اگر مبتلا به دیابت هستید جالب است بدانید آنچه در دهان میگذارید، میتواند سبب بالارفتن یا پایین آمدن قندخونتان شود.
اگر مبتلا به ديابت هستيد جالب است بدانيد آنچه در دهان ميگذاريد، ميتواند سبب بالارفتن يا پايين آمدن قندخونتان شود.
در اينجا ۲۰ نوع ماده غذايي را به شما معرفي ميکنيم که ميتواند جلوي بالارفتن قندخونتان را بگيرد.
سيب اکثر متخصصان تغذيه توصيه ميکنند حتما در رژيم غذايي خود سيب را بگنجانيد زيرا سيب کالري بسيار پاييني دارد و فيبر آن بسيار بالاست و جلوي گرسنگي را ميگيرد. سيب همچنين دشمن کلسترول بد است و ميزان قندخون را کاهش ميدهد.
آووکادو پاين ميوه غني از اسيدهاي چرب مونوي غيراشباع است که سبب کند شدن هضم و پيشگيري از افزايش قندخون بعد از صرف غذا ميشود.
جو ميتوانيد جو را جايگزين برنج سفيد کنيد تا ميزان قندخونتان بعد از صرف غذا حدود ۷۰ درصد کاهش يابد و تا ساعتها ثابت بماند. فيبرهاي حلال جو هضم را کند کرده و سبب جذب تدريجي قند ميشود.
سبزيجات فيبر حلال تمامي سبزيجات ميتواند قندخون بالا را مهار کند. در ضمن سبزيجات غني از پروتئين هستند و به راحتي ميتوان آنها را جايگزين گوشت قرمز کرد.
گوشت گاو ميتوانيد قسمتهاي کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنيد و يکچهارم بشقابتان را در هر وعده غذايي به آن اختصاص دهيد. رساندن به اندازه پروتئين به بدن باعث ميشود مدت طولانيتري سير بمانيد و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهيچهايتان کاهش نيابد. در ضمن مصرف پروتئين به افزايش متابوليسم کمک ميکند.
ميوههاي گوشتدار دانهدار انواع ميوههاي گوشتي حاوي يک يا چند دانه که به رنگهاي قرمز يا بنفش موجود است مانند انواع انگور حاوي ترکيبي طبيعي به نام آنتوسيانين هستند. محققان ميگويند اين دانههاي رنگي ميتواند سبب کاهش قندخون شده و در عين حال محرک توليد انسولين در بدن باشند.
بروکلي بروکلي غني از کروم بوده که در درازمدت نقشي اساسي و مهم براي تنظيم قندخون دارد.
هويج هويج يکي از منابع طبيعي غني از بتاکاروتن است که ميتواند خطر ابتلا به ديابت را کاهش داده و قندخون را تنظيم کند.
گوشت مرغ گوشت سينه مرغ در مقايسه با ران يا ساير قسمتها چربي کمتري دارد. توصيه ما به شما اين است که در هر شرايطي به هيچ عنوان پوست مرغ را به خاطر چربي بالايي که دارد نخوريد.
تخم مرغ مطمئن باشيد خوردن يک يا دو عدد تخممرغ در روز کلسترول خونتان را بالا نميبرد و در عوض ساعتها شما را سير نگه ميدارد.
ماهي يکي از دلايل فوت مبتلايان به ديابت ابتلا به ناراحتيهاي قلبي – عروقي است. مصرف يک يا دو بار ماهي در هفته ميتواند اين احتمال را حداقل ۴۰ درصد کاهش دهد. از سوي ديگر اسيدهاي چرب موجود در ماهي احتمال ابتلا به ديابت، مقاومت در برابر انسولين و التهاب را که از جمله فاکتورهاي اصلي ابتلا به ناراحتيهاي قلبي – عروقي است کاهش ميدهد.
دانه کتان دانههاي کتان غني از پروتئين، فيبر، چربيهاي خوب از نوعي که در ماهي موجود است و منيزيم است. اين مواد قندخون را تنظيم کرده و به سلولها در جذب انسولين کمک ميکنند.
شير و ماست اينها مواد غذايي غني از پروتئين و کلسيم هستند و ميتوانند به کاهش وزن کمک کنند. از سوي ديگر اين مواد مقاومت در برابر انسولين را از بين ميبرند.
گردو گردو حاوي مقادير بالايي فيبر و پروتئين بوده و سوخت کندي دارد که به تدريج به قند تبديل ميشود. از سوي ديگر غني از چربيهاي مونوي غيراشباع است که براي سلامت مفيدند.
دانهها تمامي انواع دانهها غني از چربيهاي خوب، پروتئين و فيبر هستند که ميتوانند قندخون را پايين نگه داشته و از ابتلا به ناراحتيهاي قلبي – عروقي پيشگيري کنند. در ضمن اين مواد منبع طبيعي استرول است که چربي خون را کاهش ميدهد.
جوي دو سر جوي دوسر حاوي فيبرهاي حلالي است که در آب محلول بوده و يک خمير را تشکيل ميدهد. مصرف آن باعث ميشود بين آنزيمهاي هضمکننده در معده و مولکولهاي آميدون غذا در يک سد چسبناک به وجود بيايد. در نتيجه دستگاه گوارش مدت طولانيتري غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدريج وارد خون ميشوند.
روغن زيتون روغن زيتون طلاي مايع ناميده ميشود زيرا حاوي ترکيبات ضدالتهابي و قوي است که محققان آن را با آسپيرين مقايسه ميکنند. افرادي که رژيم مديترانهاي دارند و روغن زيتون، ميوه و سبزيجات، غلات و گوشت کمچرب ميخورند کمتر به ديابت و ناراحتيهاي قلبي و عروقي دچار ميشوند. هر دوي اين بيماريها در پي التهاب در بدن به وجود ميآيند. برخلاف کره، چربي خوب روغن زيتون سبب افزايش مقاومت بدن در برابر انسولين نشده و حتي اين مقاومت را کاهش ميدهد. روغن زيتون همچنين کندکننده هضم غذا و واردشدن تدريجي قند به خون است.
کره بادام زميني تحقيقات اخير نشان داده است مصرف کره بادام زميني ميتواند اشتها را کور کرده و سبب سيري بيشتر فرد در مقايسه با زماني شود که مواد قندي کم فيبر مصرف ميکند. در ضمن کره بادام زميني غني از چربيهاي مونوي غيراشباع است که ميتواند قندخون را تنظيم کند.
نان سبوسدار مصرف زياد نان سفيد ميتواند حساسيت بدن به انسولين را کاهش داده و سبب افزايش قندخون شود در صورتي که نان سبوسدار دقيقا برعکس عمل ميکند.
سيبزميني شيرين يک سيبزميني شيرين که در اجاق کبابي شده ۳۰ درصد کمتر از سيبزميني معمولي قندخون را افزايش ميدهد زيرا حاوي فيبر بالا و ريزمغذيهايي است که ۴۰ درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندي هضم غذا ميشوند. در ضمن سيبزميني شيرين غني از کاروتنوييد و رنگدانههاي زرد و نارنجي است که به ارگانيسمها اجازه عکسالعمل در برابر انسولين را ميدهد. سيبزميني شيرين همچنين غني از اسيد کوروژنيک است. اين ترکيب گياهي طبيعي ميتواند به کاهش مقاومت در برابر انسولين کمک کند.