شاید شعاری باشد ولی من اصلا غیبت نداشتم و
پیوستگی در آزمون که کانون نیز بر آن بسیار تاکید دارد در پیشرفت خیلی مهم هست.
نام و نام خانوادگی: علی صهبانیا جعفربیگلو
مقطع و رشته : یازدهم تجربی
نام شهر و استان: فیروز آباد -فارس
میانگین تراز :7646
معدل:20
نام مدرسه: استعداد درخشان شهید دستغیب
تعداد آزمون : 131
شغل و تحصیلات مادر: لیسانس علوم اجتماعی -خانه دار
شغل و تحصیلات پدر: لیسانس فیزیک - دبیر فیزیک
مصاحبه کننده: زهرا جباری
شما چگونه با کانون آشنا شدید؟
با کانون در سال ششم توسط همسایه ای که داشتیم ( آقای رضا نصیری )آشنا شدم، ایشان رتبه ی ۳۶ منطقه را کسب کرده بودند و پزشکی دانشگاه شیراز قبول شدند، یکی از دلایل موفقیتشان در کنکور را شرکت در آزمون های کانون می دانستند، من هم از سال هفتم برای این که درس خواندنم نظم خاصی داشته باشد تصمیم گرفتم درآزمون های کانون ثبت نام کنم.
آیا در آزمون هدفگذاری و مشابه پارسال هم شرکت می کنید؟ دلیل آن چیست؟ تا کلاس نهم به صورت مرتب در آزمون هدفگذاری شرکت میکردم ولی در دبیرستان معمولاً زمان هایی که به مباحث درسی رسیدم حتما شرکت کرده و پاسخ میدهم.
در آزمون مشابه پارسال هم یک روز قبل از آزمون شرکت می کنم، هدفم از این کار مدیریت زمان بهتر و تسلط بیشتر مباحث برای آزمون اصلی است.
حامی تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟
در منزل من دو برادر کوچک تر هم دارم و مادرم حامی عاطفی من و خانواده است و فضای آرامی را در خانه مهیا می کنند.
پدرم به واسطه ی فرهنگی بودنشان که دبیر هستند با کانون آشنایی دارند و در مواقع لزوم به من کمک می کنند، هر دو اطمینان دارند که به خوبی و با برنامه درس می خوانم و دورادور نظاره گر هستند.
مطابق برنامهی راهبردی درس می خوانید؟ چگونه برنامهریزی می کنید؟
از کلاس هفتم همیشه با برنامه کانون درس خواندم.
من بیشتر مصاحبه های رتبه های برتر کنکور در کانون را می خوانم. نقطه مشترک همه ی این دانش آموزان بدون اقرار، استفاده از برنامه راهبردی هست برای همین من اعتماد کامل نسبت به برنامه ی راهبردی دارم ودقیقا طبق همان برنامه درسهایم را میخوانم ، گاهی پیش می آید که در یک درس برنامه کانون از برنامه مدرسه جلوتر است، در این مواقع سعی می کنم کمی در حد سطحی درس را مرور کنم که از برنامه عقب نباشم.
اگر برنامه ریزی دقیق طبق برنامه ی راهبردی درست اجرا شود . آسوده خاطر هستم که به همه درس ها رسیده ام. من ابتدا یک برنامه ریزی کلی برای دو هفته بین آزمون ها برای خودم میچینم که بدانم چه درس هایی را باید بخوانم ( البته برای زمانهایی مانند امتحان مدرسه یا برنامه غیر منتظره زمان در نظر میگیرم) با این روش حجم درسهایی که باید بخوانم و هدفم در این دو هفته مشخص می شود ،اما ساعات مطالعه را یک شب قبل برای روز بعد تعیین می کنم .از سال دهم طبق این برنامه پیش میروم و راضی هستم.
کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟
در س های شیمی- زیست شناسی و فیزیک نقاط قوت من هستند.
درصد هایم در این درس ها، شیمی ۸۷ به بالا ، زیست شناسی ۸۷ تا ۱۰۰درصد ، فیزیک هم ۹۰ به بالا است و در مدرسه معدلم بیست است.
روش مطالعه شیمی و فیزیک به این صورت است که اول کتاب درسی رو میخوانم نکته برداری می کنم بعد تست حل میکنم .در مراحل بعد تست های زمان دار برای تسلط بیشتر رو انجام میدم.
ولی برای زیست اول روخوانی روز نامه وار در حد یک ساعت انجام میدهم و از همان ابتدا سراغ تست میرم و تک تک سوال هارو میخوانم با پاسخ همزمان نکته برداری میکنم، چون اینطوری مطالب به خوبی برایم تثبیت می شود، دربعضی روزها هم برنامه ریزی میکنم مجدد کتاب رو خوانده و نکته برداری میکنم تا برایم مرور شود، چون درس زیست مطالب فرار زیاد دارد و تکرار و مرور خیلی مهم است.
در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟
در تابستان نهم به دهم که خودم زیست رو پیش خوانی میکردم ۸۰تا ۸۵ درصد پاسخ می دادم که نسبت به بقیه درسهام درصد کمی بود. چون هیچ کلاسی هم نمیرفتم ،بعد از مصاحبه هایی که در سایت خوندام متوجه شدم که باید روش مطالعه ی خود را تغییر دهم و بامرور سطحی و از ابتدا تست کار کردن مطالب را در ذهنم تثبیت کنم .
در درسهای عمومی هم مانند ادبیات از وقتی موضوعی خواندم هیچ مشکلی نداشتم و به همین روش ادامه می دهم.
تقسیم بندی زمانی شما چگونه است ؟چقدر تستی وچقدر تشریحی کار می کنید؟
تقسیم بندی من در تشریحی و تستی خواندن متفاوت نیست. من خودم را ملزم کرده ام که مبحث را به خوبی یاد بگیرم حالا چه با حل تست و یا با روخوانی.مهم این است که برای امتحان مدرسه و آزمون کانون، کامل آماده باشم.
کتاب تشریحی خاصی ندارم. برای امتحان مدرسه و امتحان نهایی ۱۰درصد به صورت تشریحی مطالعه دارم و ۹۰ درصد تستی کار می کنم.
از کدام بخش از جعبه ابزار کارنامه استفاده می کنید وچه تاثیری داشته است؟
کارنامه اصلی وپروژه ای- بعد ازآزمون همان روز، درکارنامه ی اصلی اول درصد های پایینم رو چک میکنم. سپس کارنامه ی پروژه ای را بررسی می کنم چون به روند رشد و پیشرفت من کمک میکند .این دو کارنامه برای من اولویت دارد.
راهکار شما برای بهتر شدن درصد هایی که کم بوده چیست؟
همه سوالات برای زیست رو مجدد میخوانم در بقیه درسها فقط غلط و نزده هارو چک میکنم و نکات را یادداشت می کنم این روش در بهتر شدن نتیجه آزمون من تاثیر داشته است.
آیا به غیر از مهارت های درسی، دستاوردها و یا مهارت های غیردرسی هم دارید؟ در زمینه ی فوتبال وطراحی به صورت حرفه ای فعالیت دارم.
کدام یک از کتاب های کانون را بیشتر استفاده می کنید؟ این کتاب ها چه ویژگیهایی دارند؟ من دوران متوسطه اول کل کتاب آبی و سه سطحی رو خواندم و در دبیرستان بیشتر در درس های فیزیک و ریاضی سه سطحی کار می کنم چون جمع بندی خوبی می شود با آن انجام داد.
چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟ افزایش منابع تستی و اینکه تعداد تست هایی که می زنم رو حتما افزایش خواهم داد .
آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص می دهید؟ چقدر صرف مطالعه میشود؟ بله صد در صد بین بازه های مطالعه ای که دارم زمانی را برای تفریح از قدم زدن گرفته تا مثلا فوتبال بازی کردن اختصاص دادم . البته به مقدار سالهای پیش نیست چون ساعت مطالعه ام رو به افزایش هست. اما کمی تفریح دارم چون به نظرم تفریح نباشد بازده ام پایین میاد.
ساعت 2 که از مدرسه به خانه می آیم کمی استراحت میکنم. بین 5.5 تا6ساعت وقت مطالعه دارم و در روزهای تعطیل بین 9 تا 11 ساعت وقت برای مطالعه گذاشتم.
آیا خواندن و نوشتن را قبل از دوران مدرسه یاد گرفتید؟ چه کسی به شما یاد داد؟ خواندن را قبل از مدرسه کامل بلد بودم و در ریاضی تا دو رقم کامل جمع و تفریق را می توانستم انجام بدهم مادر وپدرم در این یادگیری بسیار نقش داشتند.
آیا برای درس خواندن با دوستان صمیمی خود در ارتباط هستید؟ بله ما کلاس متحدی داریم و شرایط مدرسه خوب هست من با دوستانم این نظر را داریم که رقیب هم نیستیم و با هم برای بهتر بودن و پیشرفت تلاش می کنیم و به نوبه ی خودم هم در هرجا لازم باشد به دوستانم کمک می کنم.
هدفگذاری شما چه رتبه و چه دانشگاهی هست؟ رتبه ی تک رقمی – پزشکی دانشگاه شیراز
مهم ترین چیزی که در این سالها از کانون یاد گرفتید چه بوده است؟ شاید شعاری باشد ولی من اصلا غیبت نداشتم وپیوستگی که کانون نیز بر آن بسیار تاکید دارد در پیشرفت خیلی مهم هست.
زمانی که خسته میشوید انگیزه ی شما برای ادامه مسیر چیست؟حقیقتا هدف من خودش محرکی هست که انرژی من رو تامین می کند و اجازه نمی دهد خستگی به من غلبه کند. چون همه یه زمان هایی خستگی رو دارند ولی اگر به نقشی که قرار است در جامعه داشته باشیم فکر کنیم با قدرت به مسیرمان ادامه می دهیم.
توصیه ی شما برای دانش آموزان چیست؟به هیچ عنوان از برنامه جدا نشوند اصرار و استمرار برای هر هدفی که دارند مهم هست چون خیلی منسجم تر و طبقه بندی شده به کارهایشان رسیدگی می کنند.
سخن پایانی
همیشه به هدف خود توجه داشته باشید و در مسیر آن تلاش کنید.