میوه "به" و خواص آن

«به» میوه‌ای خوش‌طعم و عطر از خانواده سیب است.

میوه "به" و خواص آن

«به» ميوه‌اي خوش‌طعم و عطر از خانواده سيب است. اين ميوه اگرچه به صورت خام نيز خوردني است ولي اغلب، پخته آن را به صورت مربا و همچنين در غذاهايي همچون خورش و خوراک مصرف مي‌کنند.

نحوه خريد و نگهداري

به را فقط به رنگ زرد روشن تهيه کنيد، زيرا نوع سبز آن مانند بسياري ديگر از ميوه‌ها نرسيده و خيلي سفت است. البته درصورتي که در ميان به‌هاي خريداري‌شده، تعدادي سبزرنگ وجود دارد، آنها را چند روز در دماي اتاق قرار دهيد تا رسيده شوند.

پوست اين ميوه براق و معطر بوده و با لايه‌اي کرک‌مانند به رنگ قهوه‌اي پوشيده شده است که آن را با ساييدن از بين مي‌برند.

خواص غذايي

به سرشار از ويتامين‌هاي A و B و C و همچنين قند و پپتين است. به رسيده، داراي طبيعتي معتدل است، در حالي که دانه آن يا همان به‌دانه طبيعتي سرد و تر دارد.

خواص درماني

به براي درمان بسياري از بيماري‌ها از جمله عفونت‌هاي روده‌اي و ورم حاد روده، اسهال مخصوصا از نوع خوني، سوزش مجاري ادرار، تنگي نفس، سردردهاي مزمن و التهاب‌هاي مختلف مفيد است.


علاوه بر گوشت به، دانه آن نيز اثر شفابخشي براي التهاب‌هاي دستگاه گوارش و مخاط‌ها، سرفه‌هاي خشک، سينه درد، تب و گرفتگي صدا دارد ولي مراقب باشيد از جويدن و بلعيدن به‌دانه بپرهيزيد زيرا به‌دانه، حاوي يک ماده سمي است که براي بدن مضر است.

بنابراين چند عدد به‌دانه را مدتي در دهان نگه داشته و مرتب بمکيد تا لعاب آن خارج شود، سپس بيرون بريزيد يا اينکه چند عدد به‌دانه را در آب داغ بخيسانيد و از لعاب آن استفاده کنيد.

  100 گرم به چه دارد؟

انرژيپروتئينکربوهيدراتچربيفيبرويتامين C
52کالري0.37 گرم14.08 گرم9 گرم1.7 گرم13.8 گرم

فوايد خوردن به

- اثرات مثبت بر فکر و ذهن تجديد

- احياي روحيه خوشحال بودن

- از بين برنده افسردگي ناشي از انواع سردردها

- تقويت کننده قلب، کبد و معده

- مفيد براي زخم معده

- تحريک کننده اشتها

- نرم کننده سينه

- ادرارآور و کمک به هضم غذا

- جلوگيري از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به اين طريق که چند قاچ به تازه را روي محل درد قرار دهيد.

- از بين برنده بوي بد دهان

- مفيد براي کاهش وزن، به دليل دارا بودن مقدار زيادي فيبر. اگر شما قصد افزايش وزن داريد، ميوه به را مصرف نکنيد.

- ضد سرطان به علت آنکه اين ميوه داراي آنتي اکسيدان مي باشد.

- کمک به پايين آوردن کلسترول خون 

- کمک به پايين آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسيم

- کاهش خطرات بيماري هاي قلبي، به خاطر دارا بودن ويتامين ث

- تحقيقات نشان داده است که ميوه به ممکن است خاصيت ضد ويروسي نيز داشته باشند.


- سردرد را برطرف مي کند.

- از بين برنده تشنگي مي باشد.

خواص هسته ميوه به (به دانه)

- براي درمان ذات الريه، گلودرد، صداي گرفته و خشن مفيد است.

- ضد تب

- مفيد براي اسهال

- لعاب به دانه براي ترميم زخم ها و سوختگي پوست در اثر آتش بسيار مفيد است.
جويدن به دانه براي رفع کندي دندان ها مفيد است
منبع :

مطالب مرتبط

Menu