تحلیل درک عمومی هنر و بودجه بندی کنکور هنر تیرماه 1403

تحلیل کامل و دقیق درس درک عمومی هنر کنکور هنر تیرماه 1403 از نگاه ارغوان عبدالملکی رتبه 7 منطقه 2 سینما دانشگاه تهران، کارشناسی حقوق علامه طباطبایی، ارشد مردم شناسی دانشگاه تهران و رتبه 7 ارشد

تحلیل درک عمومی هنر و بودجه بندی کنکور هنر تیرماه 1403

سلام

تحلیل کامل و دقیق درس درک عمومی هنر کنکور هنر تیرماه 1403 از نگاه ارغوان عبدالملکی رتبه 7 منطقه 2 سینما دانشگاه تهران، کارشناسی حقوق علامه طباطبایی، ارشد مردم شناسی دانشگاه تهران و رتبه 7 ارشد باستان شناسی دانشگاه تهران، 13 سال سابقه مسوول درس خلاقیت نمایشی و درک عمومی هنر و مولف کتاب های آبی.

سوالات درک عمومی هنر تیرماه 1403، مانند سه کنکور دیگر دو سال اخیر، به کتاب­های درسی هنرستان، وفادار بود و تمامی سوالات از کتاب­های درسی و لیست کتاب­های معرفی شده توسط سازمان سنجش، طرح شده بود. نکته ­ی قابل توجه در تعداد زیادی از سوالات، این بود که در گزینه ­های نادرست نیز، نکات یا مواردی ذکر شده که شبهه ­ی صحیح بودن گزینه را ایجاد می­کند. همچنین ترکیب مباحث در سوالات، برخی از سوالات را مفهومی و تا حدی دشوار ساخته بود.  اما به طور کلی سطح دشواری سوالات، در حد انتظار بود.

تفاوت­ها با کنکورهای پیشین:

  • برخلاف سال­­ گذشته (1402) با وجود معرفی در لیست کتاب­های سنجش به عنوان منبع در درس درک عمومی هنر، از کتاب­های طراحی فضا و صحنه در پویانمایی، اصول و مبانی طراحی صحنه، اصول و مبانی ماسک و گریم، اصول و مبانی نمایش عروسکی، طراحی 1 و 2، علم مناظر و مرایا، خط در گرافیک و دانش فنی پایه و تخصصی فتوگرافیک، کارگاه نقاشی و عکاسی 2 هیچ سوالی طرح نشد. 
  • تعداد سوالات مربوط به دیگر کتاب­ها بیش از سال گذشته بود. به طور کلی تعداد منابع مورد سوال، کمتر و حجم سوالات طرح شده از این کتاب­ها بیشتر بود.
  •  از کتاب­های مربوط به مبحث نمایش 9 سوال طرح شد. در سال­ گذشته 14 سوال از نمایش طرح شده بود.
  • تعداد سوالات مبحث خواص مواد، به 3 سوال کاهش پیدا کرد که این تعداد در سال گذشته، 5 سوال بود.
  • برخلاف کنکور سال 1402، از مبحث چاپ، هیچ سوالی طرح نشد.
  • حجم سوالات مباحث تمدن­های باستانی و سبک­های هنری به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد.
  • تعداد سوالات ترکیبی بین دو مبحث، بیشتر از سال گذشته بود.

 

تشابهات با کنکورهای پیشین:

  • مانند سال گذشته، تمامی سوالات از کتاب­های درسی بود و هیچ سوالی از منابع آزاد، طرح نشد.
  • مانند سال گذشته، از هر 4 کتاب مربوط به موسیقی، سوال طرح شد.

 

مقایسه تعداد سوالات مباحث و کتاب­ها با کنکورهای پیشین:

  • تعداد سوالات مبحث عکاسی از 5 سوال به 2 سوال کاهش یافت.
  • تعداد سوالات مربوط به کتاب­های دانش فنی پایه و تخصصی معماری داخلی از 3 سوال به 8 سوال، افزایش یافت.
  • تعداد سوالات مبحث هنر اسلامی ایران از 7 سوال به 4 سوال کاهش یافت.
  • از 3 کتاب تاریخ هنر ایران، تاریخ هنر جهان و آشنایی با مکاتب نقاشی روی هم 14 سوال طرح شد که این تعداد در سال گذشته، 6 سوال بود.

  • تحلیل درک عمومی هنر و بودجه بندی کنکور هنر تیرماه 1403

 

ارغوان عبدالملکی
نويسنده : ارغوان عبدالملکی
Menu