نام و نام خانوادگی : علی روحانی بیدگلی
نام استان، شهر: اصفهان- آران و بیدگل
پایه : دوازدهم تجربی
تحصیلات و شغل مادر: فوق لیسانس فیزیک، خانه دار
تحصیلات و شغل پدر: لیسانس فیزیک، فرهنگی
سال های حضور در کانون: از تابستان سال دوازدهم
تعداد کل آزمون ها : 17 آزمون
میانگین تراز : 6760
مصاحبه گر : معصومه حسین پور
اولین ترازتان و آخرین ترازتان چند بود؟
اولین تراز 7357 و آخرین تراز در آزمون 7 بهمن 6786
چرا کانون را انتخاب کردید؟ به نظر شما مهم ترین ویژگی آزمونهای کانون چیست؟
چون کانون برنامه راهبردی فوق العاده ای دارد اول از طریق برنامه راهبردی کانون را انتخاب کردم وقتی برنامه راهبردی کانون را دیدم، فهمیدم در مسیر سال آخر و کنکور، خیلی میتواند کمکم کند تا نتیجه بهتری بگیرم.
ویژگی مثبت کانون این است که سؤالات آن در سطح کنکور و استاندارد است و در هر آزمون میتوانیم خودمان را محک بزنیم و بفهمیم نقص کار ما کجاست و هرروز بهتر از روز قبل باشیم و برنامه راهبردی نیز برای پیشروی و جمع بندی واقعا عالی بوده است.
مهمترین چیزی که در این سالها از کانون و آزمونها یاد گرفته اید، چیست؟
مهم ترین چیزی که از کانون یاد گرفتم، پیوستگی و تداوم در کارهاست، تداوم خیلی موثر است، زیرا اگر مثلا چند روز با ساعت مطالعه بالا درس بخوانم و چند روز درس نخوانم، مطمئنا نتیجه نمی گیرم، ولی در صورت پیوستگی در مطالعه درس ها و شرکت در آزمون ها میتوانم بهترین نتیجه را کسب کنم و هر دفعه سعی کنم بهتر از آزمون قبلم باشم.
مطابق برنامهی راهبردی حرکت می کنید؟ چگونه برای دو هفته برنامه ریزی میکنید؟
همیشه با آزمون ها و برنامه راهبردی پیش می روم، سعی می کنم در هفته اول اکثر بودجه بندی را برسم و پیشروی را انجام دهم، هفته دوم تمرکزم را روی سؤالات مهم و مارک شده میگذارم تا تسلط بیشتری روی این سؤالات داشته باشم و آزمون های هدف گذاری و مشابه پارسال را شرکت می کنم تا ایراد کارم را متوجه شوم.
نقش آموزشی خانواده، بالاخص پدر و مادر در این سال ها چگونه بود؟
پدر و مادرم خیلی من را تشویق میکنند و هر وقت نتیجه خوبی نمیگیرم و یا ترازم در آزمون ها کم میشد به من روحیه میدادند که تو میتوانی موفق بشوی و دست از تلاش برندار و مادرم در امور آموزشی من پیگیرتر هستند.
تحلیل آزمون را چگونه انجام می دهید؟
تحلیل آزمون از خود آزمون مهمتر است، چون به ما کمک می کند اشتباهات و نقص های خودمان را بفهمیم. همیشه روز جمعه بعد از آزمون کمی استراحت میکنم و بعد سؤالات را بررسی می کنم، سؤالاتی را که درست زده بودم سریع رد می شوم، ولی پاسخنامه را نگاه میکنم که اگر نکته ای داشته باشد که من بلد نباشم را در دفترم یادداشت میکنم.
اگر سؤالی را بلد نبودم یا نزده بودم را کامل برای خودم حل می کنم.
سؤالی را که اشتباه زده باشم، نگاه می کنم علت چی بوده؟ آیا بی دقتی کردم؟ آیا نکته آن را بلد نبودم؟ یا اینکه آن مبحث را نخوانده بودم؟.
ساعت مطالعه شما در طول امسال به چه صورت بود؟
روزی 7 الی 8 ساعت درس می خوانم ساعت 14:30 از مدرسه می آیم و از ساعت 15:30 شروع به درس خواندن می کنم تا یازده و نیم شب هر یک ساعت و نیم ، 15-10 دقیقه استراحت می کنم، سعی می کنم همیشه ساعت مطالعه ام ثبات داشته باشد و همیشه یکسان بخوانم و به ساعت مطالعهام عادت کنم.
اولین ترازی که امسال گرفتید چند بود؟ روند ترازهای شما چگونه بود؟ زمانی که افت می کردید چه کار می کردید؟
اولین تراز آزمون هایم 7300 بوده و روند خوب و متعادلی داشتم، وقتی افت تراز داشتم می دانستم به احتمال خیلی زیاد خوب نتوانسته بودم درس بخوانم و کمتر از دفعه های قبلی مطالعه کرده بودم و برنامه ریزی محکم تری می کردم و برای آزمون بعدی با قدرت و آمادگی بیشتری سر آزمون حاضر شوم و آن افت تراز آزمون قبلی را جبران کنم و نمی گذاشتم این افت تراز تکرار شود و پدر و مادر هم در این خصوص به من خیلی روحیه می دادند که با قدرت بیشتری ادامه بدهم.
شما از چه منابع کانون استفاده می کنید؟ این منابع چه ویژگی هایی دارند؟
از کتاب های جمع بندی استفاده می کنم که در پیشرفتم خیلی موثر بوده، مبحث های مهم را در آزمون ها از طریق کتاب جمع بندی می فهمیدم و می توانم مباحث را با این کتاب به راحتی جمع بندی کنم. در مقطع دهم و یازدهم بیشتر از کتاب های سه سطحی استفاده کردم، چون به دنبال تست های سطح بالاتر بودم و در این زمینه خیلی به من کمک کرد، همچنین کتاب های سه سطحی باعث خلاقیت من شدند، مخصوصا در درس شیمی و فیزیک من را به سمت سؤالات چالشی و نکته دار هدایت کردند.
از کدام یک از کارنامه های جعبه ابزار کانون استفاده می کنید؟ به چه علت؟
ازکارنامه حذفی و کارنامه تحلیلی استفاده میکنم و به من نشان میدهد که در کدام سؤالات در دام آموزشی افتادهام.
سعی می کنم دام سؤال را یاد بگیرم و دیگر تکرار نکنم و با دقت بیشتر ی به آن سؤالات پاسخ بدهم .
دفتر برنامه ریزی دارید؟ تکمیل دفتر چه کمکی به شما می کند؟
ابتدا برنامه ریزی بلند مدت می کنم و بعد برنامه ریزی را ریز می کنم؛ مثلا ابتدا بصورت ماهانه و بعد هفتگی و در طول روز هم مشخص می کنم کدام درس ها را بخوانم .
از سایت کانون و مجله آزمون استفاده می کنید؟ کدام بخش ها برای شما جالب تر است؟
از سایت استفاده میکنم، آزمون های هدفگذاری و مشابه پارسال را همیشه شرکت میکنم این آزمون ها دیدکلی از آزمون پیش رو به من میدهند و اینکه در زمینه آمادگی برای مباحث آزمون بعدی به من خیلی کمک میکند.
تکنیک ها و روشهای مدیریت زمان را، تمرین و استفاده می کنید؟
زمان نقصانی و ضربدر منها تکنیک های بسیار خوبی هستند، بدلیل اینکه در آزمون هم سؤالات سخت داریم، هم سؤالات متوسط و هم سؤالات راحت و باید این توانایی را داشته باشیم که بتوانیم این سؤالات را از هم تفکیک کنیم. درمنزل وقتی آزمون می دهم همیشه تکنیکهای ضربدرمنها و زمان نقصانی را رعایت می کنم تا در آزمون هم بتوانم این تکنیک ها را اجرا کنم و بهترین مزد زحمات خود را بگیرم، ابتدا هرآنچه را که بلدم جواب می دهم و تستهای سخت را برای بار دوم یا سوم به سراغ آنها می روم و خیلی وقت برای آنها نمیگذارم که زمان را ازدست بدهم.
به نظرتان مهمترین خود ویژگی مثبت شما چه بود که باعث شد به اینجا برسید؟
هدفم برایم مهم بوده و اینکه به آن برسم و لذت خاصی دارد که به هدفم برسم و نکته مثبتی که دارم این است که دست از تلاش برنمی دارم و تمام سعی خودم را می کنم تا بهترین نتیجه را بگیرم.
در طول امسال خسته نشده اید؟ چه چالش هایی در این سال داشتید؟
امسال بدلیل فشار درس ها خیلی وقت ها خسته می شدم سعی می کردم خودم را کنترل کنم و زمانی که خسته می شدم و یا کم می آوردم از اتاق مطالعه ام می رفتم بیرون و در کنار خانواده ام بودم و با آنها صحبت میکردم و سعی میکردم روحیه ام عوض شود و مجدد ادامه میدادم .
چالشی که داشتم تداومم برای درس خواندن بود و به خودم امید می دادم که اگر به تلاشت ادامه بدی حتما موفق خواهی شد.
توصیه ای برای دانش آموزان دارید؟
تلاش و کوشش کنند و دست از تلاش برندارند سختی هایی که تحمل می کنند روزی به نتیجه می رسد و خوشحالی آن چندین برابر سختی این روزهاست.
در زمینه های غیردرسی چه فعالیتی دارید؟
تا سال گذشته در زمینه تکواندو و فوتبال فعالیت داشتم و هرروز به باشگاه می رفتم، ولی امسال کنار گذاشتم و فقط تمرکزم بر درس خواندن است.
مدرسه چه نقشی در پیشرفت شما داشته است؟
در مدرسه تست های مهم را به ما معرفی می کنند، از آموزش شروع می کنند تا سؤالات سطح بالا را به ما معرفی می کنند ولی بیشتر تلاش خودمان باعث پیشرفت مان است.
آیا دوستانتان نیز در موفقیت شما نقش داشتند؟
بله چند تا دوست دارم که در مدرسه با هم رقابت می کنیم و تلاش می کنیم که هردفعه نمره بهتری نسبت به هم بگیریم و در آزمون های کانون عضو هستیم و ترازهایمان هم در یک سطح است.
زمانی که خسته و ناامید می شوید چکار می کنید؟
زمانی که خسته و ناامید می شوم حتما با خانواده ام صحبت می کنم و آنها به من راهکار می دهند، پدر و مادرم خیلی به من کمک کردند و با لطف و محبت هایی که به من میکنند و روحیه هایی که به من می دهند باعث می شوند بعد از استراحت کوتاهی مجدد ادامه دهم.
روش مطالعه تان در درسی که موفق هستید و یا درصد آن بالاست چیست؟
با خواندن درسنامه و یا صرفا خود کتاب نمیتوان درصد خوبی کسب کرد، در درس هایی که قوی تر هستم تست های بیشتری را کار کرده ام وقتی تست های مختلف را می زنم با ایده طراح و طرز بیان سؤال آشنا می شوم و باعث می شود تسلطم در آن درس بیشتر شود.
قهرمان زندگی تان کیست و چرا؟
الگوی خاصی نداشتم ولی در هر زمینه علمی، ورزشی و ... زندگینامه افراد شاخص و برتر آن را مطالعه می کردم که چقدر تلاش کردند و پشتکار داشتند تا موفق شوند و میل و رغبت پیدا می کردم که با تلاش و پشتکار من هم بهترین نتیجه را بگیرم و موفق شوم و در هر زمینه ای بهترین ها می توانند الگو باشند.
چالش هایی که داشتید و خودتان حل شان کردید چی بوده ؟
چالش اول تست های زمان دار کار نمی کردم که با یادگرفتن زمان نقصانی و تکنیک ضربدر منها توانستم این چالش را رفع کنم با زدن تست های زمان دار و مدیریت آزمون توانستم بهتر عمل کنم.
چالش دوم ساعت مطالعه ام بود که کم بود و برای دانش آموز کنکوری مناسب نبود، سعی کردم صبح ها زودتر شروع به درس خواندن کنم و شب ها خواب کامل داشته باشم، برنامه روزانه ام را مرتب تر کردم تا بتوانم ساعت مطالعه ام را افزایش دهم و بیشتر تست بزنم.
آیا در کنکور دی شرکت کردید؟ چطور بود؟
بله شرکت کردم، سؤالات کنکور دی شباهت زیادی به سؤالات آزمون جمع بندی کانون داشت و چند سؤال عینا همان بود و در قسمت های دهم و یازدهم و نیم سال اول دوازدهم با تسلط کامل به سؤالات پاسخ دادم.
برای نیم سال دوم چه تصمیمی گرفته اید ؟
برای نیم سال دوم حتما مثل قبل با برنامه آزمون پیش بروم، چون آزمون واقعا راهبرد خیلی خوبی تا کنکور تیر به ما نشان می دهد، جمع بندی های مناسب و پیشروی های خوب تا بتوانم هم دوازدهم را بخوانم و هم دهم و یازدهم را جمع بندی کنم و در نهایت آزمون های جمع بندی را که آمادگی کامل پیدا کرده ام و شبیه سازی با کنکور می کنم و خودم را قبل از کنکور محک می زنم .