مصاحبه با احمدرضا سالمی
شهر: کرمانشاه
مقطع: کنکوری رشتهی تجربی
تعداد کل آزمونها: 132 آزمون
رتبهی منطقه: 359
سالهای عضویت در کانون: از سوم دبستان
شغل پدر: آزاد- کارواش ماشین دارد و دیپلمه است.
شغل مادر: کارمند اداره تامین اجتماعی و لیسانس دارد.
چه جوری با کانون آشنا شدی؟
بحث تیزهوشان بود و یکی از آشناهای ما در تیزهوشان قبول شدهبود و من از او پرسیدم چگونه قبول شده و چه کارهایی انجام داده است و اگر منبخواهم تیزهوشان قبول شوم باید چه کنم که به من گفت در کانون ثبتنام کن وقتی مندر کانون ثبتنام کردم به من دربارهی برنامهریزی و نحوهی درس خواندن خوب توضیحدادند و من هم اجرا کردم انقدر این برنامهریزی برایم مثمرثمر بود که هنوز هم برایحتّی تفریحاتم برنامهریزی میکنم.
تیزهوشان قبول شدی؟
بله قبول شدم.
کسی در خانه به تو در درسها کمک میکرد؟
پدر و مادرم مطالب حفظی را از من میپرسیدند ولی ریاضی رابه من میگفتند که خودت بخوان و با روش معلّم پیش برو چون اگر ما بخواهیم یادبدهیم ممکن است چند روشی شوی.
دربارهی نحوهی برنامهریزیات در درسها توضیح بده.
طبق برنامهی راهبردی کارهایی را که باید برای آزمون بعدانجام دهم را در دو هفتهای که برای آزمون داشتم تقسیم میکردم به این صورت که در12-10 روز اوّل خواندن مطالب و تستها را تمام میکردم و در یکی دو روز بعدی آنهارا مرور میکردم و خلاصهنویسیهایم را میخواندم.
چرا خلاصهنویسی میکردی؟ اینکار چه فایدهای برای تو داشت؟
وقتی شما یک مطلب جدید را میخوانید که فرّار هم هست و یاآن مطلب خیلی مهم است و میدانی احتمال آن که از این مطلب سؤال بیاید زیاد است، آنرا که خلاصهنویسی کنی مطلب برای شما برجسته میشود و همیشه به آن توجه بیشتری درمطالعه میکنید و برای آزمونهای جمعبندی نیمسال که حجم بالایی هم دارند خلاصهنویسیدر خواندن تمام مطالب خیلی کمک میکند.
در دوران دبستان از کدام کتابها استفاده میکردی؟
برای امتحانات مدرسه از سؤالات پرتکرار که سؤالات تشریحیداشت کمک میگرفتم.
از کتابهای پرتکرار و کتابهای بنفش استفاده میکردم.(جایگزین کتاب بنفش کتابهای سهسطحی فعلی هستند.)
کتابهای پرتکرار چه کمکی به تو در امتحانات میکرد؟
متوجه میشدم که چه قسمتهایی مهمتر است و چه تیپ سؤالاتیدر امتحانات میآید و سؤالات را برای هر مبحث به تعداد مناسب داشت و من با حل کردنآنها برای امتحانات آماده میشدم.
از دفتر برنامهریزی برای مطالعه استفاده میکردی؟
تا سال سوم دبیرستان از دفتر برنامهریزی استفاده میکردم،سال چهارم یک دفتر برنامهریزی را خودم طراحی کردم که ویژگی دفتر برنامهریزیکانون را داشت و با این تفاوت که چند قسمت هم خودم به آن اضافه کردم.
زمان امتحانات مدرسه چگونه درس میخواندی؟
حالت تشریحی مطالعه با تست متفاوت است و من برای امتحاناتدی ماه و خرداده ماه بسیار روی مطالعهی تشریحی تمرکز میکردم و از کتاب پرتکرارسؤالات مهم، انتخاب و حل میکردم.
دلیل استمرار شما از سال سوم دبستان تا کنکور در آزمونهای کانون چه بود؟
من نمیخواستم تواناییهای خودم را فراموش کنم و آزمونهایکانون یک حسن که دارد این است که دانشآموز را مقیّد میکند درس بخواند و نتواندکمکاری کند و به همین دلیل من هیچوقت از برنامهی آزمونها جدا نشدم تا همچنان دراین رقابت باشم.
چقدر با دوستان خودتان رقابت داشتید؟
خیلی زیاد، مخصوصاً در آزمونها که نفرات برتر شهر میآمد.اینطوری بود که ما همهی تلاشمان را میکردیم تا خودمان را بالا بکشیم و این رقابتبین من و دوستانم خیلی شدید بود.
این رقابت تاثیری هم روی شما داشت؟
این رقابت ناخودآگاه باعث میشد من تلاشم را بیشتر کنم واین تلاش بیشتر باعث افزایش ترازم هم میشد.
کانون چه اندازه در نحوهی درس خواندن شما موثر بود؟
شاه کلید درس خواندن و موفقیت من کانون بود و کانون من رادر مسیر درس خواندن قرار داد، پشتیبانهایی که داشتم دوستهای دلسوز و فوقالعادهایبودند که مثل یکی از اعضای خانوادهام شده بودند. مرتّب با من تماس میگرفتند وهمهی پشتیبانهایم بسیار کمک های خوب و راهکارهای خوبی به من میدادند و کتابهایکانون هم سطح خوبی داشت که در هر زمینهای که میخواستم و در هر سطحی میتوانستماز آنها استفاده کنم.
اگر به گذشته برگردید چه کارهایی را انجام نمیدهید و روی چه کارهایی بیشتر تمرکز میکنید؟
برنامهی آزمونها را جدّیتر میگیرم و با انگیزه بیشتری دنبال میکنم.
دانشآموزان دبستانی چگونه میتوانند برای موفقیّت خودبرنامهریزی کنند؟
در هر مقطعی که هستند حتی اگر دبستانی باشند آن مقطع راخیلی جدّی بگیرند و بسیار تلاش کنند که در آن مقطعی که هستند برتر باشند و سعیکنند در مطالعه و برنامهریزی خود را قوی کنند.