌ باشید و فکرشما را  از کنکور اصلی‌ هم‌ منحرف کند. اما اگر بتوانید هر دو مورد را خوب مدیریت‌ کنید و زمان و انرژی‌ مناسبی‌ برای‌ هر دو صرف کنید می‌تواند‌ خوب باشد‌.  


برای‌ دانش‌ آموزانی‌ که‌ در نیمسال اول تراز خیلی‌ بالایی‌ نداشتند و اکنون فرصت‌ تغییر دارند چه‌ توصیه‌ ای‌ دارید ؟

 الان تقریبا ٣ ماه تا کنکور تیر ماه مانده و ٣ ماه واقعا فرصت‌ کمی‌ نیست‌ و اگر به‌ طور جدی‌ این‌ ٣ ماه را روی‌ مباحث‌ وقت‌ بگذارند می توانند‌ نتیجه‌ خوبی‌ بگیرند. در حال حاضر باید مطالب‌ مطالعه‌ شود‌ و یادگیری شان را کامل‌ کنند‌. همچنین‌ در این‌ مدت باقی‌ مانده نمونه‌ سوالات آزمون های‌ قبل‌ و کنکور های‌ قبل‌ را بررسی‌ کنند.

 

 

Menu