سخنان کاظم قلم‌چی در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 95 + فایل صوتی

سخنان کاظم قلم‌چی در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 1395 را در زیر بخوانید...

سخنان کاظم قلم‌چی در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 95 + فایل صوتی

سخنان کاظم قلم‌چی در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 1395

موضوع جلسه: برنامه‌ریزی برای نیم‌سال دوم

1-چرا نیم‌سال دوم از نیم‌سال اول مهم‌تر است؟

2-حال که دانستیم نیم‌سال دوم مهم‌تر است چگونه برای آن برنامه‌ریزی کنیم؟

3-صحبت‌های رتبه‌های برتر در زمینه‌ی روش‌های پیشرفت در نیم‌سال دوم (افزایش ساعت مطالعه، مهندسی منابع، بهبود روش‌های مطالعه)

چرا نیم‌سال دوم از نیم‌سال اول مهم‌تر است؟

به چهار دلیل :

۱ـ کارنامه ی جدید دارید

۲ـ منطقی تر و واقع بین تر شده اید و بهتر تصمیم می گیرید

۳- انگیزه و تلاش تان بیشتر است

۴ - دوران طلایی نوروز، یک ایستگاه جبرانی مهم است

این دلایل را بیشتر توضیح می دهم

دلیل اول :کارنامه ی جدید دارید . شما هم اکنون کارنامه ای دارید که تازه است و مربوط به همین سال تحصیلی است این کارنامه مربوط به درس ها و مباحث جدید امسال است . همه ی دانش آموزان و اولیا نیم سال دوم را با بررسی دقیق کارنامه ی نیم سال اول آغاز می کنند .درصورتی که در مهرماه،کارنامه تان قدیمی بود .فصل تابستان سه ماه فاصله ایجاد کرده بود و ضمنا مربوط به سال تحصیلی قبل بود . بسیاری از دانش آموزان و اولیا در مهرماه ، ضرورتی نمی دیدند که کارنامه ی پارسال را بررسی کنند .اگر گفته می‌شود نیمه‌ی دوم در فوتبال نیمه‌ی مریبان است به این دلیل است که مربی یک نیمه را تحلیل کرده و استراتژی مناسبی برای نیمه‌ی دوم اتخاذ می‌کند.

داشتن کارنامه ، یک ویژگی مهم برای آغاز نیم سال دوم است .

دلیل دوم :در نیم سال دوم می توانید منطقی تر قضاوت کنید و تصمیم بگیرید . اطلاعات شما کامل تر شده است .در فوتبال می گویند نیمه ی دوم نیمه ی مربیان است . در نیمه اول ، مربی بازی تیم خود و تیم مقابل را آنالیز کرده است و می تواند تصمیم های بهتری بگیرد . مزیت شما نسبت به مربی فوتبال این است که در آن جا دو مربی در برابر یک دیگر طراحی می کنند و می خواهند نقشه های طرف مقابل را خنثی کنند اما در این جا همه به شما کمک می کنند، مادر و پدر ، معلمان و دوستان و پشتیبان همگی همراه شما هستند. هم اکنون با داشتن دفتر برنامه ریزی و مقایسه ی ساعات مطالعه با نمره هایی که در مدرسه به دست آورده اید و نیز بررسی منابعی که داشته اید با کارنامه ی امتحانات مدرسه و کارنامه ی آزمون های کانون می توانید درست تر و منطقی تر تصمیم بگیرید که در کدام درس ها باید بیشتر وقت بگذارید و در کدام درس ها منابع خود را حفظ کنید و در کدام درس ها منابع خود را تصحیح کنید و در کدام درس ها باید روش های خود را تکمیل یا تصحیح کنید.

کسانی که دفتر برنامه‌ریزی را تکمیل نمی‌کنند خودشان را از یک ارزیابی دقیق محروم می‌کنند و این ابزار به شما کمک می‌کند تا عملکرد خودتان را بهتر ببینید. این دفتر به شما می‌گوید آیا تلاش شما کافی بوده است؟ آیا روش‌های شما مطلوب بوده است؟ آیا نسبت به تلاش خود نتیجه‌ی مطلوبی کسب کرده‌اید؟ به حدس خودتان در مورد ساعات مطالعه‌ی خودتان متکی نباشید. به کسانی که این دفتر را در نیم‌سال اول به صورت منظم تکمیل نکرده‌اند توصیه می‌کنم که حتما از این ابزار به ظاهر ساده، در نیم‌سال دوم از آن استفاده کنند. اولین مربی شما خودتان هستید به شرطی که ناظر دوم خودتان شوید. در نیم‌سال اول آگاهی‌های شما از خودتان کامل نبود.


دلیل سوم: در نیم سال دوم انگیزه و تلاش شما بیشتر می شود . در مسابقات ورزشی هم ، همین طور است هر چه به پایان بازی نزدیک تر می شویم هیجان و انگیزه ی بازیکنان بیشتر و بیشتر می شود بیشترین گل ها و امتیازها در دقایق پایانی رد وبدل می شوند . در مدرسه و برای درس خواندن هم همین طور است معمولا دراواخر سال، دانش آموزان جدی تر و بهتر درس می خوانند . نتیجه ی امتحانات و نزدیک شدن به پایان سال انگیزه را افزایش می دهد.

دلیل چهارم: دوران طلایی نوروز یک ایستگاه جبرانی مهم است . در ایام نوروز مدارس تعطیل است و شما درس جدید نمی خوانید گویی زمان ، متوقف شده و شما فرصتی خواهید داشت برای جبران .

دردوران طلایی نوروز می توانید یاد گیری های ناقص خود را کامل کنید و کم کاری ها یا عقب ماندگی های گذشته را جبران کنید.

توصیه می‌کنیم در سال کنکور، در ایام نوروز، به مسافرت نروید. این نیز درست نیست که اولیا مسافرت بروند و داوطلبان را نزد اقوام بگذارند چراکه بهتر است دانش‌آموزان در شرایط طبیعی و معمولی درس بخوانند.

چگونه برای نیم سال دوم برنامه ریزی کنیم؟

مراحل برنامه ریزی برای نیم سال دوم

برنامه ریزی نیم سال دوم را ابتدا با ارزیابی نیم سال اول آغاز کنید .

اشتباه رایج: برنامه‌ریزی برای آینده، اختراع کارهای جدید نیست، 70 الی 80 درصد روش‌های شما روش‌های خوب قبلی خود شماست. کارهای موثر گذشته‌ی خودتان را باید بشناسید.

بهترین برنامه برای آینده، ادامه‌ی روش‌های موثر قبلی است. ممکن است نیاز به تغییر برخی از روش‌ها داشته باشید ولی این موضوع درصد کمی را به خود اختصاص می‌دهد؛ باقی روش‌ها، روش‌های موثر قبلی خودتان است البته به این شرط که آن‌ها را خوب بشناسید. بهترین حالت این است که تاکنون شما روش‌های موثر و مطلوب خودتان را در جایی مکتوب کرده باشید. حتی می‌توانید این کار از همین امروز آغاز کنید و بارها و بارها این کار را انجام دهید چرا که یک‌بار نوشتن روش‌هایتان کافی نیست. حتی اولیا نیز باید در این زمینه با دانش‌آموزان گفتگو کنند. هرچه بیشتر بتوانید در مورد روش‌های موثر خودتان بنویسید موفقیت بیشتری کسب می‌کنید. از اولیا می‌خواهم متن مصاحبه‌ی خودشان را برای موفقیت فرزندانشان از الان تنظیم کنند و کارهایی را که خودشان برای موفقیت فرزندانشان انجام داده‌اند را بنویسند. هیچ موفقیتی تصادفی نیست و اولین دلیل آن نیز پدر و مادر شما هستند.

هم‌چنین برای موفقیت بیشتر باید بیشتر تلاش کنید؛ همان‌طور که گفته می‌شود نبوغ یک درصد الهام و 99 درصد زحمت و تلاش است.

در کارنامه ی مدرسه و کارنامه ی پنج نوع درس ، بهترین درس ها یتان را مشخص کنید ( در کارنامه ی پنج نوع درس بهترین درس های شما را با دو عنوان مشخص کرده ایم نقاط قوت پایدار و نقاط قوت . فرق نقاط قوت پایدار با نقاط قوت این است که در نقاط قوت پایدار شما همیشه و بدون استثنا در آن درس ها موفق هستید .) بررسی کنید که آیا درس هایی که در آزمون ها جزء نقاط قوت شماست آیا در امتحانات مدرسه نیز به همین ترتیب موفق بوده اید ؟

روش هایی را که برای آن درس ها داشته اید در جایی بنویسید . به روش هایی که سبب موفقیت شما شده است کم توجی نکنید بهترین برنامه برای نیم سال دوم شما ادامه ی روش های موفق نیم سال اول خودتان است . اگر خوب فکر کنید و روش های موفق خودتان را بنویسید به درس های دیگر تان هم کمک خواهید کرد و می توانید آن روش ها را در درس های دیگر هم اجرا کنید .

کتاب ها و منابعی که برای درس هایی موفق خود دارید بررسی کنید و همان منابع را برای نیم سال دوم نیز حفظ کنید .

سپس به سراغ درس هایی بروید که در آن درس ها آن چنان که می خواسته اید موفق نشده اید این سه دلیل را به ترتیب بررسی کنید .

آیا به اندازه ی کافی در آن درس ها مطالعه کرده اید و وقت گذاشته اید ؟ یا این که کم کاری کرده اید ؟ مهم ترین علت برای نتیجه نگرفتن همین کم کاری است .

اما اگر برای درس مورد نظرتان، وقت کافی گذاشته اید و نتیجه ی دلخواه به دست نیاورده اید کتاب ها و منابع خود را بررسی کنید و با کمک پشتیبان خود منابعتان را برای نیم سال دوم تصحیح کنید.

سومین موضوع که باید به آن بپردازید روش مطالعه تان است . اگر در یک درس به اندازه ی کافی زحمت کشیده اید اما به اندازه ی زحمت و تلاشتان نتیجه نگرفته اید باید روش مطالعه تان را هم بررسی کنید . آیا روش مشخصی در آن درس داشته اید . در باره ی روش مطالعه ی درس ها زیاد فکر کنید . با پشتیبان خود و پدر و مادر و دوستانتان در باره ی روش هایتان گفت وگو کنید . ازتجربه ی سایر دانش آموزان به ویژه دانش آموزان موفق هم استفاده کنید در سایت کانون و در مجله ی آزمون روش های دانش آموزان موفق را در درس های مختلف بخوانید و اگر دیدید که آن روش ها برای شما هم مناسب است چند بار تمرین کنید و روش هایی را انتخاب کنید که با شرایط شما سازگار باشد .

برای موفقیت در هر درس : زیاد کار کنید . منابع و کتاب های مناسبی انتخاب کنید . با روش های موثر که برای شخص شما موثر است هر درس را مطالعه کنید .

در نیم سال دوم قدر موفقیت های قبلی را بدانید . نقاط قوت خود را حفظ کنید و سپس موفقیتهایتان را بیشتر کنید

قرار نیست موفق شوید بلکه شما موفق هستید و قرار است موفقیت‌های شما بیشتر شود و این تصویر واقعی از خود شماست و من سعی می‌کنم این تصویر واقعی را به خود شما نشان بدهم. بینش شما روی عملکرد شما تاثیر دارد و تفکر شما شرایط شما را تغییر می‌دهد.

.................................................................

در این جلسه، برخی از رتبه‌های برتر سال‌های گذشته که نسبت به نیم‌سال اول در نیم‌سال دوم پیشرفت داشتند تجربیاتشان را بیان کردند که صحبت‌های آن‌ها در زیر آمده است:


محبوبه بیک محمدی رتبه‌ی 357 منطقه 2 و رتبه‌ی 1048 کشوری کنکور 93، دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف از قم: علت‌های پیشرفت من در نیم‌سال دوم به صورت زیر است:


افزایش ساعت مطالعه و تغییر روش مطالعه در درس شیمی: به علت کاهش انرژی برخی از دانش آموزان، نیم‌سال دوم فرصت مناسبی برای سبقت گرفتن از رقباست. همین عامل سبب افزایش ساعت مطالعه من از 10 ساعت در روز تعطیل به 12 ساعت، شد.

در درس شیمی بر خلاف نیم سال اول به کتاب درسی اهمیت بیشتری دادم و ابتدا جزئی‌تر این درس را می‌خواندم بعد سراغ تست زدن می‌رفتم که باعث پیشرفت درصد من در این درس از 50 به 70 درصد شد. در کنکور هم این درس را 81 درصد زدم.

من از منابع کانونی استفاده می‌ کردم ولی در نیم‌سال دوم سه کتاب زرد عمومی و اختصاصی و اشتباهات متداول به منابع من اضافه شد. از زرد اختصاصی به خصوص در دوران جمع بندی به روش 3روز یک‌بار بهره بردم.

از کتاب زرد عمومی در طول دوران نیم‌سال دوم و حتی نوروز یعنی قبل از دوران جمع بندی به صورت درس‌به درس یا آزمون‌محور استفاده کردم. استفاده از کتاب اشتباهات متداول برای کاهش بی دقتی و شناخت روی دام های آموزشی برای من مفید بود. اشتباهات متداول کمک کرد تا تعداد غلط‌هایم کاهش پیدا کند و بی دقتی‌های متداول خودم را کشف و آن‌ها را رفع کنم.

آیا بی‌دقتی‌های متداول خودتان را جایی یادداشت می‌کردید؟

بله من دو دفتر داشتم که در یکی سوالات نکته‌ای را یادداشت می‌کردم (حال ممکن بود این سوالات را من غلط پاسخ داده باشم یا درست پاسخ داده باشم ولی مهم باشند و بعدا ممکن بود فراموش کنم) و در دفتر دیگر اشتباهات متداول و بی دقتی های متداول خودم را یادداشت می‌کردم.

چقدر هماهنگی بین اشکالات خودتان با سوالاتی که در کتاب اشتباهات متداول به عنوان اشتباه رایج معرفی شده بود دیدید؟

برخی از اشتباهات برای دیگران اتفاق افتاده بود ولی من مرتکب آن‌ها نمی‌شدم ولی در این کتاب، با آن‌ها آشنا می‌شدم و مانع از تکرارشان توسط خودم می‌شد.

.................................................................

علیرضا آروین، رتبه 4 منطقه 3 که از پنجم دبستان به طور مستمر در آزمون‌ها شرکت کرد:

چه‌طور شد که از پنجم دبستان در آزمون‌های کانون شرکت کردید؟

می‌خواستم آزمون ورودی تیزهوشان قبول شوم و یک سری از آشناهایمان در آزمون‌ها شرکت می‌کردند و به من کانون را پیشنهاد کردند.

در آزمون تیزهوشان قبول شدید؟ نه


برخی از دانش‌آموزان با قبولی در آزمون‌های تیزهوشان می‌گویند ما که به هدفمان که قبولی بود رسیدیم پس شرکت در آزمون‌ها را ادامه ندهیم برخی دیگر نیز که قبول نمی‌شوند هم می‌گویند ما که قبول نشدیم پس ادامه ندهیم. شما چه‌ طور شد که ادامه دادید؟

من بعد از پنجم دبستان با این‌که در آزمون تیزهوشان قبول نشدم ولی به شرکت در آزمون‌های کانون ادامه دادم چون نسبت به سال چهارم در مدرسه نتیجه‌ی خیلی خوبی گرفتم و پیشرفت کردم و دیدم شرکت در آزمون‌های کانون و این‌که با برنامه‌ی آزمون‌ها پیش می‌روم روی درس خواندنم تاثیر مثبت دارد و این‌که تیزهوشان قبول نشدم خیلی مهم نیست.

در طی سال‌هایی که از دبستان تا کنکور در آزمون‌های کانون حضور داشتید، چه ویژگی‌هایی به لحاظ برنامه‌ریزی در فاصله‌ی دوران مدرسه در شما نهادینه شد؟

ابتدا جنبه‌ی سنجشی آزمون‌ها را در نظر می‌گرفتم ولی از دبیرستان به بعد وقتی به تفاوت خودم و دوستانم توجه می‌کردم متوجه می‌شدم دوستانم فقط در ایام امتحانات درس می‌خواندند ولی من وظیفه‌ی خودم می‌دانستم که هر دو هفته به آزمون‌ها برسم و همیشه درس می‌خواندم و می‌دیدم نسبت به دوستانم بیشتر پیشرفت می‌کردم.

میانگین ترازم در نیم‌سال اول 7500 بود و به تراز 7800 در نیم‌سال دوم رسیدم. علت افزایش ترازم در نیم‌سال دوم به شرح زیر است:

توجه به تمرین‌ها و مثال‌های کتاب درسی در دو درس ریاضی و فیزیک: نیم‌سال اول به تمرین‌ها و مثال‌های کتاب درسی ریاضی و فیزیک بی‌توجه بودم ولی در نیم‌سال دوم تمامی تمرین‌ها و مثال‌های کتاب درسی ریاضی و فیزیک را حل می‌کردم. در ابتدا فکر می‌کردم این سوال‌ها ساده هستند ولی وقتی سوالات آزمون را بررسی می‌کردم می‌دیدم مشابه همین سوالات هستند و فقط کمی آن‌ها را تغییر داده‌اند.

برای رسیدن به این نتیجه خودتان به تنهایی متوجه شدید که باید روی تمرین‌های کتاب درسی بیشتر تمرکز کنید یا کسی شما را راهنمایی کرد؟

مصاحبه‌های نفرات برتر را می‌خواندم و آن‌ها تاکید زیادی روی این موضوع داشتند و من هم کنجکاو شدم که سوالات کتاب‌های درسی را با دقت بیشتری بررسی کنم.

حل تست از کتاب زرد عمومی را از نیم‌سال دوم شروع کردم: نیم‌سال اول ساعت مطالعه درس‌های عمومی من کم بود ولی نیم‌سال دوم ساعت مطالعه عمومی‌ها را بالا بردم.

تمرین کتاب زرد عمومی با روش مبحثی: ابتدای نیم‌سال دوم کتاب زرد عمومی را آزمونی کار نمی‌کردم بلکه درس‌محور و مبحثی از روی کتاب زرد عمومی تست می زدم. از اردیبهشت ماه به صورت آزمونی کتاب زرد عمومی را کار کردم.

تراز اختصاصی من بالای 8000 بود ولی تراز دروس عمومی‌ام 6000 بود و اختلاف داشتند، در نتیجه تراز کل من کاهش پیدا می‌کرد پشتیبان ویژه‌ی من (محمدمهدی خادم بشیری رتبه‌ی 1 منطقه‌ی 3) زرد عمومی را به من پیشنهاد کرد و من نیز با توجه به این‌که طبقه‌بندی شده بود و آدرس داشت، از آن در ابتدا به صورت درس محور و بعدها آزمون‌محور استفاده کردم. این کار پیشرفت زیادی در درصدهای عمومی من ایجاد کرد، در کنکور هم بیشترین درصدهای عمومی‌هایم را داشتم. قبل از استفاده از زرد عمومی استرس زیادی برای عمومی‌ها داشتم ولی به مرور بهتر شد. اولین آزمون جامع نتیجه‌ی عمومی‌هایم بهتر شد و آزمون دوم جامع نتیجه‌ی من بهتر از قبل شد و در آزمون جامع سوم نیز خوب شد، در هفته‌‌ی قبل از کنکور دیگر نگران عمومی‌ها نبودم و می‌دانستم می‌توانم در حد معقولی عمومی‌ها را پاسخ بدهم.

کاظم قلم‌چی: دقت کنید که اگر در آزمون جامع اول نتیجه‌ی دلخواه نگرفتید در آزمون‌های بعدی غیبت نکنید در هر صورت مایوس نشوید و در هر 3 آزمون‌ جامع شرکت کنید.

.................................................................

علی پلچی، رتبه‌ی 8 ایثارگران و رتبه‌ی 401 کشوری رشته‌ی تجربی کنکور 95 از شهر خوی:

 میانگین تراز من در نیم‌سال اول 7200 بود که در نیم‌سال دوم به 7466 رسید. علت افزایش تراز خودم را در موارد زیر می‌دانم:

ایجاد هماهنگی بین برنامه‌ی مدرسه و کانون: من در مدرسه علامه حلی خوی درس می‌خواندم و مدرسه‌ی ما درس‌های پیش را از تابستان شروع کرد و من از نیم‌سال اول در آزمون‌های کانون شرکت کردم و در آن زمان یک تداخل بین برنامه‌ی کانون و مدرسه ایجاد شده بود چون کانون در مهر از نیم‌سال اول امتحان می‌گرفت ولی مدرسه در تابستان درس داده بود. در نیم‌سال اول یک آشفتگی پیش آمد و به صورت تدریجی توانستم بین این دو تعادل ایجاد کنم و این تعادل مخصوص خود من بود ولی نتیجه‌ی این تعادل بعد از نیم‌سال اول اثرش را نشان داد یعنی تدریجی بود من تصمیم گرفتم این‌گونه تعادل ایجاد کنم که دروس اختصاصی پیش را با مدرسه پیش می‌رفتم و درس‌های پایه را با برنامه‌ی قلم‌چی پیش می‌آمدم و این تعادل را خود دانش آموز با شناختی که از خودش دارد باید ایجاد کند. می‌تواند از دیگران مشورت بگیرد ولی این تعادل را هیچ مشاوری نمی‌تواند برای دانش‌آموز ایجاد کند.

کتاب‌های آبی ریاضی و فیزیک: کاری که از نیم‌سال دوم شروع کردم این بود که هر روز به صورت مستمر بیست سؤال از ریاضی و بیست سؤال از فیزیک از کتاب‌های آبی این دو درس حل می‌کردم و ای کاش این کار را زودتر انجام می‌دادم.

برخی از نکات و جملات خیلی فرار را در یک دفترچه برای دوران جمع‌بندی می‌نوشتم کاری که باید زودتر انجام می‌دادم و در زمان جمع‌بندی آن‌ها را مرور کردم. به این ترتیب سواد درسی به تدریج افزایش پیدا می‌کند با این کار هر مطلبی را که احساس می‌کنید ممکن است از یادتان برود را در دفترچه‌ای یادداشت می‌کنید.

.................................................................

فرشته کاظم زاده رتبه‌ی 41 منطقه‌ی 2 و رتبه‌ی 143 کشوری در رشته‌ی انسانی از فلاورجان (دانشجوی حقوق شهیدبهشتی):

برخی از دانش‌آموزان بعد از امتحانات نیم‌سال اول کمی خسته می‌شوند و ممکن است از درس خواندن برای مدتی فاصله بگیرند این موضوع برای من هم اتفاق افتاد ولی مهم این است که نباید این مدت زیاد به طول بیانجامد و من هم سعی کردم خیلی طولانی نشود. پشتیبانم (مریم رضایی‌فر، رتبه‌ی 15 منطقه‌ی 3 کنکور 94) خیلی تاکید داشت که از درس‌ها فاصله نگیرم. هم‌چنین مادرم هم در برگرداندن من به وضعیت عادی در این ایام نقش موثری داشت. من به مادرم گفتم بعد از دریافت کارنامه‌ها می‌خواهم درس خواندن را آغاز کنم، هم‌چنین اطلاع دادم که هنوز ابتدای نیم‌سال دوم هستیم و دبیران مباحث زیادی درس نداده‌اند و دلیلی برای درس خواندن ندارم در نتیجه فعلا درس نخوانم ولی ایشان تشویقم کردند که درس خواندن را رها نکنم.

شما را تشویق کردند یا اجبار؟

تشویق بود و هیچ وقت اجبار نشدم. مادرم پیگیر کارهایم بود و خیلی دوست داشت بداند معدلم چند شده است و روی معدلم حساس بود و تاکید می‌کردند اگر مباحث نیم‌سال دوم زیاد پیش نرفته است در عوض می‌توانم مباحث پایه را بخوانم. باید به این نکته توجه داشت که زمان در نیم‌سال دوم خیلی فشرده است. یک دلیل این هم که تلاش دانش‌آموزان در نیم‌سال دوم بیشتر می‌شود این است که مباحث فشرده می‌شود؛ به نوعی سنگین‌ترین آزمون که داوطلب می‌تواند در آن شرکت کند همان آزمون عید است.

کاظم قلم‌چی: مباحث آزمون 18 فروردین معادل آزمون 24 دی است و چندتا از ده‌تای این دو آزمون با هم مقایسه می‌شوند. مباحث آزمون 8 بهمن نیز با آزمون 7 فروردین یکسان هستند. کسانی که در آزمون امروز غیبت کردند یا در آن آزمون‌ها غیبت می‌کنند، خودشان را از امکان مهم ارزیابی و مقایسه‌ی وضعیت خودشان محروم می‌کنند. نتایج این دو آزمون نظیر به نظیر قابل مقایسه با هم هستند به همین دلیل است که اصرار به حضور پیوسته در این آزمون‌ها داریم.

هم‌چنین با توجه به این‌که زمان زیادی نداریم و دو هفته برای جمع‌بندی مباحث نیم‌سال اول زمان کمی است من سعی کردم از کارنامه‌ی مبحثی خودم استفاده کنم و بیشتر روی نقاط ضعفم تمرکز کردم و روی نقاط قوتم هم خیلی زمان صرف نکردم و وسواس به خرج ندادم.

آیا کارنامه مبحثی خودتان را هر نوبت دانلود می‌کردید؟

اولین بار نمایندگی به من این کارنامه را داد و بسیار به من کمک کرد.

آیا نمایندگی فقط به شما به دلیل دانش‌آموز برتر بودن کارنامه را پرینت گرفته و تحویل دادند یا در اختیار همه‌ی دانش‌آموزان نیز قرار دادند؟

اولین بار نمایندگی کارنامه‌ی مبحثی همه‌ی دانش‌آموزان را تحویل داد و خیلی موثر بود. بعد از آشنا شدن به صورت پیوسته از این کارنامه استفاده می‌کردم.

هم‌چنین با استفاده از کارنامه‌ی مبحثی، با کارنامه‌ی بازیابی هم آشنا شدم و در دوران جمع‌بندی از آن استفاده کردم. هم‌چنین کارنامه‌‌ی 5 نوع درس نیز خیلی به من کمک کرد به عنوان مثال، اقتصاد را که در کنکور 100 درصد زدم جزو دروس نقاط قوت پایدار من بود و روانشناسی جزو دروس نوسانی من بود که از کارنامه‌ی مبحثی مباحثی را که در این درس ضعیف بودم را تقویت کردم تا به نقطه‌ی پایدار من تبدیل شود و در کنکور از آن نتیجه گرفتم.

کاظم قلم‌چی: برخی از دانش‌آموزان به‌ویژه در تهران ممکن است همه‌ی امکانات را داشته باشد ولی از آن‌ها استفاده نکنند (مثلا کارنامه‌ها را) ولی ایشان از فلاورجان از جعبه ابزار کارنامه‌ به خوبی استفاده کرده‌اند، من بسیار خوشحالم که شما از این ابزارها استفاده کرده‌اید و به نتیجه‌ی خوبی رسیده‌اید.

مهم‌ترین ابزاری که من از کانون یاد گرفتم و از آن استفاده کردم جعبه‌ی به‌یاد بود که فقط مرور مکرر نبود چون نه تنها در به خاطر سپاری مطالب موثر بود بلکه در خلاصه‌برداری نیز به من کمک می‌کرد. به کمک آن درس‌ها را عمیق‌تر یاد می‌گرفتم و سر کنکور هیچ مبحثی نبود که من فراموش کنم و هر مبحثی را که در جعبه گذاشته بودم توانستم به خاطر بیاورم.

 به عنوان سخن پایانی به دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور می‌گویم فکر نکنند دیر شده، هیچوقت دیر نیست هر روزی که شروع کنند برای رسیدن به خواسته‌هایشان فقط نیازمند تلاش هستند و در این صورت به خواسته‌هایشان می‌رسند.

کاظم قلم‌چی: ارزش زمانی نیم‌سال دوم که شما دارید بیشتر از نیم‌سال اول است و از این زمان بیشترین بهره را ببرید. چون دقایق پایانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند در مسابقات هم گاه می‌بینید که نتایج در دقایق پایانی تغییر می‌کند. هر یک ماهی که الان پیش رو دارید حداقل به اندازه‌ی یک و نیم ماه تا دوماه قبلی برای شما تاثیر دارد.

.................................................................

مینا توکلی رتبه‌ی 22 کشوری و 15 منطقه‌ی 1 رشته‌ی انسانی از اصفهان‌ (رشته‌ی حقوق دانشگاه تهران):

شاید ساعت مطالعه‌ی من با دوستانم یکسان بود (من قبل عید 8 ساعت و بعد از عید 10 ساعت درس می‌خواندم) ولی بین رتبه‌ی من و دوستانم حدود 900 تا تفاوت بود. این موضوع به علت بهره‌ی هوشی نبود چون اکثر ما از یک بهره‌ی هوشی متوسطی برخوردار بودیم بلکه به این دلیل بود که من خیلی امیدوار بودم ولی آن‌ها فکر می‌کردند نمی‌شود و من تا آخرین لحظه تلاش کردم. من هیچوقت ناامید نشدم آخرین آزمون جامع کانون یعنی درست یک هفته قبل از کنکور، ادبیات را 30 درصد زدم و هر چند خیلی ناراحت شدم و با این‌که این درس در انسانی خیلی مهم است ولی به جای این‌که خودم را ببازم با خودم گفتم دیر نشده است. از آن موقع تا کنکور هر چند زمان کمی بود با پاسخ دادن به چند مجموعه تست مشکلم را رفع کردم به طوری‌که در کنکور این درس را 94 درصد زدم. همیشه هر وقت نتیجه‌ی من بد می‌شد تلاش می‌کردم و آن را رفع می‌کردم حتی اگر زمان هم کم بود.

 عامل دیگر از نظر من این است که تلاشتان در چه راهی است، این‌که دانش‌آموزان در راه درست تلاش می‌کند یا نه خیلی مهم است. من وقتی به کتاب‌فروشی می‌رفتم هر کتابی که در مغازه بود را می‌خریدم ولی در عمل نمی‌شد تمام آن‌ها را بخوانم در نتیجه استرس می‌گرفتم، به همین دلیل تصمیم گرفتم فقط روی تست‌های کنکور تمرکز کنم؛ با کار کردن تست‌های تالیفی گیج می‌شدم چون برخی سخت‌تر و متفاوت بودند.

همه‌ی افراد با هر ترازی دغدغه‌ی این را دارند که ساعت مطالعه‌ی خودشان را افزایش دهند ولی اگر در حین درس خواندن تمرکز کافی نداشته باشند (مثلا به رتبه و نتیجه‌ی آزمون و کنکور فکر کنند) فقط افزایش ساعت مطالعه کافی و صحیح نیست و از نظر من 8 ساعت مطالعه با تمرکز بالا موثر‌تر است از صرفا افزایش ساعت مطالعه.

همه در سال کنکور درس می‌خوانند ولی عامل تفاوت فقط تلاش نیست منابع سوال‌هایی که دانش‌آموزان کار می‌کنند باید سوالات کنکور باشد و تست‌های کنکور را کار کنند و مشابه تست‌های کنکور را پیدا کنند و کار کنند و خودشان سوال‌ها را تغییر دهند. خود من نیز از کتاب‌های آبی که شامل تست‌های کنکور به صورت طبقه‌بندی بود استفاده می‌کردم.

یکی دیگر از کارهایی که من انجام می‌دادم و در نتیجه‌ی من موثر بود بررسی تک‌تک سوالات آزمون حتی سوال‌هایی بود که به آن‌ها پاسخ صحیح داده بودم. من بعد آزمون همه‌ی سوال‌ها را بررسی می‌کردم و از خودم می‌پرسیدم چرا این سوال را برای آزمون انتخاب کرده‌اند و چرا من به این سوال چنین پاسخی داده‌ام و نکته‌های سوالات حتی درست‌ها را در کلاسور ارزیابی یادداشت می‌کردم.

.................................................................

محمد قربانی رتبه 1 ایثارگران و رتبه‌ی 29 کشوری رشته‌ی تجربی کنکور 95 از نیشابور (دانشجوی رشته‌ی پزشکی دانشگاه تهران):

با توجه به این‌که من طرح حکمت بودم همه‌ی کتاب‌های کانون را داشتم ولی برخی از منابع کانون جزو منابع اصلی من بود چون با شناختی که داشتم می‌دانستم آن منابع می‌توانند به من کمک کنند از جمله کتاب آبی دین و زندگی چون در درس دین و زندگی زیاد نیاز به کتاب کمک‌درسی نیست و کتاب درسی را باید خوب می‌خواندیم در نتیجه من از این کتاب استفاده می‌کردم و منبع دیگرم نیز زرد اختصاصی بود که می‌دانم همه‌ی دانش‌آموزان استفاده می‌‌کنند.

کتاب آبی دینی را چه زمانی تهیه و استفاده کردید؟ از مهرماه یا از نیم‌سال دوم؟

از اول مهر.

از کتاب زرد عمومی بیشتر برای آشنایی با سوالات عمومی دیگر رشته‌ها (مثل هنر و ریاضی) و از کتاب زرد اختصاصی بیشتر برای آشنایی با سوالات کنکورهای سال‌های گذشته و برگزاری کنکور آزمایشی استفاده کردم. وقتی دیدم سطح سوالات کنکورهای سال ‌های 90 به قبل خیلی ساده‌تر است سوال‌های سال‌های پیش آزمون‌های قلم‌چی را دانلود کردم و آن‌ها را به عنوان کنکور آزمایشی تکمیلی کار کردم.

درس خواندن من خیلی طول کشید (تقریبا تا اوایل خرداد) و برای جمع‌بندی زمان زیادی نداشتم و خیلی هم جمع‌بندی نکردم و برای جمع‌بندی تنها از کتاب اشتباهات متداول استفاده کردم (بعد از آزمون جامع آخر که دیگر درسی برای خواندن نمانده بود) چون یک کتاب خلاصه است و همه‌ی مطالب را پوشش می‌دهد و چون یک سری از تست‌های این کتاب سطح بالایی دارند و چالشی هستند سر جلسه‌ی کنکور خیلی به من کمک کرد.

از کتاب زرد اختصاصی استفاده نکردید؟

از کتاب زرد اختصاصی به عنوان کنکور آزمایشی استفاده کردم.

شما رتبه‌ی 1 ایثارگران بودید. لطفا نام4 رتبه‌ی 1 رشته‌ی تجربی را که در مراسم تجلیل از رتبه‌های تک‌رقمی نیز حاضر بودند را بگویید:

محمد احمدی رتبه 1 کشوری رشته‌ی تجربی

محمدامین روانبخش رتبه‌ی 1 منطقه‌ی 2 رشته‌ی تجربی

سهیل محمدی رتبه‌ی 1 منطقه‌ی 1 رشته‌ی تجربی

برای نیم‌سال دوم پیشرفت داشتم، مهرماه آزمون‌ها را با تراز 7300 شروع کردم و بعد از امتحانات نیم‌سال اول به تراز 7800 رسیدم و در این تراز ثابت ماندم.

انتظار کسب این رتبه‌ را از خودتان داشتید؟

توقع چنین رتبه‌ای را نداشتم و فکر می‌کردم رتبه‌ام بین 100 تا 200 کشوری می‌شود ولی چون سوال‌های کنکور را کار کرده بودم و سبک سوالات را می‌دانستم و مطالب را خیلی دقیق خوانده بودم نتیجه‌ی کنکورم بهتر از نتیجه‌ی آزمون‌های کانون شدم.

.................................................................

برداشت حاضرین از این جلسه:

کسی که برای پیشرفت خودش برنامه‌ریزی نکند برای شکست خودش برنامه‌ریزی کرده است.

با توجه به این‌که فارغ‌التحصیل هستم، از تجربه‌ی سال گذشته‌ام نسبت به این برترها که هم‌کنکوری‌های سال گذشته‌ی من هستند به این نتیجه رسیدم که مدیریت منابع می‌تواند خیلی مهم باشد.

بررسی تمام سوالات آزمون و نوشتن نکات فراموش شدنی در دفترچه‌ای جدا و توجه به تمرین‌های کتاب‌ درسی در دروس فیزیک و ریاضی، مطالبی بود که از این جلسه یاد گرفتم.

جمله‌ی یکی از برترها مبنی بر این‌که اکثر سوالات شبیه کتاب درسی بود و برترهای سال‌های گذشته به آن اشاره می‌کردند برای من مهم‌ترین نکته‌ی این جلسه بود.

آشنایی با سوالات کنکور خیلی مهم‌تر از حل کردن سوالات تالیفی است.

دانش‌آموزان باید هر سه آزمون جامع را شرکت کنند چون این آزمون‌ها مکمل هم هستند.

من تصمیم گرفتم از کارنامه‌های بازیابی و مبحثی حتما استفاده کنم.

 دانش‌آموزان دختر حاضر در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 1395

 دانش‌آموزان پسر حاضر در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 1395

مادران دانش‌آموزان حاضر در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 1395

پدران دانش‌آموزان حاضر در جلسه‌ی نفرات برتر 24 دی 1395



تهیه و تنظیم

ناهید منجمی

فایل های ضمیمه

چگونه برای نیم سال دوم برنامه ریزی کنیم؟ ( قسمت اول - 20 دقیقه)

چگونه برای نیم سال دوم برنامه ریزی کنیم؟ ( قسمت دوم - 30 دقیقه)

تجربیات رتبه های برتر و پشتیبان های وِیژه درباره پیشرفت درسی در نیم سال دوم ( قسمت اول - 30 دقیقه)

تجربیات رتبه های برتر و پشتیبان های وِیژه درباره پیشرفت درسی در نیم سال دوم ( قسمت دوم - 20 دقیقه)

Menu