گفت‌وگو با الهام میرزایی از تراز 6732 تا 7169

در این مقاله گفت‌وگو با الهام میرزایی از تراز 6732 تا 7169 را می‌خوانید

گفت‌وگو با الهام میرزایی از تراز 6732 تا 7169

نام و نام خانوادگی: الهام میرزایی 

 رشته تجربی و دانشگاه : پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران

نام شهر و استان : زرند، کرمان

رتبه کنکور: رتبه 53 منطقه 3 

میانگین تراز نیم سال اول دوازدهم: 6732

میانگین تراز بعد از عید در سال دوازدهم: 7169 

تعداد سال‌های حضور در کانون: 3

تعداد آزمون‌هایی که شرکت کرده است: 109 آزمون 

تحصیلات و شغل مادر: لیسانس رواشناسی و معاون مدرسه 

تحصیلات و شغل پدر: لیسانس زمین شناسی و کارمند شرکت فولاد

مصاحبه گر: احمد بیکی


شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟ آیا فردی در خانواده شما عضو کانون بوده یا هست؟ چه نتیجه ای کسب کردند؟ 

خواهرم سال‌های قبل در کانون بودند و چون کانون را عامل پیشرفت خود می‌دانند به من نیز کانون را توصیه کردند. هم چنین دوستانم هم در کانون بودند و توصیه کردند که برای پیشرفت بیش‌تر در درس‌هایم، در کانون شرکت کنم.

 

دستاورد شما از شرکت در آزمون‌های کانون چه بود؟ 

آزمون‌های کانون دو هفته یکبار برگزار می‌شود و این مورد باعث شده بود که  پیوسته درگیر درس‌ها باشم و آن‌ها را  پیوسته مرور کنم. هم‌چنین شرکت در آزمون‌های پیوسته باعث افزایش سرعت و دقت و حل تست بیشتر در کنکور شد. 

 

شما به طور پیوسته در آزمون‌ها شرکت کردید، چرا؟ 

چون هر آزمون باعث به چالش کشیدن من می‌شد و با تیپ تست‌های جدید آشنا می‌شدم.

من  هرگز از ازمون دادن خسته نشدم و دوست داشتم همیشه نتیجه زحماتم را ببینم.

 

پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ پدر و مادر یا خواهر و برادر؟ چه کمکی به شما می کنند؟ 

همه‌ی افراد خانواده بعد هر آزمون در تحلیل کردن ازمون مرا کمک می‌کردند  و مهم‌ترین کمک ‌آنها به من فراهم کردن شرایط درس خواندن و ایجاد انگیزه و امید به آینده بود.

 

آیا در آزمون هدف‌گذاری و مشابه پارسال هم شرکت می‌کنید؟ دلیل آن چیست؟ 

بله در هر دو شرکت می‌کردم. چون با استفاده از آن آزمون‌ها برای آزمون اصلی تسلط بیش‌تری یافته و آماده‌تر می‌شدم.

 

از کدام یک از کارنامه‌های جعبه ابزار کارنامه استفاده می‌کنید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید. 

کارنامه اصلی و کارنامه اشتباهات. 

کارنامه اصلی را که روز آزمون بررسی می‌کردم و از تصویر پاسخ‌برگ، سوالاتم را چک و همه را تحلیل می‌کردم.

کارنامه اشتباهات را در آزمون‌های جمع‌بندی و دوران نوروز استفاده می‌کردم. این کارنامه منبع خلاصه و مفید استفاده می‌کردم.

 

مطابق برنامه‌ی راهبردی درس می‌خوانید؟ چگونه برنامه‌ریزی می‌کنید؟

بله همیشه سعی می‌کردم طبق برنامه پیش برم تا در آزمون همان هفته، ارزیابی بهتری از خودم داشته باشم. هفته اول مطالب را مطالعه می‌کردم و تست آموزشی می‌زدم . جمعه هفته اول آزمون هدف‌گذاری را شرکت کرده و با توجه به نتایج آن آزمون برای هفته دوم برنامه‌ریزی می‌کردم. در هفته دوم بیشتر تست زمان دار حل کرده و رفع اشکال می‌کردم و روزهای نزدیک به آزمون هم از آزمون مشابه پارسال برای جمع‌بندی استفاده می‌کردم.

 

کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس ها کسب می کنید؟ 

اصولا در درس‌های اختصاصی تراز بالاتری نسبت به درس‌های عمومی داشتم و از بین آن‌ها درس‌های زیست و فیزیک تراز‌های بهتری داشتند .

روش خواندنم به این شکل بود که هفته اول به صورت آموزشی و هفته دوم به صورت سرعتی و با تست‌های سطح بالاتر،‌آن‌ها را مطالعه می‌کردم.

 

در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟ 

درس عربی، با خلاصه‌نویسی قواعد و و تکنیک‌های تست‌زنی و تست‌های زمان‌دار. ابتدا سعی کردم ترجمه را قوی کنم که به فهم قواعد کمک کند.

 

روزی چند ساعت درس می خوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص می دهید؟ 

روزهای تعطیل ۱۰ الی ۱۳ ساعت و روزهایی که مدرسه بودم ۷ الی ۹ ساعت درس می‌خواندم.

اما به طور میانگین روزانه ۱۰ الی ۱۱ ساعت درس می‌خواندم.

تقریبا 80 درصد از زمان آزمون را به تست زدن اختصاص می‌دادم.

 

در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها می روید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف می کنید؟

ابتدا درس‌های اختصاصی مخصوصاً زیست و بعد از آن عمومی‌ها را بررسی می‌کردم.

همه‌ی نکات جدید آزمون را استخراج کرده و در کنار همان مبحث در کتاب‌ها و جزواتم یادداشت می‌کردم . هم چنین سوالات با تیپ جدید را که قبلا ندیده بودم را مارک‌دار می‌کردم چون احتمال می‌دادم در کنکور طرح شود.

 

 کدام یک از کتاب های کانون را استفاده می کنید؟ این کتاب ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

کتاب‌های زرد و سه سطحی.

چون می‌خواستم ترازم را به بالای 7 هزار برسانم از کتب سه‌سطحی استفاده می‌کردم تا با تست‌های چالشی‌تر ‌آشنا شوم. هم چنین از کتاب‌های زرد نیز برای جمع‌بندی و آزمون‌های شبیه به کنکور استفاده می‌کردم.

 

دلیل این که در آزمون‌های تابستان شرکت کرده اید چه بود؟ 

چون با آزمون‌های تابستان علاوه بر مرور سال‌های گذشته و سال آینده هم پیشخوانی می‌شود.

 

چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟

افزایش ساعت مطالعه و تست بیشتر و استفاده از منابع دوم و سوم

 

فکر می کنید مهم‌ترین ویژگی که شما دارید و باعث پیشرفت شما شد، چیست؟

خواندن منظم و قانع نبودن به حل تست کم

 

آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص می دهید؟ چه کارهایی می کنید؟

بله با خانواده وقت گذارنده و فیلم می‌دیدم.

 

آیا خواندن و نوشتن را قبل از دوران مدرسه یاد گرفتید؟ چه کسی به شما یاد داد؟ 

بله، از مادرم و پدرم آموختم.

 

آیا برای درس خواندن با دوستان صمیمی خود در ارتباط بودید؟ در مورد چه چیزی با هم گفت و گو می‌کردید؟ وضعیت درسی دوستان شما چگونه بود؟

بله در درس‌ها برایشان رفع اشکال می‌کردم و با هم در سوال‌های چالشی بحث و گفت‌وگو می‌کردیم . 


آیا از کتاب نوروز استفاده می کردید دلیل استفاده چه بود؟ 

بله برای مرور و جمع‌بندی کتاب‌ خوبی بود. منبعی بود که دیگر درگیر درس‌نامه آن‌چنانی نبودم و با تست سریع همه ی مطالب را مرور می‌کردم.

 

برنامه شما برای استفاده از دوران عید چه بود؟ 

جمع‌بندی سال‌های دهم و یازدهم و آزمون‌های جامع دهم و یازدهم و مرور مباحث تدریس شده دوازدهم.

 

آیا در دوران نوروز استراحت داشتید؟در دوران نوروز چه روزهایی را استراحت کردید ؟ 

بله در روز های اول و دوم عید مطالعه نداشتم و استراحت کردم. 

 

شرایط منزل شما در دوران نوروز به چه صورتی بود؟

اکثر اوقات خلوت بود و همه به خاطر حساسیت دوران نوروز سعی می‌کردند که بهترین شرایط رو برایم فراهم کنند.

 

برای مدیریت زمان سر جلسه چه کردید؟ 

تست زیاد برای افزایش سرعت تست زنی و کنار گذاشتن سوالات سخت برای زمان آخر جلسه و استفاده از تکنیک های ضربدر منها و ....

 

دوماه منتهی به کنکور را به چه روشی جمع‌بندی کردید؟ 

یک روز در میان کنکورهای سال‌های گذشته و آزمون‌های جامع قلم چی را در خانه حل می‌کردم و سعی می‌کردم در خانه کاملا شرایط آزمون را برای خودم بازسازی کنم.

 

در فصل امتحانات چطور هم تستی خواندید و هم تشریحی؟

یک زمان مشخصی از روز را به خواندن کتاب اختصاص می‌دادم و نمونه سوالات سال‌های گذشته را می‌خواندم و زمان باقی مانده‌ی آن روز را آزمون جامع می‌زدم.


هفته منتهی به کنکور چطور مطالعه کردید؟

بیشتر مرورهای سریع داشتم برای مثال هر درس را در بیست دقیقه جمع‌بندی می‌کردم. مخصوصاً درس‌های حفظی مانند عمومی‌ها و زیست و بقیه درس‌های اختصاصی هم تیپ های مختلف را که یادداشت کرده بودم مطالعه می‌کردم.

 

صحبت پایانی و توصیه‌ای به دانش آموزان دارید؟

اول اینکه سعی کنند منظم درس بخوانند و از تست زدن فرار نکنند چون بهترین راه برای تثبیت اطلاعات تست زدن است که در کنار آن می‌توانند سرعت تست زنی خودشان را در آزمون‌ها افزایش دهند.

Menu