محدوديتهاي استفاده از فرهاي مايکروويو در طبخ غذا چيست؟
- مواد غذايي که قرار است زمان زيادي نگهداري شود بهتر است با فرهاي مايکروويو طبخ نشود.
- گاهي غذا در فرهاي مايکروويو همگن و يکدست پخته نمي شود و در نتيجه ممکن است برخي نقاط از مواد غذايي سرد يا نيمه پخت باقي بماند. لذا براي پخت همگن، اغلب لازم است غذا را برگردانيد و يا بهم بزنيد.
- حتي الامکان غذا را در ظروف درب دار طبخ نمائيد.
- درب ظروف بايستي طوري باشد که بخار به آرامي از آن خارج شود.
- اگر روي ظروف را با پوشش مخصوص مي پوشانيد بايستي پوشش را سوراخ نموده تا امکان خروج بخار وجود داشته باشد.
- هر چند وقت يکبار غذا را بهم زده و يا آن را زير و رو کنيد.
- قطعه هاي گوشت را با توان 100% طبخ ننمائيد. بهتر است اين قطعات با توان 50% و در زمان طولاني تر طبخ شوند.
- مرغ و ماکيان درسته را در فرهاي مايکروويو طبخ ننمائيد.
- آب، ممکن است در فر مايکروويو به جوش نيايد ولي دماي آن بسيار بالاست و در صورتيکه به سرعت از فر خارج شود با يک تکان کوچک سررفته و به دست و صورت پاشيده مي شود.
- در صورتيکه آب در فر مايکروويو کاملا داغ شود، بلافاصله پس از خروج، قهوه يا شکر به آن اضافه نکنيد زيرا آب سر مي رود که در اين صورت ممکن است به شما آسيب برساند.
- براي داغ کردن آب و مايعات به توصيه هاي ارائه شده درکتاب راهنماي فر توجه نمائيد.
- هرگز غذاي نيمه پخته توسط فر مايکروويو از پوشش (لفافه) که هنگام انجماد روي آن بوده است خارج نکنيد.
- بعد از يخ زدائي بلافاصله غذا راطبخ نمائيد.
- از انجماد و يا نگهداري مواد يخ زدائي شده براي استفاده بعدي خودداري نمائيد.
- غذاهاي فوري (مانند سوسيس) حتما تا زمانيکه از آنها بخار خارج شود گرم نمائيد.
- غذاهاي فوري (مانند سوسيس) را قبل از گذاشتن در فر مايکروويو، توسط چنگال چند سوراخ در آنها ايجاد نمائيد.
-قبل از مصرف غذاي گرم شده در فر مايکروويو حداقل 30 ثانيه صبر کنيد.
6- نکات ايمني در استفاده از فرهاي مايکروويو:
- فويل آلومينيم نبايد با بدنه فر برخورد و يا خيلي نزديک باشد.
- ظروفي که داراي درب محکم و بدون روزنه و يا ظروف داراي پوشش کاملا بسته را در فرهاي مايکروويو بکار نگيريد.
- درفرهاي مايکروويو از ظروف شيشه اي نشکن و يا کاغذ و پلاستيک مخصوص استفاده کنيد.
- کاغذ معمولي را در فر مايکروويو استفاده نکنيد.
- براي پختن و يا گرم کردن موادي که داراي پوست مي باشند مثل گوجه فرنگي و سيب زميني و غيره روي پوست آنها چند سوراخ ايجاد نمائيد.
- هرگز تخم مرغ درسته را در فر قرار ندهيد.
- هرگز فر مايکروويو خالي را روشن نکنيد.
- هرگز قوطيهاي کنسرو و يا قوطي و شيشه هاي در بسته محتوي مواد غذايي را در فر قرار ندهيد، زيرا ممکن است منفجر شده و به افراد آسيب برساند.
- براي جلوگيري از خطرات ناشي از روشن شدن احتمالي فر خالي، مي توانيد هميشه يک ليوان آب داخل فر بگذاريد.
- از يک پريز برق به طور مشترک براي فر و دستگاههاي ديگر استفاده نکنيد.
- هرگز از سيم سيار يا سيم اضافي براي اتصال فر به برق استفاده نکنيد.
- قفل ايمني درب فر را دستکاري نکنيد.
- هرگز فر را با درب باز (و يا وقتي که درب فر کاملا بسته نمي شود) استفاده نکنيد.
- نشتي اشعه مايکروويو بايستي با دستگاههاي مخصوص اندازه گيري گردد، که مقدار آن از حد استانداردهاي بين المللي بيشتر نباشد.
- پوشش هاي پلاستيکي معمولي و يا ظروف پلاستيکي معمولي را در فرهاي مايکروويو استفاده نکنيد.
