به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه داراست ، گلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شکل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان، پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل میآید .
ترکیبات شیمیایی:
برگهای جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن ، گلوکوزید و هیدروکینون است . برگهای خشک درخت گلابی دارای اسید اورسولیک است دانه گلابی دارای ماده ای بنام آمیگدالین و مقداری روغن است.
در یک صد گرم گلابی مواد زیر موجود است .
انرژی: 55 کالری
آب: 83 گرم
مواد نشاستهای:12 گرم
پروتئین: 6گرم
کلسیم:10 میلی گرم
فسفر:12 میلی گرم
آهن: 3 میلی گرم
ویتامین آ: 20 واحد
ویتامین ب 1 : 2 میلی گرم
ویتامین ب :20/4 میلی گرم
ویتامین ب 3 :1 میلی گرم
ویتامین ث: 3 میلی گرم
خواص داروئی:
1- گلابی از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.
2- گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع میکند .
3- آرام بخش و تب بر است.
4- در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است.
5- مقوی بدن است .
6- تشنگی را برطرف میکند .
7- سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع میکند.
8- چون قند گلابی (فروکتوز) است بنابراین آنهایی که مبتلا به مرض قند هستند میتوانند از آن استفاده کنند و برای آنها مضر نیست.
9- برای دفع سموم بدن بسیار موثر است.
10- برای پائین آوردن فشار خون باید مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید و غذای دیگر نخورید . البته این رژیم باید تحت نظر دکتر انجام گیرد و با اجازه پزشک متخصص باشد.
خواص دیگر قسمتهای درخت گلابی
برگ وشکوفه درخت گلابی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
1- شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خونریزی و اسهال را بند میآورد.
2- در مورد ورم چشم از ضماد شکوفه گلابی استفاده کنید.
3- تخم گلابی ضدکرم معده و روده است.
4- دم کرده برگ گلابی برای رفع اسهال مفید است.
5- برای دفع سنگ کلیه 50 گرم برگ گلابی را با 50 گرم پوست سیب در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 20 دقیقه دم کنید و آن را بتدریج بنوشید.
6- برای شستشوی زخمها 50 گرم پوست ساقه درخت گلابی را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید چند دقیقه بجوشد و سپس آنرا کم کم بنوشید.
مضرات:
اسراف در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ضعیف دارند موجب نفخ معده میشود و اینگونه اشخاص باید آن را با مربای زنجبیل بخورند .
