- " همهی انسان ها گاهی ناامید می شوند، ولی سختی ها باید باشند تا تصمیم برای تلاش بیشتر بگیریم . "
- فاطمه قربانی
کنکور انسانی
استان و شهر: تهران، پاکدشت
شغل و تحصیلات مادر: ابتدایی / کارگر
شغل و تحصیلات پدر : ابتدایی / کارگر - سالهای حضور در کانون: 3 سال
میانگین تراز کانونی: ۶۲۵۳ - تعداد آزمون: 107 آزمون
- مصاحبهگر: شیلا کیانی
- 1-نحوه آشناییتان با کانون و دلیل شرکتتان در آزمون های کانون را توضیح دهید؟
- اولین بار معلم مدرسه به من پیشنهاد دادند که در کانون قلم چی ثبت نام کنم و راجع به کانون و فعالیت های کانون برایم توضیح دادند، برای من خیلی جالب بود، من اولین بار بود که راجع به کانون میشنیدم.
- بعد خودم راجع به کانون سرچ کردم و از افراد زیادی سوال کردم و خیلی مشتاق بودم که در کانون باشم و بهتر و با برنامه درس بخوانم.
کانون ویژگی های زیادی دارد، ولی از نظر من بهترین ویژگی با برنامه بودن هست و چون من کارهای زیادی برای انجام داشتم، تصمیم گرفتم که برای درس خواندن با کانون پبش بروم .
- 2--دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بود؟
- برای اولین بار برایم تعجب برانگیز بود، اینکه فهمیدم چه اشتباهاتی دارم و آنها را در دفتر شخصیم یادداشت کردم و سعی کردم که حلشان کنم و برای آزمون بعدی برنامه ریزی خوبی کردم ؛ مثل ساعت مطالعه و اینکه سعی کنم از تمام وقتم به خوبی استفاده کنم و زمانم را هدر ندهم .
کانون دقیقا این جمله که :(( رَهرو آن است که آهسته و پیوسته رود )) را برام معنی کرد !
- 3-چرا این تعداد آزمون شرکت کردید؟ خسته نشدید؟
- هیچ وقت از آزمون دادن خسته نشدم؛ چون بعد از درس خواندن تنها راه ارزیابی خودم آزمون دادن و پی بردن به اشتباهات و رفع آن هاست .
- 4- اولین و آخرین ترازتان چیست؟ چه کارهایی برای پیشرفت ترازتان انجام دادید؟
- اولین باری که در آزمون کانون شرکت کردم، ترازم ۳۵۰۰ شد و بعد از تلاش به تراز ۶۲۵۳ رسیدم .
- بعد از اولین آزمون، دفتر برنامه ریزی و کتاب خود آموز خیلی بهم کمک کرد، سعی کردم میزان تست زدن و ساعت مطالعه را بالا ببرم و تمام کارهایی که درطول شبانه روز انجام میدهم را الویت بندی کردم و تصمیم گرفتیم از کم ترین زمان ها حتی ۱۵ دقیقه هم استفاده کنم و مطلب را بخوانم، سعی کردم سحر خیز باشم و صبح خیلی زود درس خواندن را شروع کنم .
و از همان موقع تصمیم گرفتیم هر روز یک بار هدفی که دارم را در دفتر شخصیم با روز و تاریخ تا روز کنکور بنویسم. - 5-هیچوقت ناامید شدید؟ چطور با این چالش مواجه شدید؟
- همهی انسان ها گاهی ناامید می شوند، ولی سختی ها باید باشند تا تصمیم برای تلاش بیشتر بگیریم .
- من در کنار دفتر برنامه ریزی یک دفتر شخصی هم دارم و ناامیدی هارا همیشه با مداد مینویسم که بتونم بعد از موفقیت پاکشان کنم، ناامیدی ها گذرا هستند و هر روز که چشم هایمان را باز میکنیم یک امید تازه هست، مثل این شعر از پل الوار :
- سپیده که سر بزند در این بیشه زار خزان زده شاید دوباره گلی بروید شبیه آنچه در بهار بوییدیم
- پس به نام زندگی هرگز مَگو هرگز !
- 6-کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟
- درس منطق و فلسفه و عربی و روانشناسی و جامعه شناسی:
- اول کتاب درسی را میخوانم و تا زمانی که دقیق متوجه نشوم کتاب را کنار نمیگذارم،
- البته خواندن نصف یادگیری هست و نصف دیگر حل تست و تمرین هست .
- من برای این درس ها کتاب آبی کانون را دارم و بعد از کتاب سراغ درسنامه میروم و بعد تمام تست های آن مبحث را میزنم و تحلیل میکنم .
- تست های کتاب آبی عالی هستند و تست ها شامل چند بخش مثل آزمون جمع بندی و تست شناسنامه دار و تست از کنکورهای سال های قبل و .. است.
- 7-در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید، اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟
- ضعیف نه؛ شاید مهم ترین دلیل کم توجهی نسبت به درسی بوده باشد؛ مثلا درسی مثل ریاضی که بچه ها فکر میکنند بچه های انسانی در ریاضی ضعیف اند، ولی بنظرم این فقط یک تلقین اشتباه هست .
- ریاضی فقط نیاز به دقت بیشتر و حل تمرین و تست بیشتر هست . من قبلا به ریاضی کمتر اهمیت میدادم ولی الان خیلی تلاش میکنم تا بتوانم ریاضی را درصد بالایی بزنم .
- الان اول کتاب ریاضی را دقیق میخوانم و تمرین ها را یک به یک حل می کنم و بعد تست می زنم، تحلیل می کنم و نکته ها را یادداشت می کنم و برای آزمون ها مرور میکنم، سعی می کنم روش های مختلف حل هر سوال را یاد بگیرم.
- 8-روزی چند ساعت درس میخوانید؟ روش درس خواندنتان را توضیح دهید؟
- در حال حاضر روزی ۸ الی ۱۰ ساعت درس میخوانم، من تغییرات زیادی در درس خواندنم ایجاد کردم:
- اول سحر خیزی؛ ۴ صبح از خواب بلند می شوم و شروع میکنم، چون این ساعت همه خواب هستند و فضای خانه عالی هست و بیشتر صبح و ظهر تا بعد از ظهر میخوانم، درس هایی مثل ریاضی و عربی را صبح میخوانم، چون بهتر متوجه میشوم و شب ها هم زبان انگلیسی را در برنامه دارم.
- 9-دفتر برنامه ریزی یا خودآموز دارید؟ تکمیل این دفتر چه کمکی به شما از لحاظ درسی و غیر درسی کرده است؟
- بله هر دوی آنها را دارم، مهم ترین ویژگی دفتر برنامه ریزی الویت بندی کارها و افزایش ساعت مطالعه است و از خودآموز هم برای یادداشت نکات کنکوری و تحلیل آزمون ها و نکته های روتین استفاده میکنم، حتی در موارد غیر درسی هم برای انجام کار های روزانه و شخصی هم کمک زیادی میکنند.
- 10-چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟
- اینکه تست های بیشتری بزنم و مرور بیشتری کنم و ساعت مطالعه افزایش پیدا کند.
- 11-سال های قبل برنامه شما در دوران طلایی نوروز چه بود؟ امسال برای دوران طلایی عید چه تصمیم و برنامه ای دارید؟
- سال های قبل برنامهی خاصی نداشتم، چون هدف خاصی نداشتم، اما امسال فرق میکند من تصمیم های مهم و جدی برای زندگیم گرفتیم و قطعا عید تمام تلاشم را می کنم که از این فرصت طلایی نهایت استفاده را داشته باشم و چون طبق برنامه راهبردی درس میخوانم، سعی میکنم در کنارش مطالبی را که کمتر خواندم، دوباره بخوانم.
- 12-آیا در دوران طلایی عید، تفریح هم داشتید؟شرایط خانه برای مطالعه شما در نوروز چگونه بود؟
همیشه شرایط جوری که مطلوب ماست، نیست، همیشه سعی کردم این من باشم که با بدترین شرایط بهترین نتیجه را بگیرم و سعی میکنم، برای تفریح روزی نیم ساعت پیاده روی در پارک نزدیک خانه مان داشته باشم .
- 13-در دوران نوروز از کتاب نوروز استفاده میکنید؟ کلا از کدامیک از کتاب های کانون استفاده میکنید؟
کتاب آبی و سه سطحی و کتاب زرد کانون که واقعا مفید و کاربردی هستند و کتاب زرد که علاوه بر آزمون های داخلی و خارجی سال های قبل آزمون هایی مشابه آزمون کانون هم دارد .
- 14-فکر می کنید مهم ترین ویژگی که شما دارید و باعث می شود خوب درس بخوانید، چیست؟
من عاشق مطالعه هستم، در حال حاضر برای کنکور مطالعه میکنم ولی قبلا درکنار کتاب های درسی کتاب های غیر درسی هم میخواندم و بنظرم همه اینها به خاطر این است که من عاشق رشته ی انسانی هستم و با علاقه درس میخوانم و کتابهای مطالعه غیر درسی من باز هم راجع به رشته انسانی مثل روانشناسی و تاریخ و ... بوده است.
- 15-توصیه شما برای دوستان کنکوریتان چیست؟
عاشق باشید ، عاشق درس خواندن ، عاشق هدف های زندگیتان . به قول پروفسور سمیعی : انسان اگر عاشق هدف خود باشد، بی شک به آن خواهد رسید .
قبل از انتخاب هدف هاتون خوب فکر کنید و تصمیم نهایی خود را بگیرید؛ اگر به خود و هدف خود شک نکنید ! شما بی شک به هدفتان خواهید رسید !