«به» ميوهاي خوشطعم و عطر از خانواده سيب است. اين ميوه اگرچه به صورت خام نيز خوردني است ولي اغلب، پخته آن را به صورت مربا و همچنين در غذاهايي همچون خورش و خوراک مصرف ميکنند.
نحوه خريد و نگهداري
به را فقط به رنگ زرد روشن تهيه کنيد، زيرا نوع سبز آن مانند بسياري ديگر از ميوهها نرسيده و خيلي سفت است. البته درصورتي که در ميان بههاي خريداريشده، تعدادي سبزرنگ وجود دارد، آنها را چند روز در دماي اتاق قرار دهيد تا رسيده شوند.
پوست اين ميوه براق و معطر بوده و با لايهاي کرکمانند به رنگ قهوهاي پوشيده شده است که آن را با ساييدن از بين ميبرند.
خواص غذايي
به سرشار از ويتامينهاي A و B و C و همچنين قند و پپتين است. به رسيده، داراي طبيعتي معتدل است، در حالي که دانه آن يا همان بهدانه طبيعتي سرد و تر دارد.
خواص درماني
به براي درمان بسياري از بيماريها از جمله عفونتهاي رودهاي و ورم حاد روده، اسهال مخصوصا از نوع خوني، سوزش مجاري ادرار، تنگي نفس، سردردهاي مزمن و التهابهاي مختلف مفيد است.
علاوه بر گوشت به، دانه آن نيز اثر شفابخشي براي التهابهاي دستگاه گوارش و مخاطها، سرفههاي خشک، سينه درد، تب و گرفتگي صدا دارد ولي مراقب باشيد از جويدن و بلعيدن بهدانه بپرهيزيد زيرا بهدانه، حاوي يک ماده سمي است که براي بدن مضر است.
بنابراين چند عدد بهدانه را مدتي در دهان نگه داشته و مرتب بمکيد تا لعاب آن خارج شود، سپس بيرون بريزيد يا اينکه چند عدد بهدانه را در آب داغ بخيسانيد و از لعاب آن استفاده کنيد.
100 گرم به چه دارد؟
| انرژي | پروتئين | کربوهيدرات | چربي | فيبر | ويتامين C |
| 52کالري | 0.37 گرم | 14.08 گرم | 9 گرم | 1.7 گرم | 13.8 گرم |
فوايد خوردن به
- اثرات مثبت بر فکر و ذهن تجديد
- احياي روحيه خوشحال بودن
- از بين برنده افسردگي ناشي از انواع سردردها
- تقويت کننده قلب، کبد و معده
- مفيد براي زخم معده
- تحريک کننده اشتها
- نرم کننده سينه
- ادرارآور و کمک به هضم غذا
- جلوگيري از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به اين طريق که چند قاچ به تازه را روي محل درد قرار دهيد.
- از بين برنده بوي بد دهان
- مفيد براي کاهش وزن، به دليل دارا بودن مقدار زيادي فيبر. اگر شما قصد افزايش وزن داريد، ميوه به را مصرف نکنيد.
- ضد سرطان به علت آنکه اين ميوه داراي آنتي اکسيدان مي باشد.
- کمک به پايين آوردن کلسترول خون
- کمک به پايين آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسيم
- کاهش خطرات بيماري هاي قلبي، به خاطر دارا بودن ويتامين ث
- تحقيقات نشان داده است که ميوه به ممکن است خاصيت ضد ويروسي نيز داشته باشند.
- سردرد را برطرف مي کند.
- از بين برنده تشنگي مي باشد.
خواص هسته ميوه به (به دانه)- براي درمان ذات الريه، گلودرد، صداي گرفته و خشن مفيد است.
- ضد تب
- مفيد براي اسهال
- لعاب به دانه براي ترميم زخم ها و سوختگي پوست در اثر آتش بسيار مفيد است.
جويدن به دانه براي رفع کندي دندان ها مفيد است
