نام و نام خانوادگی: فاطمه صالحی نیک
مقطع و رشته: دوازدهم انسانی
نام شهر و استان: کوهنانی ، استان لرستان
میانگین تراز: ۷179
از چه سالی عضو کانون بوده و چند آزمون شرکت کرده است: از سال نهم ، 56 آزمون (4سال)
شغل و تحصیلات مادر: خانه دار، فوق دیپلم علوم تربیتی
شغل و تحصیلات پدر: کارمند شهرداری ، لیسانس حقوق
- شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟ آیا فردی در خانواده شما عضو کانون بوده یا هست؟ چه نتیجه ای کسب کردند؟
در منطقه ما کانون کاملا شناخته شده است و معمولا دانشآموزان جهت آمادگی بیشتر برای کنکور آزمونهای کانون را ثبتنام میکنند اما خود من در سال نهم به پیشنهاد چند نفر از همکلاسیهایم در آزمونهای کانون ثبتنام کردم .
- دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بود؟
مهمترین دستاوردی که آزمونهای کانون برای من داشتند مطالعه هدفمند و آشنایی با شیوه مطالعه هر درس بوده و از طرفی دیگر فضای رقابتی که در کانون وجود دارد باعث پیشرفت من در طول این مدت شده است.
- چرا این تعداد آزمون شرکت کردید؟ خسته نشدید؟
به نظر من حتی یک آزمون هم تاثیر مهمی در موفقیت نهایی دارد البته گاهی اوقات پیش میآید که احساس خستگی کنم ولی مهم این است که انگیزه دوباره برای ادامه مسیر ایجاد شود .
- پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ پدر و مادر یا خواهر و برادر؟ چه کمکی به شما می کنند؟
بیشتر مادرم پیگیر درسهایم هستند و در تحلیل کارنامه آزمونها به من کمک میکنند دروسی که ضعف داشتهام را بازگو میکنند و همواره مواظب هستند که شرایط برای مطالعهام فراهم باشد و مشکلی نداشته باشم.
آیا در آزمون هدفگذاری و مشابه پارسال هم شرکت می کنید؟ دلیل آن چیست؟
بله آزمونهای هدفگذاری را شرکت میکنم چرا که باعث میشود یادگیریهای ناقص را شناسایی کنم و در هفته باقی مانده آنها را برطرف کنم . آزمونهای مشابه پارسال هم اگر فرصت شود حتما شرکت میکنم .
- از کدام یک از کارنامههای جعبه ابزار کارنامه استفاده میکنید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید.
بیشتر از کارنامه اصلی استفاده میکنم چرا که تراز و رتبه هر درس ذکر شده . کارنامه پنج نوع درس هم درک خوبی از نقاط ضعف و قوت ایجاد میکند.
- مطابق برنامهی راهبردی درس می خوانید؟ چگونه برنامهریزی می کنید؟
بله کاملا طبق برنامه قلم چی پیش میروم و معمولا هفته اول بیشتر وقتم را صرف مطالعه دروس به خصوص دروس دوازدهم میکنم البته در کنار آن تست هم کار میکنم اما هفته دوم وقت بیشتری را برای تست زدن به ویژه برای دروس مهارتی مثل ریاضی ، اقتصاد و منطق اختصاص میدهم و سعی میکنم هر روز در برنامهام تست آنها را کار کنم.
- کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس ها کسب می کنید؟
- در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟
بله در ابتدا در درسهای فنون و فلسفه ضعیف بودم.
برای فلسفه که یک درس بسیار چالشی هست ریز به ریز نکات درسنامه را میخوانم ولی مهمتر از آن تست فراوان است که باعث میشود دیدمان نسبت به مسائل آن باز شود .
برای درس فنون هم بخش ارائه و قرابت معنایی را به صورت روتین تست کار میکنم و برای بخش عروض هم به دلیل اینکه تقطیع کردن وقت بیشتری را صرف میکند از نیمسال دوم سعی کردم که عروض سماعی را به طور کامل یاد بگیرم . برای بخش تاریخ ادبیات هم برای اینکه مطالب تداخل نداشته باشند یادداشت برداری میتواند مفید باشد.
- روزی چند ساعت درس می خوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص می دهید؟
در نیمسال دوم روزهایی که به مدرسه میروم حدود ۷ ساعت و باقی روزها مطالعهام به ۹ ساعت میرسد . شاید بتوان گفت در هفته اول بیست درصد و هفته دوم شصت درصد از زمانم را صرف تست زدن میکنم .
- در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها می روید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف می کنید؟
نمره درسهای فنون ، عربی و فلسفه برایم خیلی مهم هستند و اگر در درسی درصد خوبی کسب نکرده باشم علتش را پیدا میکنم که معمولا به خاطر یادگیری ناقص و تست کار نکردن هست که در برنامه هفته بعد حتما آن را لحاظ میکنم .
- آیا اعضای خانواده کارنامهی شما را می بینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن ها با این افت چگونه است؟
بله خانوادهام بیشتر از خودم مشتاق دیدن کارنامه هستند اگر افت تراز داشته باشم پدرم به من انگیزه میدهند که دفعه بعد جبران کنم و مادرم هم معمولا دلیلش را از من میپرسند و برای برطرف کردن آن به من کمک میکنند.
- کدام یک از کتاب های کانون را استفاده می کنید؟ این کتاب ها چه ویژگیهایی دارند؟
از کتاب آبی روانشناسی بخاطر تستهای مفهومی آن و از سه سطحی فنون بخاطر تست های چالشی و طبقهبندی شدند استفاده میکنم .
- دلیل این که در آزمونهای تابستان شرکت کرده اید چه بود؟
آزمونهای تابستان را برای آماده شدن برای کنکوری درس خواندن و همچین برای اینکه مدت طولانی از درس و آزمون فاصله نگیرم شرکت کردم و از طرفی در این آزمونها مباحث پایه و بخشی از دروس دوازدهم را هم مطالعه کردم که باعث آرامش خاطرم برای شروع سال تحصیلی شد.
- چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟
در نمیسال دوم سعی کردم ساعت مطالعهام را افزایش دهم . همچنین قصد دارم از تعطیلات نوروز نهایت استفاده را داشته باشم و بعضی از دروس دوازدهم را پیشروی داشته باشم تا دروان جمع بندی را با فشار کمتری پشت سر بگذارم. همچنین تصمیم دارم که دروس دوازدهم بهویژه کتابهای عمومی را جدیتر مطالعه کنم که مشکلی در پاسخگویی به سوالات تشریحی در امتحانات نهایی نداشته باشم.
- فکر می کنید مهم ترین ویژگی که شما دارید و باعث می شود خوب درس بخوانید، چیست؟
به نظر من با اینکه همه دانشآموزان چه از نظر ویژگیهای فردی و چه امکانات در شرایط یکسانی نیستند اما سعی و تلاش بیشتر میتواند این کم و کاستی ها را بپوشاند و این اراده و تلاش فرد هست که موفقیت یا عدم موفقیت آن را رقم میزند نه چیز دیگری به قول شاعر به هر کاری که همت بسته گردد اگر خاری بود گل دسته گردد.
- آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص می دهید؟ چه کارهایی می کنید؟
معمولا وقتهایی از هفته را به دیدن بزرگترها میروم. هر وقت هم احساس خستگی کنم سعی میکنم برای برای مدت کوتاهی استراحتی داشته باشم و معمولا در این فرصت شعر میخوانم یا اینکه با خواهرم فیلم میبینیم .
- آیا برای درس خواندن با دوستان صمیمی خود در ارتباط هستید؟ در مورد چه چیزی با هم گفت و گو می کنید؟ وضعیت درسی دوستان شما چگونه است؟
بله اکثر دوستان من وضعیت درسی خوبی دارند و با هم رقابت سالمی را داریم از تجربه های هم برای برطرف کردن نقاط ضعف و همچنین روش مطالعه دروس مختلف کمک میگیریم . اگر سوال درسی داشته باشیم از هم میپرسیم معمولا جمعه ها بعد از آزمون با یکی از دوستانم که وضعیت درسیمان شبیه هم است بعضی از درسها را با هم تحلیل میکنیم .همچنین از لحاظ روحی و انگیزشی پشتیبان هم هستیم .
- به چه دلیل رشته انسانی رو انتخاب کردید؟
علاقه ام به دروس رشته انسانی بیشتر بود.
- در آخر چه رتبه ای را برای خودت پیش بینی خواهی کرد؟ چه رشته و چه دانشگاهی؟
هر رتبه ای که در کنکور کسب کنم برایم قابل احترام هست چرا که نتیجه عملکرد خود من در طی این مدت بوده و سعیام بر این هست که بهترین خودم باشم ، در خصوص رشته دانشگاهی هم اگر خدا بخواهد دوست دارم در رشته دبیری ادبیات فارسی تحصیل کنم .