گفتگو با محمد امین رئیسی؛ دانش آموز برتر دهم تجربی

بله، خیلی زیاد. من بعد از خدا موفقیتهایم را مدیون پدر و مادرم هستم، بطوریکه اگر در آزمونی سطح پایینی داشتم به من روحیه و امید میدادند

گفتگو با محمد امین رئیسی؛ دانش آموز برتر دهم تجربی

نام و نام خانوادگی:محمدامین رئیسی 

مقطع و رشته:دهم تجربی

نام شهر و استان:شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری

میانگین تراز:6911

از چه سالی عضو کانون بوده و چند آزمون شرکت کرده است: 2 سال( از نهم متوسطه تا دهم) 

مصاحبه‌گر :  سیدنورالدین حسینی

 

 شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟ آیا فردی در خانواده شما عضو کانون بوده یا هست؟ چه نتیجه ای کسب کردند؟ 

من به پیشنهاد یکی از دوستانم که عضو کانون بود با این مجموعه آشنا شدم. بله، دو تن از خواهرانم عضو کانون بودند که یکی از آنها پرستاری و دیگری مهندسی بهداشت محیط دارد.


دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بود؟

به خوبی وقتم را مدیریت می‌کنم، همینطور مهارت و سرعت تست زدن به وضوح بهتر شده است.


دلیل پیوستگی شما با آزمون‌های کانون چه بود؟

چون آزمون‌های کانون باعث می‌شود که فرد خود را محک بزند و اگر در آزمونی تراز پایین داشت، تلاش خود را دوچندان می‌کند تا نتیجه دلخواه را کسب کند.


پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی بود؟ چه کمکی به شما می کردند؟ 

اگرچه پدرم کمک‌های زیادی به من کرد ولی بیشترین پشتیبانی ها و نقش مشاوره ای را مادرم داشت. گاهی خواهرم هم توصیه های درسی خوبی ارائه می‌داد.


از کدام یک از کارنامه‌های جعبه ابزار کارنامه استفاده می‌کردید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید.  

از کارنامه پروژه ای و دفتر برنامه ریزی استفاده می‌کردم چون کارها و برنامه هایم منسجم تر و با نظم بهتری پیش می‌رفت.


مطابق برنامه‌ی راهبردی درس می خواندید؟ چگونه برنامه‌ریزی می کردید؟ 

بله، من همیشه درس‌های اختصاصی ریاضی و زیست را بیشتر از دروس دیگر می‌خواندم و بخش کمی از زمانم را صرف دروس عمومی می کردم.


کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه بود؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس ها کسب می کردید؟ 

ریاضی، زیست، فیزیک و شیمی. اول از روی کتاب‌های درسی می‌خواندم بعد از منبع اول تست می‌زدم( حداقل از 50 تست، 25 تست غلط می‌زدم، بعد از آن متوجه اشتباهاتم می‌شدم وآنها را اصلاح می‌کردم)، در تست‌های منبع دوماز 50 تا تست،کمتر از 5 تست غلط می‌زدم.  اکثر مواقع نمراتم 20 می‌شد.


در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟

من همیشه در درس‌های عربی و زبان ضعیف بودم. اما توانستم درس عربی را به نقطه قوت تبدیل کنم. اما درس زبان را هیچ وقت بیشتر از 23 درصد نزدم. 


تحلیل آزمون را در چه روزی انجام می‌دادید؟ روش شما برای تحلیل آزمون چگونه بود؟

معمولا 2 یا 3 روز بعد از آزمون سوالات را دوباره حل می‌کردم و از روی پاسخنامه اشتباهاتم را می‌فهمیدم.

 

آیا برنامه‌ی مدرسه با برنامه‌ی آزمون هماهنگ بود؟ چگونه بین این دو برنامه هماهنگی ایجاد می‌کردید؟  

معلم های ما معمولا با برنامه های کانون پیش نمی رفتند و بیشتر اوقات از آزمون‌های کانون عقب تر بودند. من زیاد بر روی مدرسه تمرکز نمی کردم و با تست‌های زیاد، خود را به آزمون‌های کانون می‌رساندم.

 

اگر به بودجه‌بندی برنامه‌ی آزمون نمی‌رسیدید چگونه جبران می‌کردید؟ 

تا حالا برایم پیش نیامده که به منابع آزمون نرسم. در هفته اول 75 درصد منابع را تست می‌زدم و در هفته دوم 25 درصد را می‌زدم و آنها را تثبیت می‌کردم.

 

در سال ششم/نهم چه کارهایی کردید که باعث موفقیت شما در آزمون تیزهوشان شد؟

با زدن تست‌های خیلی زیاد و حل تست‌های بسیاری از کتاب‌ها در همه ی دروس خود را برای آزمون تیزهوشان آماده می‌کردم.


در سال ششم/نهم روزی چند ساعت درس می‌خواندید؟ آیا در روزهای تعطیل بیشتر درس می‌خواندید؟ چقدر؟

در سال نهم میانگین روزی 6 تا 7 ساعت درس می‌خواندم، در بعضی از روزها ،ساعت مطالعه ام تا 12 ساعت هم می‌رسید.

 

یک تجربه که در مسیر قبولی در آزمون تیزهوشان به شما کمک زیادی کرده، برای دوستان خود بگویید. 

یک روز یکی از همکلاسی هایم مرا مسخره کرد و گفت که تو زیاد درس می خوانی و چیزی یاد نمی‌گیری و هوش کمی داری. این حرف همکلاسی ام مرا ناراحت کرد. از آن روز به بعد تلاشم را بیشتر کردم تا بتوانم به همه نشان دهم که من هم باهوشم. بعد از قبولی در آزمون تیزهوشان، آن همکلاسی از من معذرت خواهی کرد.

 

از چه منابع و کتاب‌هایی برای آمادگی در آزمون تیزهوشان استفاده کردید؟

از کتاب‌های سه سطحی علوم و ریاضی و عمومی ، همینطور کتاب آبی پیام‌های آسمانی استفاده می‌کردم.

 

آیا پدر و مادرتان کانونی بودند؟ یا از قبل با کانون آشنا بودند؟چگونه؟

خیر پدر و مادرم از قبل آشنایی نداشتند ولی خواهرانم از طریق پسر دایی و پسر عمه ام با کانون آشنا شدند و پدر و مادرم را هم در جریان گذاشتند.

 

آیا پدر و مادرتان در برنامه‌ریزی درسی به شما کمک می‌کنند؟ چگونه؟

بله، خیلی زیاد. من بعد از خدا موفقیت‌هایم را مدیون پدر و مادرم هستم، بطوریکه اگر در آزمونی سطح پایینی داشتم به من روحیه و امید می‌دادند.

 

هدف شما از اینکه دوست داشتید در مدارس تیزهوشان قبول شوید چه بود؟ 

من زیاد برای قبول شدن در مدرسه تیزهوشان اصراری نداشتم.تاکید من بیشتر برای تلاش کردن برای موفقیت بود. چون انسان‌های کوشا در مدرسه تیزهوشان قبول می‌شدند و این تلاش آنان است که باعث پیشرفت آنها می‌شود.


دستاورد یا مهارت غیر درسی هم داشتید یا دارید؟ 

خیر من به خاطر علاقه ی زیادی که به درس داشتم مانع از آن میشد که به گزینه های دیگر فکر کنم.

 

با خودتان رقابت می‌کردید یا با دوستانتان؟ چگونه با خودتان رقابت می‌کردید؟ از طریق افزایش ساعت مطالعه یا افزایش نمره‌تان در آزمون؟

من با افزایش ساعت مطالعه و یادگیری ام با خودم رقابت می‌کردم.

 

از کدام‌یک از معلم‌های خودتان می‌خواهید تشکر کنید؟ معلم چه درسی هستند؟ دلیل تشکر شما چیست؟ 

همه معلمان خوب بودند و به من کمک کردند ولی از دکتر نبی اله کریمی دبیر علوم و محسن کاظمی مقدم دبیر ریاضی و امین اله موسوی بصورت ویژه تشکر می‌کنم.

Menu