گفت و گو با آنیسا سادات مستطابی ، دانش آموز قهرمان پیوستگی

آزمون‌ها را به صورت حضوری شرکت می‌کنم. دلیل این انتخاب این است که می‌خواهم هر بار شرایط واقعی آزمون را برای خودم مهیا کنم و به حضور در فضای آزمون و مدیریت شرایط آن عادت داشته باشم.

گفت و گو با آنیسا سادات مستطابی ، دانش آموز قهرمان پیوستگی

نام و نام خانوادگی : آنیسا سادات مستطابی

مقطع و رشته : یازدهم ریاضی

نام شهر و استان: تهران

سال های حضور در کانون : 1 سال - یازدهم

 

مصاحبه گر : مهراوه حمزه 


شما در تابستان چند درس نگاه به آینده از درس‌های سال بعد را می‌خوانید و امتحان می‌دهید؟

طبق برنامه‌ی راهبردی، برنامه‌ی من برای تابستان این است که تا امتحانات مستمر اول، تمام دروس اختصاصی پایه‌ی یازدهم را شروع به پیش‌خوانی کنم. هدفم این است که در آزمون‌ها بتوانم به تمام سوالات نگاه به آینده‌ی دروس اختصاصی یازدهم پاسخ دهم و با مطالعه و تمرین مناسب، آمادگی بسیار خوبی برای ورود به سال یازدهم پیدا کنم. به نظر من پیش‌خوانی این مباحث در تابستان باعث می‌شود در طول سال تحصیلی با مطالب آشنایی بیشتری داشته باشم و با آمادگی بالاتری درس‌های یازدهم را دنبال کنم.


آیا در آزمون‌های تشریحی ۱۴ و ۲۸ شهریور شرکت خواهید کرد؟ این دو آزمون از لحاظ سطح دشواری در حد امتحانات مدرسه است و سوال دشوار ندارد. شما برای چه نمره‌ای هدف‌گذاری کرده‌اید؟

امتحانات تستی برای آشنایی با تنوع تست‌ها و قرارگیری در جو و شرایط کنکور بسیار مناسب هستند و در کنار آن، امتحانات تشریحی نیز برای آمادگی در امتحانات نهایی اهمیت زیادی دارند. من در امتحانات تشریحی کانون نیز شرکت می‌کنم و هدف‌گذاری من برای این امتحانات، کسب نمرات بالای ۱۹ است. به نظرم این آزمون‌های تشریحی فرصت بسیار خوبی هستند تا میزان تسلط خودمان بر روی مباحث یازدهم را به صورت تشریحی ارزیابی کنیم و متوجه شویم که در پاسخ‌گویی تشریحی به مباحث تا چه اندازه آمادگی داریم.

گفت و گو با آنیسا سادات مستطابی ، دانش آموز قهرمان پیوستگی

از نظر شما فایده‌ی خواندن درس‌های سال بعد در تابستان چیست؟

کمک به یادگیری بهتر، داشتن فرصت بیشتر برای یادگیری، تمرین و تکرار مطالب به دفعات زیاد، از مهم‌ترین فواید درس خواندن و مطالعه‌ی درس‌های سال بعد در تابستان است. وقتی مطالب را زودتر مطالعه می‌کنیم، فرصت بیشتری داریم که آن‌ها را مرور و تمرین کنیم و تسلط خودمان را افزایش دهیم. مطالعه‌ی زودهنگام دروس اختصاصی سال یازدهم باعث می‌شود با آمادگی کافی وارد سال یازدهم شویم و در طول سال تحصیلی نیز فرصت بیشتری برای تمرین تستی و تشریحی داشته باشیم. در نتیجه، می‌توانیم مطالب را با آرامش بیشتری دنبال کنیم و برای یادگیری و تمرین آن‌ها زمان بیشتری در اختیار داشته باشیم.


از کدام کتاب‌ها در تابستان استفاده می‌کنید؟

در تابستان از جزوه‌ی دبیرانم و همچنین کتاب‌های تست آبی، تست‌های طبقه‌بندی‌شده‌ی کنکور و کتاب‌های سه‌سطحی استفاده می‌کنم. سعی می‌کنم با استفاده از درسنامه‌های این کتاب‌ها و حل تست‌های متنوع در سطوح مختلف، طبق برنامه‌ی آزمون‌ها پیشروی کنم. این روش به من کمک می‌کند هم مطالب را بهتر یاد بگیرم و هم با سوالات و تست‌های متنوع در سطوح مختلف آشنا شوم و بتوانم میزان تسلط خودم را در هر مبحث بررسی کنم.


در یک پوستر مشخص کرده‌ایم رتبه‌های زیر ۱۰۰ کشور پارسال چند درس نگاه به آینده را انتخاب کردند و آزمون دادند و مشخص شده است که در چند آزمون تابستان به صورت حضوری یا آنلاین شرکت کرده‌اند. از نظر شما نحوه‌ی اجرای برنامه‌ی تابستان رتبه‌های زیر ۱۰۰ کشور چه پیامی دارد؟

این پوستر برای ما سندی است بر این موضوع که قطعاً با حضور پیوسته در آزمون‌ها، به‌خصوص از تابستان، و استفاده از برنامه‌ی تابستان آزمون‌های کانون و شرکت به صورت حضوری در تمام آزمون‌ها، می‌توانیم نتیجه‌ی بهتری از آزمون‌ها بگیریم. این حضور مستمر باعث می‌شود مسیر پیشرفت خودمان را هموارتر کنیم و به تدریج آمادگی بیشتری برای آزمون‌ها به دست بیاوریم. همچنین با پیش‌خوانی مطالب سال آینده در دروس مختلف، می‌توانیم در مدرسه نیز پیشرفت بهتری داشته باشیم و در کنار آن، جمع‌بندی تستی خوبی از مباحث داشته باشیم. به نظر من نحوه‌ی اجرای برنامه‌ی تابستان رتبه‌های زیر ۱۰۰ نشان می‌دهد که استمرار در آزمون‌ها و استفاده‌ی درست از برنامه‌ی تابستان می‌تواند در مسیر پیشرفت بسیار مؤثر باشد.


برای آموزش درس‌های نگاه به آینده سال بعد از کدام فیلم‌ها و کلاس‌ها استفاده می‌کنید؟

برای یادگیری دروس سال آینده و همچنین قوی‌تر کردن تسلط خودم در درس‌های دهم، از فیلم‌های پیشرفت در مدرسه در صفحه‌ی شخصی خودم استفاده می‌کنم و فیلم‌های آنجا را می‌بینم. این فیلم‌ها برای من در مسیر یادگیری و تقویت مطالبی که مطالعه می‌کنم کاربرد دارند و در کنار مطالعه‌ی کتاب‌ها و جزوه‌ی دبیرانم از آن‌ها استفاده می‌کنم.


لطفاً کارنامه‌ی یک‌ساله‌ی پارسال را بررسی کنید. این کارنامه یک کارنامه‌ی مبحثی جامع است. در تابستان روی کدام درس‌ها و کدام مباحث بیشتر تمرکز خواهید کرد؟ چگونه؟

در درس‌هایی که ضعف داشتم، برنامه‌ریزی کرده‌ام تا بتوانم هم مطالب را مرور کنم و هم مباحث ضعیف‌تر را دوباره آموزش ببینم و روی آن‌ها بیشتر کار کنم. در کنار این موارد، تست‌زنی از تمام مباحث و تمام دروس را نیز در برنامه‌ام قرار داده‌ام تا فقط روی مباحث ضعیف تمرکز نداشته باشم و بتوانم وضعیت خودم را در همه‌ی مباحث حفظ و تقویت کنم. همچنین قصد دارم دروس اختصاصی سال دهم را به طور کامل جمع‌بندی کنم تا با تسلط و آمادگی بیشتری وارد سال یازدهم شوم.


آیا آزمون‌ها را به صورت حضوری شرکت می‌کنید یا آنلاین؟ چرا؟

آزمون‌ها را حتماً به صورت حضوری شرکت می‌کنم. دلیل این انتخاب این است که می‌خواهم هر بار شرایط واقعی آزمون را برای خودم مهیا کنم و به حضور در فضای آزمون و مدیریت شرایط آن عادت داشته باشم. به نظرم شرکت حضوری در آزمون‌ها کمک می‌کند آمادگی بیشتری برای جلسه‌ی کنکور پیدا کنم و بتوانم شرایط آزمون را بهتر مدیریت کنم.


میانگین چند ساعت مطالعه‌ی روزانه در تابستان دارید؟ به استراحت و تفریح هم در برنامه‌ی تابستان توجه کرده‌اید؟

به طور میانگین حدود ۵ الی ۶ ساعت در روز در تابستان مطالعه می‌کنم. در کنار مطالعه، به استراحت و تفریح هم توجه دارم و زمان‌هایی را برای تفریح و استراحت خودم در نظر می‌گیرم. به نظرم داشتن برنامه‌ای که در آن هم مطالعه و هم استراحت وجود داشته باشد، باعث می‌شود بتوانم با انرژی و تمرکز بیشتری برنامه‌ی درسی خودم را ادامه دهم.


چه تغییر مثبتی در تابستان امسال نسبت به تابستان سال قبل می‌خواهید در خود ایجاد کنید؟

حل تست‌های بیشتر از هر مبحث، تحلیل آزمون، نکته‌نویسی و داشتن برنامه‌ریزی مناسب، از جمله تغییرات مثبتی است که می‌خواهم امسال نسبت به تابستان سال گذشته در خودم ایجاد کنم. همچنین خواندن بعضی از دروس برای عملکرد بهتر در سال تحصیلی آینده را در برنامه‌ام قرار داده‌ام. هدفم این است که با برنامه‌ریزی بهتر و استفاده‌ی بیشتر از تست و تحلیل آزمون، نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری داشته باشم و آمادگی بیشتری برای سال تحصیلی جدید پیدا کنم.


تحلیل آزمون را چگونه انجام می‌دهید؟

تحلیل آزمون یکی از برنامه‌های اصلی من در همان روز آزمون است. ابتدا با استفاده از دفترچه‌ی پاسخ، آزمون را تصحیح می‌کنم و سوالاتی را که اشتباه پاسخ داده‌ام در دفتر خودآموز می‌نویسم و مجدداً حل می‌کنم. اگر نتوانستم سوال را به درستی حل کنم یا دلیل اشتباهم را متوجه شوم، از طریق دفترچه‌ی پاسخ آن را بررسی می‌کنم و نکات مهم مربوط به سوال را یادداشت می‌کنم. به این ترتیب، سعی می‌کنم فقط به درصد و نتیجه‌ی آزمون توجه نداشته باشم و از سوالات آزمون برای یادگیری و رفع اشکالات خودم نیز استفاده کنم.


در طول تابستان دفتر برنامه‌ریزی را تکمیل می‌کنید؟

بله، از دفتر برنامه‌ریزی استفاده می‌کنم و هر شب گزارش روزانه‌ام را در دفتر برنامه‌ریزی وارد می‌کنم. با ثبت فعالیت‌های روزانه، می‌توانم میزان مطالعه و عملکرد خودم را بهتر بررسی کنم و ببینم که تا چه اندازه طبق برنامه پیش رفته‌ام. این کار باعث می‌شود برنامه‌ی خودم را منظم‌تر دنبال کنم و روند مطالعه‌ام را بهتر مدیریت کنم.


کدام قسمت سایت کانون برای شما کاربرد بیشتری دارد؟

بخش جعبه ابزار کارنامه و بخش نمونه سوالات از بخش‌های کاربردی سایت کانون برای من هستند. از این بخش‌ها برای بررسی وضعیت خودم و استفاده از نمونه سوالات کمک می‌گیرم و به نظرم وجود این امکانات در کنار برنامه‌ی آزمون‌ها می‌تواند در روند مطالعه و آمادگی برای آزمون‌ها مفید باشد.